Elfogadta az Európai Parlament (EP) plenáris ülése szerdán az alapjogok magyarországi helyzetéről szóló jelentést, állásfoglalást.

Az EP plenáris ülése 701 képviselő jelenlétében 370 igen, 249 nem és 82 tartózkodás mellett fogadta el a Tavares-jelentést, amelynek fő megállapítása az, hogy a magyarországi jogi változások rendszerszintűek voltak, és eltávolodtak az unió szerződésének kettes cikkében foglalt alapértékektől, és ha ez a trend nem változik "időben és megfelelő módon", akkor az annak kockázatához vezethet, hogy Magyarországon sérülhetnek az alapértékek.

Az immár az EP hivatalos álláspontjának tekinthető jelentés több ajánlást megfogalmaz mind az uniós intézmények, mind Magyarország számára.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A 82 tartózkodó nagyobbik része Néppárti volt !

Nem akartak Orbán ellen szavazni, de mellette sem !
A hallgatás pedig beleegyezés, azaz a Tavares jelentéssel értettek egyet !

Ezen elgondolkodhatna Orbán !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kádgyár
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nyanya001
A CÖF-nek kiutalnak 100 milliót és mennek Brüsszelbe harcolni !
Dalton
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Nauta
@Dalton: Az! A közveszélyes bűnözőkett meg kell figyelni!!
nyanya001
A 82 tartózkodó nagyobbik része Néppárti volt !

Nem akartak Orbán ellen szavazni, de mellette sem !
A hallgatás pedig beleegyezés, azaz a Tavares jelentéssel értettek egyet !

Ezen elgondolkodhatna Orbán !
pbalage
hö, megint letiltottak az mno-ról. Azért, mert volt egy cikk, hogy a nőket erőszakolják a tahrir téren. Hozzátettem, hogy biztos "a vitya támogatásával". 1 hét letiltás jár érte, vigyázni, vigyázni! Erős ám a kormány!
human
@nyanya001: A néppártiak sem hajlandóak mind Orbán tévképzetes politikája mellé állni. Nekik is van azért önbecsülésük.
Manhattan
Orbán Viktornak küldjük sok szeretettel!
Elfogadta az Európai Parlament az úgynevezett Tavares-jelentést, amely az eddigi legátfogóbb értékelése a magyarországi belpolitikai helyzetnek, és amely Orbán Viktor szerint "gyámság alá helyezi" Magyarországot.
vukkocska
@nyanya001: soha nem fog rajta elgondolkodni, mert ellenségképet keres mindig.
hallgatag
Folyamatos szélmalom -szabadságharc...
Kicsit már megnyugodhatna Viktorka, el kellene már
menni egy alapos klinikai felülvizsgálatra Grazba...
Már 90 %-a utál bennünket az EU-ban,majd jön a maradék
10 % oszt jónapot!!!
dömdödöm
Jó volna már visszaterérni a normális élet nyomvonalára ,ennek amit csinálnak nem sok értelme van ,készülőben van egy határozottan élhetetlen Magyarország . Észhez kéne már térni uraim !
hallgatag
Most hallom a hirekben OV. reakcióját, a Tavares-jelentés kapcsán...
Hát ezt jól kitalálta a csuti kölök...nekimegy az Európai Parlamentnek..
Majd mi !!! Jó lesz, ha az EU összehúzza magát...
Mert jlnnek a magyar betyárok...Nevetséges, infantilis,
nem egy öszinte jellemre vall
bretagne
@nyanya001: És Orbán viszi a molinót!
GeoCravker
Reggel még billegett az elfogadás kicsit. AZonban ez sem old meg semmit.
propeller.hu/itthon/2734226-tavares-csodavarok-csalodasa-varhato
A csodavárásnak továbbra sincs semmi értelme.
szablyafűrész
Hogy sérültek-e az uniós alapértékek ?

Tessék:

Hibás gyanúsítás, az utolsó pillanatban „előráncigált”, tanúskodó zárkatársak, pszichés kényszerrel kicsikart vallomások. Bevett ügyészségi eszközök lennének? Elszámoltatás címszó alatt 2010 óta 1442 ügyben indítottak eljárást a kormánybiztosok, ám mindössze hét esetben jutottak el a vádemelésig. A többi legfeljebb azt a célt szolgálhatta, hogy lejárasson filozófusokat, meghurcoljon pórázon elvezetett minisztériumi tisztviselőket, privatizációs szakembereket, erkölcsileg megsemmisítsen, karaktergyilkosság áldozataivá tegyen politikai ellenfeleket. Tóth Mihály büntetőjogászt, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanárát, aki húsz évig volt ügyész, KARDOS ERNŐ kérdezte arról, hogy a mindenkori kormány képes-e az ügyészséget politikai célokra felhasználni.

