Az MSZP "a felháborító költekezés" abbahagyására szólítja fel Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
spu00
Ideje lenne, ha az mszp megtanulná, hogy mi a különbség a károkozás és a nemzeti vagyon növelése között, mely jelen esetben nem történt meg, de javasolt. Eddig ők csak csökkentették, s még nem tudják, hogy azt miként kell növelni. A majd 100 év ehhez kevés volt.De szerencsére nincs módjuk kísérletezni.
Dr. Felipe
Ez az idióta kusza szem úgy osztogatja a lóvét a haveroknak mintha az övé lenne.
mariaberta
Ne bízd el magad, s ha már a nemzeti vagyonról van szó, talán a gyermekek, hajléktalanok szegények megsegítését is szolgálhatná a "nemzeti vagyon".
F_Viktor
@mariaberta: A "nemzeti vagyon" nem arra való amit számon kérsz.
Ők úgy gondolják jobb helyen van saját zsebükben, jobban képviselik hazánk érdekeit ha ezeket a pénzeket pl. a Genfi-tó partján épült nyaralókra, a Monte Carlo SBM club teraszára érvényes éves bérletére, magánrepülőgépekre költik.
Boszi27
@mariaberta: A nemzeti vagyon nemcsak pénz (deviza és valutatartalék) hanem sok más épület, földterületek amelyek az állam ill, önkormányzati tulajdonban vannak az országhatár által körbezárt terület feletti légtér, állami tulajdonú gazdasági társaságok, vagyoni értékű jogok, erdők, mezők vizek élővilága, természeti kincsek, stb. Csak a pontosság kedvéért
mariaberta
@Boszi27: A nemzeti vagyont én nemcsak a tárgyakra értem, hanem az emberekre is, és néha talán azokra is kellene gondolni.
De ha ez nem megy, sajnálkozhatunk arról, hogy "fogy a magyar" bár igaz a gazdagokra ez nem vonatkozik, ők jól élnek abból, amit pártunk és kormányunk megvéd.
Minden esetre, ha ezt Simon műveli, a fidesz talán még a torkát is átharapta volna, és nemcsak a fizetésének nagy részét vette volna állami gondozásba.
Matolcsy pedig? Na ja ő fidesz egyik állócsillaga, igaz kicsit ferde a csillogás, /mármint a szemének/, de jól teljesít, akárcsak Magyarország.
Boszi27
Jó, hát én azt szerettem volna közölni, hogy a nemzeti vagyonnak nem minden eleme használható az elesettek segélyezésére. Ám éppen mostanában segíttettek a legszegényebbeken az állami földek bérbeadásával. Igaz, hogy pályázni kellett, de szerencséjük volt hogy ilyen elesett emberek nyerték az összes pályázatot. Ha nem is értenek a földműveléshez, legalább a támogatásokat fel tudják venni rá. Pl Mészáros Lőrincz Felcsúton. Nem megy jól mostanában a gázszerelés, mert teret hódítanak másfajta tüzelőanyagok.Az is lehet, hogy legújabb haverunk Putyin esetleg elzárja a gázt, hogy kicsesszen az ukránokkal és az EU-val.Matolcsy úr a közgazdaságtan géniusza, ezt tudja minden valamire való fideszes.
spu00
Hogy tudnak egyesek sírni,amikor van valami a spájzban még ha nem is igaz amit írnak. Miért nem sírtak, az állami vagyonok fillérekért történő eladásakor, vállalatok, bankok, arany tartalék, MOL részvény eladásakor, 600.000 ha. 600 bérlőnek történő hosszú távú bérbe adásakor. Most egy " műkörmösnek " csúfolt hivatásos gazdálkodó többet fizet a most juttatott bérleményéért, mint a korábban 4000ha bérlő / olasz/ Mariáno kft.Ehez jött még az a társadalmi érzékenységű mszp 2009-2010-ben a 2011-12-ben léjáró bérlemények hosszú távú bérletek idő előtti hosszabbítása.Ez kb. 350.000 ha.
