A legnépszerűbb amerikai hírportál, a Huffington Post „Rákos daganat Európa közepén?” címmel közöl elemzést a magyar helyzetről. Hatalmas többségét a Fidesz arra igyekszik kihasználni, hogy tagjai és barátai az állam révén meggazdagodjanak. A legutóbbi botrány ez ügyben a trafikpályázat. A demokratikus puccs ellen voltak tiltakozások, de sokan félnek. A fiatal demokraták piszkos harci módszereket vetnek be.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

243 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Ez a Huffington Post is vagy egy libsikomcsi hírportál, vagy a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy tengely pénzeli. Nálunk demokrácia van és nagy árvízvédelmi útmutatás!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SLAakku
"Így nem meglepő, hogy a liberális ideológia kudarca utána a vákuumba olyan mozgalmak törtek be, mint a Fidesz. Az európai vezetők jól teszik, ha aggódnak, hogy ez a rák elterjed Budapestről. Az elhúzódó gazdasági válság és a demokráciába vetett hit gyengülése megteremti az összes feltételt mindenféle rosszindulatú elváltozások burjánzásához."
coyote3
Ez a Huffington Post is vagy egy libsikomcsi hírportál, vagy a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy tengely pénzeli. Nálunk demokrácia van és nagy árvízvédelmi útmutatás!!!
SLAakku
@coyote3: Mindenki ellenünk, de a haza nem eladó!

orbán:

Bizonyos rémhírek terjesztését leszámítva (bújj elő te sötétben bújkáló rémhírterjesztő ha...ha...ha...) eddig rendben halad az árvízi védekezés, mindenki becsületesen dolgozik. A védekezés minden szakaszon jelenleg is stabil. Ott ahol Gyurcsány lapatolt tegnap vannak gondok de megoldom azt is.

Hol irányítassz árvizet ma kedves vezető?
lajospapa
Európa soha nem tudott mit kezdeni azokkal akik valamilyen módon önkényes hatalomra törtek. Végül népei nagy árat fizettek egy Napóleon, egy Mussolíni vagy egy Hitler miatt. Most szerencséje van Európának. Magyarország csak 9,8 milliós és nincs atombombája. Egyelőre!
outsider
@A fekete Lord: Két tűz között a magyar:)
khmm
Ron Weber, az Mszp, Bajnai tanácsadói, nem veszik észre hogy elkéstek! Ha Orbán nem basz el valamit... végigsöpör az ellenzéken...ha el is qr valamit, addigra már túl sokan lesznek !!! Na megyek Forma 1-et nézni . GO HAMI
SLAakku
@lajospapa: Európa tudott mit kezdeni azokkal akik valamilyen módon önkényes hatalomra törtek. Előbb-utóbb. A többivel egyetértek.
khmm
@SLAakku: @lajospapa: Ti aztán viziónáltok itt, baromságokat, vasárnap estére tényleg nincs más... Csak a jobbik, igaz ők is egyre csendesebbek.. Na most már F1
vörösfuvalat
Egy biztos igaza volt Kertésznek a magyarok azt szeretik ha beletapossák őket a földbe és mindég vannak olyan magyarok akik bármikor beletapossák a földbe a védtelen honfitársaikat ha van rá lehetőségük.Közben meg azt mondják " egyszerű azt mondjuk, hogy naggyá tesszük a nemzetet" idézet dr Orbán Viktortól
SLAakku
Nem látszik a nemzet nagysága csak a pórnép földönfutóvá tétele.
SLAakku
A szerző, John Feffer, a Foreing Policy in Focus főszerkesztője, az Institute for Policy Studies társigazgatója, aki a rendszerváltás óta személyesen ismeri a Fidesz vezetőit.
wadnarancs
@lajospapa: Nem is kell atombomba. Kiutasítjuk a dolgozni nem akaró embereket az országból és az nagyobb kárt tesz a világban. Mi belőlünk lesz 2. monte carlo ,ha nem kell a segélyeket fizetni és lesz vásárló erő. Az életfogytiglanosokat halálra ítéljük, megint spóroltunk. Igaz ,hogy mindig ilyen helyzetben lépett elő egy vezér aki igazából zseniális vezér volt leszámítva a nézeteit...
SLAakku
... a dolgozni nem akaró ember és életfogytiglanos nem sok van. Inkább az olyanokat kellene kiutasitani akik hülyék.
JAJMÁR
Vagy inkább kormányt és irányt kell váltani!
JAJMÁR
@SLAakku: "Az európai vezetők jól teszik, ha aggódnak, hogy ez a rák elterjed Budapestről." Európa és a világ vezető politikusai nem fogják ezt megengedni, vagy inkább eltűrni. Ha nem lesz kormányváltás, az mindenképpen katasztrófa nekünk.
SLAakku
"...a párt továbbra is népszerű, bár átalakította az alkotmányt, a maga javára változtatta meg a médiaszabályozást, és támogatottságának növelésére kijátssza a nacionalista kártyát, mégpedig olyan alkalmi szövetségesek segítségével, mint a Jobbik."
SLAakku
@coyote3: Igyekszik rehabilitálni a Horthy-rendszert és szociálpolitikája is jobbra hajlik. Pl. a hajléktalanok kriminalizálásával és a család fogalmának meghatározásával. A nacionalizmus másik oldala a rasszizmus és az idegengyűlölet, lásd Bayer Zsolt írását a cigányokról, vagy hogy antiszemita írók műveit vették be a tantervbe, jóllehet Orbán Viktor személyesen ígért zéró toleranciát a zsidógyűlölettel szemben.
SLAakku
@khmm: "A demokratikus puccs ellen vannak tiltakozások, de sokan félnek. A fiatal demokraták piszkos harci módszereket vetnek be. A párt hatalmon akar maradni, ameddig csak lehetséges, és nem tűri el az egyet nem értést. Ugyanakkor mindazok az illiberális tényezők, amelyek Magyarországot időszerű vaddisznóvá tették, hatnak másutt is a földrészen, és a tekintélyelvűség sem kizárólag Magyarországon létezik."
Yoda69
Csak orban es sleppje egy rakos agydaganat. Ha azt kimetszenek, nem lenne gond az orszaggal sem
SLAakku
Tojással dobálták meg Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert pénteken Svájcban. Mi ez ha nem rákos daganat Európa közepén?
lbs
Maga az USA a legnagyobb rákos daganat, - egyelőre - az egész világon!
Európában egyesek szeretnék ha még egy hasonló létrejönne - tulajdonképpen létre is jött.
Ez maga az EU!
Nauta
@A fekete Lord: ...zsidózni,buzizni! No meg riportert "dugni"!! Az ma a fideSScsuhás sikk!!
Nauta
@SLAakku: Innen a propiról, kapásból három hűjjét máris ki lehetne!
Nauta
@SLAakku: Hogy hol? felcsúton a stadionépitésén!
A fekete Lord
@outsider: 19:15
A mentségedre szóljon t marlin, h ez jó szöveg!
Sőt, amit outsihereként is le mertél írni valahol, az meg kiváltképpen!
lbs
@Nauta: Ki akar kit "dugni"?
Nem kellene annyira fantáziálni... Éhes disznó makkal álmodik?
lbs
@wadnarancs: Kezd kialakulni az általad beírtakra komoly mértékű igény!
Nauta
@lbs: Örülj,hogy a hüjjeség nem fájdalmas,mert üvöltenél!!
Csizmás Kond
A rákos daganat az az idegen test létrejötte a szervezetben...tényleg van ilyen.
Nauta
@lbs: A disznó oké!! De a civis kósa a nyilt utcán invitált dugásra egy férfi riportert így: "haver nem dugunk egyet?"Nos,amit a hüjje kósa mond,tesz, az a fideSSben és a birka táborában divat!Szóval ki álmodik és miről,kiscsíra??
Nauta
@Csizmás Kond: Nos az a fideSS!!!És a rák csápjai a bírkái!!
lbs
@Nauta: Bevetted már a délit?
Csak ne igyál rá kannás bort...
lbs
@Nauta: Ezt a vasárnap délelőtti együtthentergésen sulykolta beléd Németh guru?
(Az sem nagyon ösztökélte a magatokfajtákat, hogy vegyetek részt az árvíz-védelmi munkákban szemben a Jobbikkal, amely a teljes személyi állományát mozgósította és egyben 10 millió forinttal beszállt a rendkívüli kiadásokba elsőként valamennyi párt és civil szervezet előtt!)
Nauta
@lbs: Úgy néz ki,te mást vettél be! És hiányérzeted van.Menj a "dugós kósához" levezetni!!
Nauta
@lbs: Bizonyíték persze sehol mi? Csak a náci berregés!!
JAJMÁR
Nem azért, de nem elég már a mi bajunk? Most még a jég is szétvert itt mindent. Pedig már azt hittem, itt megússzuk.. :(
Nauta
@Yoda69: Nos,nem kekk már túl soká várnunk erre a megváltó pillanatra! Cirka 11hónap,és a "műtét"el lesz végezve" Teljes áttétel kimetszés lesz! Utána tételes elszámoltatás!
Nauta
@SLAakku: orbant nem kell komolyan venni! Még kevésbé a hazug kétszínű igérgetéseit!!
tivoli
Első kérdés, kinek az érdeke ez a minél rosszabb annál jobb állapot?
Nauta
@JAJMÁR: Ezt már érzi az ország 80%-a!! És jövőre páros lábbal rúgjuk p...án orbant és retkes bandáját!!
tivoli
@Nauta: Nagyon is komolyan kell venni, mert amit most művel az egy operettország utolsó felvonása lehet.
És nem is ígér semmit.
Nauta
@SLAakku: A rákos daganatot nem tojással kell megdobálni,hanem kivágni!!Úgy,hogy a két csámpás lába se érje a földet!!
Nauta
@khmm: Megnyugtatlak!! Már elb@szott mindent!!
Nauta
@lbs: Szóval ki,kit akar "megdugni"? A civis fideSS albáró alánlkozott vagy neeem??
Nauta
@tivoli: A fideSSé!! Ki is jelentették! "minél rosszabb az országnak,annál jobb a fidesznek!"Meg is látszik,mert fuldoklik az ország!!
lbs
@Nauta: Mire vársz tőlem bizonyítékot?
lbs
@Nauta: Ezt te állítgatod!
Én nem voltam ott!
JAJMÁR
Mindent szétvert a jég! Pedig nem is látszott olyan csúnya felhőnek.
SLAakku
@Nauta: Akiket padlóra vitt azok nagyon is komolyan veszik.
Nauta
@tivoli: A komolyan vételt nem jótetti értelemben értettem hanem egy kártevő iránti bizalmatlanságként!
Nauta
@lbs: Te állítottad,hogy a jobbik így,meg úgy milyen áldozatkészen vesz részt a munkában neeem?? Én erre kérdeztem azt,hogy hol van bizonyíték erre,mert a médiátok erről is kussol ami valószínűsíti,hogy hazudsz!!Hol lapátolt a Zazrivecz,vagy bármelyik náci párti??
Nauta
@SLAakku: Ebben igazad van! Lehet,hogy nem voltam egyértelmű! Bocs! @tivolinak már pontosítottam /15:48/
varirmag
@Nauta: Mond csak, aki itt nem fröcsög,nem mocskolódik,akinek más a véleménye

azokat neked miért kell ",kiscsíra"-nak,"fidess birkának", "nácinak " "hazugnak" titulálnod ???
Lehet hogy a te "éles látásod" nem mindenkinek adatott meg,lehet hogy vannak akik kicsit
másként látják a dolgokat. Erre még nem gondoltál ?
dömdödöm
sak gratulálni tudok hogy ezt úgy szépen lassan módszeresen sikerült elérni ,
mármint hogy ilyen írások jelenjenek meg országunkról . :-((((((((((((((((((((((
lbs
@Nauta: Ja hogy erre gondoltál? Akkor miért nem konkrétabban teszed fel a kérdéseidet?
A múlt héten, amikor az árhullám talán még oszrtrák területen hömpölygött, akkor adta ki a Jobbik vezetősége a közleményt és felhívást, hogy mindenkit mozgósít a tagságból és a szimpatizánsok köréből, továbbá hogy a pártpénztár készletéből 10 millió Ft.-ot különített el az árvízvédelmi költségekre.
Ezt a médiák nagy része le is hozta mint hírt.