A többi itt: - www.168ora.hu/itthon/toth-mihaly-ugyeszseg-vallatas-biro-tanu-nyomozas-polt-peter-115522.html

Felcsút Réme mire veri a taknyát ?: Örüljön, hogy nem botozták meg ! Nem vágták ki, mint kutyát xarni !

Oszt' jó napot !
guszty
Már nem csak bóvli országgá tette Viktor az országot, hanem már gyámság alá is helyeztek bennünket, mert van egy lökött kormányunk. Szép. Hajrá fitymasz hajrá magyarok, hajrá kopaszok!
guszty
MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT! (Orbán szerint még a rendvédelemben is, pedig a statisztika és a tapasztalat szerint ez sem igaz.)
guszty
Hazudunk-hazudunk-hazudozunk-fényezzük kormányunkat! Rá is férne, csak kilóg a lóláb.
lajospapa
Az üldözési mánia komoly betegség.
szablyafűrész
Magyarország zárt szellemi rendszer, nyitott gazdasággal, és ezt az ellentmondást még a bíborban született, sokat pofozott miniszterelnök sem tudja feloldani, bár kétségtelen, hogy hazudni azt hazudik, amit csak akar, elvégre mi másra lenne jó a kétharmad.

Minden nap megnyerünk egy csatát, minden héten legyőzünk egy-egy kontinenst, ha pedig ki akarunk egyezni döntetlenben, ellenfeleink rohannak és aláírják a stratégiai megállapodást.

Természetesen a stratégia megállapodás Magyarországon mást jelent, mint a világ többi részében, ahogy a győzelem, a munka és az összefogás is, de ez nem kizárólag egyedülálló, különös és csodás nyelvünknek köszönhető.

A stratégiai megállapodás például arra szolgál, hogy ha jön egy cég, ami éves szinten annyit keres, mint szeretett hazánk mezőgazdasággal, iparral, szolgáltatásokkal és sikkasztással együtt, akkor valamelyik vezető politikusunk, de főleg a miniszterelnök odamegy smúzolni, issza a Coca-Colát, eszi a kutyatápot, hagyja magát fényképezni, majd aláír egy szerződést, hogy a cégre mostantól kezdve nem vonatkoznak az idióta magyar törvények, nem fognak álarcos fideszes aktivisták berontani az éjszaka közepén, hogy elvigyék a bevételt, nem jönnek Simicska emberei, hogy bazze, te kokakóla, holnaptól közgépkóla leszel, itt írd alá!, hanem kiszámítható adózás, állami támogatás, nyugodt légkör vár reá, és természetesen úgy kínozza a munkásait, ahogy akarja, plusz az első éjszaka joga.

Szép fényképek készülnek. Ezt hívjuk stratégiai partnerségnek, ami lefordítva, hogy a világ is értse, annyit jelent: túl nagy falat vagy a szuttyogatáshoz, viszont elüldözni sem akarunk, úgyhogy termeld a profitot, és ne tegyél az államnak keresztbe, mert jól mutatsz a tablón.
szablyafűrész
A valódi erő ugyanis a multinacionális cégek kezében van. Angela Merkel rendkívül kínos pillanatokat tud okozni a Fidesznek, az EU fárasztó és hosszadalmas vizsgálatokra képes, az Egyesült Államok feltartott mutatóujja is kellemetlen lehet bizonyos szituációkban, de ha egy komolyabb cég nagyon megharagszik, akkor Magyarország nincs többé, egy lyuk lesz a világtérképen, Szlovákia meg kapaszkodhat, nehogy leessen.

Szerencsére a magyar népet nem zavarja, hogy Orbán folyamatosan szabadságharcról hazudozik, de ha elhalad a háza előtt egy céges autó külföldi rendszámmal, akkor kirohan megcsókolni a kipufogócsövét, mint rendes félázsiai, aki csak az erőből ért. Mert az erő ott van, nem a Velencei Bizottságban.

Ebből egyenesen következik a „győzelem” kifejezés jelentése a magyar-magyar szótárban, ami annyit tesz, hogy nem pofoznak addig, míg be nem zárják az ajtót, így a nép csak annyit lát, hogy bemegyünk a tárgyalóba, aminek hangszigetelt ajtaja szerencsére nem engedi kihallatszani a csattanásokat és a nyüszítést.

