Elindult a hatodik békemenet. "Jó az irány kapitány!" feliratú táblát visznek, Széles Gábor bízik benne, hogy most összejön az egymilliós létszám. Állítólag az Egyesült Államokból és Ausztráliából is érkeztek. Az MTI tudósítója ablakból lekiabált kormányt éltető hangokra figyelt fel.

Az indulás előtt a nemzeti színű, székely zászlókat, CÖF-ös és fideszes lobogókat lengető emberek elénekelték a magyar és a székely himnuszt.

Vezess Viktorunk, s veled indulunk

A résztvevők egy része kokárdát visel, a legtöbben a tömegben településnevek táblái alatt vonulnak és molinókat visznek magukkal, olyan feliratokkal, mint "Szilárd meggyőződésünk, hogy nemzetet építeni csak tiszta erkölccsel lehet", "Vezess Viktorunk, s veled indulunk, küzdelemre hív az élet, hadd kövessünk benne téged", "Jó az irány kapitány!". Volt, aki "Amerika, Brüsszel, Páris liba-tolvajt fényez máris" feliratú transzparenst tartott.

A vonulók feje fölött egy molinón az a felirat olvasható, hogy "Békemenet Magyarországért".

"Vezess Viktorunk, s veled indulunk" – ez történik a Békemeneten

Az első sorban vonult még mások mellett Csiba Gábor, a Borod-Abaúj-Zemplén megyei kórház vezetője, KDNP-s politikus és Pataki Attila rockzenész.

Ausztrália és 400 busz

Széles Gábor útközben bejelentette, miközben a legutolsó békemenetre csupán 200, a mostanira 400 busszal érkeztek vidékről az emberek, és úgy becsüli, hogy a mostani békemeneten résztvevők száma eléri majd az egymilliót.

A szervezők azt közölték, hogy minden eddiginél többen vettek részt a békemeneten. Az Arany János utcánál azt jelentették be a szervezők, hogy a tömeg vége még a Kossuth téren van. Útközben azt is bejelentették, hogy az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából, valamint Kárpátaljáról és a Vajdaságból is érkeztek csoportok a békemenetre, akiket a szervezők külön is üdvözöltek.

SZDSZ-es rablók rontanak a rezsicsökkentésre

Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője azt mondta, 2012 januárjában azért szervezték az akkori békemenetet, mert veszélybe került "függetlenségünk". Hozzátette, "a mai békemenet legalább olyan fontos, mint az első volt, a mai békemenet előszobája a jövő hétvégi választásnak". A főszerkesztő szerint ma az a veszély fenyeget, hogy "az SZDSZ-es rablók" eltörlik a rezsicsökkentést, a családi kedvezményeket és számos más szociális juttatást.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője beszédében kijelentette, nem igaz, hogy a magyar széthúzó nemzet. Ezt bizonyítja a békemenet is, amelynek résztvevői az igazi hősök – fogalmazott. A főszerkesztő úgy látja, eljött a cselekvés ideje, Orbán Viktor szombati beszéde pedig kellő energiát adhat az embereknek ahhoz, hogy újra kormányra emeljék a mostani miniszterelnököt és politikustársait.

Bayer Zsolt arra emlékeztetett, hogy 2012-ben a békemenet mentette meg Orbán Viktor kormányát, a mostani békemenet pedig a következő választási siker kulcsa lehet. Arról beszélt, fontos, hogy ne legyünk elbizakodottak, ezért arra kért mindenkit, menjen el április 6-án és szavazzon a kormánypártokra annak érdekében hogy Orbán Viktor tovább folytathassa a megkezdett munkát.

Egy az utunk

A Deák tér közelében néhány száz ellentüntető fogadta a menetet. "A párttal, a néppel egy az utunk" kezdetű kommunista indulót énekelték, valamint Orbán Viktor miniszterelnököt és Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló zászlókat emeltek a magasba. A fehér inget és úttörőnyakkendőt viselők "Éljen az orosz-magyar barátság! Éljen bölcs vezérünk, Viktor!" feliratú molinót helyeztek el egy előre kiépített színpadon.

