Pénteken többen is hasonló üzenetet kaptak a Belügyminisztériumtól, amelyben a hóban rekedteket tájékoztatják a teendőkről.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjének tájékoztatása szerint valamennyi szolgáltatóval egyeztettek a kérdésben.

A tárca aláírásával kiküldött SMS-ben az áll: "Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!"

177 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
SMS a belügyminisztériumnak: 16 óra várakozás után elfogyott az üzemanyag, amíg fűtöttem az autót, másik kocsi a környéken nincs. Hova üljek, a jegesmedve f...ra?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fefe0741
Ez qrva jóó.Most már mindenki happy,és nem fázik..
miazavalami
" Ha elfogy az üzemanyaga üljön át másik gépjárműbe..." Küldenek egyet postán? Apropó ! Honnan tudják a magán telefonszámokat???
fefe0741
@miazavalami: amelyikben szintén nincs üzemanyag...így már jobban hangzik.
hallgatag
inkább küldött volna 20 liter üzemanyagot...INGYEN !!!
miazavalami
@fefe0741: Majd bepréselődnek jó páran és behuhokkolják... Botrány ami most megy! Valamikor ősszel nagy garral bejelentették , hogy télügyi biztost neveznek ki!!!
Tudták mi várható! Miért nem készültek fel. Nemcsak olyanok rekedtek az utakon akik hosszú hétvégére indultak sielni. Nálunk a fél falu ragadt Várdába. Tegnap még munkanap volt!
miazavalami
@hallgatag: Azt nem lehet sms-ben küldeni! :-)
A Tündik bündije
SMS a belügyminisztériumnak: 16 óra várakozás után elfogyott az üzemanyag, amíg fűtöttem az autót, másik kocsi a környéken nincs. Hova üljek, a jegesmedve f...ra?
Sede
Pintéréknél is nagy lehet a hó.
Teljesen befedte a szürkeállományukat.
Sede
@Pálinkafőző Rézüst: ezek már önmaguk paródiájává váltak.
QQCSI
@miazavalami: Ez most tényleg érdekelne, de Qrvára!
Kinek küldtek SMS-t?
Az autó rendszáma alapján beazonosították a tulajdonost,
majd a mobil számot, vagy fordítva???!!!
Rézangyal
Itt most kellene valami okosságot írni, de nem tudok. Egyszerűen döbbenten állok, akarom mondani ülök az események előtt...Elképzelhető, hogy halálos áldozatok is lesznek, a töketlen vezetőség miatt?
Nekem ma reggel egy órás busz utat kellett megtennem a munka helyemre, mert ügyeletes vagyok. Szakadt a hó, minden jeges volt, amikor elindultam. Két pulóver, plusz meleg kabátban fáztam. Minden együtt érzésem a jelenleg az úton veszteglőknek és nagyon remélem, időben megérkezik hozzájuk a segítség...!
Most már csak engem is segítsen haza este az Isten valahogy...
miazero
Ezért jó a villanyautó!
Ha villany nincs, gáz van.
Ha gáz nincs, gőz van.
Pálinkafőző Rézüst
@Sede: és még nincs vége...Az nem gond a Pinyó Sanya elvtársnak, hogy minden nap(!) főleg idős emberekre rátörik a saját házuk zárt ajtaját, és halálra verik őket, néhágy száz, vagy ezer forintért!! Erről említést sem tesznek!! Megjegyzendő, hogy ezekben az ügyben hírstopp van érvényben!! Az összeset nem lehet közhírré tenni, a pánikot elkerülendő! És semmit nem tesznek ellene!! Új Magyarország vajda módra, XXI. század!!
Sede
@QQCSI: vélhetően cellainformációk alapján azonosították be, milyen mobilszámok tulajdonosai vesztegelnek az adott autópálya-szakaszon.
miazero
Az utasítás alapján gépjárműstől kell átülni másik gépjárműbe.
miazavalami
@QQCSI: Én se tudom! De kissé gyanús! Honnan tudnak privát számokat???
miazavalami
@Sede: Honnan tudták ki rekedt odakinn???
A Tündik bündije
Bakondi ezért pénzt is kap? Az agyam lerakom...
