Az államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottság alelnöke, Szijjártó Péter szerint az elmúlt nyolc év kormányai politikai bűnt követtek el, amikor "hibás döntéseikkel eladósították az országot". Szijjártó azt javasolja, hogy a bizottság vizsgálja meg, hogy ezekért a "politikai bűnökért milyen jogi felelősségre vonási lehetőség áll fenn".

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csutak
A Orbán felszáll a buszra és leül egy öreg néni mellé. Ahogy leül, szellent egyet.
- Na de kérem! - mondja a néni, erre a Orbán:
- Nem kell kérni, ingyen van.
Eltelik kis idő, hát a Orbán újra fingik egyet.
- Ez hallatlan! - mondja a néni, erre a Orbán:
- Az, de szaga az van!
DR Eric CARTMEN
Akkor ezt a kis talpnyalót, meg kósa díszparasztot is felelősségre kéne vonni, az idióta kijelentéseikkel mekkora kárt is okoztak.
csikknorisz
Vonjak is felelossegre. Nem muszaj Medgyessynel megallni, lehet a korabbi idoszakok foszereploit is elovenni. Ja, az ugy mar nem trendi. Ertem.
Yeromos
Vajon azokat a polgármestereket akik uralkodása alatt teljesen eladósodtak a városok nem kellene felelősségre vonni, Lézer Janira és Kósa Lajosra gondolok konkrétan?
nyanya001
Az eltelt másfél év alatt nem tudnak semmit felmutatni
úgy gondolték belekezdenek egy veszélyes "játékba"
csak nehogy fordítva süljön el a puska!
Az államháztartási hiány az egekben,
a különféle adók miatt az összes nagyberuházás leállt,
a gazdaság nem élénkül!
A munkanélküliség nőtt!
Ezt tudják felmutatni az eltelt másfél év alatt!
Dr. Akula
@Yeromos: nem, azokat nem. A vajda védelme alatt állnak. Ja és nézd meg Esztergomot! No ott is mi is van? Le sem írom. De, leírom: /törölve/
KöBüKi
Ebben kivételesen igaza van a hazudósnak,csak a dátum nem stimmel! : felelősségre vonás kezdete:1998!!!!!!!!!!
silber13
Na látod, te elmebeteg paraszt, ha olyan bátor vagy, ezt mondd meg a főnöködnek! Visszamenőlegesen ugye te hibbant? Pl.: 1998-tól, igaz? Előtte írj egy megható végrendeletet.
marlin
@brumi58: "Július 14-én a városban többezer szórólap jelent meg aláírás nélkül, melyen a helyi Fidesz (igazából KDNP nélkül) meg a Meggyes anyja(!) nagygyűlésre hívta a Meggyes Tamással szimpatizálókat."
Ez lett belőle!! :))
www.youtube.com/watch?v=f2jgOnDS1jI
nyanya001
@marlin: Meggyest és a hozzá hasonlókat
akik eladósították az önkormányzatokat, ezzel tetemesen növelve az
államháztartási hiányt, az adósságállományt,
ők nem vonják felelősségre. Mert ebben a 8 évben ők is vastagon benne vannak!
De remélem, aki a Fidesz után lesz kormányzópárt az megtesz!!!!
Dr. Akula
@marlin: első 2 percet néztem. Szép kis "dzsembori"!.)))
Dr. Felipe
@marlin: Már csak ennyi a kétharmad? 2-3 tucat ember, na ezért nem merik feloszlatni az önkormányzatot.
csutak
@marlin: ma, 22:01
Nem sokan voltak!
Ekkora a fidesz tömegbázisa Esztergomban?
coyote3
Úgy látom le is írtatok mindent. Már csak cifrázni tudnám :)
dr. prédikátor
Anyádat kéne felelősségre vonni visszamenőleg hogy ekkora marhát szült a világra Zselés prütyi!Apád meg azt a gumit amit a sétabotjára húzott inkább a f...ára húzta volna.Jobban járt volna!!!!
barbarfiver
prédikátor csak okosan add ki a dühödet!
lópicigáspár
@prédikátor: Talán az ország járt volna jobban!
mindenlében
Szijjártó azt mondta minap, hogy életében nem ivott még alkoholt. Jobban járnánk, ha néha ledöntene egy felest.
Vagy legalább menjen el szabadságra egy kicsit.
kinyílt a bicska a zsebemben
Az elmúlt 8 év? Akkor kezdjék visszamenőleg az utolsó egy évvel, a többit majd a börtönből!
dr. prédikátor
Gyurcsány rabláncon?
Címkék: fidesz szijjártó péter elszámoltatás