A békemenetet egy népzenét játszó zenekar követi, amely minden utcasarkon játszik. A vonulás útvonala mentén többen az ablakokból lekiabáltak, az MTI tudósítója a kormányt éltető hangokat hallott.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Aztán ezeknek hány %.a fogja majd a csillagos eget is lehazudni, hogy ő nem volt ott, nem hallotta, nem mondta, szoval csak akkor született, stb!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Aztán ezeknek hány %.a fogja majd a csillagos eget is lehazudni, hogy ő nem volt ott, nem hallotta, nem mondta, szoval csak akkor született, stb!
hetöndöe
"Vezess Viktorunk, s veled indulunk"

A birkákat terelni kell,mert képtelenek az önálló gondolkodásra.:-)))
Mobil123
Hát Stefka volt egyik este az ATV-ben és hányinger az fazon!! Csak hajtotta a magáét mint a fanok általában és senki reakcióját , válaszát nem fogadta el semmiben.
cacus
Sajnos esélytelen a fidesz leváltása, mert még rengeteg birka áll meljette :(
Kamcsatka
Szeretném már látni, mikor a csúti duche jobb kezét hordozzák körbe, mint "szent /2/ jobbot".
QQCSI
Ez volt már a csasztuskák között:
"Németeknek osztrák piktor,
magyaroknak Orbán Viktor"?
(Egyik kedves hozzászóló társunk Nobel-díj várományos alkotása.)
bencemacska
Nekem csak az UFO-któl visszaküldött főcsővezető tetszik!
Kamcsatka
@cacus: Remélem azért nem rajtad fog múlni.
bencemacska
Vezess Viktorunk,
Veled indulunk! Nem ennek a fordítása:

"A dolgozó népért, a hazáért, Rákosival előre!"

Már azt is nagyon utáltam, gyerekként!
Dr. Felipe
"Vezess Viktorunk, s veled indulunk"

Akkor bolseviktor elvtárs nyakába egy kolompot kell akasztani aztán had vonuljanak csak minél messzebb, akár a gecsemáné kertbe is csak vissza ne jöjjenek.
hetöndöe
@Dr. Felipe: Én inkább Szibéria észak-keleti csücskébe küldeném őket.
szöszmösz
Nagyon sokba kerül ez a cirkusz az adó fizetőknek. Több száz buszt indítottak a fővárosba, ingyen lehetett jönni Viktorért, és lelépni sem lehetett, mert voltak figyelők is.
@cacus: El kell menni szavazni, még nem lefutott meccs, ha másért nem a 2/3-ot meg kell akadályozni,.Van még remény , az emberek rejtőzködnek és kiszámíthatatlanok.
prielle
"Vezess Viktorunk", mert mi vakok vagyunk!
darwin
@Horizont: Számolj: Ha minden busz tele van,az a nagyobb méretűben 400 X 62, az
összesen :24800 ember.Ez a vidék,Erdély,Lengyelország.Budapestről legalább 100 000 fő.Nagy jóindulattal 150000 ember.Az országnak 10 %-a sem hülye.Ez azért megnyugtató.
gibgab
Minden költségét az utolsó fillérig mi fizettük.
Tanulságos olvasmány: atlatszo.hu/2012/10/22/itt-a-civil-tamogatasok-listaja-a-kormany-mellett-demonstralni-meno/
Így megy a pénzünk a CÖF-höz és a kebelbarát un. civilszervezetekhez.
darwin
@Horizont: A km árakat nem ismerem,de 70 km el-vissza,gyerekeknek 120000 ft volt a múlt évben.Ez az üzemanyagon kívül a sofőr napi bérét,forgalmi adót és biztosítást takar
bretagne
@Horizont: És még azt merik mondani, hogy ez nem a Rákosi-érát idézi! Akkor mit?
Hányni kell!!!
Halszem
@QQCSI: "Németeknek osztrák piktor,
magyaroknak Orbán Viktor"