Hogy születhetett meg ez a zseniális elgondolás?
- Hm, Béla (vagy Józsi, vagy akárki) te mit csinálnál, ha egy hófúvás közepén lennél?
- Biztos nem szállnék ki a kocsiból?
- De ha már nincs benzined?
- Akkor igen, ha jön egy másik.
- Zseni vagy öreg! Ez senkinek eszébe nem jutna, küldjük szét SMS-ben, hagy lássa a jónép, hogy törődünk velük?
bretagne
@Rézangyal: Biztos hazasegít. Muszáj. Különben hiányoznál innen! Minden jót!
miazero
@A Tündik bündije: "hagy lássa a jónép, hogy törődünk velük"

Ennyi történt.
tűzróka1939
@Sede: És ha kéz alól vettem a telefont ? Akkor mi van ? Mehet a rendszámommal havat kaparni . Legalább lesz valami haszna .
Sede
@miazavalami: bemérették a szóban forgó utszakaszt a szolgáltatókkal, és a cellainfók alapján megkaphatták a telefonszámokat, amelyek készülékét az adott útszakaszon "csekkolták" a mobilcégek.
miazavalami
@Sede: És ezt szabad? Akkor bármikor bármilyen indokkal bemérhetnek bárkit?
Sede
Katasztrófahelyzetben vagy bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja esetén szabad.
Ettől függetlenül, amit felvetettél, jogos!
QQCSI
@miazavalami: Két telefonom van, két mobil szolgáltatónál, kíváncsi vagyok, miért nem kaptam egy deka SMS-t se? Mert nincs kocsim? Mert nem vagyok veszélyeztetett területen? Mert nem szerepelek a Kubaszov-listán?
Tius
@Sede: én itthon ülök a melegben a gép elött és 2perce küldték ezt az smst nekem.. a fő úttól eléggé messze vagyok...A falu szélén élek a 7hónapos gyermekemmel és a férjemmel. Akkor nekem mi a g*cinek küldtek ilyen smst ?! vagy a szolgáltatóm ilyen jó ;) téves bemérés ;)
Tius
Jahm a másik fele 17 évesen hova még nekem kocsi? A férjemnek van a saját nevén...
miazavalami
@QQCSI: Gőzöm sincs! De ha ez megnyugtat, én sem kaptam , csak tegnap a biztosítótól. Hogy jön az orkán és a hó!
QQCSI
@Sede: ma, 13:02
Na, ennyi idő alatt egy helikopterről ledobhattak volna pár száz békemenetest is hólapáttal, hogy elhányják a havat...A sósavas ürge, a kannásboros jóasszonnyal bizonyíthatta volna, milyen erősek!
Sede
@Tius: én távol vagyok a kritikus szakasztól, és nem kaptam ilyen sms-t, pedig gépjárműtulajdonos vagyok.
Elképzelhető, hogy tűpontossággal nem tudtak rövid idő alatt ennyi készüléket bemérni, és olyanok is kaptak sms-t, akik nem vesztegelnek a sorban, ám nincsenek is távol attól.
Feltételezem, körzetre fókuszálhattak.
Dr.luigilongo60
Nesze semmi, fogd meg jól.
Ez olyan igazi fidióta segítség.
Szokás szerint.
Sede
@QQCSI: már elindult a segítség Ausztriából. Hómarók, ételek, italok.
A U S Z T R I Á B Ó L !
QQCSI
@Sede:Na, akkor már csak az érdekelne: mi kértünk-e segítséget, miután 24 óra is kevés volt, hogy egyről a kettőre jussunk, vagy a sógorék unták meg a töketlenkedésünket és léptek...:)
QQCSI
Kollégám egy órája érkezett meg,
egy katasztrófavédővel nem találkozott,
8 órát ücsörgött a kocsiban.
tűzróka1939
@Sede: Tévedsz . Katasztrófa esetén sem kűldhet sms-t . Közmédián keresztül köteles tájékoztatni . Akkor minden csipricsálé ügyre hivatkozva folyamatosan figyelhetné a telefonod .