Arról meg nem a Jobbik tehet, hogy pl. a Klub rádió, vagy az Atv - ami a magatokfajták elsődleges információforrásai, esetleg kihagytk ezt a hírt...

Viszont kerestem, de nem találtam hírt arról, hogy a Mazsihisz, meg a Mazsök mozgósított volna, a pénzbeli hozzájárulásról már nem is beszélve...
SLAakku
Orbán Károly · Kiemelt hozzászóló · Ajka
Rákos daganat Európa közepén?

Igen és már előrehaladott állapotban kérdés vissza fordítható e a folyamat?
varirmag
""A liberalizmus – akárcsak Európában általában – a saját sírját ásta meg, amikor forgó kleptokráciát hozott létre. Azon kívül társadalmi modellje olyan individualizmust bátorított, amely minden szinten bomlasztotta a nehéz idők átvészelését segítő szolidaritást. Így nem meglepő, hogy a liberális ideológia kudarca """

Tessék mondani,ha ezt látták miért nem szóltak egy áva szót sem ???
Ha akkor hallgattak,most miért tépik a szájukat ???
SLAakku
"Hogy egyelőre nincsenek koncentrációs táborok, azt tekintsük a sors különös kegyének és adjunk hálát Európának, de ezt azért ne tekintsük vívmánynak, örökkönvalónak pedig végképp ne.

Orbán állama szívós munkával tépdesi ki a polgári közösségek és a társadalmi önszerveződés gyenge kis palántáit, melyeknek még megerősödni sem volt igazán idejük az elmúlt negyedszázadban, és máris végük van.

Vége van az önkormányzatiságnak, vége van lassan az önszervező közösségeknek, az állam beletolja ótvaros nagy orrát a családi életedbe, a szexuális szokásaidba, a gyerekeid nevelésébe, megmondja mi jó neked, mit tehetsz és mit nem, és elosztja a pénzed. Ehhez a megfélemlítés régi jó módszerét alkalmazza.

No, most nem gyilkol meg az utcán, csak elveszi tőled a megélhetésed, ellehetetlenít és kiszolgáltatottá tesz.
Ehhez megteremti a maga eszközrendszerét.

Nincs hatalommegosztás, nincsenek fékek, nincsenek ellensúlyok, ez egy zsebbőlvezetett ország lett egy potrohos kis despota uralma alatt.

A hatalom létrehoz olyan nagy adatbázisokat, melyekből többet tud rólad, mint te önmagadról - most éppen az egészségügyben készül a mű, a bankszektorban már készen van - felkészül az internet világa.

Merthogy meg kell védeni a gyerekeket, mondja a gondoskodó állam, ami igaz is, csak az a helyzet, hogy ahol hatszázötvenezer gyerek éhezik, ott nem a gyermekpornográfiától kellene elsősorban megvédeni őket, hanem saját lelketlen uraiktól.
A totális állam a kiszolgáltatottságra épül, a félelemre."
(pupublogja)

Rákos daganat Európa közepén? Igen és már előrehaladott állapotban kérdés vissza fordítható e a folyamat?
SLAakku
Orbán állama szívós munkával tépdesi ki a polgári közösségek és a társadalmi önszerveződés gyenge kis palántáit, melyeknek még megerősödni sem volt igazán idejük az elmúlt negyedszázadban, és máris végük van.
varirmag
Na, pupublogja jó példa arra , hogyan lehet egyetlen konkrétum nélkül mocskolódni.
De ezeket a baromságokat mintha már hallottam volna ! Ezeket üvöltözték az EP-ben a C Benditék !! Akkor sem értettem miről beszél az a ...(nem minősítem, mert kitiltanak ))
szablyafűrész
Megnéztem az Orbán Viktorról készült videót, amint éppen a Dunának parancsol, szemmel veri, és látványosan az árvíz ellen védekezik. A hangot elnémítottam, mert nem vagyok képes hallgatni ennek az embernek a hangját, és inkább a gesztusaira akartam koncentrálni. Nem értem, hogy a magyarok hova tették a szemüket és az eszüket. Ennek az embernek az arcán a tömény butaság és az érdektelenség látszott, képtelen volt megjátszani a legkisebb érdeklődést. Valamiféle élet akkor költözött bele, amikor körbeállták és rajongták, és élvezte a helyzetet, de már abba is kezd belefásulni. Fontoskodott, nyalogatta a szája szélét, ment az apró lábaival, mint a dúvad, mint akinek azonnal intézkednie kell, vagy bátorságot kell lehelnie az elcsigázott védekezőkbe. De ilyet nem láttunk, mindenki békésen nézte a látványosságot, amint fel-alá rohangál, kezel, annak biztos tudatában, hogy a kézfogása nagy megtiszteltetés. Igazi paprikajancsi.

Normális ember ilyenkor nem megy a gátra, hanem hagyja dolgozni azokat, akiknek ez a feladatuk. Egyetlen haszna a gazda látogatásának az volt, hogy Bakondit, a katasztrófavédelem főigazgatóját kivonta a munkából, és ezzel sokat segített a védekezésben. Bakondi maga a katasztrófa, akit el kellene hárítani, kevés botrányosabb vadbarom dolgozott a magyar közigazgatásban, mint ez a korrupt pojáca, aki semmihez nem ért, de ahova lép, ott fű nem terem. Ebből a szempontból jó párost alkottak a főnökével, akiről ugyanez elmondható.
szablyafűrész
A videó arra jó volt, hogy az egyszerű ember is láthassa a magyar védekezés minőségét. A miniszterelnököt egy tök üres sátorba vezették, ahol elvileg a hadműveleti központnak kellett volna lennie, tele számítógépekkel, műholdas kapcsolattal, elektromos térképekkel, légifelvételekkel. Ehelyett egy üres pad mellé ültették ezt az ökröt, és elétoltak egy turisták számára sem nagyon használható térképet, amelyen semmi nem látható. A térképet Orbán buta fejjel nézegette, nem kizárt, hogy fordítva tartotta, és megpróbált úgy beszélni róla, mintha bármi köze lenne ahhoz, ami zajlik. Arcán a totális érdektelenség és a tömény butaság tükröződött ezúttal is. Azoknak a közhülyéknek a bamba tekintete, akik azt képzelik, hogy mindenhez értenek, de fogalmuk sincs semmiről.

Aztán baromi határozott léptekkel, mint az észak-koreai gyerekdiktátor, körbevonult, kerestek neki egy helyet, ahol csizmát is húzhatott, mert az látványos. A gáton megállt a munka, az emberek nézték a csodabogarat, ő pedig élvezte, hogy nézik, és fürdőzött a dicsőségben, leereszkedően jópofizott, de az látszik, hogy már nem tud kizökkenni a Bástya elvtárs szerepből. A propagandavideó éppen olyan képet mutatott róla, amilyen ő maga, és azt az ijesztő helyzetet mutatta be, hogy van itt egy mindenhez értő vadbarom, aki belepofázik mindenbe, aki azt képzeli, hogy nélküle semmi nem működik, az emberek akkor nyugodnak meg, ha látták őt a gáton, mert akkor már nagy baj nem lehet. Mindent neki kell megmondani, szakembert egyet sem láttunk, csak remélni merjük, hogy azok vannak valahol, és amíg a paprikajancsi körbejár, addig ők szakszerűen teszik a dolgukat. Ha nem így van, akkor itt minden csak az egyes emberek leleményén és a Dunán múlik, mert hogy ez a felcsúti hólyag nem fog megvédeni senkit, az biztos. Ez mindenesetre a videóból kiderült.
szablyafűrész
A legszebb jelenet az, amikor a töpörtyű a végén felkapaszkodik, és próbál fontoskodva átkukucskálni egy palánkon, mert neki az fontos. Az sokat segít. Egy darabig úgy nézett ki, hogy hátra fog esni, fejjel a pocsolyába, de sajnos nem történt meg. Átnézett Orbán a palánkon, ahol semmi nem volt, most már megnyugodhat a magyar, látta a Viktor, mi van a palánkon túl, jó kezekben van az ország. A jelenet pont olyan volt, mintha egy lövészárokból kukucskálna ki, és keresné az ellenséget. Szerencséje van az országnak, hogy ez a szellemi kripli egyelőre nem vitte bele egyetlen háborúba sem, mert el lehet képzelni, amikor a felcsúti hadvezér körbemegy a fronton, és kiadja a hadászati utasításokat, mert ő mindenhez ért. Magára adó szakember elkergette volna, és kikérte volna magának, hogy bármibe beleszóljon. De ilyen szakember ebben a maffiában már régen nincs.

Egyszerűen érthetetlen a magyar nép elbutulása, hogy egy ilyen videó kapcsán nem röhög az egész ország ezen a képmutató idiótán, nem jutnak eszébe Rákosiról, Sztálinról és Hitlerről készült propagandafelvételek, ahogyan a legnagyobb bajban is megsimogatják a gyerekeket, és nem küldik el a fenébe ezt a pitiáner idiótát, eszetlen barmot, hogy mit képzel. Rákosi ilyen bejárást nem csinált. A film végén megjelenik a Duna, mint a Tanú című filmben, amely nem törődik az aktuális magyar pojácával, hanem emelkedik. Szegény Duna, ha tudta volna, mire használják fel, biztosan öt méter magasan önti el Budapestet. Mi mindent látott már ez a folyó, és mennyi mindent fog. Nem csoda ha néha árad, mert ennyi mocskot levinni nem könnyű.
szablyafűrész
Sajnálom, kedves magyar testvérek, nekem csak a hányinger jut eszembe. Undorodom ettől a palitól is, és az egész országtól, mindenkitől, aki eltűri, hogy ez a tehetségtelen disznóólpucoló ezt eljátssza velük. Szerencsére nem kell aggódni, mert az ilyennek soha nincs jó vége. Megfizettek érte keményen, és engem már csak ez nyugtat. Alig várom, hogy a szemeimmel lássam. De tanulni akkor sem fogtok belőle, és csak elüldözitek azokat, akik élhető országot csinálhatnának nektek, ahol megihatnátok a pálinkátokat a trafik előtt. Azt nem értem, hogy nektek miért kellett eljönni Ázsiából? Ott érzitek jól magatokat. Miért kellett hagyni, hogy a gyerekeitek egy része európai legyen, betelepüljenek ide gyanútlan civilizált emberek közétek, és aztán szenvedjenek tőletek? Maradtatok volna az Uralban, senkit nem zavarnátok. Ott van a helyetek, ahogyan azt legnagyobb prófétátok, Ady Endre megírta.

Most már csak azt nem tudom eldönteni, hogy kit utálok jobban: ezt a törpe futballista stricit, aki közpénzen stadiont építtet a háza mellé, akinek a hóbortjába fizetnek be a cégek, ha életben akarnak maradni, mint egy kolumbiai kokainbárónak, akit ennek a feléért életfogytiglanra ítélnének egy korrupciós perben még Kínában is, vagy az ellenzékét, amely ehhez statisztál? Azt hiszem, az utóbbit.

Ez az ország halálra van ítélve. De megérdemli. Ennek az országnak nem a Duna a legnagyobb baja. A Duna itt a legkisebb baj. A Duna az egyetlen, amelyre szeretettel gondolok.

