Csak átmenetileg csökkent régen látott mélységbe az infláció Magyarországon – derül ki a Financial Times (FT) blogjának cikkéből, amely arról számol be, hogy a jegybank várhatóan folytatja az alapkamat csökkentését.

A bejegyzésből a Napi.hu írt cikket, amiben az olvasható, hogy a januári nullaszázalékos változás után februárban 0,1-0,1 százalékkal araszoltak feljebb az árak az év első hónapjához és 2013 februárjához képest.

Az MNB monetáris tanácsa a makroadatokra alapozza következő kamatdöntését, és mivel az infláció továbbra is a mélyben van, várhatóan márciusban is folytatni fogja monetáris enyhítési ciklusát.

Az idei év alapvető tendenciája az árindex normalizálódása lesz. Ez azt jelenti, hogy az infláció fokozatosan elindul felfelé a jegybank háromszázalékos célértéke felé. A folyamat lassú lesz, az áremelkedések üteme csak 2015-ben közelíti meg ezt a szintet – olvasható a lapban.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@tavaszi: Jó,hogy már nem te szabod meg, ki maradhat és ki távozzon ebből a szerencsétlen országból! te narancs szinű Cassandra! Mert ha ők maradnak, bizony amit károgtál, be is következik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
análisdrabális
"Jövőre jön a feketeleves Magyarországon" a feketeleves akkor jön ha április hatodika után a stadionos és a maffiája marad. Az önkormányzati választásokig talán elsodródik az ország, utána olyan áremelések lesznek hogy olyat még nem láttunk.
Mobil123
@análisdrabális: nagy az esélye hogy maradnak, de ha nem akkor is megszorítások jönnek. Belegebedünk majd .
tavaszi
nem a fekete leves jön ..annál rosszabb lesz ...mindenki mindenkinek a farkasa lesz...beindulnak a rablások...összedölnek a panelek ...szétrepedeznek az utak...beomlanak a metróállomások...hatalmas viharok..és aszályok jönnek ...a duna-tisza folyó összeér és magyarországnyi folyammá duzzadva mossa ki az embereket az országból...nem lesz áram..penzin...semmi nem lesz ...orbán maroknyi csapatával a gellérthegyről fogja nézni az egészet ...majd amikor rájön hogy mindenről ő tehet ..akkor leugrik a folyamba ...??nos ?? elég feketére festettem a jövőt??? de ha nem igy lesz akkor minden károgó..és kormánygyalázó huzzon ki az országból de gyorsan...mert semmi szükség a negativenergiákkal üzletelőkkre ...hogy mi lesz dréága és mi nem...
análisdrabális
@tavaszi: Észrevetted hogy amikor a stadionos maffia nyert, utána "véletlenül" mindig természeti katasztrófa következett?
análisdrabális
"csökkent régen látott mélységbe az infláció Magyarországon"
A CBA-nak erről nem szóltak.
2.5l kóla decemberben 369Ft -> most 419Ft
Löncs hús 400g decemberben 209Ft -> most 269Ft
Trappista sajt 1kg decemberben 1399Ft -> most 1699Ft
Temesvári kolbász 1kg decemberben 1299Ft -> most 1899Ft

Még hosszan tudnám sorolni, mi lenne ha nem volna ilyen alacsony az infláció??
silber13
@tavaszi: Jó,hogy már nem te szabod meg, ki maradhat és ki távozzon ebből a szerencsétlen országból! te narancs szinű Cassandra! Mert ha ők maradnak, bizony amit károgtál, be is következik!
Yoda69
@análisdrabális: Ez mind nem szamit. A lenyeg hogy Magyarorszag jobban teljesit.
mindenes46
@análisdrabális: Vagy amikor megválasztották a csuticézárt!
Szvetlana
Miért, eddig kánaán volt? Egyeseknek igen, de a többségnek nem:))
F_Viktor
@análisdrabális: Mi húzta le az inflációt?
A rezsidumát minden hónapban számolják, nem az előző havi bázishoz? :-))
dömdödöm
@análisdrabális: szélhámos g@cik ! Nem az a lényeg nekik hogy minél kisebb árréssel
minél többet eladjanak és gyorsan kipörögjön az árú mert az véletlenül jó lenne mindenkinek .A magyar beszállítóknak főleg ! a nagy magyar üzletlánc ilyen üzletpolitikával nagyobb rabló mint az összes külföldi áruházlánc együttvéve !
dömdödöm
és mostanában többször vásároltam olyan felvágottat ami másnapra megrohadt a hűtőszekrényben és olyan lekvárt ami megerjedt és megpenészedett pár nap alatt a hűtőben felbontatlanul .
Ezek az áruk ott állnak a raktárakban ezer éve és a megrohadás előtt még gyorsan eladják , eddig egy szót sem szoltam de a következő alkalommal visszaviszem
és bizton megdobálom vele őket jó közelről !
coyote3
Ezt a sötét színű levest már négy éve kanalazzuk a "brutális megszorításokkal, a milliárdos lopásokkal, és a hülye kommentelőkkel :))))))))))))))
bundi
jön az hamarabb is sajna...
www.jogiforum.hu/hirek/30755
@tavaszi: mondjuk ha csak 20 000 kft szűnik meg a 200 000-ből...már az is nagy gáz lesz nem?
www.vg.hu/vallalatok/uj-rekordon-a-cegbedolesek-szama-magyarorszagon-409426
főleg ennek függvényében...
Szvetlana
@dömdödöm: 12.14Most bukott le egy húsfeldolgozó üzem, ahol szlovák-lengyel fagyasztott húst dolgoztak föl évek óta lejárt szavatosságú fűszerekkel. Ezt hozták forgalomba, mi meg együk meg. A magyar sertésre és vágóbaromfira meg jólfizető vevő a kínai piac.
Hát egye meg, a büdös termékeket az, aki ilyen üzleteket köt:((
dömdödöm
@Szvetlana: Orbán megmondta ! Magyarország egy laboratórium . Persze az !
Ahol rájukrohadt szemetet összekevernek minden mással csak hogy el tudják adni ,és miért rohadt rájuk ? Mert sosem látott lakossági fogyasztáscsökkenést generáltak az idióta gazdaságpolitikával . A sok szélhámos pedig nem fogja a veszteséget lenyelni hanem a xart is rásózza valahogy a vásárlókra ,az sem érdekli őket hogy ha emberek megbetgszenek tőle . Kínába hasonlóért a bébiétel botrány után embereket végeztek ki !
Szvetlana
@dömdödöm: Nálunk nem végeznek ki, legfeljebb egy másik pozícióban felfelé bukik:))
dömdödöm
@Szvetlana: eszembe jutott még ami múltkor kiverte nálam a biztit az a legújabb divat :
A Teszkós - zöld banán ! Ott van felhalmozva bent több tonna éretlen banán , kérdezem egy alacsony csajt aki ott pakolt ( mert a lekissebb is számít ) -ez mi ? asszongya banán . - és mitől zöld ? -asszongya nemtudom ! -Nem gondoljátok hogy megveszem így hazaviszem és várok két hetet amíg megérik . szóval ezek teljesen hülyének néznek minket ! :-( :-( :-(
Szvetlana
@dömdödöm: Nem tudom, hogy ebben mi a ráció? Miért jó az éretlen banán? Nem akarnak raktározni talán...
coni
Vicces, hogy egyeseknek még nem tűnt fel régóta a "fekete levest" kanalazzuk, csak sokakat megtéveszt még, hogy a médiában azt hallja:" mi vagyunk Európa fejlődési motorja, jobban élünk, mert jobban teljesítünk ".