Sede
@tűzróka1939: azért ennek érdemes lenne utána nézni Orbánék jogszabálydzsungelében. Nem biztos, hogy tévedek.
arbiter
"... Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!" Az autótolvajok is hasonló szövegű SMS-eket küldözgetnek egymásnak.
DE! Én átülök egy másik járműbe és közben visszajön a tulaj, és meg akar verni (ő nem tud az SMS-ről), akkor védekezzek vagy ne? Ha hülyén sül el a dolog és komolyabb sérülést okoznék neki, hogy megvédjem magam, akkor azért büntethető lennék?
Sede
Ez egy 201. szeptemberi cikk:

"Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kezdeményezésére megbeszélés indult a mobilszolgáltatókkal egy olyan rendszer fejlesztése ügyében, amely automatikus SMS-ban értesítené a veszélyhelyzetben tartózkodókat.

A szolgáltatás ellen egyik mobilszolgáltató sem zárkózik el, egy munkacsoportot hoztak létre, amely megvizsgálja a megvalósíthatóság lehetőségeit. Ebbe a csoportba mind a három szolgáltató delegált szakértőt.

A rendszer lényege, hogy a kültéri rendezvényekre vonatkozóan cellainformáció alapján automatikus üzenetben értesítené az adott területen tartózkodókat a vészhelyzetről."

Vélhetően azóta már megvalósult az akkori terv.
Sede
2010. szeptemberi az előbb beküldött cikk.
Punyuszka
Én is kaptam néhány perce egy ilyen SMS-t. Reggel (!) 8 óra körül írtam egy SMS-t az egyik rádiónak, hogy Budapest irányából Pécs felé az M6-os nagyon nehezen járható, hóátfúvásokban nulla a látótávolság. Mi Százhalombattánál vissza is fordultunk, Most meg jön az SMS. Köszönjük, minket nem kell megmenteni, mert néhány órája már itthon ülök a melegben. :-) Megjegyzem az autó is céges és még csak nem is én dolgozom a cégnél... Én az informális SMS-re gyanakszom, hogy az alapján küldték. Remélem, minden úton rekedt hamar tovább indulhat vagy más segítséget kap.
tűzróka1939
@Sede: De nem jobb lenne ha te tévednél ? :) Bár ki tudja mi lapul ezeknek a tarsolyukban . Emlékezzünk csak papcsák vs kommentelő esete .
szaboria1
@tűzróka1939: A mobilok cella információit már 2000 eleje óta használja a BM.
Sede
Szerintem nem az sms küldés technikai háttere itt a lényeges, hanem az, hogy a katasztrófavédelem vezetői megbuktak. Alkalmatlanok a felelős pozíciók betöltésére.
miazero
@Sede: És vajon mibe került ez nekünk hókotrók helyett?
Sede
A 13.57-es kommentem azt valószínűsíti, hogy nem tévedek.
coyote3
Én most kaptam egyet. nem is ülök idegen autóba ...:P Remélem nem jön értem a fekete Pobeda...
Atesz30
1 - kamu a hír ismerős aki ott van mondta nem kapnak semmiféle SMSeket.
2 - Elmondta a rendőrség, h ha majd az időjárás engedi meg az autópálya felelősei letakarították az utat majd akkor odamennek segíteni (AZAZ NYÁRON ) addig nem.
tűzróka1939
@szaboria1: Igen . Viszont csak kiemelten súlyos bűncselekmények esetén kérheti ki az információkat a szolgáltatótól . Én így tudom . Viszont ha tévedek szívesen fogadom a helyreigazítást .
szaboria1
@tűzróka1939: Nem csak abban eltűnés esetén is bemérik a telefont.
csikknorisz
Tegnap küldött a szolgáltató üzenetet, hogy perkáljam telóról az autópályadíjat, ma meg a BM, hogy üljek át más kocsijába. Hagyjanak már ilyen hülyeségekkel, mikor autóm sincs. :)
tűzróka1939
Mocskos csóró nyugat . Nekik csak a pénzünk kell . Ugye bírkamenetesek ? Most tessék ordibálni az unió ellen . Ilyenkor nem büdös a segítség ?
