Forrás: Figyelő online Százasával hagyják el pályájukat a rendőrök, s ennek a fizetések mellett a szakmai kudarcok is okai, melyektől a kezüket megkötő jogszabályok miatt szenvednek a bűnüldözés során. „Uram, ennek így nincs sok értelme, elegem van abból, hogy csak papírokat gyártunk, az eredmény legcsekélyebb reménye nélkül” – fakadt ki a Figyelő Online munkatársának egy betörés helyszíni szemléje során a kiküldött nyomrögzítő. Kollégája közben a bejárati ajtón keresett szénporos technikával ujjlenyomatokat, de bólogatása jelezte, maximálisan egyetért munkatársával. Egyikük leszerelése akkor már folyamatban volt, 13 évnyi szolgálati idő után hagyja ott a pályát, de a másik rendőrt is egy ideje foglalkoztatta a gondolat, hogy más munka után néz.

Forrás: rkdsz.hu
Feltöltő: nyanya001
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nem csodálom...a fidesz felrúgta a szerződésüket, elbaszta a nyugdíjukat, és még le is köpte őket ezzel a semmisségi törvénnyel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Nem csodálom...a fidesz felrúgta a szerződésüket, elbaszta a nyugdíjukat, és még le is köpte őket ezzel a semmisségi törvénnyel.
RÁKOS
@Hellcat: ezek után még azt várja tőlük a fidesz hogy védje meg őket az esetleges ellenzéki balhétol ...
X-ray
Szereljenek le! Majd lesznek mások helyettük...
Vizual
@X-ray: Tudod nem olyan egyszerű "a szereljenek le aztán jön majd más." Sok évig készülnek, iskolákkal - főiskola, egyetem - munka közben arra, hogy megfelelő módon végezze a munkáját. Közben dolgoznak éjjel és nappal. Család, gyerekek és a napi gondok közepette szerezik meg a TAPASZTALATOT. Mert nem elég ehhez a szakmához sem "csak" az iskola. Ez cirka 20 év ami után megfelelően felkészülve tudja üldözni a sok bűnözőt. Ez nem egy akciófilm jellegű munka. De kint az utcán sem lehet csak ugy 3 hónap után intézkedni. Igy lesz az "izsáki" kényszervallatás, mert szakmailag képzetlenek is akik ilyen módszerhez folyamodnak. Vagy gondolod, hogy Soroksárt végig kellene verni, hogy valaki elköpje, hogy ki is ölte meg az asszonyt ? Persze neked mindegy mert éppen annyit értesz a világ dolgaihoz mint amit itt kommunikálsz nekünk.
De megjegyezném. A FIDESZNEK pont ez volt a célja. Képzetlen emberekkel bármit megtehetnek, mert bármit megtesznek, hogy a létük biztosított legyen. Egy kicsit olvasd már vissza Pintér úr nyári intézkedéseit, oszt majd csodálkozhatsz ha átgondolod a nyilatkozatait.
szablyafűrész
@X-ray: Még jó, hogy nem az agyad szerint működik a dolog !
Egy életvédelmi - de akár zseblopási vonalon - dolgozó nyomozónak legalább 10-15 év szolgálati idő az, amikor elmondhatja magáról, hogy érti a szakmát, van hasznos ismeretségi köre, kellő rutinja és kapcsolatai a társszervekkel !

Ismerősi alapon 1 óra a kérésed teljesítése, enélkül 1 nap, amely nagy idő egy ismeretlen tettes ügyben !

Amúgy nem "szénporos" eljárással kutatják fel az ujj - és tenyérnyomtöredékeket, hanem argentorát-poros eljárással.