Ezt követően kijön Szijjártó Péter és bejelenti, hogy győztünk.
szablyafűrész
Ő egyébként tényleg sikeres fiatal, mert kétszer utazta körbe a földet, és sikerült elintéznie, hogy mától vízum nélkül mehetnek a magyar lányok úszkálni a dubai medencékbe, cserébe pedig holland bálás ruhát adunk az ott dolgozó bolgároknak, vagy valami ilyesmi lett az eredménye a nyolcvanezer kilométeres repkedésnek, de legalább világot látott.

Az „összefogás” annyit jelent, hogy mindenki életben maradhat, aki nem ugat, de aki kopogtatócédulákat is gyűjt a pártnak, az trafikot kap. A többiek nyilvánvalóan nem akarnak összefogni, ezért ne is lepődjenek meg, ha szívnak, elvégre ellökték maguktól a segítő kezet, úgyhogy ne dumáljanak, hanem dolgozzanak. Ne tegyenek úgy, mintha amputált lábuk akadályozná őket a munkában, mert ilyesmit a nemzeti együttműködés rendszere nem nyal be, tetszettek volna jobb pályázatot írni, akkor most lenne föld, lenne nemzeti dohánybolt.

Ezek apró kellemetlenségek csupán, viszont cserébe galaktikus birodalom leszünk, nem csak egyszerűen Nagy-Magyarország, hanem akkor, mint a Tejút, sőt a széleken egy kicsit még ki is fogunk lógni belőle. Ne szarozzunk ezzel a párszázezer éhezővel, amikor sokkal nagyobb a tét: egyszer és mindenkorra megragadni a lehetőséget, kirobbanni a kisszerű európai posványból és eljutni a csillagokba. Ennek fényében ugyan mit számít a Tavares-jelentés?! Hö!? Ugye, hogy semmit.
szablyafűrész
A vízió, miszerint a magyar lesz az első keresztény-galaktikus faj, azokat segíti át a nehéz perceken, akik ugyan a Fidesz-rendszer nettó vesztesei, de hívők, és nem akarják bevallani maguknak, hogy rosszul döntöttek, amikor ekkora felhatalmazást adtak pártjuknak. Most ugyan kicsit éhezünk, elvették a földünket, trafikunkat és a kórházba is mi visszük az ágyat, azonban a hülye amerikaiak csak nézik majd, amikor elhúzunk a Hold mellett, és meg sem állunk a galaxis pereméig.

Ezzel szemben a baloldal arról motyog, hogy normális országot csinál, meg nem lesz korrupció, nem lesz maffiaállam, holott ezek tökéletesen érdektelen, sőt káros felvetések. Miért akarna egy nem normális ország normális lenni? Hogy lássa a szürke mind az ötven árnyalatát? Ahelyett, hogy a hazugságok aktív LSD-felhőjében lebeghetne naphosszat?

Több hazugságot! (A.N. - Para-Kovács Imre )

Oszt' jó napot !
sport50
persze,hogy nem tetszik nekik! semmi nem tetszik ami nem úgy van ahogy akarják!!!azt hiszik mindenkit vezethetnek ,mint itthon!!itt is meglátszik mennyire agresszív,cinikus,hataloméhes a vezér!!
Manhattan
@pbalage: Engem egy hónapra, azzal a kifogással, hogy Indoklás: rémhírterjesztés moderálási elvek 2., 3. pont.
szablyafűrész
@pbalage: na, ezért nem kell mindenféle szir-szar szamizdat nyalóka oldalakra regisztrálni, mint az mno.
senkifia68
@szablyafűrész: Basszus! Öcsém! Mi szart ittál, hogy ekkora szófosásod meg agyömlenyed támadt?
Szerintem egy borzas görény rendfokozatú alkoholista hajléktalan fél napot rappelne azért a piáért amitől így be lehet durranni!
hallgatag
ATV rendkivüli Hiradó :

O.V felszólalásából Brüsszelben :

!" Nem akarunk olyan Európát, ahol a nagyobb visszaél az erejével
és a többség visszaél a hatalmál !! "

