Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, Fodor Gábor és Szabó Tímea – ők váltanának korszakot, és ebben a sorrendben szerepelnek a politikusok az ellenzéki összefogás közös országos listájának első öt helyén. A miniszterelnök-jelölt, Orbán Viktor kihívója tehát Mesterházy Attila lesz, de feltűnik még a nagy rendszerváltó dream teamben Kuncze Gábor is.

Az MSZP, az Együtt-PM, a DK, a Liberálisok és a Párbeszéd Magyarországért vezetői ma délben jelentették be a megállapodást.

Megegyeztek az ellenzéki összeborulásról

A közös lista következő tíz helyén szocialista politikusok kapnak helyet. Az Együtt-PM a 16. és a 36. helyet kapta meg, majd még öt pozíciót a negyvenedik és a hatvanadik között. A DK Gyurcsány Ferencen kívül öt politikust nevezhet meg az első hatvanból.

Hetvenegy egyéni választókerületben az MSZP, huszonkét körzetben az Együtt-PM, tizenháromban a Demokratikus Koalíció állít jelöltet az idei parlamenti választáson a megállapodás szerint.

Bajnai Gordon pártszövetsége 9, a szocialisták 4 helyet adtak át Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójának. A DK állíthat jelöltet Budapest belvárosában (itt Juhász Péter társelnök lett volna az Együtt-PM jelöltje), a VI-VII. és a XII. kerületben, valamint Kalocsán, Mohácson, Sárbogárdon, Győrben, Berettyóújfaluban, Esztergomban, Szigetszentmiklóson, Kaposváron, Vásárosnaményban és Keszthelyen.

Az ellenzéki pártvezetők keddi közös sajtótájékoztatóján bejelentették azt is, hogy Kuncze Gábor a DK színeiben indul egyéni körzetben, Szigetszentmiklóson a választáson.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemzeti_nyugdíjas
Végre! Már látszik a fény az alagút végén. Hajrá szocik, hajrá Magyarország!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Ahogy így nézem, Mesterházynál bárki jobb lett volna az első helyre - jó Fodor nem. De hogy ez az ember 4 éve nem csinál semmit, azon kívül, hogy hol gesztenyebarnára, hol ébenfeketére festi a haját és ordenáré közhelyeket pufogtat néha sátoros ünnepeken, ez valami vicc... És akkor miniszterelnök-jelölt.

Hiába, a szoci aknamunka dolgozott, ezért voltak ilyen kussban idáig, fenét voltak bénultak: csak nagyban fúrtak-faragtak. Az Együtt, a DK meg a többi, még-még politikus körül, aztán ez lett belőle. Ehhez van tehetségük az már látszik, hiszen ebből az ügyletből is az MSZP jött ki a legjobban, az ország, az ellenzék meg a legrosszabbul.
nemzeti_nyugdíjas
Végre! Már látszik a fény az alagút végén. Hajrá szocik, hajrá Magyarország!!!
modera
Szerencsére a bili hamar ki is szokott borulni...:-)
bretagne
@leszúrt rittberger: Jobb lett volna, ha Bajnai marad. És az emberek többsége szerint is.
zole522
@nemzeti_nyugdíjas: Végre! Már látszik a fény az alagút végén. Az biztos,mert jön a vonat !
zole522
Mesterházival nyerni ? Akiket ismerek nem mennek szavazni,ha Mi.e. jelölt neve személye nem változik.
verőce21
A "dream team" tagjai közül vagy három alól már "kiszűnt" a pártja! :)

(a nagy játékosoknak nem éppen ez az ismertetőjegye) :)
furfang
Így lopta vissza magát szépen az szdsz Gyurcsány protezsálásával. Most már értem, hogy mit keresett okt. 23-án Kuncze és Fodor az mszp rendezvényén! Már akkor összeszövetkeztek Gyurcsánnyal az szdsz háttéremberei. Mesterházy vagy nagyon naív, vagy "álruhás" liberális, vagy megvették, vagy lófejet talált az ágyában. Ezzel a társulással a szoci eszmékben bízó gyalogok nagyon megszívják. Valójában egy szdszt kapnak megint a nyakukba, az összes velejárókkal.
lajospapa
Ez az összefogás már késő! A baloldal akkor vesztett hosszú időre, amikor Gyurcsány lemondott. Akkor kellett volna a Fidesznek átadni a kormányzást. Már régen baloldali kormány lehetne ismét. Most nem lesz. Köszönjük!
F_Viktor
Baloldaliak és a demokraták most miért nyafogtok? Ezt hagyjátok meg a fityeszeseknek, mert most nekik nagyon keserű a szőlő, mert íme, létrejött az a bizonyos összefogás!
A tét elsődlegesen a demokrácia! S ahhoz minden adott.
Aki azt mondja, hogy késő, az sem igaz, csak a szavazóládák lezárása után késő bármit is tenni!
A lista eleje jelzi, hogy meg lesz a közös nevező, s az is látszik belőle, hogy a kormány nem politikai- és haveri alapon alakul majd meg, hanem szakértő kormány fog felállni. Ugyanis nem 100 napig akarnak kormányozni!
kacsa0707
@kopeba: Csak az emlékezet nélküli választóknak lehet hiteles ez a hatalom éhes bagázs.
összefogás
"ÖSSZEFOGÁST", persze csak azokkal akik, ezt az orvosi felügyelet alatt álló BALTÁS VEZÉRT nem akarják az ország élén látni.
F_Viktor
@kacsa0707: fityesznél bárki hitelesebb, nézd meg az ásotthalmi 72 százalékos példát :-)))))
verőce21
Micsoda váltás...A felhozatal tökéletesen tükrözi a kiüresedett, semmitmondó politizálásukat. Képtelenek megújulni, képtelenek változni és képtelenek felfogni, hogy a magyarok változás alatt nem rájuk gondolnak, hisz elég szépen el lettek küldve a francba 4 éve. Pár névcserén plusz szarházy fizimiskájának MSZMP-fazonúra igazításán kívül semmi változás! :)
JAJMÁR
Hát,nem tudom, de ahogy így elnézem őket, úgy néznek ki, mint az emberek. Sikerekkel és hibákkal, beismerésekkel, próbálkozásokkal és fogadalmakkal...
Az biztos, hogy egyik sem képzeli magáról, hogy tévedhetetlen, és nem akarja Ő egyedül megmondani, hogy merre menjen az ország a jövőben, kik a barátok és kik az ellenségek, nem akar harcolni, ha nem muszáj, nem mondja meg, hogy ki mit gondoljon, érezzen, kivel és hogyan éljen, és nem hiszi, hogy Őt egyedül illeti minden jog. Ez a mai helyzetben már több, mint elég ahhoz, hogy bizalmat kapjanak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.