Szerdán rendkívüli ülésen tárgyalja az V. kerületi önkormányzat az 1944-es német megszállás 70. évfordulójára készülő emlékmű jóváhagyását – írja az Index.

A Szabadság téri szovjet emlékművel átellenben felállítandó új szoborról, amellyel az 1944-es német megszállás áldozatainak akar emléket állítani a kormány, eddig nem lehetett közelebbit tudni.

Lázár János államtitkár mellékelt leveléből kiderül, hogy a pályázaton végül Párkányi Raab Péter szobrászművész alkotását választotta ki a kormányzat.

A szobor kompozíciójának két fő eleme Gábriel arkangyal és a birodalmi sas. Az alakok egy 13 oszlopból álló, hét méter magas timpanonos kapuzatban állnak majd a tér Bank center felőli végében, a felszín alatti parkolóház lejáratánál. A szobor anyaga bronz, kő és krómacél lesz – írja az Index.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
POBOTHNK
"Léptékében az angyal mérete legyőzhetetlennek tűnik a sashoz képest. A léptékváltást a szobrászat az egyiptomi kultúra óta előszeretettel használja. Jelezni kell, hogy 'kivel' vagyunk, az adott helyzetben ki a jó és ki a rossz."

Birodalmi sas, bronz feketére patinázva, kb. 4,5 m fesztáv
Gábriel arkangyal, Magyarország szimbóluma, 3,7m
silber13
Egy bomlott agyú, totális képzavar az egész " mű"!! . Voltaképpen minek, kinek is állít emléket? Na, de mindegy is, az a lényeg hogy sok lét jelentsen a kiagyalói számára! Na, és hol marad a Tigris? Vagy az oroszok nem adnak egy darabot sem? Tigris nélkül pedig olyan snassz az egész!:-)))
herczeg0210
Adolf Hitler szobra biztosan jobban emlékeztetne mindenkit, a sok millió halottra. Olyan karlendítéses szoborra gondolok, csak a rend kedvéért! Meg aztán jobban passzolna a Horthy szoborhoz...
Szvetlana
@silber13: De most komolyan, minek nekünk idegen jelkép? Ezzel az erővel lehetne török félhold, kétfejű osztrák sas, sarló és kalapács, minek nekünk birodalmi sas??? Ez olyan, mint a bálványimádás. Ha már emkékműt akarnak mindenáron, legalább magyar történelmi emléke legyen. Nem?
gazdag dezső
Hallatlan !!!Szavakat nem lehet találni !!! Agyament állatságok!!! Elmebeteg emberek!!!Már nem is tudjuk mire szórni a pénzt?? Nem elég a stadionok??
Desischado
Elmebeteg ötlet az biztos! Egyébként mit akar jelképezni? Mert a sas nekem nagyon a náci birodalmat juttatja az eszembe! Mennyit kaszálnak rajta talicska lajosék?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.