Egy hét múlva véget érnek a téli közmunkaprogramok, de a hátrányos helyzetű települések polgármesterei még mindig nem tudják, mit mondjanak az ebben részt vevő munkanélkülieknek – írja a hvg.hu.

Az viszont biztos, hogy egyelőre csak a korábbinál jóval szerényebb keretszámokra pályázhatnak, így sokan április 30-a után munka és megélhetés nélkül maradhatnak.

A Belügyminisztérium szerint ugyan rendelkezésre áll a pénz, és ígérik, elindulnak majd új programok, de ebből egyelőre kevés látszik. Azt a tárca is elismeri, hogy a közfoglalkoztatás egyes elemeit "felülvizsgálják" – olvasható a hvg.hu cikkében.

Borsodban például rögtön a választások másnapján, április 7-én megérkezett az önkormányzati hivatalokba a levél, hogy felejtsék el a korábban tervezett közmunkáslétszámot, és írják át a közmunkapályázatokat. Járdánházán mintegy 300 munkanélküli van, az önkormányzat közülük 162 embert szeretett volna bevonni a programokba. Többszöri módosítás után kiderült, hogy mindössze 64 főre nyújthatják be pályázatukat, miközben május 1-től 146 fő esik ki a téli közfoglalkoztatásból. Nekik Kovács Gábor polgármester mindössze annyit tudott mondani: kapott ígéretet hosszú távú közfoglalkoztatásra, de hogy hány főre és mikortól, arról még nem tájékoztatták.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

evacica
Én a választások után úgy gondolom, hogy nem fogok senkit sajnálni, különessen. vidéken Mindenkinek meg volt a lehetősége a helyes döntésre, nem tette, most vessen mindenki magára. Aki hitt a fidesznek megérdemli, soha nem volt olyan szegény, hogy ne tudott volna ígérni és az embereket átverni! Ez kellett az embereknek, hát megkapták, önként és dalolva választották újra ezt a hazug nép nyúzó kormányt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Elfogyott a lé. Reméljük nem lesznek éhséglázadások...
nyanya001
Most egy kicsit pihentetik őket aztán ősszel, az önkormányzati választások előtt
megint kapnak munkát ! A választások befejezéséig !
Aztán lapát, mehetnek a levesbe !
nezelodo
Csak azért lesz vége a közmunkának, mert kezdődik a kecske legeltetési szezon. Csak Felcsútra ne hajtsák őket, mert ott csak a TEK legények őrizhetnek kecskét.
Pisti271
Ha a HVG oldalán helyesen van írva a cím, itt miért rossz?
A Tündik bündije
Szavaztál Józsikám? Köszi, négy év múlva újra várunk 47 ropiért.
evacica
Én a választások után úgy gondolom, hogy nem fogok senkit sajnálni, különessen. vidéken Mindenkinek meg volt a lehetősége a helyes döntésre, nem tette, most vessen mindenki magára. Aki hitt a fidesznek megérdemli, soha nem volt olyan szegény, hogy ne tudott volna ígérni és az embereket átverni! Ez kellett az embereknek, hát megkapták, önként és dalolva választották újra ezt a hazug nép nyúzó kormányt!
kkalman
Kezdenek a választási lufik leereszteni, sőt, kipukkadni. Először a közmunka lufi, azután jöhet a rizsacsökkentés lufi, majd a többi.
Köszönjük a 2/3-t megszavazóknak!
Hellcat
Csak a választásokig kellettek a statisztikai trükközéshez...innentől kalap kabát. Hány fideszes lufinak kell még kidurranni, hogy kinyíljon az emberek szeme?
soljanka
@A Tündik bündije: @evacica: @kkalman: @Hellcat: Ti azt hiszitek, hogy a szavazók olvasnak Propit?
A hithűek persze, hisz ki van adva a központban. de a "Józsik", "rizsacsökkentő-fanok", lefizetett közmunkások és hasonló statiszták az Echo-HírTv-M1 és társaik csecsén lógnak, és halvány lila fingjuk nincs, hogy miről szavaztak. Illetve van: nem a pokoli Gyurcsányra meg a libás Bajnaira, meg a mocskos kommunistákra, meg libsikre...