Sede
@tűzróka1939: nem szükséges kiemelten súlyos bűncselekmény ahhoz, hogy megtudják, merre jártál. Egyik kollégám belekeveredett egy 1 millió 600 ezer ft-os piti csalási ügybe, és kikérték a szolgáltatótól, hogy egy adott napon tényleg Finnországban, Turkuban tartózkodott-e.
tűzróka1939
@szaboria1: Az is rendben van . Csak nehogy visszaéljenek vele . Ugye senki sem szeretné ,hogy a magánszférájába is beletúrjanak.
Sede
Na, de niincs itt semmi baj!

"Lázár János, a Miniszterelnökséget irányító államtitkár hangsúlyozta: míg 165 évvel ezelőtt a forradalmat leverték, addig a mostanit nem fogja Világos követni, nem lesz fegyverletétel és visszarendeződés.

2010 forradalmát győzelemre visszük, vívmányait megvédjük és olyan sziklaszilárd alappá tesszük, melyre a következő emberöltők polgári Magyarországát alapozni lehet - fogalmazott."

Tehát: nem lesz világos. Marad a sötétség...
tűzróka1939
@Sede: De azt a kollégád engedélyével tették ugye ?
Sede
Nem. Nem kellet hozzá az engedélye.
Sede
„A TEK is besegít az utcai mentésben
A rendfenntartó szervezetek közel 10 ezer alkalmazottja vesz részt országosan a hóesés miatt kialakult katasztrófahelyzet kezelésében: a katasztrófavédelem mellett a rendőrség, a honvédség, a polgárőrségek és Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is autókat, embereket mentenek ki a hó csapdájából - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.”

És ezek, mind, így együtt - ennyit tudnak…
Kutyafüle
@tűzróka1939: 13.46 az ügy piszlicsáré. A csiripcsáré is jó, de a piszlicsáré , na az a legjobb.
lópicigáspár
Nem tudom mi alapján küldik. Most kaptam meg én is piszok messze a "hóhelyzettől". A kocsim a garázsban, ma még csak be sem indítottam és a számom TITKOS!! Ha csak nem a Kubatov lista "rosszak" oldaláról szedhették, de akkor meg miért akarnának segíteni...?!
nemkati
Na végre, én is megkaptam az SMS-t. Jó ötlet, amit a belügyér írt. Ezután mindig ezt fogom tenni: ha elfogy a benzinem, átülök egy másik autóba. És majd hivatkozok erre az SMS-re. :))
Azért engem is izgat, honnan tudják, hogy van autóm, és hogy egyáltalán van egy ilyen mobilszám?
Sede
Friss hír a témában:

"Közben az Osztrák Vöröskereszt bejelentette: Negyven járművel útnak indulnak az M1-es sztrádán rekedtek mentésére. Kissé meglepő - de az autósok szerint jellemző -, hogy az osztrákok visznek nekik teát, elsősegélynyújtó eszközöket. Ausztriából több hóeke is a magyarok segítségére siet, várhatóan 4 óra körül érkeznek a helyszínre."
Sede
"Pintér Sándor elégedetlen - Pintér a sajtótájékoztatóján arra az újságírói kérdésre, elégedett-e az eddigi megelőző, illetve mentési tevékenységgel, azt mondta: amit az egységek tettek, azzal elégedett, ugyanakkor az állampolgári fegyelemmel nem. Az egységek mind odaadással, mind szakmai felkészültséggel jelesre vizsgáztak - szögezte le. - írja az origo."
moszkvatér
15 ös szelvénynél 03 -as úton márciusi ifjak elakadtak . 1848 km főút járhatatlan .-)
Sede
"Negyed 4 körül megérkeztek a hóekék a hegyeshalmi határhoz, amelyet Ausztria ajánlott fel az M1 autópálya útburkolatának megtisztítására."
vukkocska
Én most kaptam meg negyed órája a jó meleg lakásomban. Szerencsém volt. Habár ha azt veszem, hogy több, mint 24 órája vesztegelnék az utakon, sokra mennék vele.
QQCSI
@Sede: Várbörtönbe velük, súlyos láncon, kenyéren és vízen!
Mit renitenskednek a munkahelyükre, meg vissza, autóval, busszal,
ahelyett, hogy repülővel Brüsszelbe menne.
