A kormány adatbázist készít az úgynevezett „polgári védelmi szolgálatba" való belépéshez a teljes lakosságról. Az adatok megadása kötelező. Hamarosan újabb levél érkezik a magyar emberek postaládájába, ezúttal azonban nem a kormányfő kíváncsi a „véleményünkre", hanem a helyi polgármester a személyes adatainkra. Mégpedig azért, hogy megtudja, kit lehetne mozgósítani a településen katasztrófahelyzetekben – írja a Népszava.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: batukán
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

batukán
Akkor az ide állandóra bejelentkezett lakással rendelkező külföldön élő magyar, illv. kettős állampolgár is kötelezően katasztrófa védhet?:-))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Hányan küldték már be ezt a cikket? Ez a harmadik variáció, amit látok...
nyanya001
Ezek a hibbantak ara is hoztak törvényt, hogy akit beráncigálnak,
az ne legyen bocsájtható el a munkahelyéről ?
Nem látom a korhatárt, hogy hány éves korig vegzálhatják az embereket !
yazo64
"... valamint az országgyűlési képviselők, az EP-képviselők, a település jegyzője, a bíró és az ügyész nem kötelezhető polgári védelemre."
Éééérdekes...
Mobil123
Tehát akkor a háború Orbán és társai kontra a Magyarország lakosai.
batukán
Akkor az ide állandóra bejelentkezett lakással rendelkező külföldön élő magyar, illv. kettős állampolgár is kötelezően katasztrófa védhet?:-))
Mobil123
@batukán: Csak ne hogy ez fordítva legyen.
batukán
@nyanya001:Lesz még itt tatár dúlás...
Ilyen, amikor a miniszter félre lép...fosik a következményektől...
nyanya001
@batukán: Azok nem, azok csak szavazó gépnek kellenek ! 09.03 -ra
batukán
@Levendula: Ez igazán nem számít...ugyanis hányadik variáció már az, amikor megszámlálnak minket...Orbán tudta mindenki címét, "rangjelzését", amikor nemzeti inzultált...elhagyta a kis könyvét Kubatov?
Mobil123
De egy újabb kérdés: Ha egy Magyar állampolgár külföldön dolgozik, haza akkor jön ha meg akar látogatni valakit. Katasztrófa helyeztet van, és behívják, de ugye ő nem tartózkodik e szép, munkával ellátott, demokratikus hazánkban, akkor megbüntetik 150 rúgóval vagy 60 nap elzárással?? Nemzetközi körözés???
Mobil123
@nyanya001: De ha szavazni tudnak, akkor katasztrófa védeni is, ne hogy már!!
nyanya001
@Mobil123: Dolgoznak rajta, hogy levélben is szavazhassanak,
de levélben lehetetlen katasztrófa védeni .
Jól kivan ez találva !
Mobil123
@nyanya001: Ez ok. De ah már Magyar szig kellet nekik, szavazati jogot kaptak, meg a bánatos ég tudja mi mindent nem , akkor ide lehet húzhatják a nagy magyarok a seggüket ha segíteni kell. Ne csak a pénzünk kelljen.
Csizmás Kond
Már azt gondoltam Örményországot akarják lerohanni...
batukán
@Csizmás Kond: Kisebb gondja is nagyobb annál a vezérnek, most azon agyal, hogyan kellene azt a zabszemet beljebb tolni...ilyen az örmény-szindróma...
sport50
a külföldön élők is természetesen!!hiszen ha szavaznak és ugyanannyi jog illeti meg őket,akkor ugyanannyi a kötelességük is!!!így igazságos.
darwin
@sport50: Lenne! Ha ők is itt adóznának.
kerék
Beírom, hogy súlyos betegségem , Viktoritiszem van, és allergiás vagyok a hülyeségre.
másvirág
Mekkora BAROM cím ! Fegyver nélküli szolgálat ? Élesre töltött lapátnyél ?
MIFÉLE HÁBORÚ ?
2 X-es doktorátusnak kiküldik a putriba a kérdőíveket ?
Szavazni nem kötelező,önként jelentkezem ha kedvenc pártomra voksolni akarok.
De adataimat köteles vagyok megadni,igy a "vak is látja" majd ki nem szavazott a kormányra.:-(
soljanka
Ez az egész nekem magas
Aki nem küldi vissza a címével, anyja nevével stb-vel, akkor megbüntetik - de hát a megkereső levelet a címe alapján küldik ki, vagyis tudják, akkor mi a búbánatnak kell a címemet megírni a válaszlevélben.
overdose
@batukán: Pedig muszály lesz mert ez az elmebeteg akkor nem tud mit tenni,nekünk kell összefogni.
bundi
az a civilizációs katasztrófa aki ezt kitalálta. egyébként kíváncsi lennék, rá, hogy a munkaadók, hogy tolerálják, a 40-órás továbbképzést azoknál akiknek még van munkája. illetve az esetemben, mi van a külföldön élő, dolgozó családokkal? még szerencse, hogy csak a XI. kerületiek csinálják egyenlőre ezt a marhaságot, de lehet, hogy ez csak a teszt.
kumming
@nyanya001: Pedig le van írva. Egy cikkben olvastam, hogy a mindenkori nyugdíjkorhatárig hívhatók be.
Rézangyal
Először is, amit ez az elqúrmány művel, azt hiszem jogilag már eddig is kimerítette a zaklatás fogalmát!
Már a múlkor is mondtam, hogy megválogatom kivel levelezek, nekem se a főmajom, se a csatlósai ne küldözgessenek leveleket! Hócipőm van tőlük!
Amúgy meg, túl azon, hogy hetvenhét nyilvántartásban mindenki fel van véve, mi büdös lófausztot akarnak még ezek?