Mikor Nemzeti Trubadúr Péter vesz egy nagy levegőt, és egy szuszra ledarálja, hogy: az előző kormányok büntetőjogi felelősségre vonását kezdeményezi a kormány sallala lesz még Gyurcsány rabláncon a mindenit neki - akkor megállok egy pillanatra és elkezdem keresni, hogy mi az a baj amit takargatni kell az ismételt rabláncozással. Szijjártó frontvonalba küldése ezzel a mantrával általában egy dolgot jelent: a naritáborban megfeneklett a hangulat, mint egy KDNP dizsiben bólé után fél tizenegykor, és fel kell dobni a bulit valamivel.

De, ha legalább okosan csinálná ez a szerencsétlen, hisz gyakorolta már éppen eleget. Annyi esze honnan legyen, hogy ne dobja be az ötlet nélküli semmitmondás legjellegzetesebb formuláját, a "kivizsgálja/megvizsgálja milyen jogi lépéseket tehetnek." Magyarul az államadósságot vizsgáló albizottság hosszas munka, meghallgatás és szarpofozás után nulla konkrétummal - értsd: vádemelési javaslat - rendelkezik, de koncot azt feltétlenül dobni kell a rabláncon sétáló Gyurcsány képére izgalomba jövőknek. Legalább szóban. Aprócska hajszál a takonypüré tetején, hogy a rossz gazdaságpolitika - sajnos - nem büntetőjogi kategória. Ahogy a Fidesz szerencséjére ennek megszavazása sem az, ellenkező esetben Megyó száznapos programjáért cellatársak lennének a szocikkal, és élesre csiszolt pléhbögrével vívhatnák a zárkaforradalmat. Bár, ha belegondolunk az irány lehet jó, legyen csak jogilag büntethető a szakmai alkalmatlanság mondjuk pénzügyminiszterek esetén. Megkérem a Tekintetes Törvénygyárat, hogy legyenek szívesek ezt haladéktalanul beiktatni az őszi programba. Ha megteszik, Matolcsy György jobban teszi, ha elkezdi magára tetováltatni a hazai börtönök alaprajzát amúgy Májkel Szkófild módra.Szent Jobbunk szerintem nem örülne egy ilyen jogi kategóriának, ha vetünk egy pillantást az államdósság alakulását szemléltető táblázatra, értjük is miért: (katt és nagyobb lesz ) Az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint egyetlen dolog szárnyal ebben az országban a matolcsyzmusnak köszönhetően, az meg az eladósodottság mértéke. Egy év alatt 1075 milliárddal, 5,4%-al sikerül növelni az adósságot, ami soha nem volt még ilyen magas. Úgyhogy szerintem neki a 'börtönbe az alkalmatlanokkal' szólamot hallva a zabszem teszt negatív, rémálmaiban pedig a zárka oroszlánszagú sötétjében dudorogja arccal a falnak, hogy ruha nélkül szégyenlősen mellém bújik a bánat.Sej, ennyire még Katus mama Pápán sem szurkol azért, hogy Orbán blöfföljön Trubadúr Petya száján keresztül.