*
A céges telefonomra megjött a BM SMS-e!
*
Ez a telefon csak házon belüli kapcsolatra alkalmas,
elméletileg kizárólag Budapest területén. Hívni nem tudom rajta csak a kollégáimat,
és viszont. Gépkocsihoz köze nincs.
Szóval, gyaníthatóan minden mobil számra megy SMS.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Helyesbítek:
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
moszkvatér
@QQCSI: Celleainformáció alapján tudják ki van az autópályákon
Sede
@QQCSI: még mondja azt valaki, hogy nem gondoskodó a zOrbán-kormány!
Sms-t mindenkinek! Ha netán Floridában tartózkodik, akkor is!
Önmaga karikatúrája ez a narancsos briganti.
QQCSI
@moszkvatér: Kösz, már SEDE elmagyarázta, de én itt a XI.kerületben nem akadtam el az autómmal, mert nincs. Meg ez egy olyan környék, ha egyet köpsz, öt kocsmát is eltalálsz, melegedni, teát inni is lehet. :)
Zsuga
Ne csináljátok már! Nektek semmi sem jó?!
QQCSI
@Zsuga: Nekem jó, boldog is vagyok, de a kollégám, amikor átadom neki a telefont, már nem kap SMS-t, szegény. Ő milyen boldogtalan lesz majd! :(
guszty
Én most kaptam meg az sms.-t. Köszönöm Pintér úr! Igaz a meleg szobában vagyok:)
Atesz30
Faterom itthon TVzik erre jön az SMSes hogy üljön át a szomszéd autóba xD Nem csalódtam a magyar színvonal megmaradt. Jogtalanul megszerzik az adatainkat de ezt se képesek rendesen csinálni.
nemkati
@moszkvatér: Ez a milyenutca hányszám ahol lakom, egyáltalán nem autópálya. Akkor hogyisvanez a cellainformáció?
gibgab
Én is kaptam sms-t, de a szöveg alapján azt hittem, hogy valaki hülyéskedik.
tűzróka1939
@Kutyafüle: Nyelv újítok :)) Csiricsálé , marhamálé :))
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Kaptam én is.Itthon ülök,egy hete kifogyott az üzemanyagom,nincs pénzem tankolni,egy Audi 6-ost kérnék a ház elé,beleülök.
miazavalami
@QQCSI: Rájöttem te miért nem kapták sms! Mondtad, hogy kettő telefonod van két szolgáltatónál! Na itt a bibi. Mikor bemértek az egyik valszeg a nappaliban , a másik pedig nálad volt. Te pedig nem voltál otthon, vagy a lakás másik részében . Nem tudták megállítani az eszüket , hogy lehetsz egyszerre két helyen! :-))
QQCSI
@miazavalami: Képzeld el, hogy dupla bukta, ugyanis az egyik telefonom (30)tényleg itthon volt, de lemerült állapotban. A 20-asra nem kaptam. A gyerekem viszont a 70-esre kapott, a VIII.kerületi veszélyzónában. :)
miazavalami
@QQCSI: Akkor mit vársz? Hagyod lemerülni... A gyereked otthon ült legalább a jó meleg szobában?
dr. prédikátor
Ma 17.33 kor kaptam meg a Belügyminisztérium SMS-ét.De én nem ülök át másik kocsiba, itt vagyok a meleg szobába!!
miazavalami
@dr. prédikátor: Nézd már meg! Hátha kinn felejtetted magad! :-))))))
ila51
szerintem mostmár én is megnyugodhatok :(
Meg is nyugodnék , ha tudnék az atyáról valamit , Ljubjanából jövet Miskolcra menet akadt el a Dunántúlon , egy sms jött utoljára éjfél után , hogy sehova...
QQCSI
@miazavalami: Naná, de csak azért, mert hajnalban küldtem neki egy SMS-t, hogy el ne induljon!
Győrbe akartak menni...
QQCSI
@miazavalami: Nem hiszem el! Megkaptam a telefonomra a BM SMS-ét!:) :)) :)))
miazavalami
@QQCSI: Ez jó! Neki is azt a szöveget küldték "...üljön át másik autóba..." ?