(Egyébként a vezér jó csatát választott. Havazás és árvíz ellen biztos a győzelem: a hó egyszer elolvad, az ár egyszer úgyis levonul.)
( Bartus László A.N.)
lbs
@szablyafűrész: Honnan veszed azt hogy a sületlenségeidet elolvasók a "testvéreid?
varirmag
@szablyafűrész: ""Normális ember ilyenkor nem megy a gátra, hanem hagyja dolgozni azokat, akiknek ez a feladatuk""
"Ez az ország halálra van ítélve. De megérdemli."
"Most már csak azt nem tudom eldönteni, hogy kit utálok jobban"
Csak hogy tudd !! tízezrek mentek önként,minden ellenszolgáltatás nélkül a gátakra,segíteni. Zsákoltak,zsákolnak,élelmiszert,vízet visznek,segítenek ahol csak tudnak. Emberfeletti munkát végeznek ! Szerinted ŐK nem normálisak ! A olyanok szemében mint te az EMBERKÉNT viselkedők, nem normálisak. De te az vagy ???
Lehet hogy ez az ország valóban "halálra van ítélve". Hiszen sokan vagytok akik úgy gondoljátok "megérdemli"" .
Én el tudom dönteni "hogy kit utálok jobban". Mindennél jobban !!!
Az ilyen magát "normálisnak" képzelő emberszabásuakat !
tivoli
@varirmag: Jó írás ez Bartustól és sok igazsága van. Csak ne sütne ki belőle "hazája" őslakosai elleni gyűlölete, s akiket szerinte mindennél előbb el kéne takarítani.
Azt mégsem jegyzi meg hálásan, hogy pont ez a csúti törpe asszisztál hozzá a leghatékonyabban.
Hellcat
Tetszik, hogy már az amcsiknál is rájöttek erre, amikor idehaza még midngi sok a szemellenzős agymosott...
SLAakku
@varirmag: Pedig nagyon is értehetően fogalmaz.
lbs
@Hellcat: Főleg azok akik informálják az ottani befolyásos hasonló irányultságúakat!
SLAakku
@varirmag: Azt a munkát ami az állami szervek feladata -a befizetett, kin-keservesen kiizzadott adónkért amit lenyúlnak úton-útfélen- nem lehet társadalmi munkában -melldöngetéssel egyetemben- elvégeztetni. Tisztázni kellene már, hogy szocializmusban élünk-e -mert ott igen igy volt- vagy piacgazdaságot próbálunk létrehozni, ahol mindenkinek megvannak a kötelezettségei?
varirmag
@SLAakku: ""nem lehet társadalmi munkában -melldöngetéssel egyetemben- elvégeztetni""

Még mindig árad a Duna , még mindig (névtelen ) ezrek dolgoznak a gátakon,segítenek a bajban levőknek. Menj ki közéjük, ott mond el ezeket az "okosságokat"".
Németországba, cseheknél is árvíz van ! Ott is önkéntesek ezrei dolgoznak,mentenek.
Nincs azzal semmi baj ha vannak akik nem tudnak,nem akarnak segíteni ! Ilyenek voltak is,lesznek is ! Dehogy átpolitizáljanak egy katasztrófa helyzetet,az visszataszító !
varirmag
@SLAakku: "Pedig nagyon is értehetően fogalmaz. "

Valóban, érthetően ! Attól olyan visszataszító és undrító !
SLAakku
Azt a munkát ami az állami szervek feladata -a befizetett, kin-keservesen kiizzadott adónkért amit lenyúlnak úton-útfélen- nem lehet társadalmi munkában -melldöngetéssel egyetemben- elvégeztetni. Tisztázni kellene már, hogy szocializmusban élünk-e -mert ott igen igy volt- vagy piacgazdaságot próbálunk létrehozni, ahol mindenkinek megvannak a kötelezettségei?

Van elegendő pénz a védekezésre mondják! Akkor miért kell ingyen dolgoztatni önkénteseket? Azért mert nincsenek rászorulva! Azért mert nekik van olyan biztos jövedelmük és munkahelyük ami mellett önként a gátakon tudnak tölteni több napot is.

Hát a többség erre nem képes mert ennivalóra sem futja nekik! Erőtlenül, éhen nem tudnak elvánszorogni a gátakig, hogy segitsenek!

Ja most még a segélyeket is lenyulják mint a vörösiszapnál. Az ellopott nyugdijat se feledjuk soha. Nem lehet hinni ennek a kormánynak (sem) mert becsapnak, meglopnak, eltaposnak bennünket folyamatosan.

Ez a visszataszító!

Ennek az országnak nem a Duna a legnagyobb baja.
SLAakku
@varirmag: "Menj ki közéjük, ott mond el ezeket az "okosságokat" irod.

Azért mert nekik van olyan biztos jövedelmük és munkahelyük ami mellett önként a gátakon tudnak tölteni több napot is.

Hát a többség erre nem képes mert ennivalóra sem futja nekik! Erőtlenül, éhen nem tudnak elvánszorogni a gátakig, hogy segitsenek!

Négymillióan élnek a létminimum, másfél millióan a szegénységi küszöb alatt, félmillió gyerek éhezik, félmillió gazdasági menekült pedig már külföldön keresi a kenyerét”, hozzátéve, az ország közel fele elszegényedett, az embereknek nem jut meleg ebédre, a gyerekeknek tankönyvre, a diákoknak egyetemi tandíjra, a betegeknek gyógyszerre.
lbs
@SLAakku: ... Azért mert nekik van olyan biztos jövedelmük és munkahelyük ami mellett önként a gátakon tudnak tölteni több napot is. ...

Ezt meg honnan vetted?
Gondolod, hogy egy "biztos" de viszonylag kis létszámú munkahely tulajdonosai örülnének annak, hogy az általuk foglalkoztatottak otthagynak nekik csapot-papot és mennek árvizet elhárítani?
Te megpróbálsz sztereotípiákat gyártani.
Ugyanúgy teszed ezt mint a kinti vészjelző libák.
(Mielőtt valamiféle antiszemita felhangot tulajdonítanál - közlöm veled - hogy itt annak a római városnak a libáira gondoltam "akik" óriási gágogással jelezték hogy ellenség közeledik!)

A hasonlat természetesen sántít, mert itt az ellenségek köztünk lapulnak a határainkon belül és kifelé álhíreket, hazugságokat sugallnak kifelé az ilyen hírek iránt különösen érzékenyeknek.

Nos mondják csak nyugodtan.
Mi meg tegyük a saját dolgainkat még nyugodtabban!

Régi igazság, hogy kutyák csaholása nem hallatszik az égig.
A libák gágogása sem...
SLAakku
@lbs: ... Azért mert nekik van olyan biztos jövedelmük és munkahelyük ami mellett önként a gátakon tudnak tölteni több napot is. ...

Ezt meg honnan vetted?

Onnan hogy ott vannak, voltak a gátakon.

Mert,:

Hát a többség erre nem képes mert ennivalóra sem futja nekik! Erőtlenül, éhen nem tudnak elvánszorogni a gátakig, hogy segitsenek!

Négymillióan élnek a létminimum, másfél millióan a szegénységi küszöb alatt, félmillió gyerek éhezik, félmillió gazdasági menekült pedig már külföldön keresi a kenyerét”, hozzátéve, az ország közel fele elszegényedett, az embereknek nem jut meleg ebédre, a gyerekeknek tankönyvre, a diákoknak egyetemi tandíjra, a betegeknek gyógyszerre.
varirmag
@lbs: Reménytelen ! Csak gondolkodás nélkül mondja a magáét, mint a pereces.
tivoli
Fasság éhezéstől erőtlenekről beszélni. Ha nem ér a keze a szájáig, meg is érdemli. Van aki tesz magáért, másokért, van aki várja a sült galambot és rinyál.
varirmag
@tivoli: Talán kicsit másként fogalmaztam volna,de teljesen igazad van !
SLAakku
Egy 17 éve kivándorolt és azóta is az USA-ben élő barátom szavai csengenek a fülembe akinek mindössze 8 általánosa volt "itthon" majd saját lakás,kocsi ,éttermek ott,hogy:" Ha nem boldogulsz Magyar országon az az ország hibája,viszont ha nem boldogulsz az USA-ban csak magadat okold"..
lbs
@SLAakku:
Az hogy ott vannak a gátakon dicséretes dolog önmagában is.
Te is ott voltál a "gátakon" és lapátolás-homokzsákolás közben - vagy inkább helyette interjút készítettél az ott dolgozókkal?
Lehet hogy emiatt a kárhelyparancsnok elküldött oda ahonnan kijöttél és most emiatt durci vagy?

Firkálmányaidat olvasgatva, te egy biológiai sejtburjánzás vagy, amely időről időre jó pár hozzád hasonlóval ki-kilökődsz a reálisan gondolkodók által alkotott sejttömeg közül.
SLAakku
@tivoli: Van aki tesz magáért és itthagyja az országot! :" Ha nem boldogulsz Magyar országon az az ország hibája, viszont ha nem boldogulsz az USA-ban csak magadat okold"..
tivoli
@SLAakku: Érdekes amit mondasz. Az éhezéstől legyengültek amerikáig sem jutnak el kipróbálni magukat, hogy mennyire boldogulnának.
varirmag
@SLAakku: Akkor te már tudod a megoldást ! Irány az USA !
szablyafűrész
@lbs: Te nem egy hétköznapi primtív vagy, az tuti !

@varirmag: Te sem !

Kedves nevezett magyar marháim, címeres ökreim és bégető birkáim !

Ha vettétek volna a fáradtságot végigolvasni és nem csak belepofázni ebbe az árvízes,. orbántól fertőzött világba, akkor az írások végén megtaláltátok volna as szerzőket is !

De mert a fidesznyik hályog nem csak láttatni képtelen, hanem értelmesen gondölkodtatni is, belefutottatok a saját ostobaságotokba !

Tehát előbb végiglvasni - ha érdekel - aztán belepofázni bűzös, csak zabálásra való értelmetlen szátokkal ! Világos ?

Marhák !
SLAakku
@varirmag: Ki nevezte hazánkat rákos daganatnak? Milyen szert használsz szövegértés ellen? Tüzes vizet, vagy füves cigit?

Senki nem hazánkat, hanem a mai magyar vezetést nevezi antidemokratikus kinövésnek amely precedenst teremthet a Európa többi országa számára.
Volt már világégés antidemokratikus törekvések miatt!!!

Itt egy csoport egyéni érdekei alapján irányítja az országot a demokrácia teljes mellözésével, lassan még a látszatot is fel fogják adni.
varirmag
@szablyafűrész: Örünj annak hogy te nagyon "okos" vagy !
varirmag
@szablyafűrész: De ha már olyan sok eszed van, megmondanád hogy tudtuk volna
Bartus Lászlónak írni ? Nem ő másolta ide azt a gyomorforgató irományt.
varirmag
@SLAakku: Most miről beszélsz ?
"Tüzes vizet, vagy füves cigit" sem ezt,sem azt ! És te ???
szablyafűrész
@varirmag: Megmondom b...d meg, mert annyi eszed sincs, mint a hintalónak !

Kereső - beír - "Bartus László" - gugli mindjárt elsőre kiadja a névre,hogy Amerikai Népszava - Kereső - beír - "Amerikai Népszava" - megtalál, hogy " impresszum" - írsz neki, vagy csak egyszerű agyrokkant magyar módjára hozzákomentezel a cikkhez, merthogy ilyen lehetőség is van !

Nagyon figyelj: egyetem sem kell hozzá !

Még valamit, amit nem értesz ? ( hintaló ! )

Egyébként ki engedett téged felügyelet nélkül a géphez ?
JAJMÁR
Elsősorban a gátakon azok dolgoznak, akik ott laknak a közelben. Nem véletlenül. hiszen a saját házukat, földjüket védik, nem is most kezdték, sok éves tapasztalat van mögöttük. Értik a dolgukat. A Duna, az árvízveszély hozzátartozik az életükhöz. Másrészt pedig könnyen odajutnak. Ez így van szerintem más országokban is.

Egyáltalán nem becsülöm le az erőfeszítéseiket, minden tiszteletem az övék.
Nagyon szívesen segítenének a gátakon mások is, én is, de csak kevesek tehetik meg, hogy 100 km-t, vagy annál többet is utazzanak, és napokig kimaradjanak a mindennapi munkájukból. Aki teheti, az segít másképp, adományozással.

A Duna pedig időnként árad, és áradt, és áradni fog. A gátakra pedig költeni kell, mert gyengülnek, és mindig nagyobb erőfeszítésre lesz szükség, és senki ne gondolja, hogy ez nem kerül pénzbe.