Az MNB tevékenységének hála a múlt évben nem kellett 200 milliárd Simor által betervezett vesztességet a költségvetésnek kifizetni. De azért várjuk meg a bírósági határozatot a megtett feljelentés okán, s utána lehet mocskolódni, de érzésem szerint a másik oldalra. Igaz, ha nem Önöknek lesz igazuk, akkor majd keresnek más témát, átmenetileg mindig találnak, de hát nagyon kicsi az inger küszöbük.
Boszi27
Most hogy nincs Simor, és nincs tervezett hiány nyugodtam lehet műkincseket is venni.Hiánycél nincs, de szerintem devizatartalék sincs túl sok. Mindenfelé megy a pénzszórás. Az, hogy nekem és sok másnak nem tetszik ez az unortodox politika, nem jelenti azt, legalábbis részemről, hogy a másik oldalt szeretem. Az MSZP kormányok sem voltak szentek de legalább nem ilyen nyiltan merítettek az ország húsosfazekából. Ők is megérték a pénzüket. Az nem lehet megoldás, hogy ők azt csinálták, akkor mi mégjobban. Nekem a következő az álláspontom, nem én fogalmaztam, a szerzőt nem tudom megnevezni:"A pártokat nem imádni kell! A fizetésüket a lakosságtól kapják! Nem pártok, nem személyek, hanem DÖNTÉSEK mellé kell állni, vagy onnan kihátrálni! Ausztria ezért működik! Magyarország ezért nem! A hazug, tisztességtelen, korrupt, hazaáruló embereket, pártokat törölni kell!"
tavaszi
az mszp jobban teszi ha évtizedekre elhallgat...és nem pofázik a mai történelembe...mert igy is csak nevettség tárgya. ráadásul hiteltelen a végtelenségig.
tavaszi
@spu00: legjobb úton jársz a : fidesznyik-birka titulus rádragasztása felé. én már azóta vieselm..és büszkén amióta beléptem, és "agymosottként"--igen is elismertem a kormány ténykedését...az újabb 2/3 ad óta pláne büszkén viselem...
Yoda69
@spu00: Nemzeti vagyon noveles? Mondj mar peldat.
Az allamadosag meg kozben 4 ezer milliarddal megugrott.
Persze tudjuk hogy Magyarorszag jobban teljesit, az agyatokban - jobbolsikok.
sokanvagyunk
Én azt olvastam, az MSZP számláját zárolták... - mert ők aztán - kicsiben - "jól" gazdálkodtak.
coyote3
Jézus!!! Már megint itt vannak a trollok és védik a hülyeséget:)))) Annyit tudni illene ehhez, hogy az MNB közpénzes egyesület. Ergo a befektetéseinek hozama is közpénz. Az osztrák jegybank pl a hozamból legutóbb éremgyűjteményt szponzorált, azzal növelve az ország vagyonát. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy lenne ennek a pénznek jobb helye is. Építhetnének belőle pár stadiont is ...
spu00
@Yoda69: Pl.MOL részvények, E:O.N kivásárlás, Főgáz megvétele stb.
Ön szerint mennyi a jelenlegi államadósság? Ha lehet ne számolja bele az ez évi több, mint 3 milliárd dollárra tevő tartalékolt összeget, melyet ez évben ki kell fizetni a 16000 milliárd adósságból. Nem tudja ki vette fel? és miért?
Yoda69
Mol? Felet sem eri, mint amennyiert vettek. Ez kimeriti a hutlen kezeles buntettet.
Ellenzekben a fidesz azt pofazta a kormany ne tozsdezzen, erre ok gozerovel tozsdeznek, es FXeznek.
Eon? Mi a fenenek kellett? Uresek a tarozok. Ja es a piaci ertek duplajan vettek a barmok ,de valaki biztos jol jart a fijuk kozul.
Allamadosag 4 ezer mililliarddal nott, ugy hogy kozben elloptak 3ezer milliardot az embertol, mondvan kell az adossag csokkentesre.
spu00
@Yoda69: Tudja a közgazdasági analfabétizmus még nem indok , hogy valaki butaságokat írjon. Ha meg tisztában van a történések gazdasági vonatkozásaival, s ezzel ellentétesen nyilatkozik, mint bértollnok,akkor csak sajnálom.
Yoda69
@spu00: Egyetertek.
Most mar aruld el mennyit fizet a fidesz a baromsagaidert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.