Mobil123
@QQCSI: De csak Vodafonra és T-Mobilra. Én Pannonos vagyok, és nekem nem jött. Igaz nehezen tudnám eldönteni, hogy most elhagyjam vagy ne.
miazavalami
@Mobil123: Ez borzalom! Téged hagytak volna megfagyni??? Nahát!
QQCSI
@miazavalami: Persze. Én már kívülről fújom, hiszen láttam kétszer is! :)
dr. prédikátor
@miazavalami: Most akkor üljek be az autómba és járassam a motort?Majd bolond leszek ilyen benzinár mellett!!
QQCSI
@Mobil123: Mondom, hogy a 20-asra nem kaptam...
Mobil123
@miazavalami: Most mond meg milyen rasszista a BM.:-))) (itt a meleg radiátor mellett könnyű nekem:-D )
miazavalami
@QQCSI: Ja! Akkor le velük! lelkiismeretlen banda!!
gibgab
"SMS-ben üzenetben tájékoztatja a hóban rekedteket a Belügyminisztérium a követendő teendőkről - jelentette be Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője pénteki sajtótájékoztatóján, az üzenetben az állt, hogy Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!"
index.hu/belfold/2013/03/15/a_hatosagok_miatt_nem_lehet_telefonalni/
Most akkor ne hagyjam el vagy üljek át? Ezek a követendő teendők? Hú de sokat segített ez az sms szegény embereken! Gondolom, hogy a dühtől majd szétrobbantak.
Mobil123
@QQCSI: Basszus odáig nem jutottam az olvasásban naaaaaa:-)))
miazavalami
@dr. prédikátor: Nem ! Szaladj ki az utcára és ülj be az elsőbe, a tulajnak pedig dugd az orra alá az sms.:-)
De ha kórházba kerülnél... :-(
miazavalami
@Mobil123: Én cserépkályha mellett ülök! Lehet irigykedni! :-)
dr. prédikátor
@miazavalami: Na akkor valószínű hogy megfagynák ,ugyanis az utcában ma kb 3 autó ment el reggel óta.Igy inkább maradok a meleg szobában
tűzróka1939
sms 14:20 Belügyminisztérium . Kezdek aggódni :( . Ráfogok kérdezni a szolgáltatómtól, hogy milyen indok alapján adták ki a számom harmadik személynek ! Mivel a szerződésünkben benne áll , hogy harmadik személynek nem szolgáltatja ki sem a számom sem az adataimat az én engedélyem nélkül . Sőt még a saját telefonkönyvében sem teheti közzé .
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Ajjaj! Engem télleg kitiltanak... :-) Nem bájcsevegek!
Nem forralt bort! Hanem forró boros teát! És csak most kezdtem. :-)
Egy óra múlva...
gibgab
Válasz-sms:
"Kösz!!!Most akkor mit csináljak, menjek vagy maradjak?"
ila51
@tűzróka1939: és ha pont azoknak nincs már üzemanyag és telefon akiknek szólna az üzenet ?
miazavalami
@dr. prédikátor: Akkor menj addig amíg nem találsz egyet! Milyen állampolgár vagy te? Megkapod az ukászt , te meg inkább bent ülsz? :-)
dr. prédikátor
@miazavalami: Polgári engedetlen állampolgár vagyok! Azért se!!! Juszt se.!!
miazavalami
@dr. prédikátor: Na erre mit mondjak! Én is engedetlen leszek mert a várható retorziók ellenére sem fogok rájuk szavazni. Ja sose tettem!
Mobil123
@miazavalami: Akkor egy óra múlva nagyon felleszel dobva :-))) Miket fogsz írni?:-DD
miazavalami
@Mobil123: Nem merek! A nagy testvér figyel! Tennap kétszer figyelmeztettek , harmadszor kitiltanak... :-) Ja azt is törölték amit ketten agyaltunk! Neked is sok van ám a rovásodon! :-9
miazavalami
@Mobil123: Most hallgatom... Republic Micimackó. Nem is tudtam , hogy énekelte! :-)
Érdemes volt ma felkelnem!!! :-))
A Tündik bündije
Én is megkaptam az sms-t. Most kicsit sietve írok a szomszéd kocsijából mert itt rohan ordítva mögöttem...