De mindettől függetlenül ez az írás, elemzés, ez az országról szól. Azért is biztos ez, mert ha nem lenne benne sem az ország, sem párt, sem semmilyen név, akkor is tudnám.
Tootsy
@lbs: 12.11-re: szerencsere nem toled kapjak az infokat "odaat"... Tudnal nekik meselni, mekkora hos is a mi viktorunk, ugye? Nyisd ki a szemed, oszt eszreveszed, mi ujsag...
Tootsy
@varirmag: Ha nem vetted volna eszre, viktorkank HAZAKULDTE az "amator" onkentes gatepitoket,... Majd o megkuzd egyedul az elemekkel... Szerinted normalis egy ilyen ember? Csehorszagban, vagy Ausztriaban hazakuldik az embereket a gatrol?
Tootsy
@tivoli:Biztos, hogy jo helyre irkalsz? Nem kattintottad el a gepedet valamelyik fideSS-es blogrol? Nagyon ugy nez ki...!
SLAakku
@lbs: Nem kellett nem kérte senki de neked kiválóan sikerült a bizonyítványodat megmagyarázni.
SLAakku
@tivoli: Van aki tesz magáért és itthagyja az országot! :" Ha nem boldogulsz Magyarországon akkor az ország hibája, viszont ha nem boldogulsz az USA-ban csak magadat okolhatod"..
SLAakku
@JAJMÁR: "2014-ben az x-et az összefogásra kell tenni, és elzavarni ezt a mocsok társaságot. Egy biztos a váltó kormánynak nagyon nehéz lesz egy lerabolt, tönkretett országot helyreállitani. Igaz Bajnai elkezdte és jó uton is haladt, ha követik a kijelölt utat, és nem csak gazdagodásuk járt volna a fejükben, most nem itt állnánk."
tivoli
@Tootsy: Ha valaki azt mondja, hogy ne várd, hogy megetessenek az eltévedt? Ide csak síránkozva lehet írni? Kezd betegessé lenni ez a világ. Nem vagyok és sose voltam fideszes, de szégyelleném magam Ember létemre várni, hogy adjanak enni.
tivoli
@SLAakku: Ez hülyeség. Akinek nincsenek kapcsolatai, megfelelő tőkéje, az a szomszéd városba sem jut el, nemhogy Amerikába.
Tootsy
@tivoli: Csak azt tudom mondani: orulj, hogy te nem vagy olyan szinten szegeny, hogy egy tal meleg etelre szorulj, maradj meg mindig egeszsegesnek, mert ha beteg leszel, egyedul leszel, es meg is oregszel - akkor azert nezz majd jol korul, ki fog rajtad segiteni es hogyan...
Tootsy
@tivoli: 19.17-re: Latszik, hogy te nem is probaltal meg a szomszed varosba sem eljutni. En eljutottam Amerikaig 6, azaz HAT USD-vel a zsebemben, meg egy telefonszammal, es SENKI ismeros, plane rokon, vagy parfogo.

Amit viszont megtettem, ugyanugy azt tettem otthon is, es a sajat hazamnak nem kellettem, itt viszont a polgarmester elore koszon, es mondja, hogy meg tobb ilyen ember kene ebbe az orszagba. (Pedig mar kb. ugy lehet csak allampolgarsagot szerezni ide, mint Kuwaitba, olyan nehezen). Akkor ki van eltevedve az ertekekkel? En vagy te? Inkabb Magyarorszag es az otthoni vezetes...Ha otthon maradtam volna, mar reg a dilihazban lehetnek, mert meg elhittem volna, hogy sz@rt sem erek, mint ahogy most millionyi emberbe sulykoljak, hala lezerjaninak, meg az o hulye kijelentesenek, hogy annyit ersz, amennyid van...De az is lehet, hogy te egyszeruen nem is akarnad kiprobalni, mire is vagy kepes,...
lbs
@Tootsy: A nagy "mesélők" - ha orosz állampolgárok lennének, már régen át lennének költöztetve a negyedik dimenzióbeli Szentpétervárra...

Putyin alatt az ilyen alakoknak nem túlzottan sok babér terem, e ha elhúznak mint a hazai hungarofóbok (a Mohácsi klán, Konrád, Demszky, stb. előfordulhat, hogy megárt az egészségüknek a túlzásba vitt polóniumos teafogyasztás...

Putyinnak különben kellően szakszerűen kezelteti az ilyen jellegű problémákat...
tivoli
@Tootsy: 6 dollár a zsebben Ámerikába, még egy kurvának is kevés. Viszont ha van kellő számú tehetős rokonság aki fizeti a repjegyet, unokanénik és bácsik, akik tárt karokkal várnak a tengeren túl, úgy már sokkal egyszerűbnek tűnik.
Ugyan ez a helyzet Kuwaitban is, ha készen vár minden az új munkahelyen.
Itt Mo-n kicsit problémásabb ha csak a szegényebb rokonok maradtak itthon, akik örülnek ha maguk megélnek. És ugye nem akarják még egy léhűtő gondját is a nyakukba venni.
JAJMÁR
"Fasság éhezéstől erőtlenekről beszélni. Ha nem ér a keze a szájáig, meg is érdemli. Van aki tesz magáért, másokért, van aki várja a sült galambot és rinyál."

"Itt Mo-n kicsit problémásabb ha csak a szegényebb rokonok maradtak itthon, akik örülnek ha maguk megélnek.."

Ezeket Tőled másoltam, Te írtad! Ellentmondásos nem???

Ne beszéljünk éhezésről, bár szerintem ilyen is van!
Beszéljünk azokról a tömegekről, akik csak az olcsó, rossz minőségű élelmet tudják megvenni, mert az a lényeg, hogy minél több legyen, akik hónapról hónapra tologatják a csekkeket, és olvasgatják a felszólító és fenyegető leveleket, de nem tudják kifizetni, pedig dolgoznak, akik a turiban veszik a gyereknek a "menő" cuccot, közben pedig félnek a téltől, szerinted mit kellene tenniük magukért? (Ami nekem eszembe jut, az neked nem tetszene!!!)

Itt hagyják a családot, és próbálkoznak, hogy azok, akikért felelősek emberi módon élhessenek. Hogy miből tudnak elutazni? Elárulom a nagy titkot: az utolsó havi fizetésből, kölcsönkapott pénzekből, feltéve mindent egy lapra! (Mielőtt azon törnéd a fejed, hogy akkor itthon is megélhetne belőle, pontosítom: nem fizet semmi számlát abban a hónapban, remélve, hogy majd később pótolni tudja)
Ez pedig kiút, jelenleg az egyetlen, és láthatóan bejön!! Ezért mennek el, és mivel ott kiszámíthatóbb az élet, egy idő után viszik a családot. Erről van szó, kedves tivoli :)
a magyar nem léhűtő nép.
Kapcsolatok? Hiszen már az ország negyede kint él!
JAJMÁR
@JAJMÁR: @tivoli: 9:26 Neked válasz :)
lbs
@JAJMÁR: ... Kapcsolatok? Hiszen már az ország negyede kint él! ...
9.8 millió /4 = 2.4 millió.
Még '56-ban is ennél jóval kevesebb ember menekült külföldre!
Tanulj meg számolni, mielőtt a képtelen rémtörténeteidet elkezdenéd bepötyögni!
JAJMÁR
@lbs: Az adat valóban nem pontos! De Te nagyon ügyi vagy, biztosan tudod a pontos adatot, érdeklődéssel várom...
Tootsy
@tivoli: 8.27-re: Igazan kedves vagy, hogy - bar burkoltan - de lekurvazol, sot, meg egy picit ala is becsulsz... Nem kell bizonygatnom senkinek sem, hogy hogy kezdtem, eleg, ha en es akik kozel allnak hozzam, TUDJAK, hogy igy volt. Tudod, nem ertem ra elmenni strichelni sem Ma.o.-n, plane nem Amerikaban, sem UJzelandon, mert el voltam foglalva tanulassal, diplomaszerzessel, 3 nyugat-europai kiallitassal, nyelvtanulassal, gyereknevelessel, masok segitesevel. Ha ugyanazokkal a feltetelekkel te is jutsz majd valamire, amire en, akkor elegge buszke lehetsz majd magadra, de addig ne nagyon nezz tukorbe, mert nagyon meg fogsz ijedni a latvanytol...:o(
tivoli
@Tootsy: Nem kell elnézésedet kérnem, mert nem személyeskedésnek szántam az írásom, hanem általánosságról írtam. Nem ismerem a helyzeted, így véleményt sem alkotok róla. De ha olyan jó kondícióid vannak, hogy bárki más megijedhetne (pl én) a saját tükörképétől, akkor mi a francért irkálaz ide? Dicsekvésből? Vagy azért fizetnek, hogy lázíts?
tivoli
@JAJMÁR: Az az ellentmondás, hogy nem egy szövegkörnyezetben volt a két idézet.
Az egyik arról szól, hogy ha egyszer eszek naponta, akkor se fogok sopánkodni, hogy én azért éhezek mert más nem ad enni. Megyek és keresek ennivalót.
A másik az elvándorlásról. Akik eleve szegények, azoknak nincs lehetőségük külföldre menekülni, mert ahhoz tőke és kapcsolatok kellenek.
Akik meg itthon maradnak kénytelenek mindent megtenni, hogy büszkén viseljék szegénységüket.
tivoli
@JAJMÁR: Igen, a felelősséggel gondolkodók itt hagyják a családot, befizetetlen számlákat, viszik magukkal az utolsó pénzt is a bizonytalanra. Ezek ám a tökös gyerekek. A család meg törődjön magával addig is, amíg vállalkozó szellemű hősük vagy küld valamit haza, vagy szégyenszemre hazakullog, még nagyobb reménytelenségbe taszítva szeretteit.
Tootsy
@tivoli: akkora altalanossagokat emlegetsz,mint ide Lachaza,...Akar meg ujsagironak is elmehetsz a mostani mediakban nagyon karmolnak a stilusodat,...:o)) Az egy dolog, hogy te csak penzbol , "tokebol" tudsz elkepzelni akarmilyen eletvitel-kezdest, ez a te gondolatod, jo, hogy megosztod masokkal, valoban, ez is egy ut. De fogadd el, hogy letezik mas ut is, hisz nincs ket egyforma sors meg egy homogen kozossegben sem. Es engem a rosseb sem fizet azert, amiert ide "irkalok" - miert, teged fizetnek erte? Ha lazitasnak veszed egy hitelesen megelt elettortenet leirasat, ugy nagyon szuk a latokorod, ne jarj tobbet fideSS partgyulesre, ott szeded fel ezeket az alluroket, amiket lezerjani terjeszt, vagyis "mindenki annyit er, amennyije van"...
Tootsy
@tivoli: Latszik, hogy mindenkit egy kalap ala veszel, aki most Nyugatra megy dolgozni, de megsugom neked, hogy ezek az emberek a vegso ketsegbeesesukben mennek el otthonrol idegen orszagba dolgozni, mert ha rendkivul batran itthon maradnak a nagy semmire, attol meg a szamlak kifizetetlenek maradnak, a gyerekek tovabbra is eheznek. Ha viszont legalabb EGY embernek a csaladbol lehetosege van barhova kijutni, es segiteni a csaladjat, akkor az tegye meg, mert meg mindig jobb kuszkodve penzt keresni, dolgozni es eletben maradni, mint otthon ulni batran, es szepen lassan utcara kerulni, ehenhalni... Ha nem tudnad, nem kell "osszekottetes" sem "toke" egy kulfoldi indulashoz, van, aki a jo szakmai tudasaval, dolgozni akarasaval keresi meg a penzt... Kulfoldon "toket" csak uzletnyitashoz kell biztositanod, dolgozni viszont szakkepzettseggel mar elkezdhetsz kis penzbol is. Latszik, hogy nem voltal soha sem kulfoldon sem hosszabban elni, sem dolgozni, kulonben tudnad, hogy hogyan lehet ilyesmit elinditani. De nem adok senkinek sem otleteket ezen az oldalon, mert ez az oldal nem errol szol,...
SLAakku
@tivoli: "...ha egyszer eszek naponta, akkor se fogok sopánkodni,..."