Ez nagyon jó!
human
@Mobil123: Stefka az egyike azoknak a sokaknak, akik majdnem elröhögik magukat, mikor Orbánt és a fideszt védik. Tudják hogy hazudnak, és azt is tuják, hogy sokan tisztában vannak ezzel, de a propaganda nem a gondolkodókat célozza meg, hanem az agyhalottakat.
Mobil123
@human: Hát lehet de én ezt a műsorban épp nem így láttam . Igaz nem is bírtam sokáig nézni mert idegesítő volt .
Sziszifusz
@hetöndöe: A birkák, a mezőn, mindig a szamár után mennek.
hetöndöe
@Sziszifusz: Akkor már tudom,miért ordít mindig Qrbán vitéz a nagy beszédeinél.:-)))
spu00
Remélem Önök holnap 501.000- n lesznek, hogy be bizonyítsák, hogy több az ökör az országban, mint a normális ember, aki ki áll egy eszméért, s azt vállalni is meri.Ott voltam, és sajnos szemtanúja voltam egy ifjú kommunista fiatal ember megnyilvánulásának, mely szerint egy idős hölgy nem tudott gyorsan belépni a földalattiba,a kora miatt, s ez az ember majd lehülyézte ezért.További tevékenysége, mondani valója ezt legalizálta.Képzeljék, nem verték meg, pedig megérdemelte volna. Ebből látszik, hogy a jelenlegi kormány szimpatizánsainak tényleg birka türelme van, de remélem nem szeretnék ezt megváltoztatni?
JAJMÁR
Ennek a menetnek az volt a célja, hogy elbizonytalanítsa az embereket abban, hogy a kormányt le lehet váltani. Ez a menet félelmet keltő volt.
Bármelyik diktatórikus országban megtörténhetett volna, és bármelyik régi május elsején nálunk is, de ma? ! Ez ma nem történhetett volna meg. Nem is történt, ez csak a látszat. Melyik állami alkalmazott, pedagógus, közmunkás nem megy el a kormánypárt sms hívására? Majd jövő vasárnap kiderül, mi is a valóság, de ez, nem az.
gibgab
@JAJMÁR: Az első mondatoddal tökéletesen egyetértek.
gibgab
@human: Stefkához hasonló, és számomra rendkívül visszataszító volt G. Fodor Gábor a Havas műsorában. Erről a "technikáról" úgy beszélt, mint ami teljesen természetes és csupán technikai kérdés, a morális vonatkozásai fel sem merültek. Borzalmasan cinikus, az embereket lenéző felfogásról adott ízelítőt.
Tényfeltáró
Qrbán elvtárs elbújik a tömeg mögé, ahelyett hogy kiállna vitára?
Ez aztán a bátorság. Sokan vagytok náci birkák, nyakig az ürüléketekben, de nem elegen.
nemjoezigy
@cacus: "Sajnos esélytelen a fidesz leváltása, mert még rengeteg birka áll meljette :( "
Nem reménytelen csak a lehető legtöbb embernek kell elmenni és ellenük szavazni!
A többség nem ezt a magamutogató, harsány életvitelt szereti, ma fülke magányában mutatkozik meg az igazság, de ahhoz el kell menni szavazni! És nem lesz fidesz győzelem, de remélhetően szoci sem.
gibgab
@Horizont: 1.Sok volt az importált menetelő. (Lengyelország, Szerbia, Románia, Németország...)
2. A magyarországi települések nagy többségének fideszes-kdnp-s polgármestere van. Egy polgármesternek nem kunszt összehozni egy busznyi embert.
3. Nem bolondult meg mindenki. Ma délután pl a Tescóban is tömeg volt. :))
orogordog
Remélem, jól meg szívják a következő 4 évet. Nagyon foghíjasan álltak a téren.
Manhattan
