Az MSZP-től kapta a bajai hamisított videót a hvg.hu – értesült az MTI Hírcentrum szerdán. A hvg.hu azt közölte: Déri Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója adta át a felvételt.

Az M1 szerda esti Híradójában az hangzott el, hogy Gavra Gábor, a hírportál akkori főszerkesztője egy kollégájával személyesen ment be az MSZP-székházba a felvételért. Az M1 megkeresésére sem Gavra Gábor, sem Török Zsolt, az MSZP szóvivője nem kívánt reagálni.

A hvg.hu szerda este közölte: szerkesztőségüket levélben értesítette a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy rágalmazás vétségének gyanúja miatt büntető eljárást folytat ismeretlen tettes ellen a bajai videó ügyében.

A főkapitányság bűnügyi osztálya egyben tájékoztatást kért arról, hogyan, mikor, milyen módon és ki által került a felvétel a szerkesztőség birtokába.

"A HVG Kiadónak törvényben rögzített kötelessége együttműködni a rendőrséggel, megosztani a hatósággal a rendelkezésére álló információkat" – olvasható a honlapon.

A cikkből kiderül: a hvg.hu éléről azóta távozott Gavra Gábor csak utólag tájékoztatta a kiadó vezetőségét arról, hogy október 17-én, egy telefonos megkeresés után vette át a filmet tartalmazó adathordozót Déri Balázstól, az MSZP-frakció kommunikációs igazgatójától.

A hírportál cikke szerint Gavra Gábornak nem volt tudomása arról, hogy a felvétel manipuláció eredménye, annak eredetiségét azonban nem ellenőrizte.

Gavra Gábornak e súlyos szakmai és etikai hibasorozat miatt kellett azonnali hatállyal lemondania – tették hozzá.

A Híradóban az is elhangzott, hogy információik szerint a videó ügyében indított nyomozás során a rendőrség az MSZP-székház biztonsági kameráinak felvételeit is vizsgálja.

A hvg.hu-ra október 18-án került fel egy videó, amelyről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány, az azon szereplők megrendezett helyzetet játszottak el a megismételt bajai önkormányzatiképviselő-választás után.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

űrbán
@Csizmás Kond: Milyen fidesz?
Tehát egy mszp-s megkér egy dk-ást hogy forgasson oktató filmet a borsodi cigányoknak, amikor a felvétel kész, az mszp noha tudja hogy ő maga rendelte meg, átadja a HVG-nek mint bizonyíték ,majd elmegy a rendőrségre feljelentést tenni.
Tök valósnak tűnik ugye?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
@Vizual: Hátha a dk a Fidesz vállalkozása, akkor igaza van.Na, de ennyire buta ember nem lehet Ön?
kukac50
A Fidesz fizette, azért,hogy elterelje a figyelmet a nagyobb problémákról.
Magyarország nem teljesít jobban csak be akarják mesélni.
F_Viktor
@Vizual:
A fityesznek só szerint élet-halál harc lesz a jövő évi választás(ok), s persze, hogy mindent meg fog tenni a győzelemért. A mindenbe beletartozik a választási körzetek átírása, a választási törvény módosítása, a külföldi kettős magyar állampolgárságúak "belekeverése", a kb. 500 000 külföldön dolgozó (ennek fele a fityesz elől menekült, persze, hogy nem rájuk szavazna) szavazásra jogosult voksolásának megnehezítése, s a választási csalás is.
Vizual
@F_Viktor: Bocs. de a "lesz"-l nem értek egyet. Már az !
Vizual
@spu00: Nem tudom, hol is emlegettem azt, hogy a" DK. a fidesz fiók szervezete". Megkérlek, hogy ragaszkodj ahhoz amit mondtam. Amit nem mondtam azt ne idézd Te sem.
És annyira nem...:)
F_Viktor
@Vizual:
A "lesz" a 2014-es választás(ok)ra vonatkozik :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.