...és ha egyszer sem? Keresel ennivalót -magadnak és a családodnak- és ha nem lesz úgy fogsz sopánkodni meg sirni mint egy kivert kutya! Akiknek nem jut egy falat sem nem siránkoznak -mert tudják hogy a reménytelenségben senki nem segit- hanem elveszik a napi betevőre valót felelősséggel, ami természetes életösztön úgy az állatoknál mint az embernél.

Ha ezt te teszed akkor bocsánatos de ha más akkor bűnöző? Sok lelki toprongy él a földön!

Előzetes adatok szerint 2013 I. negyedévében 21 032 gyermek született, 4,8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. No mi az oka ennek tivoli?
Nauta
@szablyafűrész: Helyes!! Csak kő keményen ezekkel!! Igaz,így sem értik,mert nincs mivel értsék!! Meg aztán tiltva is vagyon nekik!!!
tivoli
@Tootsy: SLAakku kezdte a síránkozást tegnap déltájban:
Van elegendő pénz a védekezésre mondják! Akkor miért kell ingyen dolgoztatni önkénteseket? Azért mert nincsenek rászorulva! Azért mert nekik van olyan biztos jövedelmük és munkahelyük ami mellett önként a gátakon tudnak tölteni több napot is.

Hát a többség erre nem képes mert ennivalóra sem futja nekik! Erőtlenül, éhen nem tudnak elvánszorogni a gátakig, hogy segitsenek!

majd így folytatódott:tivoli
Fasság éhezéstől erőtlenekről beszélni. Ha nem ér a keze a szájáig, meg is érdemli. Van aki tesz magáért, másokért, van aki várja a sült galambot és rinyál.

Elég jól elkanyarodtunk a Bazilikától.
Meg a szűk és széles látókörűségtől is, meg a szövegértelmezéstől is.
JAJMÁR
@tivoli: Én sem várnék arra, hogy más adjon enni, de tudod, még nem voltam ilyen helyzetben. Ezért ezt a mostani helyzetemből kiindulva könnyen mondom.

Ismerek viszont keserves sorsokat, az előző munkámból kifolyólag.
Nem jó belelátni, nagyon megviseli az embert még kívülről nézve is, hát még aki benne él. Összetörik az ember. Sokáig ilyen munkát nem is szabad végezni.

Méltatlannak tartom, ha valaki kéreget. Hidd el, nagyon kevés nagyon szegény ember kéreget.
Ezért, amikor látja, hogy zuhan, és senki nem segít, elmegy. 3 hete segítettem egy roma származású hölgynek neten jegyet rendelni. 17e Ft egy repülőjegy Londonba! Már van munkája, (mosogató) jól érzi magát.
Ebben az országban összefogás akkor van, ha szenzációt lehet belőle csinálni. Időnként van egy-két extrém eset, ami bekerül a médiába, de a többség éveken át nyomorog.
Ha pedig valaki éveken át nyomorog, kopik az a fene nagy büszkeség...

I
tivoli
SLAakku, Tootsy, JAJMÁR
Nem emlékszem, hogy meséltem volna nektek homoklapátolás közben az életemről, szegénységemről, gazdagságomról, munkámról, lakhelyemről, Ti mégis annyi mindent véltek rólam.
Nagyon hozzászoktatok már az itteni stílushoz, hogy gondolkodás nélkül ráhúztok valakire valamilyen karaktert. Az eszetekbe se jut, hogy az ilyesmi árulkodó? Magatok elé teszitek a tükröt.
SLAakku
@tivoli: Mi ebben a siránkozás tegnap déltájban?

Van elegendő pénz a védekezésre mondják!

Akkor miért kell ingyen dolgoztatni önkénteseket? Azért mert azok az önkéntesek nincsenek rászorulva! Azért mert nekik van olyan biztos jövedelmük és munkahelyük ami mellett önként a gátakon tudnak tölteni több napot is.

Hát a többség erre nem képes mert ennivalóra sem futja nekik! Erőtlenül, éhen nem tudnak elvánszorogni a gátakig, hogy segitsenek! Belátható.

Akiknek nem jut egy falat sem nem siránkoznak -mert tudják hogy a reménytelenségben senki nem segit- hanem elveszik a napi betevőre valót felelősséggel, ami természetes életösztön úgy az állatoknál mint az embernél.

Előzetes adatok szerint 2013 I. negyedévében 21 032 gyermek született, 4,8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. No mi az oka ennek?
tivoli
@JAJMÁR: Igen, valóban vannak szegény emberek és én nem is azokat nézném le, sőt! Inkább azokon huzigálom a szám, akik az éhségtől elalélva irogatnak ide, hogy ők milyen szerencsétlenek, mert csak Amerikában tudnak megélni.
Holott oda mélyszegénységből nem lehet eljutni.
Ez a hölgy is akin segítettél, valszeg biztosra ment. Előtte le kellett, hogy egyeztesse valakivel az érkezését, mert a reptéren nem várta 6 munkaadó 6 szállással, ebben biztos vagyok.
A fene nagy büszkeség valóban törékeny, de ne azzal kezdje már néhány levelezőtársunk, hogy ime itt a büszkeségem, odaadom ingyen. Mert az az igazi szégyen.
vidi500
Furcsának találom e témában megjelenő hozzászólásokat, feszültségeket, egymás degradálását. Akik ilyen elszánt módon "küzdenek" valamely oldalon vagy politikusok mellett, illetve ellen, nehezen tudom elképzelni, hogy az ne egyéni érdekhez kapcsolódjon. Ha ugyanis globálisan nézem az országunkat, teljesen mindegy ki van, volt hatalmon, az elmúlt 25 év egyértelmű hazaárulás, bármilyen szemszögből közelítem is meg.
tivoli
@SLAakku: Az önkéntesség, az önkéntesség és nem pénzre megy. Viszont ha már ott vagy kaphatsz zsíros kenyeret, hogy legyen "erőd" önkénteskedni, nem a magadéból kell vinni.
SLAakku
@tivoli: OK. Maradj ilyen nagy lélek. Erőtlenül, éhen nem tudnak elvánszorogni a gátakig, hogy segitsenek! Belátható.

Van elegendő pénz a védekezésre mondják! Akkor miért kell ingyen dolgoztatni önkénteseket?

Hát a többség erre nem képes mert ennivalóra sem futja nekik! Akiknek nem jut egy falat sem nem siránkoznak -mert tudják hogy a reménytelenségben senki nem segit- hanem elveszik a napi betevőre valót felelősséggel, ami természetes életösztön úgy az állatoknál mint az embernél.

Előzetes adatok szerint 2013 I. negyedévében 21 032 gyermek született, 4,8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. No mi az oka ennek?
tivoli
@vidi500: Az emberek selejtezése elkezdődött nem csak itthon, az egész világon, kb. 25 éve.
Nem párthoz kötődve talán hamarább észrevehető. Csak szét kell nézni, hogy mi folyik a nagyvilágban s látható, hogy mi itt a propin ezt nem fogjuk tudni megakadályozni.
Akár mehetünk Amerikába is, oly mindegy.
tivoli
@SLAakku: Sopánkodásból, másolgatásból 5*.
Az előzetes adatokhoz: néhány gyerek koraszülött volt, néhány túlhordásos a vizsgált időszak kiírásaihoz képest.
vidi500
@tivoli: Ezen nincs mit vitázni, mert ez valóban létező folyamat, csak én az ország jelenlegi állapotára gondoltam.
tivoli
@vidi500: Állapot mindig volt, van, lesz. Valamilyen. Nem rajtunk múlik, elsősorban az a dolgunk, hogy túléljük. S ne kelljen ilyen marhaságokat olvasni, hogy csak határon kívül van élet, mert itt csak éhségtől vánszorogni lehet!!!
JAJMÁR
@tivoli: 14:08 Azért szoktam példát a saját tapasztalataimból hozni, mert az biztos, hogy hiteles.
Amúgy igazad van, érdekes jellemek vannak itt, és annak ellenére, hogy nem ismerjük egymást, mégis kialakul, hogy ki kivel van egy "oldalon". A Te hozzászólásaid is árulkodnak erről.

@SLAakku, @Tootsy például ott, ahol én, és még sokan mások. Ez az, amit látsz, kedves Tivoli :)

" A baloldal értékrendje a szolidaritáson és a társadalmi igazságosság eszméjén alapul. Célja a társadalomban fennálló különbségek csökkentése, mind jogi, mind gazdasági értelemben. A baloldal egy olyan világ megteremtését tűzte ki céljául, ahol a társadalom nem különül el kiváltságos és elnyomott rétegekre. "

Meg akartalak Téged győzni, hogy ez az értékrend a jó, de nyilván nem lehetséges, hiszen neked más ideológiai nézeted van, és szerinted meg az a jó!
Nincs ezzel semmi baj.

További szép napot :)
tivoli
@JAJMÁR: Semmiféle pártideológiát nem akarok sugallni és nem is érsz tetten. Egyedül a sopánkodást rühellem és az ellen kűzdök foggal-körömmel. Meg az emberi méltóságért. Meg az optimizmusért. Mert aki lefekszik, hogy most úgyis meghalok, az meg is fog.
A névsorolvasás azért, mert ti próbáltok rámhúzni egy inget, ami nagyon is nagy nekem.
tivoli
@JAJMÁR: Sem '98-ban, sem '10-ben nem szavaztam erre a bagázsra, sőt mindenkit óva intettem ettől. Ha ez megnyugtat.
vidi500
@tivoli: "S ne kelljen ilyen marhaságokat olvasni, hogy csak határon kívül van élet, mert itt csak éhségtől vánszorogni lehet!!!"

Ezzel egyetértek. Illetve mindenki a maga "szerencséjének" kovácsa itthon is és külföldön is. Viszont azt el lehet, és kell is fogadni, hogy bizony vannak Magyarországon olyan helyek, emberek, akik kis túlzással valóban így élnek.
SLAakku
@tivoli: "Az emberek selejtezése elkezdődött nem csak itthon, az egész világon, kb. 25 éve."

Ez nem igaz. Nagyon sok ország van a földön -több mint az ellenkezője- ahol az emberek emberhez méltóan tudnak békében, megértésben élni! Tévedés, hogy nem lehet. Elsősorban embernek kell tudni maradni a politikusoknak és a gazdagoknak és a gazdag politikusoknak!

Mit tettek ezek a nyomoroncok mind ott a parlamentben azért, hogy 1989-től rendszeresen ne lopják ki a zsebünkből a családunktól a szeretteinktől az évek során a milliókat? Mit tettek ezek a nyomoroncok mind ott a parlamentben azért, hogy 1989-től ne mindig egyre kevesebb –vagy semmi sem- kerüljön a családunk asztalára?

Az első lépést -akinek a hatalom a kezébe adatott- mikor fogja megtenni?

Vajon miért várja el az ingyenélők hada az ingyen munkát tőlünk? Mit adnak ők az embereknek? Adnak demokráciát? Adnak lehetőséget arra, hogy beleszólhassunk az ország dolgaiba a saját sorsunkba kétkamarás parlamenttel! Kitúrták már maguk közül azokat akik ügynök vagy MSzMP-s múlttal -vagy annak csak a gyanújával ülnek a parlamentben?

Nem.

Ügynök vagy MSzMP-s múlttal -vagy annak csak a gyanújával sem- ne ülhessen senki a parlamentben!(pl.Martonyi, Pintér, Kövér, Matolcsy de a többiek sem sorolhatnánk vég nélkül igaz?) Kétkamarás parlamentet!
tivoli
@vidi500: Igen, igaz. De nem kell azt sugallni, hogy az emberek mittudom én 40, vagy 60 %-a mélynyomorban él, mert ez meg így nem igaz.
tivoli
@SLAakku: Pl. Uruguayban.
Hány ország van még a földön, vagy csak Európában, ahol ugyanazok a folyamatok mennek végbe? Sőt még rosszabb a helyzetük a zavargások miatt. Mert mindenhol vannak olyanok akik békétlenséget gerjesztenek valamely párt ellen, vagy kedvéért. Lehet, hogy itthon is ez a cél? Egy véres össznépi összeugrasztás?
Ezen a portálon kívül is lehet tájékozódni a nemzetközi helyzetről, sőt, erősen ajánlatos.
SLAakku
A Legatum Institute a világ országait gazdagság és jólét alapján rangsorolta.