Elfelejtette hozzátenni, hogy mindez itt, Magyarországon IGAZ !!!
A Parlamentben a 2/3-os többség...az erö, a hatalmi vágy...
Vasárnapiiskolás
@hallgatag: Mé olvasod szegény féreg fejére a hazugságait?Még beveszi a gyogyszert.
SwordFish
@pbalage: A kitiltásod jogos volt. Egy ilyen szomorú egyiptomi helyzetből te orbánozást degradáltál. Én is azt tettem volna, ha én lennék ott a modi. :-))
SwordFish
@Vasárnapiiskolás: A választások 2014-ben lesznek. Nem 1947 van , amikor erőszakkal jön a baloldal és kormányt dönt és aztán a "náci jobboldalt" betiltja.
dömdödöm
Egy valamit azért sajnálok amikor az strassburgi vitán amikor tavares kijelentette hogy ismeri 56-ot tanult róla és tanulmányozta is . Na akkor kellett volna felállni az orbánnak és megkérdezni az ottlévőket . Ki hogy ismeri storyt a jelenlévő nagyhatalmak képviselői közül ? Mi oknál kifolyólag nem jöttek ? Én ezt azért nem hagytam volna ki az biztos !
nahát
Ennyit bírt elérni a magyar ellenzék 3 év alatt. itthon szart sem érnek, így az eu-ban a baloldali pártok segítségével elfogadtak egy feltételezéseken és hazugságokon alapuló politikai érdekeket szolgáló jelentést. Jövőre mikor újra nyer a fidesz, akkor meg majd választási csalást fognak vizionálni... szánalmas looserek
mátmar
@nahát: Igazad van. Itthon megvan az ellenzék ellensúly szerepe. A jó gondolataikat (ilyen is van néha) a parlament figyelembe veszi és beépíti a törvényekbe. Ha valamit felvetnek azt kapásból nem söprik el hanem megfontolják. Kedves Vezetőnk kijelentette, hogy mg akarja szabni a következő 40 év irányát!.A választásokon nem fognak csalni mivel a törvényekkel, körzetek átrendezésével eleve úgy diktálnak, hogy csak ők nyerhessenek. Ember! Hol élsz Te?
nahát
@mátmar: ott ahol nem ülnek fel feltételezéseknek, riogatásnak. Aki meg másról rosszat feltételez az magából indul ki! Ugye "kedves baloldal"?
mátmar
@nahát: Nem vagyok baloldali! Állandó Fidesz szavazó voltam,de a három év kiverte a biztosítékot. A Kedves Vezető akkor is egy despota, hataloméhes DIKTÁTOR!!! Amit írtam az nem feltételezés, nem riogatás hanem a gránitba vésett igazság. Olyan mint az alaptörvényünk. Egy hazugságból akkor sem lesz igazság ha ezerszer elismételik.
nahát
@mátmar: ezért ne is ismételgesd a te "igazságodat"
Zsana
@dömdödöm: Ennyi esze nincsen !!!
dömdödöm
@Zsana: vagy nem jutott eszébe ,vagy nem kapott volna szót ,vagy nem akart balhét ,
mátmar
@nahát: Mert az nálad van! Göbbels a náci propagandaminiszter mondta "addig és annyit kell hazudni amíg mi magunk is el nem hisszük" . Vége több reagálás nem lesz.
senkifia68
hallgatag

Tisztelt olv.társam!!!
Az, hogy a magyar parlamentben a FIDESZ-nek 2/3-os többsége van egy tragikus választási ciklus, egy orbitálisan elb...tt gazdaságpolitikai stratégiának és egy nagyképű, arrogáns hatalom brutális és megfélemlítő erőfitogtatásának a következménye. Már számtalanszor elmondtam, hogy a jobboldal parlamenti többségét, azok szoclib vezérek, képviselők, pártkatonák hordták össze, akik most hangosan ajvékolva rinyálnak és a saját játékszabályaikat sem képesek betartani!
A Világ Proletárjai Egyesüljetek! jelszó alatt a teljes európai baloldal és anarchista erők minden dühének Magyarországra, az ország törvényesen választott kormányára koncentrálással - úgy gondolják -, hogy ismét a hatalom kizárólagos birtokosaivá vállhatnak. Olyan erőkkel szövetkeznek, amelyek egyetlen közös célja a nemzeti érdekek érvényesítésének korlátozása, a magyarság európainak értékeknek beállított, valójában azonban, gyökér nélküli, hazátlan kozmopolita népséggé degradálása amellyel a nyugat azt tesz amit akar!

Igen, így van! Van erő és hatalom vágy az EU-ban nem is kevés! Amikor a kapafogú liberális frakcióvezér nyakán dagadó erekkel az üvöltözi, hogy igenis, nekik az a feladatuk, hogy megvédjék a magyarokat a magyaroktól!!!

2006-ban miért nem védték meg őket??? Ja. hogy akkor a padtársaik ciánt kínáltak a másként gondolkodóknak, arra már ki emlékszik? Igaz sem volt! Hogy főliber Heller banya magából kikelve üvöltözve tagadta egy EU-s meghallgatáson, hogy 2006-ban bárkit bántalmaztak volna, az a magától értetődő liberális igazság! Hogy az EU liberális frakciójához eljuttatott magyarországi "segélykiáltást" azok a ballibbák írták és alá, akiket a 2010-es választásokon, hogy Horn Gábor igazmondó szavaival éljek, " elküldték a p..csába!" a választó polgárok.
Akik valójában attól rettentek meg, hogy végzetesen jó messzire kerültek a húsosfazéktól.

