A rendőrségi vizsgálat azt igazolja, hogy hamis, illetve manipulált az a felvétel, amit pénteken tett közzé a hvg.hu – hangzott el az M1 Híradójában vasárnap délben. A Híradó mindezt saját információira hivatkozva közölte, megkeresték a rendőrséget is, amely azt válaszolta, hogy az ügyben az eddig nyilvánosságra hozott információkon kívül továbbiakat nem közöl.

A hírműsorban azt is elmondták, hogy információik szerint a felvételen látható aktatáskás férfi G. Róbert Baja egyik városrészében, Bajaszentistvánon lakik, a másik három férfi Baja 20 kilométeres körzetében lévő két másik településen él.

A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, s további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármester küldte.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője aznap az MTI-vel közölte, a bajai Fidesz már október 12-én büntetőfeljelentést tett a rendőrségen egy álfideszes ismeretlen tettes ellen, aki Baját járta, és választópolgároktól azt kérte, hogy szavazzanak a párt jelöltjére, amiért viszonzásul tíz mázsa fát ajánlott. A pénteken közölt videó igazolja korábbi büntetőfeljelentésük alaposságát – vélekedett.

Mesterházy Attila MSZP-elnök pénteken bejelentette: a bajai időközi választás eredményének megsemmisítését kezdeményezi a baloldali ellenzék. Azt mondta: az európai demokráciákban példátlan, hogy egy kormányzó párt a bajaihoz hasonló választási csalásba keveredjen.

A Demokratikus Koalíció azt közölte, feljelentést tesznek és a legfőbb ügyészhez fordulnak a videofelvétel miatt.

A bajai 32-es szavazókörben egy hete megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
No, ez nagyon bonyolult, vagy nálam van front.
A Híradó azt állítja, a rendőrség szerint hamis, vagy manipulált a videó. Következő mondat: a Híradó megkérdezte a rendőrséget, de azok nem erősítették meg az értesülést.

Két rendőrség van, vagy csak tudathasadása van valakinek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@rugacs: Veled nem érdemes szót váltani sem, nem vitatkozni!

PONT
rugacs
@bencemacska: Detto. Ugyan Te kezdted, de én abbahagyom.
Mert Te is olyan vagy, mint a romák: már az sem igaz, amit gondol, nem hogy amit mond.

Mintha azt írtad volna a profilodban: "Szeretem:
Az igazmondást."

Túrót szeretsz Te, nem az igazmondást!

Te önmagadat szereted! Hallani és hallatni!

De semmi gond, van itt az oldalon egy csomó hozzád hasonló infantilis, beteg gondolkodású, trágár szavakat skandáló "értelmiségi", velük nyilván jobb beszélgetni.
Van közös témátok, köpködni a kormányt.

Én megismertem őket, a véleményüket, szerethetem vagy gyűlölhetem őket.

Nem értek velük egyet, de elfogadom a véleményüket...
szablyafűrész
@Csizmás Kond: Baján és Baja környékén mással nem tudott kampányolni,mint a hiánycikkekkel !

Ne tegyük félre, hogy hamis-e, beállított-e a felvétel - az M1 szerint a rendőrség "már nyilatkozott" ugyanakkor még nem is adott további információt ! Most akkó' mi va'" ?

F. P. igazságügyi hangszakértő sem volt képes soha napok alatt perdöntő, hiteles szakvéleményt elkészíteni, pedig ő nem akárki a szakmában, hát még a rendőrség !
Csizmás Kond
@szablyafűrész: ...olvastad a feletted lévő linket ?
szablyafűrész
@Csizmás Kond: Mert ? ( amúgy olvastam ! )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.