Megerősítették a hírt, hogy nem lehet a VPN-en keresztül csatlakozni a Threads-hez.

Blokkolja az európai felhasználókat a Meta

Fotó: Pixabay

Nemrégiben az európai felhasználók észrevették, hogy nem tudnak posztolni az új közösségi platformon, a Threadsen. Az iparági elemző, Matt Navarra, megkereste a Metát, hogy megtudja ennek az okát.

„Kiterjesztett intézkedéseket tettünk annak megakadályozására, hogy az Európai Unió országaiban az emberek hozzáférjenek a Threadshez”

- nyilatkozta a tech-guru.

Az Index szerint a Meta és a az EU nincsenek jóban egymással ezért, jelenleg a Threadst platform a legtöbb európai nemzet számára nem elérhető. A Meta arra vonatkozóan fejezte be nyilatkozatát, hogy reméli, hogy egy napon "a jövőben több országba is eljuttathatja a Threadst", mivel Európa fontos piacot jelent a vállalat számára.

Május végén a Meta rekordmértékű, 1,2 milliárd eurós pénzbírságot kapott az európai felhasználók adatainak az Egyesült Államokba való továbbítása miatt.

Annak is fennáll az esélye, hogy a GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) megsértése miatt újabb pénzbírságot szabnak ki a WhatsApp ügyében. A Meta ennek ellenére nem tervezi, hogy változtat módszerein.

Forrás: Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.