Egyébként meg, az internet korában teljesen indokolatlannak tartom az efféle adatbekéréseket. Ha a népszámlálási papírt le lehetett elektronikus formában adni, akkor miért nem lehet ezt is így megcsinálni? Nyilván azért, mert ezen is keresni akar valaki! Hát nem fog! Nem küldöm vissza, tőlem meggebedhet az egész banda! Ha hozzánk jön az árvíz, megyek magamtól is és nem a bunkó kormány fog kivezényelni!Mit képzelnek ezek magukról!
Rézangyal
@Rézangyal: Külön tetszik, hogy saját magukat természetesen mindezek alól mentesítik! MIféle gazemberek ezek, könyörgöm? Meddig tűrjük még meg őket! Emberek!
overdose
Mi van beszvart? ő okozta védje meg magát van őrsége nem vigye a pulyáit!
paszulyka
Ki ellen akarnak háborúzni? A legnagyobb ellenséget itthon kell keresni!
kukac50
Orbán a saját Népe ellen harcol! Meg sarcol! Nem sokára a padlás lesöpréséhez is elér!
foglaltnick
Milyen érdekes! azok akarnak "összefogni", akik katasztrófavédelemre sem hajlandóak, de még csak az adataikat sem akaródzik megadni...de majd ők összefoganak lés akkor! :DDD jaa, peeersze, peeerszeee :DDD
vörösfuvalat
Hol itta demokrácia???
Országgyűlési képviselő : nem
EU parlamenti képviselő : nem
MIÉRT NEM ??? NEM AZ Ő ORSZÁGUK IS???
QQCSI
@foglaltnick: Jóember!
Olvasd el még egyszer,
(de egyszer legalább!),
-ha képes vagy rá-,
a "nyanya001"által belinkeltet!
Tudod, provokátor vagy ugyan,
de nagyon karcsú...IQ-val.
foglaltnick
@QQCSI: Jóember! Nálad ugyan több eszem van, ezért veled ellentétben nem azon siránkozom, hogy hogyan lehet kibújni a felelősség alól és nem sírok, ha a hazámról van szó. Te meg legyél büszke arra, hogy elvárod juttatást, de büdös a munka, ha netán baj van. Ha bekövetkezne a baj (ahogy Kolontáron megtörtént), mi vonulni fogunk, akár hozzád is.
Proli
@QQCSI: Hagyd rá, nem éri meg a billentyű koptatást.
Amellett ezek ellen csak egy vegyszer van, ha leszarjuk őket és nem válaszolunk!
kkalman
A nyilvántartást mikor veszik nyilvántartásba?
Orsós Rómeó, igazolt analfabéta, hogy fogja kitölteni az adatlapot? Esetleg ő és népes családja ez alól is mentesül?
bundi
@foglaltnick: te nagyon beteg vagy ember. ennyire hülye azért nem lehetsz, vagy ha mégis, legalább ne vernéd ilyen büszkén a melled miatta. belinkeltem az adatlapot, olvasd végig és vonulj boldogan.
alfás
@sport50: jogok és kötelességek? még itt sem megy egyszerre mindenkinek.nem kell ehez a határon túlra menni.
QQCSI
@Proli: Köszi. Szót is fogadok Neked! :)
kerék
@foglaltnick: Azt hiszed csak árvízről meg hasonlóról van szó? Mert akkor vagy nagyon naiv vagy tök hülye lehetsz.
Ott a katonaság, ők nem jók az ilyenre? Miért?
nahát
@foglaltnick: Mit csodálkozol a sok baloldali 2 bites gondolkodású hozzáállásán? Minden rossz amit a fidesz csinál , csak az a jó amit nem csinálnak! Ráadásul kollektív, kórós amnéziában szenvednek a 2010-elötti dolgokról.
bundi
@nahát: például?mi is az amit elfelejtenek azok akik nem a fidesz iránt nyáladzanak hanem a hazájukért és a családjukért élnek? léhet hogy meglepődsz ezen de azok akik rühellik ezt a köpönyegforgató kétszínű bandát, nem mind balos, csak tudod annak idején például a csuhások térdre, imához sokaknál kicsit erős volt, hogy finoman fogalmazzak. de te csak veregesd a hülyegyerekek vállát. de arra kíváncsi vagyok, otthon tud-e erről a családod, reggel hogy nézel a gyerekeid szemébe.
foglaltnick
@bundi: te egy nagyon beteg ember vagy, hozzá nagyon hülye is. Tudod, nem mindenki olyan kicsinyes, mint te, egyfelől tisztában vannak vele, hogy amúgy is tudják ezeket az adatokat, másrészt számukra alapvető, hogy baj esetén segítsen, még olyan seggfejeknek is, mint te vagy a köpködő, fröcskölődő társaid.
foglaltnick
@kerék: Sok minden tartozik a katasztrófavédelem fogalmába, olvass utána, ha érdekel. Tök hülye vagy nagyon naiv lehetsz, ha más egyébre gondolsz.
foglaltnick
@nahát: Tudod, meglep, hogy eszükbe sem jut: ma nekem, holnap neked. Ez pedig nem pártfüggő, mármint a segítségnyújtás a bajban, szerintem.
Az tényleg érdekes, hogy 8 évig minden rendben volt, örömmel nyalták a kommcsik s@ggét, most, amikor körvonalazódik valamiféle megoldás, fújolnak.
eva1215
Merem remélni ,hogy Ő felségéék is részt vesznek a kiképzésen meg mutatják milyen edzettek példával járnak elől nem csak a fizetésüket emelik a csillagos égig .Mert teljesítményük egyenlő a nullával.Csak száj karatéban vannak elől ill EU s elsők

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.