Amennyiben nem történik változás, a francia piacon értékesített összes iPhone 12-t visszahívják – írta meg a szeretlekmagyarorszag.hu.

Olyan erős sugárzást bocsát ki az IPhone 12, hogy a franciák már fel is függesztették a forgalmazást

Fotó: Pixabay

A francia hatóságok komoly aggodalommal figyelik az iPhone 12 sugározási problémáit, és most két hét határidőt szabtak az Apple-nek, hogy megoldást találjanak erre a kérdésre. 

A francia Nemzeti Frekvencia Ügynökség (ANFR) hivatalos közleményben szólította fel a kereskedőket és az online áruházakat, hogy ideiglenesen szüneteltessék az iPhone 12 értékesítését.

Az ügynökség szerint az Apple készüléke olyan sugározási szintet produkál, amely meghaladja az aktuális európai szabványokat.

Az ANFR adott egy két hetes határidőt az Apple-nek, hogy javítsa a helyzetet, amit egy szoftverfrissítéssel lehetne elérni. Ha azonban a vállalat nem tesz lépéseket az elkövetkező tizenöt napon belül, az ANFR akár követelheti is az összes francia piacon lévő iPhone 12 visszahívását.

A probléma az iPhone 12 közelségérzékelőjével kapcsolatos. Bár a készülék érzékeli az emberi test közvetlen közelségét, az ANFR tesztjei szerint ez a rendszer nem mindig működik megbízhatóan, és nem mindig észleli az emberi test jelenlétét. Ennek eredményeként az elektromágneses hullámokra vonatkozó határértékeket túllépi, amit a hatóságok elfogadhatatlannak találnak.

Fontos megjegyezni, hogy a probléma az iPhone 12 mini és az iPhone 12 pro modelleket nem érinti.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
És mindezért csak 150-250 ezer forintot kell leszurkolni.
namihami
@simmering73: 11.24: Annyiból nem biztos, hogy kijön! Legfeljebb valami kínai (félév múlva megszűnő--garancia ohne) sumáknál.
De bárcsak ez lenne a legnagyobb bajunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.