Az elemzés során a kutatók 89 az anyagi jóléttel és az élettel való elégedettséggel kapcsolatos különböző indikátort vettek számításba, ezek között objektív és szubjektív tényezők is szerepeltek. Összesen 142 országot vizsgáltak.

2012-ben az első helyezett Norvégia lett, a második Dánia, a harmadik pedig Svédország. A TOP10-ben szerepel még (sorban): Ausztrália, Új-Zéland, Kanada, Finnország, Hollandia, Svájc és Írország. Az Egyesült Államok idén először nem került be a tíz leggazdagabb ország közé, a 12. helyen szerepel.

Szomszédaink közül Ausztria lényegesen jobb eredményt el hazánknál - a világ 16. leggazdagabb országa, de Szlovénia és Szlovákia is megelőz minket. Szlovénia a 24., északi szomszédunk pedig a lista 36. helyén áll.

2012-ben két latin-amerikai ország is jobb eredményt ért Magyarországánál: Uruguay a 31., Chile a 34.
vidi500
@tivoli: "De nem kell azt sugallni, hogy az emberek mittudom én 40, vagy 60 %-a mélynyomorban él, mert ez meg így nem igaz."

Viszonyítás kérdése. Attól függ mit nevezünk mély nyomornak. Ha a megállapított létminimumot, akkor nem 60%, hanem inkább 70% vagy még több, aki ez alatt él. Ezzel azért sajnos szembesülni kell.
Tootsy
@tivoli: Sok mindenben igazad van, de en egy nagyon jo szintrol - bar nem gazdagrol - csusztam le egy baleset miatt otthon,... A gyerekemnek mindig tudtam enni adni, de volt, hogy en sokszor csak a maradekot ettem, egy "Aaaa, en nem is vagyok ehes!" felkialtassal, pedig elotte jol ment - igaz, dolgoztal latastol -Mikulasig,... Na, en ekkor kezdtem el a kulfoldi melo utan erdeklodni, lehetosegeket keresni-talalni, mert "nem fekudtem le", hogy ehenhaljak, de nem is mastol vartam el a tamogatast... (Ugyan, mi tamogatast adott a magyar allam egy belsoepitesznek, akinek sajat uzlete is futott par emberrel, mielott balesetet szenvedett volna? En "maszeknak" szamitottam, az meg lassa el magat az ex-Kadar rendszerben, a mostani viszonyokrol ne is szoljunk... Szoval egy evi agyhozkotottseg utan hataroztam ugy, hogy elhagyom az orszagot, es tudom, hogy aki erre a ketsegbeesett, vegso megoldasra gondol, az "nem fekszik le", de nincs mas valasztasa, mert teljesen remenyvesztett , masodrangu allampolgar lehet csak a hazajaban. Es igen, rengeteg olyan orszag van - koztuk Uj-Zeland is - ahol van ertelme az eletnek, nem becsulnek le, es kulfoldikent is ujra tudsz kezdeni egy eletet. Igenis, a magyarok jelenleg hatranyban elnek a sajat hazajukban, es akik betegek, oregek, azoknak meg kevesebb a lehetoseguk, szocialis vedettseguk pedig egyenlo a nullaval. Azert, mert a jelenlegi vezetes sleppje kivaloan el, a stadionok haboritatlanul epulnek, az meg nem jelenti azt, hogy egy orszag gazdag,...
SLAakku
@Tootsy: Sokan csak magyarországon tudják elképzelni az életüket, sokan nem képesek eljutni azokba az országokba ahol sokkal kellemesebb élni. (Wellingtonban mezitláb most ugrott be)Te képes voltál és ez minősit!
Tootsy
@SLAakku: En is csak ott tudtam elkepzelni addig, mig rajtam kivul allo okok miatt egyszeruen nem tehettem mast,...Ne jusson senki soha egy ilyen nehez dontes ele,...Hidd el, Kedves SLAakku, akivel csak beszeltem az otthonletem alatt, mindenki elvagyott otthonrol, eletkortol, kepzettsegtol fuggetlenul, mert a megelhetesuk dramaian zuhant egy atlagos, vagy egy picit jobb szintrol a szegenyseg fele... Sokukon nagyon meg voltam lepodve, mert azt mondtam volna magamban, hogy O az az ember, aki utoljara hagyna el az orszagot,...
SLAakku
Orbán Károly ·

"Rákos daganat Európa közepén?

Igen és már előrehaladott állapotban kérdés vissza fordítható e a folyamat?"
SLAakku
Nem. Lásd az orbán kormány újabb megszoritását!
SLAakku
@tivoli: 2012-ben két latin-amerikai ország is jobb eredményt ért Magyarországánál: Uruguay a 31., Chile a 34. Talan ezert.
SLAakku
A Legatum Institute a világ országait gazdagság és jólét alapján rangsorolta.

Az elemzés során a kutatók 89 az anyagi jóléttel és az élettel való elégedettséggel kapcsolatos különböző indikátort vettek számításba, ezek között objektív és szubjektív tényezők is szerepeltek. Összesen 142 országot vizsgáltak.

2012-ben az első helyezett Norvégia lett, a második Dánia, a harmadik pedig Svédország. A TOP10-ben szerepel még (sorban): Ausztrália, Új-Zéland, Kanada, Finnország, Hollandia, Svájc és Írország. Az Egyesült Államok idén először nem került be a tíz leggazdagabb ország közé, a 12. helyen szerepel.

Szomszédaink közül Ausztria lényegesen jobb eredményt el hazánknál - a világ 16. leggazdagabb országa, de Szlovénia és Szlovákia is megelőz minket. Szlovénia a 24., északi szomszédunk pedig a lista 36. helyén áll.

2012-ben két latin-amerikai ország is jobb eredményt ért Magyarországánál: Uruguay a 31., Chile a 34.
SLAakku
A fidesz torolne a Taveres jelentest.Mi ez ha nem egy rakos daganat Europa kozepen?

"..[h.hooh...] [2013.jún.06. 14:57]
Cöcö...lehet próbálkozni,..mint a kutya teszi,...a szomszédé még virgo...ezek azt hiszik a saját disznóóljukba vannak oszt a550 módosító indítvánnyal szétcincálják a vádat,...még jó hogy nem adnak egyéni képviselői indítványt az uccsó pillanatban,...bár ismerve értelmi képességüket..."
Yoda69
Jol latjak az USA-bol. A rakos daganat fidesz, es annak is a gocpontja orban.
Ha ezt sikerul kimetszeni jovore Magyarorszag meggyogyul, ha nem akkor meghal...
SLAakku
Ki kell metszeni a magyar emberek elete a tet!
SLAakku
Valami félelmetesen nincs rendben Magyarországon!
bakegya
@Yoda69: @SLAakku: elmegy az utolsóig./holott már olyen hatalmas vagyont lopkodtak össze ,hogy abból vígan élhetnének/Csak a mi környékünket véve,már csak fideszvagyonként tartja számon a közvélemény az újólag szerzett javakat.A lakósság meg egyik napról a másikra él.A fiatalság meg elhúzott.
SLAakku
@szablyafűrész: "A demokratikus puccs ellen vannak tiltakozások, de sokan félnek. A fiatal demokraták piszkos harci módszereket vetnek be. A párt hatalmon akar maradni, ameddig csak lehetséges, és nem tűri el az egyet nem értést. Ugyanakkor mindazok az illiberális tényezők, amelyek Magyarországot időszerű vaddisznóvá tették, hatnak másutt is a földrészen, és a tekintélyelvűség sem kizárólag Magyarországon létezik."
SLAakku
Valami félelmetesen nincs rendben Magyarországon!
SLAakku
Rákos daganat Európa közepén. (lasd foldtorveny)
Csizmás Kond
Amerikában minden rendben van, hetente lövöldöznek-, gyilkolnak halomra gyerekeket, robbantanak rendezvényeken...csak így tovább.
SLAakku
De ez a mi sajat rákos daganatunk Európa közepén. (lasd foldtorveny)
SLAakku
Rákos daganat Európa közepén. (lasd foldtorveny)
SLAakku
"Így nem meglepő, hogy a liberális ideológia kudarca utána a vákuumba olyan mozgalmak törtek be, mint a Fidesz. Az európai vezetők jól teszik, ha aggódnak, hogy ez a rák elterjed Budapestről. Az elhúzódó gazdasági válság és a demokráciába vetett hit gyengülése megteremti az összes feltételt mindenféle rosszindulatú elváltozások burjánzásához."
SLAakku
"Ma...a A...án

Visszaforditható, csak 2014-ben az x-et az összefogásra kell tenni, és elzavarni ezt a mocsok társaságot. Egy biztos a váltó kormánynak nagyon nehéz lesz egy lerabolt, tönkretett országot helyreállitani. Igaz Bajnai elkezdte és jó uton is haladt, ha követik a kijelölt utat, és nem csak gazdagodásuk járt volna a fejükben, most nem itt állnánk."
SLAakku
"la...dy, 2013. június 14

Csak a gyengébbek kedvéért írom. Albánia megelőzte a magyarokat a gédépé alakulásában.
Eltolcsy alámászott az enver hodzsa ivadékoknak teljesítményban."
SLAakku
"g..p 2013. június 21

az lenne a megoldás ha a kövér gárda demokrácia feliratú gumibotokkal rendszabályozná meg a renitenskedőket.

teljesen igaza van a jobbiknak és az mszp -nek is. csupán a stílus más...

azt hittem a magánnyugdijpénztárak kirablása a legnagyobb mocsokság de ezzel még nagyobbat lopnak az elvtársak."
SLAakku
"baut...8 2013. június 2

Két szavazás volt a földüggyel kapcsolatban, az első két évvel ezelőtt az izraeli társulási szerződés ratifikálása, aminek következtében az izraeli állampolgárok ugyanolyan jogokkal élhetnek mint az EU-állampolgárok, a második szavazás volt a mai hogy az EU-állampolgárok megvehetikk a magyar földet, tehát ezzel a két lépcsős megoldással árusítják ki Orbánék a magyar földet az izraelieknek."
SLAakku
"töl...s
2013.06.2

@ko...an ul...e: Vagyis ez az egész nem a földről szól, hanem egy kimódolt politikai hecckampányról...

A probléma csak az, hogy vajon a radikális rétegen kívül hajlandó-e még más is vállalni az értelmetlen hecckampányokat.

Volt benne része az országnak. (Tamás Ervin feltünően jó cikket írt a Chartaról a NOL-on)"
kecskes laszlo
De mi az akadálya,hogy elsöpörjük őket. Mitől kell tartanunk? Talán attól kell félnünk,hogy még a bizonytalan jövőt sem éljük meg!
SLAakku
"Fent álldogáltak az elnöki pulpitus körül szánalmas pofával a zsebjakobinusok és a karzaton tarsolylemezeikbe kapaszkodva a síkhülye zsebveszettek. "

bayerzsoti
SLAakku
"Kh...ra

"... A magyar termőföldet a helyben lakó, földműveléssel élethivatásszerűen foglalkozó magyar gazdák fogják művelni..."
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bizonyára Lévai Anikó (Orbán felesége) is "helyben lakó, földműveléssel élethivatásszerűen foglalkozó magyar gazda"... :-))

Meg ugyanilyen Csányi Sándor (OTP vezérigazgató is), aki immár fél MO. termőföldjeit birtokolja (és évente 40-60 milliós állami támogatásokat kap a földjeire)...

Ugyanilyen Mészáros Lőrinc (Felcsút polgármestere és a felcsúti fociakadémia elnöke, Orbán bizalmasa) aki jelenleg 640 hektár magyar földet birtokol?...

