Felbocsátották a Kennedy Űrközpontból az ESA teleszkópját, amely az univerzum eddig eltitkolt, úgynevezett „sötét anyagát” hivatott felderíteni. Ez a sötét anyag a földfelszínről nem látható, mert a csíkjait a földi légkör elnyeli. Viszont annak ellenére, hogy már vagy húsz éve fellőttek egy infra spektroszkópot a légkör fölé - ezzel azonnal megtalálták a sötét anyagot - ami H2 azaz molekuláris hidrogén de nem hitték el vagy csak szégyellték, hogy a fizikusok közt nem volt egyetlen kémikus sem. Ha lett volna, akkor nem kellett volna különleges anyagot keresni, hiszen a H2 sokkal de sokkal stabilabb mint az atomos H, ami persze látszik a földfelszínről. Ezzel fel is térképezték az Univerzum anyagtartalmát - az atomos H-val - így viszont hiányzott a gravitációsan szükséges anyagmennyiség kb 90 %-a. Ezt találta meg az ESA már 20 évvel ezelőtt. Egyébként a Webb is alkalmas a H2 vizsgálatához.

Forrás: msn.com
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Remélem az ESA összeszedte magát és az előzetes eredményei alapján tervezte meg ezt a küldetést és kiderül végre a nagy hazugság az exotikus nemlétező wimpekről, axionokról.

"Az Európai Űrügynökség (ESA) által a légkör fölé telepített IR spektroszkóppal sikerült kimutatni az atomos hidrogén mennyiségének 5-15-szörösét az NGC 891 számú, élével felénk néző galaxisban, amely mennyiség elegendő a hiányzó anyag molekuláris hidrogénként való értelmezéséhez.[7]" hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6t%C3%A9t_anyag

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/az-eur%C3%B3pai-%C5%B1r%C3%BCgyn%C3%B6ks%C3%A9g-szombaton-fell%C5%91tte-az-euclid-teleszk%C3%B3pot-az-%C5%B1rbe/vi-AA1dl5mg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.