Összesen 804 ezer forinttal csökkenhetik annak a négy LMP-s képviselőnek a tiszteletdíját, aki a paksi erőmű bővítéséről szóló megállapodás ellen tiltakozott az Országgyűlésben.

Múlt csütörtökön félbeszakadt a paksi atomerőmű bővítéséről szóló törvényjavaslat név szerinti szavazása, miután az LMP-s Ertsey Katalin és Szél Bernadett megafonnal szirénázott az ülésteremben, míg Schiffer András frakcióvezető egy Magyarország eladva és eladósítva, párttársa, Lengyel Szilvia pedig egy Nem leszünk orosz atomgyarmat feliratú transzparenst tartott fel eközben.

A legnagyobb büntetést kapják a szirénázó LMP-sek

Az akkor elnöklő Jakab István (Fidesz) kedden benyújtott indítványában azt kezdeményezi, hogy a Ház mind a négy képviselő havi tiszteletdíját csökkentse egyharmadával: Schiffer Andrásét 259 ezer, Ertsey Katalinét 220 ezer, Szél Bernadettét 174 ezer, Lengyel Szilviáét pedig 151 ezer forinttal.

Jakab István indoklása szerint az LMP-s képviselők súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét és tekintélyét. Kitért arra, hogy Schiffer Andrást eredménytelenül szólította fel a rendzavarás megszüntetésére, ezért a négy politikust az Országgyűlés kizárta az ülésnap hátralévő részéről. Az alelnök a maximális tiszteletdíj-csökkentés melletti érvként hozta fel, hogy a tiltakozás miatt a plenáris ülést meg kellett szakítani.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
És a képviselőket a nagy nyilvánosság elött leidiótázó házelnök mennyi büntit kap?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tavaszi
------én keveslem------bár olyan megvetést vivtak ki maguknak...hogy megérte hogy a szirénát az őr beengedte a terembe---------(látogattam anyósomat és igy fogad : hát láttál már ilyen disznóságot ??, parlamentbe ..ahol a koronát örzik...hát ilyet??? ...tudniillik ő még az a korosztály akik ha a koronavitrin elöött megálltak 7 évvel ezelött akkor még aposom levette a kalapját)
m.macskosz
@tavaszi: Tisztelettel érdeklődöm, nem akkor illett volna levennie a kalapját, amikor belépett az épületbe? Csak úgy kérdem...
mariaberta
Kövér táncot jár örömében, hogy van mire hivatkozni és boldog, amiért kirója a legnagyobb büntetést azokra, akik így tiltakoztak Paks ellen.
tavaszi
@m.macskosz: ...egyébként akkor vette le, mikor belépett , hiszen a korona miatt mentünk...többek között. nem akartam tulcsacsogni a témát . (de mindegy is ) ópusztaszeren ...István király elött is levette...de ez már tényleg részletkérdés.
Desischado
Köteles lacától nem is vártam mást! Őt mikor büntetik már meg? Jócskán volna miért!
kukac50
Orbán mennyi büntetést kap,hogy nem volt ott megszavazni a Paks 2.???
Vigyék el a balhét a szavazók? Azért nem ment el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.