Bele kéne nézni a saját tányérunkba, mert ennél feketébb már nem is lehetne.
dömdödöm
@Szvetlana: én sem tudom egyáltalán honnan kerül ide teljesen éretlenül ?
Ez olyan mint ha tojást akarnál venni és csirkecombot de nincsen és kapsz élő tyúkot várd meg még tojik aztán vágd le . :-)
Szvetlana
@dömdödöm: ez nem rossz ötlet, nem kellene szabadalmaztatni?XD
Nil
Persze hogy csak átmeneti volt- nehogy a nyugdíjakat és egyebeket nagyon meg kelljen emelni-most már akár az egekbe is mehet
Brother Louie
@análisdrabális: legalább tudod, hogy a CBA-s vásárlásaid után nem az SOS Gyermekfalut támogatod, hanem a Civil Összefogás Fórum szeánszait a Lázár testvéreken keresztül!
Nil
Négy éve esszük a fekete levest- most szurokfekete jön?
dömdödöm
@Brother Louie: a hideg ráz amikor megjelenik a tv-ben a két paripaarcú
ősgyökér és ott osztják a nemlétező észt ? :-(
kiskutyauto
Ha egy csecsemő vagy egy csimpánz kezébe adjuk egy hajó kormánykerekét, eleinte látszólag valahogy elvezeti a nyílt vízen. Egész ügyesnek tűnik, amíg az első akadály jön...
csa-csa
@Szvetlana: Így igaz! is számítunk - eddig sem - a jövőben sem semmi jóra!
perfekt
Én már most kezdek napozni,hogy jó barna csákó legyek,azzal meg lehet itt élni rendesen,a fekete levest igy aztán egye aki megdógozott érte. oszt kapufa.
hattorihanna
@dömdödöm: Én csak zöld banánt szoktam venni,két nap alatt szobahőmérsékleten,pár szem alma mellett megérik.Ha már eleve érettet veszek,a vége jó eséllyel ránk romlik,igaz banánturmixnak még jó lehet úgyis.Mondjuk én nem szeretem a full érett banánt,inkább a csak majdnem érettet,és az ismerőseim közül sokan ugyanígy vannak vele.Mondjuk már a banánok sem olyanok mint rég,olyanok néha mint a tapló,talán azért is szeretem jobban félérett állapotban,mert még akkor nagyobb a nedvesség tartalma...
dömdödöm
@hattorihanna: köszi az infót ,csak azért hoztam fel a problémát mert mostanában
igen furcsa dolgokkal találkozom jártamban keltemben , ez is az volt .
Desischado
Ha csuti belizaris hazugovics meg a bandája marad, na, akkor lesz csak az a leves szurokfekete!
hattorihanna
Nem tudom a cikk milyen alacsony inflációról beszél, mert én pont az ellenkezőjét tapasztalom.Ha itt élne a kedves cikkíró,biztos nem írná hogy még ezután jön a feketeleves..Van már itt bőven,csak nem győzzük lapátolni befelé...
modera
@análisdrabális: A trappista most is 1400 forint, csak szólok. Egyébként is, ez egy olcsó sajt, vannak ennél sokkal jobb sajtok is.
ferii
@tavaszi: Örülj haver,hogy bezárták a lipótmezőt,mert ott lenne a helyed!
Tényfeltáró
Nem jön, mert már itt van. Még kikanalazzuk az alját is, ha marad a felcsuti majom.
kukac50
Olyan rosszul áll az ország,hogy újabb adókat vezet be Orbán ha nem sikerül elzavarni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.