Sorozatos orvosi mulasztások vezettek egy hat hónapos csecsemő halálához, írja a Heves Megyei Főügyészség.

2013. január 5-én a késő esti órákban az alig több mint 6 hónapos leánygyermek belázasodott tarnabodi otthonában. 41 fokos lázát a rá felügyelő nagymamája lázkúppal és borogatással próbálta csillapítani. Mivel ez nem járt eredménnyel, kevéssel éjfél után felhívatta a Hevesi Orvosi Ügyeletet, ahol többször is beszélt az I. rendű vádlottal, aki további házilagos lázcsillapítást javasolt.

A csecsemő állapota azonban nem javult, ezért az időközben hazaérkező szülei hajnali 3 óra körül saját gépkocsijukon az egri Markhot Ferenc Kórházba szállították. A gyermekosztályra azonban már nem jutottak be, egy nővér ugyanis orvosi beutaló hiányában elküldte őket.

A Heves megyei főügyészség közleménye szerint amikor a gyerek állapota nem javult, a szülők autóval bevitték az Egri Markhot Ferenc Kórházba, a gyermekosztályra nem jutottak be, mert egy nővér elküldte őket, hogy nincs orvosi beutalójuk. Egy másik rendelőben is megvizsgálták a csecsemőt, de az ott dolgozó éjszakai ügyeletes orvos csak lázcsillapító injekciót adott neki, a kórházba azonban ő sem utalta be.

A kislány állapota reggelre tovább romlott, ezért a szülők megint az ügyeletre mentek. A gyerek végül dél körül, a kórházba szállítás közben meghalt.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
A fidesz rendbetette a kozegeszsegugyet is. Magyarorszag itt is jobban teljesit.
nemkati
Orvos az, aki az orvosi esküt őszinte meggyőződésből teszi le. Aki arra szenteli az életét és a munkáját, hogy betegeket gyógyítson. Aki legjobb tudása szerint azonnal a segítségére siet a betegnek, pláne, ha az egy kisgyerek, pláne ha az egy csecsemő. Akinek a legjobb tudása az, amit itt lehetett tapasztalni, az nem orvos.
senkifia68
lópicigáspár

Ne a rendszerre fogd okos tojás az emberei mulasztást, mert ez esetben ez a kurva rendszer szigorúan előírja az azonnali és szakszerű ellátást!
A második doki tulajdonképpen valamicskét tett is, de a történtek ismeretében bátran kijelenthetjük, hogy a szakmai tudása nem érte el egy OKJ-s segédápolójét, vagy egyszerűen csak egy emberi végtermék volt!

Most már csak az a kérdés, hogy az igazságszolgáltatás végre igazságot tesz, vagy megint a szavak mögé bújnak, pártolva az intellektuális bűjözést!
mamoca
A nővérrel kellett volna kezdeni, akkora taslit adni neki, hogy a fal adja a másikat.
Desischado
Előttem már mindent elmondtak, de nagyon remélem, előveszik ezeket a "doktorokat" és a nővért is! Szegény, drága kis csöppség! Engem biztos vinnének a börtönbe, mert agyonütném mindet! Részvétem a szülőknek, el se merem képzelni, min mennek keresztül! Remélem, ezek soha többé nem "gyógyíthatnak" senkit!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.