Továbbítva kapták meg civilek az NVI dokumentumát, amelyben már azelőtt április 3-i választásról volt szó, hogy az államfő az időpontot kiírta volna. A civilek nem tudták róla, hogy a mintaanyagban csak mintadátumként szerepel az április 3., mert az erről szóló kísérőlevél elveszett az e-mail folyamban.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Újabb vak vezet világtalant

legalább is nagyon úgy tűnik, hogy a dolog lényegét sem értik, legalább is valamiért úgy tesznek

Tulajdonképp egy árulkodó bagatell kapcsán derült fény a dologra, legalább is témaként ezért merült fel. A derék NVI a választási füzetek tervezetében előre megjósolta a 04.03.-i dátumot. Amihez nem kellett nagy ész Orbánéknak eminens érdeke fűződik a minél korábbi dátumhoz!
A dologra a derék Számoljuk együtt! civil mozgalom vezetője locsogása miatt került sor.
Nos a dolog úgy áll, hogy van itt más gond is. Arról zagyválnak, hogy „Az előválasztás lebonyolításában is résztvevő civil szervezet egyébként már a 2018-as országgyűlési választásokkor is szervezett önkéntes szavazóköri delegáltakat”! Ráadásul hozzáfűzték, hogy: „aktivistákat toboroznak és szervezik a képzésüket”, sőt fontosnak tartották, megjegyezni, hogy „a pártok nélkül, sőt szemben”
Nos a dolog ismét okadatolja, hogy Magyaréknak lövése sincs a választási technikáról, csupán kedvük szerint jogászkodnak.
Nézzük a tényeket:
A szavazatszámláló bizottság legalább 5 tagból áll.
A bizottság 3 tagját és szükséges számban a póttagokat a települési önkormányzat képviselő-testülete választja meg, a helyi választási iroda vezetőjének javaslata alapján.
A szavazatszámláló bizottság további tagjait (max. 2-2)a választókerületben jelöltet, listát állító jelölő szervezet, illetőleg a független jelölt bízza meg.
Azaz sem szükség sem lehetőség nincs rá, hogy mindenféle civil akció-hősök sertepertéljenek körülötte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.