A Nagy Nemzeti Földmutyiban ki lettek osztva a magyar földek Orbán hűbéreseinek és rokonainak, nem értem, mitől fél a fidesz?...
SLAakku
@kecskes laszlo: "Annyi kellene csak hogy felemeljék az emberek a punnyadt valagukat és huzzanak egy x-et a papírra az orbánördögék ellen és már mennének is a francba
Namost ha erre döglusták, ha ennyi energia kifejtésére képtelenek akkor majd ugyanezek az az emberek elkezdenek harcolni?"
SLAakku
"Akik a Kádár-rendszer megdöntésére szövetkeztek,azok vannak ma hatalmon,no meg azok vannak a nyomukban,akiknek a Kádár-rendszerben is jó ment,ma még jobban,aztán következnek azok,akik ahhoz képest stagnálnak ,vagy lejebb kerültek ugyan,de az előttük lévők példáján úgy gondolják,hogy ebben a nagy szerencsejátékban majd nekik is leesik valami!

Ezek a csoportok ebből a rendszerből,ebből a félanarchikus-diktatórikus rendszerből élnek,nekik semmi más alternatíva nem létezik!!

És csak számoljunk!

Orbán rabló politikájának közvetlen haszonélvezői kb. 1,5 millióan vannak!

Az őket majmoló,vagy majmolni akarók legalább annyian!

És akkor a megfélemlítetteket már ne is számoljuk,és a azokat a seggnyalókat se,akiknek mindegy,hogy nyalás közben mi van előttük,csak brummogjon a valaga valami biztatót!

Az se baj,ha az nem nekik szól!

Ez kb. a választásra jogosultak majdnem fele,és akkor még ide kell sorolni azokat,akik a pártokból kiábrándultak és szavazni nem mennek el!"
SLAakku
Áder János köztársasági elnök tegnap aláírta és kihirdette a „Lex Átlátszó”-ként elhíresült Infotörvény-módosítást. Emlékezetes: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény módosításába, és ezzel a közadatokhoz való hozzáférés jelentős korlátozásába a „visszaélésszerű adatigénylések” miatt fogtak bele fideszes képviselők.
SLAakku
Ügynök vagy MSzMP-s múlttal -vagy annak csak a gyanújával sem- ne ülhessen senki a parlamentben!(pl.Martonyi, Pintér, Kövér, Matolcsy de a többiek sem sorolhatnánk vég nélkül igaz?) Kétkamarás parlamentet!
SLAakku
"DR Eric CARTMEN
Van abban némi báj, hogy egy ízig-vérig komenista karrierpolitikus egyszer csak úgy dönt, hogy ő már nem komcsi, hanem liberális. De nagyon, pártjával még az egyházakat sem kímélve. Aztán, mivel ez nem eredményezett jelentős hatalmat, hát roppant gyorsan vált, és lesz belőle kereszteket hányó elvakult hívő keresztyén, aki nyilasokat temettet újra közpénzen, állami pompával külföldön. Amit a kedves vevő óhajt."

szablyafűrész
Igaza van Kövérnek - a legalja jutott !

Íme a legalja:

2013 május 15
6:37 de.

Vissza az alapokhoz! Nézzük csak meg kikből lettek véres szájú komcsi gyűlölők:

1 Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke — volt egyetemi és gimnáziumi KISZ-titkár;

2 Matolcsy György, MNB elnöke — volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök

3 Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter — volt KISZ-titkár

4 Martonyi János, külügyminiszter — volt MSZMP-tag

5 Pintér Sándor, belügyminiszter — volt párttitkár

6 Kövér László, parlamenti házelnök — volt KISZ-titkár, az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa

7 Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője — volt KISZ-titkár

8 Stumpf István, alkotmánybíró, az első Fidesz-kormány minisztere — volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke

9 Orbán Győző, Orbán Viktor apja — volt párttitkár

10 Pozsgai Imre, a Fidesz Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testületének tagja — az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagja

11 Járai Zsigmond, az első Fidesz-kormány pénzügyminisztere — az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag

12 Mikola István, az első Fidesz-kormány egészségügy-minisztere — a Hazafias Népfront volt alelnöke

13 Chikán Attila, az első Fidesz-kormány gazdasági minisztere — volt MSZMP-tag

14 Fónagy János, az első Fidesz-kormány közlekedési és vízügyi minisztere — volt MSZMP-tag

15 Vonza András, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere — volt MSZMP-tag...
lbs
Azért rákos sejtburjánzás tekintetében az EU prominensei is dobogós helyet foglalnak.
A vén szikkadt, hungarofób gyűlöletbanya Vivien Reding, aki a kivénhedt egykori mao-imádó José Manuel Barroso helyére pályázik, Martin Schulz, aki legfeljebb nyolc elemis képzettségű (ha egyáltalán az is meg van-e neki? ...), a nyugdíjaskorú, pedofília miatt elítélt és börtönviselt Daniel Chon Bendit, tovaris Tavares a Hazánkkal szembeni rágalomvetélkedő koronázatlan királya, stb.

Ezekhez képest a biológiai értelemben vett rákos sejtek gyógyító implantátumnak foghatók fel...
SLAakku
A rákos daganat szempontjából igazad van.
lenhardtibolya
Tényleg nincs minden rendben Magyarországon, de az amerikai cikk szerint semmi sincs rendben, ez pedig nem igaz.A cikk írói kizárólag a hibákat sorolják, de a jó dolgokat észre sem veszik. A cím pedig egyenesen sértő!

A legnagyobb baj, hogy az EU is ellenünk áskálódik, mert nem úgy táncolunk, ahogyan ők fütyülnek.

Bizonyára az zavarja a világ tőkéseit, hogy igyekszünk kiszorítani őket az általuk eddig akadálytalanul kizsigerelt gyarmatról, mert ez a mi hazánk.
szablyafűrész
@lenhardtibolya: "A cikk írói kizárólag a hibákat sorolják, de a jó dolgokat észre sem veszik."

Itt az alkalom, akkor sorold te a "jó dolgokat" ! Lássuk...
lenhardtibolya
@szablyafűrész: Nem vagyunk már a túlzott deficit eljárás alatt, a rezsicsökkentés hatására kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért (és várhatóan további csökkentések lesznek), az árvíz idején egyetlen haláleset sem történt (miközben a többi árvíz által érintett országban sajnos előfordultak halálesetek, eltűnések), csökkent Magyarország adóssága és nem szorultunk további IMF-hitelre. Bizonyára több jó dolog is van, de hirtelen csak a legutóbbiak jutottak eszembe.
Nem állítom, hogy hibákat nem követett el az Orbán-kormány, de amit jól csináltak, azt is észre kell venni.
szablyafűrész
@lenhardtibolya: 1/ deficitelj. - az emberek kifosztásának árán, miközben a pártbűróban milliókat osztogatnak már 3 éve, 600.000 embernek nincs állása, amikor Selmeczi csak 530.000-ről mer beszélni és igazolható, hogy nőtt a munkanélküleik száma, még úgy is, ha hamisan beleszámolják a közmunkásokat ! Ma ott tartunk, jhogy Orbán megy erl egy 30 főt foglalkoztató üzem megnyitására, mert akkora szó !

2/ rezsivakítás: - dettó ! Matolcsy miért is nyúlt hozzá az MNB-tartalékhoz ? mennyivel fizet kevesebbet Varga XIII.- János kőműves , átlagpolgár ?
- Államadósság stagnál, max 1 – 1.2 %-os csökkenés
- Lezüllesztett szakmunkásképzés és értelmiség, ( „ inkább legyen kissé buta a köznép, de addig sem okoskodik „ – Orbán Viktor )
- Minden 3. ember közmunkás lesz
- Nettó minimálbér: 61.000 HUF
- Nettó minimálbér szakmunkás: 95.500 F6. ( 5 év m.viszony után )
- Rezsidíjak emelkedése: - 2010 és 2012. dec. 31.-e között 15 %-kal nőtt a rezsi mértéke, 2013. feb. 1-től 10 %-kal csökkent, összességében 5 %-kal nőtt !

3/ Árvíz ! Csak nem képtzeled, hogy azért nem törtlént egyetlen haláleset sem, mert Orbán mutogatta magát a gáton, vagy bakondi ölrönyben lófrált körülötte ?
Tudod miért nem történt ? Mert idejében értesültek a vészről a helyi polgármesterek, mert ugyan a németek nem számoltak vele előre - a csehek sem - de mi már tudtunk róla, hogy minden eddigit meghaladó vízsziontemelkedés várható ! Mégpedig a népmet és cseh tapasztalat alapján !

4/ Adósságállomány ! Kiktől vonták el a " nem a zembereik fizetik meg" című 28 féle adót ?
Mely bankok " nem fogják tudni áthárítani ügyefleikre" az adót ? ( by Eltolcsy ! )
Hova lett a Manyup-pénz ?
Ismétlem: - miért kellett hozzányúlni az MNB-tartalékhoz ?

Csak úgy hirtelen - séróból !
SLAakku
@lenhardtibolya: Amit szablyafűrész felsorolt mi van meg ami pozitiv Ibolya?
qxy
Rákos daganat - . Az eddigi tapasztalatok alapján, a Magyar " " Orvosok" " nem képesek el távolítani a daganatot.de még a fájdalmat sem tudták enyhíteni.
Miről beszélünk? Ki lenne jobb? Bajnai? az tényleg kurva rendes!!! Kiknek is? ?
Egy olyan " " orvosi tim" " kellene aki tényleg a HAZA érdekében cselekszik.
Csak azok a dokik, még nem születtek meg.
szablyafűrész
@qxy: "Miről beszélünk? Ki lenne jobb? Bajnai? az tényleg kurva rendes!!! Kiknek is? ? "

Egyszerűbb ha közzé teszed, amit tucc és nem rébuszokban írsz. Talán akkor adhatod is az ismereteket...
SLAakku
@szablyafűrész: Valaki itt a propin nem regen azt vagta a fejemhez, hogy minek ismetlem magam oly sokszor.

Hat ezert.
miazavalami
@SLAakku: Az ismétlés nem árt. De akiknek szól sajna siketek rá... :-(
miazavalami
@SLAakku: Nem is kell! Én minden sort elolvasok. :-)
SLAakku
@miazavalami: Ez a "Rákos daganat Európa közepén? Valami félelmetesen nincs rendben Magyarországon" sok kommentelo partnernek csipi a szemet es igyekeznek eltuntetni.
miazavalami
@SLAakku: Az ibolya és társainak hiába írod. Ha el is olvassák csak kinevetik. Ők a meggyőzhetetlenek. ( hu, ilyen szót is csak én tudok leírni... :-) ) Ahhoz a réteghez tartoznak akik fenntartás nélkül hisznek a kormánynak , még akkor is ha kiveri a szemüket az igazság.
SLAakku
"Laci Keca ·

Minden voltam csak akasztott ember nem, Mindenhol
Egy nagyon fifikás brancs és erre tényleg mondhatjuk, hogy kígyót melengettünk a keblünkön és szívták a vérünket miközben ingyen tanultak és mindazt élték, amit ma fikáznak! Le velük!"
SLAakku
@miazavalami: Nem nekik es nem miattuk ismetlem amit. A tobbiek miatt foleg.
SLAakku
@miazavalami: Egy nick nev. Ezt alabb pedig Vona mondta. Most akkor mi lesz? Polgarhaboru? Vagy csak egy ujabb cirkusznak lehetunk a tanui?

2012. március 15-én a Jobbik nagygyűlésén ezt mondtam:

“Ha egy cseppnyi földre ráteszik a kezüket külföldiek, akkor nagyon nagy ribillió lesz, mert mi nem békemenetet fogunk szervezni, hanem harci menetet.

Amíg lehet reálpolitikus vagyok, de ha sarokba szorítanak, ha el akarják foglalni a hazámat, akkor harapok, mint az oroszlán.

” 2012. október 23-án így folytattam:

“Amennyiben a magyar föld 2014 után nem kapna megfelelő védelmet, úgy előre jelezzük mindenkinek, hogy senkit ne érhessen meglepetés:

új világ kezdődik, és ribillió lesz.”

