A Terrorelhárítási Központ beazonosította, a rendőrség pedig elfogta azt a 16 éves fiút, aki az osztálytársa megölésével fenyegetőzött egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt online csoportban. A gyanúsított ellen emberölés előkészülete miatt indult büntetőeljárás – írja az Index.hu

A Terrorelhárítási Központ (TEK) 2022. október 12-én kapott fülest arról, hogy valaki angolul azt írta be: másnap megöli az egyik felekezethez tartozó osztálytársát. A chatpartnerek arra buzdították a fiút, hogy vegye videóra a támadást.

A TEK egy chat csoport alapján fogta el a 16 éves fiút, aki meg akarta ölni egyik osztálytársát

Képünk illusztráció!

Fotó: 123RF.com 

A TEK részletesen, több oldalról ellenőrizte, majd beazonosította a személyt. Ezt követően nyomban értesítette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát (KR NNI), majd a nyomozók még aznap este elfogták a fiút Győr-Moson-Sopron megyei tartózkodási helyén.

A 16 éves fiatalt kihallgatása után bűnügyi őrizetbe vették a KR NNI nyomozói. A büntetőeljárást a továbbiakban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja – olvasható a police.hu oldalon megjelent közleményben.

Forrás: Index.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apfelbaum
Ide vezet ez a állandó gyűlölködés ami a felcsúti Gecinek lét eleme, remélem Caucescuhoz hasonlóan végzi
vacsi
@Apfelbaum: Szerintem meg az elmebeteg videojátékok vezetnek ide! Én betiltanám őket...
Pálinkás Pál
@Maccska: te úgy netezel nyomi, hogy be tudnak azonosítani?...amatőr dolog...
Pálinkás Pál
@Shikari: ezt pont te mondod,román?...téged a magyarok is, meg a fajtársaid is utálnak!..
Csizmás Kond
@Apfelbaum: ...a remény hal meg utoljára, és aki reménykedik az előtte. A gyűlölködőket pedig keresd ott akik itt lámpavasakkal adnak hangot a gyűlöletnek, meg mindenféle halálnemben reménykednek...mint te is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.