Nem árt megfontoltabban hencegni a Facebookon nyaralással, ékszerrel, pénzzel és a többi földi jóval – írja a Blikk.

A lap szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megirigyelte az amerikai adóhatóság módszerét, és már nálunk is figyelik a felhasználók oldalait.

Nem valószínű, hogy egy profilkép vagy egy bejegyzés az épülő házról önmagában elég egy átfogó adóellenőrzéshez, de egyéb információkkal együtt érdekes lehet – mondta Aszalós Andrea szóvivő.

Tarjányi Péter rendőrségi szakértő szerint amióta létezik a Facebook, a hatóságok figyelik.

- Ha valaki 100 ezer forint jövedelem után adózik, közben meg rendszeresen drága autóban pózol, és a vitorlás hajóról mosolyog ismerőseire a profilján, adóellenőrzésen megkérdezik majd tőle a revizorok, miből telik rá – magyarázta.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Nálam nyugodtan nézelődhetnek. Meg még legalább 4 millió embernél. Ott, ahol kellene, ott nem fognak. Még akkor sem, ha konkrét feljelentések vannak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
A Nagy Testvér már a spájzban is ott van! :-(
bakegya
Akkor végre rám is figyel valaki...de hogy a sóhivatal-azt álmomba se gondoltam volna...DDD
human
Zöld dossziéval kapcsolatban esetleg előrelépés? Jól jönne az a pár ezer milliárd.
vukkocska
Nálam nyugodtan nézelődhetnek. Meg még legalább 4 millió embernél. Ott, ahol kellene, ott nem fognak. Még akkor sem, ha konkrét feljelentések vannak.
Sííva
Tényleg? Akkor talán felhívják az illetékesek figyelmét, hogy nagyon nagy a baj az országban!
coyote3
Nos kedves NAV nyomozók, javasolnám a zsírdisznó, arogán , annyit is ér jani, meg a többi komoly tolvaj oldalát nézegetni...:)
dömdödöm
nem lepődnék meg ha ők hozták volna létre ezt a xart :-(
human
@vukkocska: Bizony. Azon a 4 millión próbálják behajtani azt, amit a többitől nem akarnak.
análisdrabális
"Adónyomozók figyelik Facebook-oldalunkat" Tényleg? győzikét meg a többi munka nélkül multi milliomossá vált rejtett erőforrást már begyűjtötték?
Meine Ehre heisst Treue
Nemcsak a NAV, hanem a rendőrség, a titkosszolgálat, a TEK, a munkáltató.

"Ha valaki 100 ezer forint jövedelem után adózik, közben meg rendszeresen drága autóban pózol, és a vitorlás hajóról mosolyog ismerőseire a profilján, adóellenőrzésen megkérdezik majd tőle a revizorok, miből telik rá – magyarázta."

De az nem biztos, hogy az ő tulajdonát képezik a képeken látható javak. Ha pedig így bukik meg, akkor meg is érdemli a hülyéje.
Január
Röhej, miért nézik kiskorúnak az állampolgárokat. Akinek vaj van a fején az nem fog a Facebook oldalán dicsekedni, főleg, ha van némi esze. Aki pedig feleslegesen "villog" - az exhibicionizmusa miatt - az meg számolhat egy alaposabb "ránézésre", ha neki megéri,,,,,?
Les miserables
@Meine Ehre heisst Treue: Facebookon is volt egy hülye ,aki kutyákat tenyészt.Ott voltak a kennelek szépen és hencegett havi 500 000 ft tisztán megvan neki mert külföldiek veszik tőle a blökiket.
Nil
Nincs FB oldalam és nem is lesz semmilyen hasonló.
De! Nem csak a jövedelemtől függ milyen képeket tesz fel az ember. Van akit kitartanak - eltartanak.
Levendula
Ha van eszük, akkor ezt is nézegetik, adóalany neve + címe: Google Earth
kkalman
Nyaljanak be a csontkeretesbe, mielőtt nálam kutakodnának. Ha pedig megtalálták a mesés vagyonomat, elárulhatják, hogy hol van, mert én sehogy sem találom.
human
@Január: Egy párszor már lebuktak fideszesek közpénzen szervezett egzotikus utakkal. Nem lett belőle semmi.
creativehun
Ugyan már...ez a hír megint semmire sem jó csak egy kis szenzáció keltésre.Az ország lakosságának 90% örül ha kitart fizetéstől fizetésig és kicsi a valószínűsége,hogy Cubába töltené a nyarat! Persze ha politikus az illető ..akkor posztolhat amit akar...úgy sem vizsgálja a kutya sem!
creativehun
A hír már csak ezért is vicc kategória mert Marian Cozma halála kapcsán az akkor még gyanúsítottként szereplő személy közösségi oldalakon látható képein több milliós autókkal látható miközben bodza szedésből tengette napjait...sicc...
Január
@human: Sajnos ez egy következmények nélküli ország. Pedig állítólag az Eu-hoz tartozunk, de ezek az Eu-s normák elkerülnek bennünket valamiért.
Ja, tudod a "fejétől bűzlik a hal, csak a farkától kezdik el tisztítani." Az adónyomozók még a faroknál tartanak.
human
@Január: Na ja. 1-2 milliárdos csalókat megfognak, de a törzscsalók be vannak védve. Nem történik semmi a NAV ügyben pedig már bizonyított, hogy vezetői szinten fedeznek bizonyos áfacsaló csoportokat:
vs.hu/ki-az-afacsalasok-felderitesenek-utjaba-0325
abacs62
Egyet tehet ez a moslék banda,, kinyalhatja a seggemet, évtizedek óta zsíroskenyéren élek,, ezek meg dőzsölnek,még ez a "fecsúti hülyegyerek" mutogatja a húsvéti sonkáját a honlapján, az alattvalók meg azt sem tudják mi az. (Moderátor, töröld ki, ha nincs igazam)
Desischado
Ha megtalálják a vagyonomat, szóljanak már nekem is! Amúgy meg elmehetnek legelni!
sokanvagyunk
Hülyeség! - Az adó az adni akar, nem pedig elvenni... :)
bakegya
@dömdödöm: a saját védelmi redszerük eszközeként...@abacs62: a modi egyébként törölgeti az itt is irtószerrel gyomlálgatókat,de hasztalan,mert a bűnözők ma is csak úgy mint rendesen más utakat taposnak,mint a megbélyegzettek mindíg is.Orbántechnológia-köszönjük fidesznyikék...terpeszkedhettek az imazsámolyon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.