Senki nem mondhatja tehát, hogy nem szóltam előre. Ma új világ kezdődött és ribillió lesz.
miazavalami
@SLAakku: Azt gondold ezek után a jobbik utcára fogja vinni az embereket?
miazavalami
@SLAakku: Azt szeretik. Sztem a jobbik a kormány eltitkolt kistestvére. Azzal pedig hogy Ángyán kivált a fideszből csak azt akarják elérni , hogy ha a fidesz bukik akkor legyen valaki aki mögé sunyiban beállhatnak. De lehet hogy csak üldözési mániám van?
SLAakku
@miazavalami: Nem biztos. Amilyen sunyi vilag a politika minden elkepzelheto ami egyebkent nem. Nekem is vannak ilyen maniaim.
miazavalami
@SLAakku: Akkor megnyugtattál. :-) Jó éjt neked.
SLAakku
@miazavalami: Az ellenzék teljes felaprózása a cél mint a legutóbbi választáson.
SLAakku
A jobbikot épp most tüntetik el a süllyesztőbe.
SLAakku
Most akkor mi lesz? Polgarhaboru? Vagy csak egy ujabb cirkusznak lehetunk a tanui?

2012. március 15-én a Jobbik nagygyűlésén ezt mondtam:

“Ha egy cseppnyi földre ráteszik a kezüket külföldiek, akkor nagyon nagy ribillió lesz, mert mi nem békemenetet fogunk szervezni, hanem harci menetet.

Amíg lehet reálpolitikus vagyok, de ha sarokba szorítanak, ha el akarják foglalni a hazámat, akkor harapok, mint az oroszlán.

” 2012. október 23-án így folytattam:

“Amennyiben a magyar föld 2014 után nem kapna megfelelő védelmet, úgy előre jelezzük mindenkinek, hogy senkit ne érhessen meglepetés:

új világ kezdődik, és ribillió lesz.”

Senki nem mondhatja tehát, hogy nem szóltam előre. Ma új világ kezdődött és ribillió lesz.
SLAakku
Az alabbi reszlet mar nem is rakos gadanatrol hanem AIDS-es magyarországrol beszel. Ez sem jobb mint a rakos daganat Európa közepén!

"...már nem maradt olyan rendőri egység, ügyészség vagy hatóság, amely egyáltalán napirendre venné a fideszes korrupciót.

Sőt az a bűnös, aki felfedi. Az immunrendszerünk odavan, Magyarország AIDS-es. És momentán nincs ellenzék, amelynek volna esze és kapacitása a leleplezésre, és ereje ahhoz, hogy a most folyó országos rablást műsorban tartsa."

Valami félelmetesen nincs rendben Magyarországon!
SLAakku
"Szíves tájékoztatásul:

a fasizálódás a magyar rezsimnek nem a lényege, csak eszköze.

Nekik az jól jön, ha nem lehet őket leváltani, ha nem alapjog szaglászni az ügyeik után, és ha minél többen félnek.

De nem ez a céljuk, hanem amit ez lehetővé és megúszhatóvá tesz: a csoportosan elkövetett anyagi haszonszerzés."
SLAakku
"– A panellakók többsége hónapról hónapra él, mégis belekényszerítik őket egy ilyen kiadásba – háborgott Molnár Dánielné Anita.

A háromgyerekes anyuka már azon is elgondolkozott, hogy villanytűzhelyre vált, de kiderült, az új berendezés megvásárlásával és a villamos rendszer átalakításával nagyjából ugyanott lenne.

Ráadásul onnantól az áramszámlája jelentősen megnőne."
SLAakku
"A trafikmutyit maguk a fideszesek is korrupciónak látják, legfeljebb mint ilyet helyeslik, mert vagy érdekeltek, vagy pedig sajnos betegek.

De azért a többségnek felbassza ám az agyát, mert a Simicska ezermilliárdjait nem tudta felfogni, ezt meg átlátja.

Ezermilliárddal nem tudna mit kezdeni, a havi párszázezer pluszjövedelemnek viszont megvolna a helye."
SLAakku
"Talán kicsit sietősen zárult le a Gripen-ügy, nemde? Talán vannak érdekes magyar vonatkozású adatok a meghekkelt svájci bantitkok fájljaiban, hm?"
SLAakku
"A lelepleződött, egyértelműen bizonyított korrupciónak megvan az az óriási előnye, hogy a tetten ért politikust senki sem sajnálja.

Dicstelenül süllyed el, és megtagadja mindenki, hogy mentse a saját bőrét.

Minden másfajta bukás csak azzal járna, hogy kezdődik elölről az egész onnan, hogy a haza nem lehet ellenzékben.

Úgy viszont már nehéz lesz előadni, ha közismertté válik, hogy haza alatt a saját pénztárcáját érti az úr."
SLAakku
"Végül azoknak a csökötteknek, akik azt képzelik, hogy a korrupció leleplezéséhez külföldi segítséget igényelni hazaárulás volna: nem, nem az, ti pedig hülyék vagytok. Az nem hazaárulás, ha az Interpol fogja el a magyar bankrablót. Vagy a horvát miniszterelnököt. Hanem az a közjó.

Az utánuk következők pedig remélhetően tanulnak az esetből, és vagy kevesebbet lopnak, vagy nem vesznek össze az egész világgal. Ha csak az egyik sikerül, máris nyertünk mindannyian."
kukac50
A daganat a Fidesz el kell távolítani.
SLAakku
"Fe...e La...r

Szerintem a lakosság nagyobb része tud a korrupció gyanús ügyekről. Szerintem még azok is hallottak róla, akik nem akarnak hallani róla, hiszen nekik tiltakozniuk kell ellene.

Szerintem az informálás rendben van, esetleg lehetne alaposabb, szakszerűbb, bővebb, hitelesebb, de ennek a feldolgozására meg már talán időnk és energiánk sem lenne.

Ami hiányzik az a büntetőügyek és a végén a büntetés. Volt már annyi ígéret "elszámoltatásra" kormányváltások után, hogy csak na. Sajnos én azt nem látom, hogy milyen eredménnyel?"
SLAakku
"P..zt...é Gab...a

Ez a kormány az alkotmány szerint lett megválasztva, népakaratból.

Ez a kormány a megválasztását lehetővé tevő alkotmányt megpuccsolta egy tákolmánnyal, amit elneveztek nemzeti együttműködési akárminek.

Amit készített egy ember, nevezetesen egy Szájer nevű.

Ez a kormány nem kapott senkitől felhatalmazást arra, hogy az alkotmányt megváltoztassa!A 2/3-ra való hivatkozás enyhén szólva beteges.

Akármerről nézzük egy fideszes /illegitim/tákolmány született, aminek nevében /illegitim/ törvényeket hoztak saját hasznukra, kisemmizve az országot.

Következésképpen egy kollégiumi rablóbanda túszul ejtett egy országot!

Ez az ország meg nem hiszi el, hogy ez megtörténhetett! Pedig ideje lenne!

Ideje lenne felébredni ebből a rémálomból, amíg még lehet!

Amikor a legfőbb ügyész pofátlan cinizmussal kijelenti, hogy bűncselekményre utaló adat nem merült fel a rablóbanda ténykedésében, akkor már az utolsó órában vagyunk az eszmélés lehetőségének!

Való igaz, jogász fiúkkal állunk szemben! Tökéletesen megtanulták a jog alkalmazását oda-vissza!

A rendőrség feje kebelbarát! Még olyan sincs aki ezeket a bűnözőket letartóztassa!
Hát nem nagyszerű???

És azzal szarozunk, hogy a két pojáca milyen biciklire ült fel Szárszón?
Mit érdemel az a bűnös...?

Van válasz, drága polgártársaim???

Nem említettem a sajtót! Öreg hiba!

Mind be van szarva, mert elesnek a hirdetésektől! Most majréznak, pedig akkor kellett volna riadót fújniuk, amikor a tákolmány eszméje megfogant a kollégisták fejében!

Akkor kellett volna bilit borítani, talán nem tudtak volna megfojtani minden médiát!
De nem! Hagyták lesilányítani az országot a maffia kénye kedvére!
Mégis mi lenne az írástudók felelőssége???

Ki kéri számon ezen a gyáva országon az elkövetett gyalázatot???"
miazavalami
@SLAakku: Ki kéri számon ezen a gyáva országon a gyalázatot???
Háááát a csóri nép?
SLAakku
"mi...h

De a mai nap igazán rossz híre a Fidesz verzérkar számára, Berlusconi 7 évet kapott, többek között hatalommal való visszaélés címén.

Ez a precendens értékű hír biztos okozott egy-két gyomorgörcsöt a Lendvay utcában."
SLAakku
Sokan vannak azon a velemenyen, hogy 2 dolog esetleg összefügg, és egy titkos megállapodás eredménye a túlzott deficit eljárás megszüntetése fejében magyar földeket játszanak át idegen kézre... Adok-kapok!
SLAakku
"...Aki nem az akváriumok kék guramijának memóriájával rendelkezik, annak emlékeznie kell, hogy a szoclib koalíció kormányzása alatt másról sem szóltak a hírek, hogy bár az ország GDP- arányos fejlődése ugyan pozitív, de ó, jaj! - elmarad Szlovákia teljesítményétől!

Szlovákiától, a tótokétól, a tutajosoktól, hogy értse mindenki, hogy mennyire szakadmány egy ország voltunk, még ha ezt így nem is lehetett direktben a szomszéd meg a szocik pofájába vágni...

Aztán jött a választás, kétharmados felhatalmazással, jöttek a nagy dumák, és ma ott tartunk, hogy Szlovákia és közöttünk nyílt az olló, ők fejlődtek, mi meg- jóindulatú jobboldali közgazdászok szerint - még mindig stagnálunk, pedig azóta elfoglalta az országot a szittya fergeteg indiai szárnya, és mégis.

Vagy mégsem, vagy hogy is..."

www.nepszava.hu/blog/entries.php?id=5918
SLAakku
"M..ci20002013-06

Nyugdíjemelés???Rezsicsökkentés???

Nagy szart, mindegyik kamu, Orbáni hazugság!!

Kezdjük a nyugdíjakkal, itt csupán az infláció mértékével (ami ugye a törvénybe előírt tétel) emelkedett, ha emelkedett, a bolti árakon igazán nem tapasztalom:

Krumli (szegények mindenkori eledele) 359-450.- Ft
Kenyérszalonna:1800-2000
Töpörtyü:2500-2800
Kenyér:380-400
Káposzta (pár hónapja még 70-80 ft volt), most 350.-
Húsárak az egekben
Tej, tejtermékek megfizethetetlenek.
Gyümölcs: meggy 800.- eper 2000.- szőlő 1800.-

Hát ezeket az árakat nyugdíjas-barátnak nevezni pofátlanság, csúsztatás. Bár nálunk nincs megszorítás, áremelés, csak kiigazítás.
A többi szemét húzását, intézkedését ennek a hazug, tolvaj kormánynak már nem is sorolom.
Rendszeresen kiállnak ezek a hülye szóvivők, hazudnak, hazudnak, bele a szemedbe, persze mi ez ellen nem tehetünk semmit, de...jön 2014, fossatok hazugok!"
SLAakku
Ez a kormány, a mi a személyzetét és módszereit illeti, már 1948 óta van hatalmon.
SLAakku
""A félelem országában élünk!

Hagyjuk, hogy a maffiafőnök azt tegyen velünk, amit akar.

Elveszi a pénzünket, iskoláinkat, köztársaságunkat, elüldözi fiataljainkat.

Tűri a cigányok, zsidók üldözését, saját sajtójában az ellenük irányuló uszítást.

Ha úgy tartja kedve, buzizik. Sunyi módszerekkel lenyúlja a médiát.

Ajándék színházat juttat a náciknak.

Lehetetlenné teszi a szakszervezeteket, elveszi alapvető demokratikus jogunkat a sztrájkhoz.

A kiéheztetett pedagógusokat hivatásrendi szervezetbe kényszeríti.

Kivérezteti a felsőoktatást, nemtandíjjal és nemmegszorításokkal megnehezíti a hozzáférést" – olvasható a Facebookon a keddi kormányellenes tüntetés meghívójában."
SLAakku
...akasztófákkal azt ordították, hogy "lógni fogtok!"

...A több száz fős tömeg azt skandálja: "gyertek velünk!", illetve "ébresztő!".

A jobbik segitsege most jol jon!
SLAakku
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

--Rövid úton ki leszel vágva, ha az összes hírhez be szeretnéd kommentelni ugyanezt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.