Sőt a főbelga szabadságvédő liberanarchista faszfej legnagyobb mondata az volt, hogy
" Egy demokráciát az...
senkifia68
hallgatag

Tisztelt olv.társam!!!
Az, hogy a magyar parlamentben a FIDESZ-nek 2/3-os többsége van egy tragikus választási ciklus, egy orbitálisan elb...tt gazdaságpolitikai stratégiának és egy nagyképű, arrogáns hatalom brutális és megfélemlítő erőfitogtatásának a következménye. Már számtalanszor elmondtam, hogy a jobboldal parlamenti többségét, azok szoclib vezérek, képviselők, pártkatonák hordták össze, akik most hangosan ajvékolva rinyálnak és a saját játékszabályaikat sem képesek betartani!
A Világ Proletárjai Egyesüljetek! jelszó alatt a teljes európai baloldal és anarchista erők minden dühének Magyarországra, az ország törvényesen választott kormányára koncentrálással - úgy gondolják -, hogy ismét a hatalom kizárólagos birtokosaivá válhatnak. Olyan erőkkel szövetkeznek, amelyek egyetlen közös célja a nemzeti érdekek érvényesítésének korlátozása, a magyarság európainak értékeknek beállított, valójában azonban, gyökér nélküli, hazátlan kozmopolita népséggé degradálása amellyel a nyugat azt tesz amit akar!

Igen, így van! Van erő és hatalom vágy az EU-ban nem is kevés! Amikor a kapafogú liberális frakcióvezér nyakán dagadó erekkel az üvöltözi, hogy igenis, nekik az a feladatuk, hogy megvédjék a magyarokat a magyaroktól!!!

2006-ban miért nem védték meg őket??? Ja. hogy akkor a padtársaik ciánt kínáltak a másként gondolkodóknak, arra már ki emlékszik? Igaz sem volt! Hogy főliber Heller banya magából kikelve üvöltözve tagadta egy EU-s meghallgatáson, hogy 2006-ban bárkit bántalmaztak volna, az a magától értetődő liberális igazság! Hogy az EU liberális frakciójához eljuttatott magyarországi "segélykiáltást" azok a ballibbák írták és alá, akiket a 2010-es választásokon, hogy Horn Gábor igazmondó szavaival éljek, " elküldték a p..csába!" a választó polgárok.
Akik valójában attól rettentek meg, hogy végzetesen jó messzire kerültek a húsosfazéktól.

Sőt a főbelga szabadságvédő liberanarchista faszfej legnagyobb mondata az volt, hogy
" Egy demokráciát az...
senkifia68
Sőt a főbelga szabadságvédő liberanarchista faszfej legnagyobb mondata az volt, hogy
" Egy demokráciát az jellemez, hogy hogyan bánik a kisebbségeivel"!

Ő, Ők hogyan bánnak a kisebbségeikkel? Ha nem azt az ideológiát vallják, ha nem az ő ajánlásaikat követik minden tettükben akkor a kontinensre kiterjedő lejárató médiakampányt indítanak ellene? Ha van kalapja azért, ha nincs akkor meg azért büntetik meg?

Ember legyetek már észnél! Ami az EU-ban elkezdődött az kisértetiesen emlékeztet a néhai Jugoszlávai szétesésének kezdetére. Ott a világháború után népek, nemzetek, kultúrájukban, vallásukban és nemzeti értékeikben különböző népek fogtak össze az újjáépítés, a boldogulás és az egyenrangú, egymás kölcsönös tiszteletben tartása mellett vállalt közös célok érdekében.
Alig fél századdal később ugyanezek a népek, etnikumok a kontinens legújabbkori történelmének legvéresebb, legtöbb áldozattal és pusztítással járó háborújában harcoltak függetlenségükért, puszta létükért, a külső szemlélő által demokratikusnak tűnő, valójában azonban , centralizált politikai hatalom ellen!
Vasárnapiiskolás
@SwordFish: Szerencsétlen!miről beszélgetsz egyedűl?
szablyafűrész
@senkifia68: Kisiskolás ! Ott van a cikk végén a szerző is - szokás szerint Csak el kell(ene) jutni odáig !
Prof. Dr. Vak Komondor
El háp', a baloldali libsi-. komcsi tetvek! Érted, a felspékelt sportugál továrisok, és a legalja komcsikák!:D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.