ez a fajta hallgatás a saját kormányzati évekről egyenértékű egy beismeréssel. Beismerése annak, hogy ezek az évek elmentek a levesbe, és az alkalmazott politika kudarcot vallott. Ritka őszinte megnyilvánilás a Fidesz politikusa, Kocsis Máté, részéről. Miközben a visszamutogató hallgatás azt is jelzi, hogy nem kívánnak szakítani ezzel az irányvonallal. Például azért, mert egy hatalmi mámorban magába zárt vezér nem tévedhet. Elvégre egy nagy ember már régen megmondta, hogy egyrészt „a politikában a hülyeség nem hátrányos helyzet”, míg másrészt „a politikában tilos bármit visszavonni, meghátrálni, vagy elismerni, hogy hibáztunk”. Igaz, mindkettőt az a Bonaparte Napóleon hagyta ránk, aki bukott diktátorként, számos nyomorékot, halottat, és háborús szegénységet hagyva maga után,

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
"Nagyon könnyű csökkenteni a munkanélküliek számát, ha törlik a munkanélkülit a statisztikákból. Nagyon könnyű statisztikailag megnövelni a foglalkoztatottak számát, ha kirúgnak valakit, és a helyére felvesznek két közmunkást. Akár valamivel kevesebb pénzből. Az igazi cinizmus pedig az lehet, ha ugyanazt kényszerítik harmadannyiért közmunkából elvégezni egy munkát, akit korábban kivágtak egy pozícióból, mint egy macskát a dolgát végezni. Kocsis Máténak akár igaza is lehet akkor, ha szerinte „ma 160 ezerrel többen dolgoznak, mint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon idején”. Különösen akkor, ha két egyéb adatot is mellé tesz. Az egyik, hogy meglehetősen sokan hagyták el az országot dolgozni, illetve tanulni. A másik pedig az, hogy a „többen” sokkal inkább közmunkában dolgoznak."

Vajon hány narancsködös lesz képes ezt felfogni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
@GeoCravker: fáj nem fáj,pedig muszáj lesz!Nem is olyan távoli jövőben.
GeoCravker
Az áfa-csökkentés és a jövedéki adótartalom csökkentése mintha nem lenne porondon. De ettől még persze lehet, hogy muszáj lesz...
kamazuka
@GeoCravker: a szocialista kormányzat idején ezt ki próbálták és nem lett olcsóbb a termék.
Igazat adok maximálisan mert lehetőség lenne a 2/3 al hogy megtegyék!
GeoCravker
@kamazuka: Amugy még akár egy extra inflációs ciklus is beleférne, ha valós fizuval ellátott munkahelyekre menne. Állami beruházások kapcsán például. Az meginditaná a belső piacokat.
Nem kéne állandóan bűnbakot keresni. Csak félek, hogy ez nem érdeke a kormánynak. Kell a bűnbak.
kamazuka
@GeoCravker: A valós fizuról tudnék mesélni.!
GeoCravker
@kamazuka: nem vagy egyedül. Több ismerősöm is
agyonfizetve tengődik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.