Csak úgy mondom...
lópicigáspár
Az itt a nagy gáz, hogy a gyakorlati munkát végző végrehajtó állomány szerel le, hisz az aktakukacok piszok jól érzik magukat bő kétszázezer feletti fizetésért az íróasztaluk mögött. Persze ezért a pénzért bárki seggét kinyalják és bármilyen megaláztatást el képesek bírni. Előbb utóbb a nagyok is rádöbbennek, ha nincs ki dolgozzon, neki sem lesz tologatni való papírja és mehet lószart rugdosni az utcára!
@X-ray: Az rendben van, hogy szereljenek le, de mi lesz, ha nem lesz helyettük más? Gondolom Te is elégedett lennél vele, ha egy esetleges közlekedési baleset vétlen szenvedője lennél és téged hozna ki az agyoniskolázott egyhetes rendőr hunyónak.
Stephen Hawking
Miket írogattok itt?
"15-20 év szolgálati idő kell ahhoz, hogy ... "
Addigra már kéri is a korkedvezményes nyugdíjaztatását!
lópicigáspár
@Stephen Hawking: Na fuss neki még egyszer! Ekkora marhaságot hol hallottál!? :-)
mátmar
Pintér szerint van 3.000 új rendőr! A régiekért nem kár. Majd az újak rendet tesznek, mert ők már igazi FideSS katonák (bocs a képzavar miatt). Igaz, hogy majd 5-10 év múlva érik el a mostaniak tapasztalatát de ez kit érdekel? Fő a jó statisztika!
szablyafűrész
@mátmar: csak azt a statisztikát hiszem el, melyet én hamisítok ( Churchill ? )
Vizual
@Stephen Hawking: Ha már nekifutottál kezd is el értelmezni !
vidi500
@Vizual: "Mert nem elég ehhez a szakmához sem "csak" az iskola. Ez cirka 20 év ami után megfelelően felkészülve tudja üldözni a sok bűnözőt."
Egyetértek. Ez valóban egy ilyen hívatás. Éppen emiatt indokolt a tovább maradásuk 25 évnél!!!
Még az átkosban építettem a házam. Az egyik munkatársam eljött 2 napra segíteni. Ez időben nem voltam már annyira fiatal, 2 gyerekkel kezdtem hozzá ehhez a nagy vállalkozáshoz, fiam általános iskolai felső tagozatos volt ekkor.
Munkatársam magával hozta hasonló korú, szintén általános iskolás fiát, aki később a rendőri pályát választotta. Pár nappal ezelőtt összefutok a "gyerekkel", nyugdíjasként biztonsági rendőr egy szupermarketben. Ja, én még mindig nem értem el a nyugdíjaskort. Helyén való ez a szituáció???
gabrella
@vidi500: A baj nem a rendőrrel van, hanem azzal,hogy neked tolták ki a nyugdíjkorhatárt.
Mert kell a pénz a kormányok pazarlásaira.
magyarbakancs
A politikának egyetlen egy fegyveres testületnél nincs helye.
Amit a Fidesz az elmúlt 3 és fél évben tett a rendőrökkel az ért ,hogy megtartsa híveiket az borzalmas.
Lejáratta az emberek előtt a testületet a Fidesz.
vidi500
A testület már a Fidesz előtt is lejáratott volt. A korrupció ott sem kisebb semmivel sem, mint az élet bármely más területén. Ettől kezdve vége a becsületnek egy igazságszolgáltatásra hivatott szervezetnél.
Vizual
@vidi500: Nem látok bele a rendőrök életébe, szerencsére. De azt nyilvánosan látni, hogy nem piskóta amit csinálnak. Általában a rendszer határozza meg a testületet. Eddig politika mentes volt, ma már nem az. De rendőrnek, 30 éves korban belépni, nem nyerő. lehet, hogy kevesebb kell 20 évnél, De utána jártam. Az argentorált por egyfajta szürke színű, a korom meg egyébként grafit és fekete. Mindet máshová használják. Fent mint a nicknek.
