Elindult a hatodik békemenet. "Jó az irány kapitány!" feliratú táblát visznek, Széles Gábor bízik benne, hogy most összejön az egymilliós létszám. Állítólag az Egyesült Államokból és Ausztráliából is érkeztek. Az MTI tudósítója ablakból lekiabált kormányt éltető hangokra figyelt fel.

Az indulás előtt a nemzeti színű, székely zászlókat, CÖF-ös és fideszes lobogókat lengető emberek elénekelték a magyar és a székely himnuszt.

Vezess Viktorunk, s veled indulunk

A résztvevők egy része kokárdát visel, a legtöbben a tömegben településnevek táblái alatt vonulnak és molinókat visznek magukkal, olyan feliratokkal, mint "Szilárd meggyőződésünk, hogy nemzetet építeni csak tiszta erkölccsel lehet", "Vezess Viktorunk, s veled indulunk, küzdelemre hív az élet, hadd kövessünk benne téged", "Jó az irány kapitány!". Volt, aki "Amerika, Brüsszel, Páris liba-tolvajt fényez máris" feliratú transzparenst tartott.

A vonulók feje fölött egy molinón az a felirat olvasható, hogy "Békemenet Magyarországért".

"Vezess Viktorunk, s veled indulunk" – ez történik a Békemeneten

Az első sorban vonult még mások mellett Csiba Gábor, a Borod-Abaúj-Zemplén megyei kórház vezetője, KDNP-s politikus és Pataki Attila rockzenész.

Ausztrália és 400 busz

Széles Gábor útközben bejelentette, miközben a legutolsó békemenetre csupán 200, a mostanira 400 busszal érkeztek vidékről az emberek, és úgy becsüli, hogy a mostani békemeneten résztvevők száma eléri majd az egymilliót.

A szervezők azt közölték, hogy minden eddiginél többen vettek részt a békemeneten. Az Arany János utcánál azt jelentették be a szervezők, hogy a tömeg vége még a Kossuth téren van. Útközben azt is bejelentették, hogy az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából, valamint Kárpátaljáról és a Vajdaságból is érkeztek csoportok a békemenetre, akiket a szervezők külön is üdvözöltek.

SZDSZ-es rablók rontanak a rezsicsökkentésre

Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője azt mondta, 2012 januárjában azért szervezték az akkori békemenetet, mert veszélybe került "függetlenségünk". Hozzátette, "a mai békemenet legalább olyan fontos, mint az első volt, a mai békemenet előszobája a jövő hétvégi választásnak". A főszerkesztő szerint ma az a veszély fenyeget, hogy "az SZDSZ-es rablók" eltörlik a rezsicsökkentést, a családi kedvezményeket és számos más szociális juttatást.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője beszédében kijelentette, nem igaz, hogy a magyar széthúzó nemzet. Ezt bizonyítja a békemenet is, amelynek résztvevői az igazi hősök – fogalmazott. A főszerkesztő úgy látja, eljött a cselekvés ideje, Orbán Viktor szombati beszéde pedig kellő energiát adhat az embereknek ahhoz, hogy újra kormányra emeljék a mostani miniszterelnököt és politikustársait.

Bayer Zsolt arra emlékeztetett, hogy 2012-ben a békemenet mentette meg Orbán Viktor kormányát, a mostani békemenet pedig a következő választási siker kulcsa lehet. Arról beszélt, fontos, hogy ne legyünk elbizakodottak, ezért arra kért mindenkit, menjen el április 6-án és szavazzon a kormánypártokra annak érdekében hogy Orbán Viktor tovább folytathassa a megkezdett munkát.

Egy az utunk

A Deák tér közelében néhány száz ellentüntető fogadta a menetet. "A párttal, a néppel egy az utunk" kezdetű kommunista indulót énekelték, valamint Orbán Viktor miniszterelnököt és Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló zászlókat emeltek a magasba. A fehér inget és úttörőnyakkendőt viselők "Éljen az orosz-magyar barátság! Éljen bölcs vezérünk, Viktor!" feliratú molinót helyeztek el egy előre kiépített színpadon.

A békemenetet egy népzenét játszó zenekar követi, amely minden utcasarkon játszik. A vonulás útvonala mentén többen az ablakokból lekiabáltak, az MTI tudósítója a kormányt éltető hangokat hallott.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Aztán ezeknek hány %.a fogja majd a csillagos eget is lehazudni, hogy ő nem volt ott, nem hallotta, nem mondta, szoval csak akkor született, stb!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@Kamcsatka: vagy a lábát mert ugye aranylábú is!!
Dr. Felipe
"Vezess Viktorunk, s veled indulunk" - Dunának, Tiszának.
nezelodo
Hál Istennek, hogy alacsony volt az infláció, így nem sokba került az első sorok fizetése, (van rá pénzem, nekem is és mindnyájatoknak), így a Patakynak is csak alig pár tízezerrel növelték meg az 1.2 milliós helypénzét, az első vonulás óta. Ha legközelebb UFÓK-kal utazik vigye magával a vezérét is, csak ne jöjjenek vissza.
tavaszi
@hetöndöe: Mindennek eljő az ideje,csak ki kell szenvedni..A lélegzete majd egyszer ennek a zsebterminátornak fog megállni,mikor azt fogja mondani az ő csendes népe,hogy elég volt kicsi genyó.

ha eljő az ideje onnantól számodra eljő a kánaán???erre kérdeztem rá...
vukkocska
@coyote3: Stefka István valamikor a Kék fény riportere is volt. Oda pedig csak hithű kommunisták fértek be, olyanok, akik nem csak lojálisak voltak az akkori hatalomhoz, hanem ezt kellőképpen hangsúlyozták is. Mindig van az a pénz, amiért ki lehet fehéríteni valakinek az ülepét. Az, hogy mindig másét, az aktuálisét? Ez gerinc kérdése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.