Végig hallgattam, mert nem akarok úgy ítéletet mondani, mint azok, akik senkit sem hallgatnak meg, hanem eleve utálatból bírálják a másikat. Javaslom mindenkinek, még a fideszeseknek is újra végig hallgatni, mert remélem látni fogják belőle, hogy ez a beszéd csak az ő biztos szavazóinak szólt, akikkel úgy gondolják meglehet nyerni azt a választást, melyet a saját képükre szabott választói törvénnyel állítottak elő. Vagyis számolnak 2-2,5 millió saját szavazóval, ugyan ennyi ellenszavazóval, akik a másik 17 pártban majd jól szét szavaznak. Nem számol a 3-4 millió elkeseredettel, akiket sikerült a politikától eltántorítani. Azért a végén bevallotta, hogy a nyerési esély még nem győzelem,és emlékeztette a résztvevőket (a nagyságtól nem kell megijedni, mert ott majdnem hogy kötelező volt a részvétel, az első két hozzá szólónál tisztán hallatszott, nála meg a korábbiakhoz mérten lehetett látni, hogy a taps ereje már nem az igazi volt) a 2002 választásra, ahol nyerésre álltak, mégis elvesztették. Tehát nem megijedni, nem fanyalogni, hanem menni, mert beszédének egy mondatát ne felejtsétek el: ez még csak a kezdet volt, ami ez után jön, az lesz az igazi. Ők nem tudom megértették e, de mi igen, főleg az eltelt 4 év után. Persze azért jó lett volna tudni az ő szavaival is, hogy mit ért alatta, mert 2010-ben sem mondott semmit, s lám mi lett belőle.
mariaberta
Miután már nagy gyakorlata van a vezetésben, elvezeti híveit Azerbajdzsánba, ott már előkészítette egy baltás ember a terepet. Jó utat kívánok mindenkinek.
Cicamama55
@spu00: Vagy nem fiatal ember volt, vagy nem kommunista...Vagy rá volt írva?
kkalman
@spu00: Honnan lehet tudni, hogy ifjú kommunista volt az a fiatalember, aki udvariatlan volt az idős hölggyel szemben? Csak nem volt a homlokára tetoválva? :-)
A fiatalember egyszerűen csak neveletlen volt párthovatartozástól függetlenül. Az, hogy van aki az udvariatlanságot, a tahóságot azonnal párthovatartozásra vetíti le, minősíti azt, aki bármelyik pártot jellemezni akarja a hétköznapi tahósággal.
excep
Istenem! Ennyi budos seggnyalo a vilagon nincs mint nalunk!
coyote3
Stefka, Bencsiik, Bayer...Mintha csak a 80-as évek Népszabadságának szerkesztőségében lennénk :)))
bretagne
@Horizont: Jó. Hol Te fogod az én homlokom, és fordítva!
human
@gibgab: Az a céljuk, hogy megszokassák, elfogadtassák az emberekkel azt, hogy mától fizetett tapsolókat, tüntetőket lehet alkalmazni ünnepségeket, tüntetéseken. Szeretnék, ha többet nem háborodnánk fel azon, ha pályázat nélkül nyerhet egyértelműen fideszes százmilliókat. Szeretnék, ha a földesúri rendszerre jellemző előjogokat természetesnek vennék a jobbágy sorsba taszított munkás társadalom.
nemzeti_nyugdíjas
Ez egy református ima ének. Úgy látszik Orbán Viktor Istennek képzeli magát, hogy ezzel kampányolnak.
nemzeti_nyugdíjas
Vezess Jézusunk, véled indulunk. Küzdelemre hív az élet. Hadd kövessünk benne téged. Fogjad a kezünk...
aremy
@nemzeti_nyugdíjas: a viktor tényleg istennek képzeli magát.de az isten nem
képzeli magát orbán viktornak.
Senara
Vezess Viktorunk, s veled indulunk =...A párttal, a néppel egy az utunk .A jelszavunk munka és béke. Mi kommunista ifjak indulunk, Mert bennünk apáink reménye..."Aki nincs velünk az ellenünk" Az sem baj , hogy milliárdos ott az első sorban velünk van ő is .
X-ray
@hetöndöe: Egy hét múlva nagyot fogsz nézni... Elcsuklik a hangod... Megáll a lélegzeted... És nem akarod elhinni, hogy mi történt?
evacica
@human: Stefkára emlékezünk az "átkosba" is. Mindig tudta hol a helye, csak kifizető legyen!
evacica
"Vezess Viktorunk, s veled indulunk" a SZAKADÉKBA! Esküszöm, mint ha egy szekta lenne és a szekta vezető kiadja a jelszót a tömeges öngyilkosságra! Ez egy őrület, tényleg már vallás ez a gondolkodás nélküli imádat és hit. Normális ésszel fel se tudom fogni. Ezek mit hordanak a nyakukon?
libelle