Ez van.
bretagne
Ez sajnos, várható volt. Minek kell még történni, hogy az emberek felébredjenek?
human
Nem baj. Lesz kiket megmenteni 2018-ban.
A devizahiteleseken is azért nem segített, mert a kormánynak az az érdeke, hogy legyen kit megmenteni. Mert aki el van adósodva, az alig tudja fizetni a rezsit. És ekkor bevetették a rezsicsökkentést. Hurrá, spóroltunk egyik oldalon 3000 Ft-ot és vesztettünk a másik oldalon 4000 Ft-ot.
A bűvészet művészete, hogy amíg az egyik kéz elvonja a néző figyelmét addig a másik kéz zsebbe rakja a tojást.
taglo
Még büszkék is voltak a cigányok ,hogy minden roma a fideszre szavazott ! Pár üveg borsódiért ,használt ruháért ,pálinkáért,stb, a románok meg hazamentek és otthon ,,lapítanak " ,mi pedig élvezzük a választásuk gyümölcsét !!!
Citromka
Talán majd rájönnek, hogy csak " tölteléknek " használták őket! Valahol sajnálom ezeket az embereket, --na meg a gyerekeiket főleg--, mert emberek, de hogy gondolkodni nem tudnak...a sok ezer mostani közmunkásból mennyi veszítette el a munkahelyét az utóbbi 4 évben? Hányan kerültek ki minden ellátásból az utóbbi 4 évben? Ennek ellenére azokra szavaztak, akik az árokba lökték őket! Hát...ész, az nem sok van!
Zsuga
@Hellcat: Szinte hihetetlennek tűnt, hogy ilyen könnyű átverni az emberek egy részét. Sajnos azt érzem, hogy akinek eddig nem nyílt ki a szeme, annak ezután sem engedik kimosni a csípát belőle.
nehogymá
@taglo: ez csak olyan olcsó duma volt,mint az egymillióan vagyunk a téren. 2 millióan nem szavaztak, tudod milyen sok az? szerinted mind falusi közmunkás volt?és nem ,nem szavazott minden cigány a fideszre. na,jó biztos többen mint a jobbikra. akiket ismerek biztos nem.ez csak a szokásos nyalás a vállveregetésért.
nehogymá
a lapát kétélű fegyver. egyik vége se jó.
Hellcat
@soljanka: Nagyon igazad van...múltkor egy jobbikossal beszélgettem a paksi mutyiról...védte ugye mert hogy kell mert elavul a blokk meg mittomén...aztán mondtam neki hogy az atomhulladékot meg majd visszahozzák 20 év múlva ide Magyarországra...arról már érdekes módon nem tudott...
tavaszi
@evacica: fogd már vissza magad ! nem emlékszel mit mondott a "Meseházi elvtárs"???:
"AKI OTTHON MARAD , A FIDESZRE SZAVAZ"!!...ennyi. azt hiszitek itt szűk 15-en hogy igy gondolkoznak az emberek..mint ti...zsigeri jobboldali gyűlöletből???...tévedésben vagy. Mi lenne ha beismernétek: Nem tudott az összefosás nyujtani semmit az embereknek csak amolyan toorgyáni cirádát: "orbánnak mennie kell"...mert mi "fletóisták"úgy döntöttünk. HÁT NEM... már ne haragudj az nem program,hogy Orbán takarodj!...további jó mérgelődést ..készülhetsz a következő pofonra...amikor is a "nép" az európai néppártot fogja erősiteni...amikor a fideszre fog szavazni..és nem a hazaáruló "kócos kingákra..."...és a tavaresekre ...Ennyire nem látsz tisztán Izolda???
tavaszi
@taglo: látom le vagy taglózva ...én is igy voltam amikor a horn..és a sleppje volt hatalmon..és kibirtam...túléltem...te is azt fogod...
Citromka
@tavaszi: A fidesz programja tényleg jobb volt! Folytatjuk...és folytatják! Pofátlanul, nyíltan, már a látszatra sem adva . Kellemes további alvást neked! Te majd akkor kapsz irgalmatlan nagy pofont, amikor felébredsz és kinyílik a szemed!
miazavalami
