A bajai időközi választás eredményének megsemmisítését kezdeményezi a baloldali ellenzék – hangzott el Mesterházy Attila MSZP-elnök pénteki sajtótájékoztatóján. A pártelnök azt mondta: az európai demokráciákban példátlan, hogy egy kormányzó párt a bajaihoz hasonló választási csalásba keveredjen.

Az MSZP elnöke azt mondta: a választás óta ömlenek az információk arról, hogy Baján tűzifát, pénzt, mobiltelefont, cukrot, lisztet vagy épp közmunkát ajánlottak a rászorulóknak a szavazatukért cserébe. Mesterházy Attila elképesztőnek nevezte, hogy ezután Zsigó Róbert Fidesz-szóvivőnek, aki Baja polgármestereként maga is érintett az ügyben, még "van pofája kiállni" nyilatkozni.

Kérdésre hozzátette: a felvétel miatt az időközi választás eredményének megsemmisítését kezdeményezik, és feljelentést is tettek, azt pedig a rendőrségnek kell kiderítenie, hiteles-e a hvg.hu-n megjelent videó.

Jávor Benedek, az Együtt-PM szövetség vezetője azt mondta: ha a videó valódi, ak kor a bajai választáson olyan gátlástalan csalás történt, ami "messze az 1989 előtti időkbe löki vissza Magyarországot". Elmondta, azt várják a rendőrségtől és az ügyészségtől, hogy a lehető leghamarabb vizsgálja meg a videofelvétel valódiságát, és ha hitelesnek bizonyul, politikai részrehajlás nélkül járjon el az ügyben.

Jávor Benedek úgy fogalmazott: ha a videó valós, akkor a botrány Zsigó Róberten keresztül a Fidesz legmagasabb köréig ér, és ebben az esetben "Orbán Viktor politikai halálos ítélete".

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Én azt mondanám, hogy hagyjuk ezt a bajai körzetet a francba. Szerencsétleneket nem kellene már tovább csesztetni. Csak szegény Teket Melindát sajnálom, hogy sok munkája vész kárba. De ha igazán kitartó, akkor egy új demokratikus választáson győzni fog.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
öcsi55
Mit várunk egy olyan párttól akinek az elnöke egy azon témában más mond külföldön és homlok egyenest mást itthon.
hallgatag
@human: tegnap 19:00
Ott, Baján már annyira meg vannak félemlitve a zemberek, hogy ha lenne is
uj választás, ugyanigy szavaznának...Ök ott " élnek " továbbra is ,
és ez a szomorú !!!
Vizual
Hallgattam ezt a "zsigót" az ATV-n. És megmondom őszintén, jót röhögtem. Kente mint egy cukrász. Remélem akik megértették és látják mit művel ez nímand, az láthatja, hogyan becsüli le az embereket, a jobb és bal oldalon egyaránt.
Úgy a vélemények többségével egyet tudok érteni.
Vizual
Ja igen ! Ha láttátok a videót, abból kiderül, hogy az első szavazás után sem fizették ki amit ígértek. Nos a "szavazóbázis" első lépésként behajtotta az elmaradt "gázsit"
mátmar
Zsigónak van pofája nyilatkozni! MINDEN megszólalása hazugság és pofátlanság!
szablyafűrész
Be kell technikázni néhány - a videókon nyilatkozó -emberkét és beküldeni azokhoz,akik tűzifát, áram - és vízkikapcsolási/elzárási moratóriumot, közmunkát ígértek ! Újra szóba hozni az ajánlatokat !

oszt ' jó napot !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.