Pasternak Jozef. Lump bist Du!!! De még mekkora. Micsoda gyilkos szavak pont igy folyik a pártod kampánya. Ilyen mocskos, primitiv, eröszakos, diktatorikus kampánya volt a hitleri németországnak. Vaclav Havel mondta amikor az elsö fidess kormány elveszitette a válsztást, hogy ez egy oriási szerencse a magyaroknak és Magyarországnak. Ez a személy hatalmas veszélyt hord magában. Ez a személy a hatalomvágyával veszélyezteti a magyar nemzetet de még Europát is. Elgondolkodtato, hogy 2002-ben már ilyen elörelátö gondolatok születtek meg.
Fradigege
Ezek nem magyarok. Liberális narancs óvoda az egész. Legalábbis a fidesz az egy liberális párt. Meg a vezér sem magyar. ov-ka Közel keleti és indiai génállományú. És azt hiszik húúú de magyarok vagyunk. Ez annyira égő. Én kérek elnézést, hogy elsüllyedek ettől a szennytől.
hetöndöe
@X-ray: Qrbánék ország és gazdaságrombolása után én már semmin sem lepődök meg, a győzelmükön meg főleg nem.A lélegzete majd egyszer ennek a zsebterminátornak fog megállni,mikor azt fogja mondani az ő csendes népe,hogy elég volt kicsi genyó.
Mindennek eljő az ideje,csak ki kell szenvedni.
tavaszi
@hetöndöe: ...és ha a kivánságod bevállna...és megvalósulna...onnantól számodra eljönne a kánaán???,...ennyire nemm lehetsz ostoba.
tavaszi
@Fradigege: ...persze hogy nem magyarok, ezek birkák , csak magyarul bégetünk. ..és azt hisszük jajde magyarok vagyunk. De tudod polgártárs ...most még nagyot nyerünk...mi birkák..és neked is jobb létet biztosítunk...aludj nyugodtan...és ...kellemes ébredést.
Fradigege
@tavaszi: Engemezek kirúgtak. A zsici lehúzta afizumat. Más kaphatott. Nem volt sapka a fejemen. Aki kapott fizu emelést az maszopra szavazott, de ezt a mai napg nem tudják. Én nem szavaztam soha a szadesz maszopra, de úgy "lenyolcéveztekazhosszúidő", hogy öröm volt hallgatni. Aztán megszabadultak tőlem. Tehát nem a komcsi hazaáruló, hanem ezek rúgtak ki. Azóta viktór nekem csak egy közel keleti és egy indiai keverék marad.
Nil
Aztán ha kell majd lőnek is rám? Netán ők a modern pufajkások?
Nil
AZ a nagy baj hogy ezeknek az embereknek kell valaki aki megmondja merre mehetnek - mit gondolhatnak, mit tehetnek
kukac50
A Békemenetesek között nincs egy gondolkodni tudó ember???
hetöndöe
@tavaszi: Mondtam volna ilyet?...szerintem rosszul emlékszel,tudnám ajánlani a Cavintont.
mariaberta
Helyes, induljatok, és vissza se jöjjetek.
aremy
@Kamcsatka: vagy a lábát mert ugye aranylábú is!!
Dr. Felipe
"Vezess Viktorunk, s veled indulunk" - Dunának, Tiszának.
nezelodo
Hál Istennek, hogy alacsony volt az infláció, így nem sokba került az első sorok fizetése, (van rá pénzem, nekem is és mindnyájatoknak), így a Patakynak is csak alig pár tízezerrel növelték meg az 1.2 milliós helypénzét, az első vonulás óta. Ha legközelebb UFÓK-kal utazik vigye magával a vezérét is, csak ne jöjjenek vissza.
tavaszi
@hetöndöe: Mindennek eljő az ideje,csak ki kell szenvedni..A lélegzete majd egyszer ennek a zsebterminátornak fog megállni,mikor azt fogja mondani az ő csendes népe,hogy elég volt kicsi genyó.

ha eljő az ideje onnantól számodra eljő a kánaán???erre kérdeztem rá...
vukkocska
@coyote3: Stefka István valamikor a Kék fény riportere is volt. Oda pedig csak hithű kommunisták fértek be, olyanok, akik nem csak lojálisak voltak az akkori hatalomhoz, hanem ezt kellőképpen hangsúlyozták is. Mindig van az a pénz, amiért ki lehet fehéríteni valakinek az ülepét. Az, hogy mindig másét, az aktuálisét? Ez gerinc kérdése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.