10 komment · 4 trackback
orogordog
Elmúlt 20 év rablói!
Te magad is büntesd meg magad, a bűneidért!
moiszikf
Inkább legyen az elmúlt hatvan év! A legmegalázóbb "közmunkát" is elvállalom,ha a felelősöknek kell börtönt építeni,vagy bitót ácsolni!
dr. prédikátor
A Welt am Sonntag, konzervatív német vasárnapi lap nemcsak a közmédiában végbement tiszogatásokról írt elítélő cikket, hanem az Európai Parlament zöld frakciójának vezetőjével Daniel Cohn-Bendittel is közölt interjút az Orbán-kérdésről. Cohn-Bendit nincs jó véleménnyel a "törpe Napóleonról", de meglepi pimaszsága, hogy az EU-elnökség után egyből elkezdi a tisztogatást a közmédiában.

Welt am Sonntag: Cohn-Bendit úr, ön a magyar soros uniós elnökség kezdetén Orbán kormányfő arcába mondta, hogy nem érti a demokrácia lényegét, és korán bírálta a készülő médiatörvényt. Milyen visszhangot kapott Magyarországról?

Cohn-Bendit: Bayer Zsolt, az egyik legelső fideszes engem és más, zsidó neveket viselő bírálókat „bűzös végtermékként” írt le. És Orbán ezt hagyja, mindent bevet, ami a keresztény Magyarországon működik, az antiszemitizmust is.

– Ön követelt Orbántól bocsánatkérést?

– Ugyan már, oda sem hallgat. Úgy áll ott, mint egy törpe-Napóleon, a keze a szívén, átnéz az emberen, és mögötte a végtelen sztyeppét látja. Ez az én országom, és Ti idióták vagytok – ez az attitűdje.

– Meglepték Önt az állami médiánál zajló tömeges elbocsátások?

– Nem leptek meg, ezt magyar értelmiségiek és újságírók előre megmondták. Engem csak Orbán pimaszsága lep meg, hogy ezt képest volt mindjárt a soros elnökség vége utáni héten végrehajtani.

– Biztonságban érezheti magát a kétharmados parlamenti többségével és a pártkongresszuson az újraválasztásához kapott 99,7 százalékkal?

– Orbán szánalmas alak, még száz százalékot sem tud hozni. Komolyan: engem ijesztene, ha a zöldek kétharmados többséggel rendelkeznének, azonnal kivándorolnék. Ez káros a demokráciának!

– A jelek szerint azonban egyre több európai akar erős vezetést.

– Igen, a polgárok még rosszabbat is akarhatnak. Nagy a tekintélyelvűség iránti vágy, ezt láthatjuk Franciaországban Le Pen és Hollandiában Wilders példáján. Ez az érzés különösen erős Kelet-Európában. Láttuk ezt Lengyelországban is, de szerencsére ott felébredtek, és elküldték a Kaczynski-testvéreket. Magyarország azonban tekintélyelvű állammá válik, amely sérti Európa szellemét és szerződéseit. Ezt nagyon pontosan nyomon kell követnünk.

– És nyomon követik?

– Nem, egyáltalán nem. Ezért felszólítom az EU Bizottságát, hogy hívjon össze egy nagy meghallgatást az európai média- és a sajtószabadság fejlődéséről. És hogy ennek alapján tegye közzé tudósok független jelentéseit. Brüsszel eddig csak gyáván elfordult, attól félve, hogy ezt a kérdés másutt is meg kell vizsgálnia, például Olaszországban.

– Mi a helyzet az Európai Parlamenttel és a tagállamokkal?

– Orbán Európai Néppártja és képviselői az Európai Parlamentben hamar összezárták a soraikat. És sem Angela Merkel német szövetségi kancellár, sem Nicolas Sarkozy francia elnök nem rendelkezik igazi európai vízióval. Csak nemzeti szinten gondolkodnak, mert félnek. Tojáson táncolnak, ahelyett, hogy megmondanák az embereknek, hogy ez az Európa marad, és hogy hány munkahely vész el, ha az euró összeomlik.



A fordítás a galamus.hu munkája. Ha érdekesnek találtátok az interjút, kérjük csatlakozzatok a galamus.hu Facebook-csoportjáho
gabrella
Ezért szavaztunk a Fideszre! De még nem látunk visszaszerzett milliárdokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.