almosd
Ezzel az ésszel könnyebb lett volna ha azt írják ,segíts magadon az isten is megsegít ,imádkozunk értetek :)
miazavalami
@Mobil123: Ahol tennap bájcsevegtünk... Már nem emlékszem. :-)
Mobil123
@miazavalami: Nem írtam/írtunk semmi különös dolgot. Kezdődik a cenzura??!
sokanvagyunk
@A Tündik bündije: Kapcsolj rükvercbe... és nyugi lesz :))
miazavalami
@Mobil123: Én is ezt mondtam nekik . De azt válaszolták : Ez politikai oldal , és a privát beszélgetéssel zavarjuk a többi kommentelőt,"
A Tündik bündije
@sokanvagyunk: Már mindegy, most az enyémmel jön utánam... :-(
Pálinkafőző Rézüst
Most dadog a vajdus a helyzetről...
Asszongya: "felemésztjük a havat.."...No comment...
Győris86
@Sede: Én délután 5kor kaptam sms-t pedig otthon ültem a tévé előtt!!!
A Tündik bündije
@Pálinkafőző Rézüst: "Szívd fel begyem a... havat?"
Pálinkafőző Rézüst
@A Tündik bündije: ez még papírból is csak dadogva tud olvasni...:O
ila51
Hurrá ! Kiszabadult a dugóból , már megy is Miskolcra az árúval , holnap hazaugrik , és már indul is Nápolyba , hiába , ez az élete :))
Kutyafüle
@Győris86: Ha Győri vagy, valszeg azért kaptál üzit, és a Pesti kivető utakon lévők is. Mivel ez a terhelt veszélyzónába tartozik.

Nem telefonszámokra küldik az sms-t hanem a cellára, ahogyan SEDE írja.
Amikor én Szegeden jártam, 3szor is kaptam jelzést a szerb telefontársaságtól. Már bemérték , hogy ott kajtatok-
tűzróka1939
@ila51: Na és ha kap egy ilyen sms-t az kihúzza a bajból ? Mint fentebb már írtam én is álltam már meg hóátfújás miatt . Az utánam jövő kollégám leállította az ő gkjának a motorját és átült hozzám . Mert sms nélkül sem hülye az ember .
Rézangyal
Én is kaptam SMS-t. Ez azért aranyos, mert nemhogy autóm, még jogosítványom sincs. :-$
tűzróka1939
@bretagne: A belügy megkérte a szolgáltatókat, hogy juttassák el ügyfeleik részére az általuk írt sms-t . a 3 szolgáltatóból kettő beleegyezett . A telenor viszont nem . Ezért nem kapnak a 20-ok sms-t . Tehát nem közvetlen e belügytől jött az sms ,
tűzróka1939
@Pálinkafőző Rézüst: Felemészti ő a ... Na majdnem írtam valami "szépet" Most minek és mivel jött haza ? Mert Brüsszelből du. 14:15 óta nem indult repülőgépjárat Magyarországra . Ja és minek ment ki erre a rövid időre ? Tán-talán nem bujkál ! Na aszongya, nagy a vihar nem tudnak tüntetni akkor hazamék .
moszkvatér
Biztos véletlen hogy mindig a nemzeti ünnepen csap le a katasztrófa időjárás .?
Szanyiszló mondaná idegeneknek van olyan gépük amivel ideterelik a felhőket szándékosan
tűzróka1939
@Kutyafüle: Akkor nekem Debrecenbe miért küldtek ? Bár az asszony ma is dolgozik . Én viszont itthon vagyok .
Kutyafüle
@tűzróka1939: Vagy álcázod magad, vagy neked külön cellád van:))))))

Mi viszont nem kaptunk sms-t. MOndtam az uramnak, mi tán már nem is létezünk elvileg:))
tűzróka1939
@Kutyafüle: Csak a T-mobíl ugye az a 30-s ? meg a Vodafone küldött sms-t .
tűzróka1939
@Kutyafüle: Külön cellám még lehet :))))
djculture
voda meg a t-mobile minden előfizetőnek küldött sms-t a telenor meg visszautasította bemondták az atv-n
almosd
@tűzróka1939: nem volt jó a széljárás és ide kötött ki az üzenet ,mert a párom is kapott sms-t, de minek ,szerintem ez is valami pénzről szol valakinek.