pacsni
@lópicigáspár: nemèrtek veled egyett a 200.000 Ft fizetèssel, mert biztosvagyok benne, hogy nemkapnak annyi havi fizetèst a rendorok. Nagyon rossz fizetèsuk van. Kulfoldon egy rendor, aki èjjel-nappal turnusba dolgozik, beleszàmitva a (gyerektartàst-felesèg eltartàsa, ha nem dolgozik) a tulòra , èjszakàzàs (jàror kocsival) szombat-vasàrnap, unnepi nap ès màs potlèkok hozzàadàsàval kb 3.500 -4000 eurot keresnek havonta nettoba. Itt Mo-gon csak fillèreket kapnak, pedig szerintem soknak tetszik ès szeretik ezt a munkat, (de nincsennek megfizetve elèggè)csak levan kotve a kezuk akik tènyleg jòlvègeznèk a munkàjukat. (sok a korupcio a fonokoknèl ), de olyat mèg nemhallottam, hogy ha a rendorok letartoztatnak valakit, akkor a gyanusitottnak meg kell gyonni, hogy o volt a bunos! akkor az ugyvèdek nem is kellenek, ha màr vallomàst tett a bunozo! minek akkor az ugyvèd? (lasd Izsaki rendoroket) minek kellett volna annak a szerencsètlennek bevallani, hogy o volt aki ellopta a furèszgèpet? a rendoroknek nyomozni kell az igaz, de nem nekik kell vallomàst tenni egy bunozonek. En sose gyonnàk meg a rendoroknek, ha valamièrt letartoztatnànak. Van ugyvèdem ès annak talàn meggyonnèk hogy èn vagyok a tettes, de nem a rendoroknek. A rendoroknek az a munkàjuk, hogy elfogjàk a tettest, de nekik nem kell nyomozni, hogy ènvoltam-e vagy sem. Arra ok nincsennek felhatalmazva. A birosàg akkor minek van? nekik kell eldonteni , hogy ki a tettes nem a rendoroknek.
lópicigáspár
@pacsni: Biztos nekem szántad ezt a kommentet, mert bevallom egy kukkot nem értek belőle, főleg, hogy mi köze az én hozzászólásomhoz, hacsak nem az összeg? Légy nyugodt, az aktakukac alezredes, ezredes, bőven többet kap és a tényleges érdemi munkát végző meg lószart se! :-)
vidi500
Ez egy jó mondat, és igaz. "(sok a korupcio a fonokoknèl )"
Igen! Nem az alulfizetett kisrendőr a korrupt. A rendőrség-ügyészség nyomoz közösen, karöltve, és teszik meg a vádemelést, és bizonyítanak.
A BÍRÓSÁG MÉRLEGEL!!!
pacsni
@lópicigáspár: oszintènszolva èn csak azt akartam tisztàzni, hogy a magyar rendorok nincsennek megfizetve a kulfoldi rendorokhoz kèpest. A tobbit amit irtam az màr csak utànna jott!
pacsni
@magyarbakancs: ès ezek a szerncsètlen rendorok, megvèdik a kormànyt a sztrajkolòk ellen, ès mèg a fideszre szvaztak., ahelyett, hogy a sztrajkolok oldalàra àllnanak. ( vagy egy puccsott) csinàlni a viki ellen. remèlem majd tudjàk a rendorok, hogy hova kell tenni 2014-ben a keresztet.
magyarbakancs
@pacsni: Sajnos minden ember megvehető.
Főleg ha a megélhetéséről van-Fidesz ezt magas szinten tudja csinálni.
Mindig igaz az a mondás "oszd meg és uralkodj".
kukac50
Orbán már akkor nem nézte semmibe a rendőrségeket amikor Pintért nevezte ki belügyminiszternek.
vidi500
@pacsni: "a magyar rendorok nincsennek megfizetve a kulfoldi rendorokhoz kèpest."
Nem csak a rendőrök nincsenek megfizetve a külföldiekhez képest hanem a magyar munkahelyen dolgozók 99.99% - a sincs megfizetve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.