tűzróka1939
@almosd: Az anyagi vonzata :Ismeretlen:) . Viszont a szolgáltatódnak ingyenes az sms . Akár ő akár te küldöd .
almosd
@tűzróka1939: neki ingyenes de neki is fizetnek a továbbításért ,gondolom így működik máskülönben mi sem fizetnénk érte ,gondolom ,vagy nem ?.
djculture
Nem fizettek érte semmit a hírek szerint a bm megkérte mindhárom céget.. Kettő belement hogy ingyen elküldi egy meg nem...
tűzróka1939
@almosd: Na látod ezt nem tudom . Biztos, hogy van pénz a háttérben . Ingyen a szánk sem ér össze :)
almosd
Na ebben a pillanatban kaptam az sms-t ,most már megnyugodtam ,ki sem megyek a lakásból ,esetleg ha baj van átmegyek a szomszédasszonyhoz :)))
Győris86
@Kutyafüle: a nevem: Gyori Sándor es Budapesten lakom. De a parom. is kapot. uzenetet.!
QQCSI
@Kutyafüle: Akarod, hogy továbbítsam Nektek az enyémet?
tűzróka1939
@almosd: Csak jól simuljatok össze :) El ne szökjön a meleg :D
almosd
@tűzróka1939: majd a suba alá bújunk :))
tűzróka1939
@almosd: Suba alatt meg felhúzod a kisbundát:))
rokker33
Most 19:45 kaptam meg az SMS t!Hát tudod mit Pintér a kur*a anyádat!!!Azt hiszed egy szar*os sms el tudsz segíteni ami persze több millióba kerülhetett és a mi pénzünkkel fizetett ki és amúgy is honnan tudja a számomat??Nem adtam meg ennek a vén g*cinek!!!
almosd
@tűzróka1939: igen ,de mi van akkor ha fazonigazítást végeztek rajta,na de az is jó ,ha nem ,ha de :))))
tűzróka1939
@almosd: Egy a lényeg : belül ne legyen egérfogó :D
levarosbukta
@Kutyafüle: Mese! Több száz km-re vagyok attól a területtől és a családom minden tagja kapott sms-t. Kezdjek félni?
almosd
@tűzróka1939: hát előbb ellenőrizzük ,bekopogunk ,be...(szólunk ) :))
almosd
@tűzróka1939: csak a hegyével ,nem rontunk ajtóstul :))
tűzróka1939
@Pálinkafőző Rézüst: Kocsiba ne ülj . Menjél gyalog :))
QQCSI
Most, hogy már a 170.hsz.-nál tartunk, eszembe jutott, amikor Demszkáj a BKV sztrájk idején arra kérte az autósokat, hogy vegyenek fel egy-egy embert.
Csak két kisebb súlyú szatyorral tartottam hazafelé,
de valahogy a fél órás út alatt senki nem ajánlotta fel a segítségét.
bretagne
@tűzróka1939: Köszönöm. Már azt hittem, a Nagy Testvér dolgozik.
mariaberta
És ha nincs térerő, vagy lemerült az akku, hogy olvasták el nagybecsű Pintér üzenetét?
Bár szerintem sokkal nagyobb problémájuk volt a hóba rekedteknek, minthogy ezeket a semmitmondó üzenetet olvassák.
Étel, ital, gyógyszer, szükségletek elvégzése stb. gyerekek megnyugtatása sokkal nagyobb gond volt, mint hülyeséget olvasni.
nyanya001
És ha nincs kenyér egynek kalácsot !
Ez kimaradt az sms-ből !!!
qrumpli
Kaptam én is bár semmi értelme nem volt.
A baj csak az,hogy akinek küldték annak már lemerült a telefonja.
Tehát csak hírverésnek volt az egész meg azért ,hogy embereket ,"HŐS" nek tudjanak nyílvánitani.
Darthon1
Én is kaptam itt Baranyában, de nálunk nincs is öt centinél nagyobb hó, ráadásul a szomszédomnak nincs is autója. Ezért inkább itthon maradtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.