@Citromka: nem nyílik ki neki! Összeragadt...
human
@Hellcat: Sok ilyen beszélgetésen vagyok már én is túl, aminek az a vége, hogy "hát ezt nem tudtam".
Nil
Már amikor indult -decemberben- nyilvánvaló volt hogy ez egy választási fogás, hiszen április 30-ig tartott-nehogy utána munkanélküli segélyt kelljen fizetni.
Nekem azt mondták ne izgassam magam április 30 után is lesz munkám. Egyelőre se híre se hamva- csak az elbocsátó papírok. MAjd ősszel - gondolom.
análisdrabális
@Nil: Nálunk visszatérnek 2010-hez, mindenkinek lesz munka, 4 órában.
Nil
Ezeknek az embereknek sosem lesz meg a nyugdíjhoz szükséges ideje. Amit keresnek az éhenhaláshoz sok az élethez kevés.
Nil
@tavaszi: gratulálok hogy mindent megteszel a harmadik világháborúért a magad módján. Nekem vannak fiaim - nekem nem mindegy ki megy az európai parlamentbe és kiket erősít.
A fideszt csak azért támogatja az unió mert kell nekik - a néppártnak a fideszesek szavazata. HA nem jutnak ki akkor majd megtudod mit gondolnak valóban OV politikájáról.
radios45
@nyanya001:így igaz mehetnek a'levesbe, a közmunkások, a munkanélküliekkel együtt, nem számítanak embernek sem, csak stat adatok fényezésére kellettek a választásokig, meg azt megelőző fél évben.
Én azokat sajnálom, akik közmunkásként mégsem a fidessre szavaztak, és ugyanúgy éhezni nyomorogni fognak, mint a többiek.
Nyári közmunkaprogramokra 44ez.főt vesznek fel, feleannyit sem mint a tavalyira, téli programok elmaradnak, kell a pénz stadionokra, sétálóutcákra, meg határontúliaknak, templomra, Ez a fontos Orbanisztánban, a többi nem számít.
A vezír azt üzente, aki nem dolgozik, az ne is egyék..
radios45
@Nil: sajnos ez van, engem felvettek ápr.ban a vízgazdálkodáshoz 2hétre, 30-án lejár a szerződésem, és nincs tovább, vagy 180embert küldenek el.
Az ökinél szintén leépítik a közmunkásokat, csak kb.50fő maradhat, a többi mehet fht.re, havi 22800ft.ra,
Nyugdíjkorhatárt meg sem élik ezek az emberek, mert addigra vagy éhenhalnak, vagy öngyilkosok lesznek, a kilátástalanság miatt, szülők nincsenek, akkor nincs kiút, 45év felett. Esély sincsen.
ila51
@radios45: ...na ha ők is annyit ennének , mint amennyit dolgoznak , már éhen haltak volna , rég
Nil
@ila51: még nekem sem sikerült éhen halnom pedig évekig éltem két szelet margarinos kenyéren -amit este ettem meg és napközben ettem nápolyit - egy zacskónak három napig kellett kitartani. ÉS a negyven napos böjt alatt sem fogytam le.Minden az agyban dől el - és ha nem lenne a politika akkor akár tök jól lehetne élni itt a Földön. De a az ember nem nyalógép akkor eléggé megnehezítik a dolgát. A munkahellyel rendelkező emberek nagy része azért kap fizetést mert munkahelye van - de nem dolgozik meg érte. Akinek nincs munkahelye sokkal többet dolgozik a túléléséért - sokkal kevesebb pénzért - és sokkal hasznosabb dolgokat tesznek mint sok nagyszájú dolgozó.
Desischado
Remélem, ez elég lesz arra, hogy a sok hülyének kinyíljon a szeme! Megérdemelnék hogy szívjanak, de szívunk mindnyájan, mint a torkosborz, pedig nem szavaztunk rájuk! Én is közmunkán voltam tavaly, idén ezek szerint nem leszek. Egy hónapot adtam az egésznek, mert tudtam, hogy parasztvakítás az egész! De még egy hónapot sem kellett várni! Hátha ez elég lesz a sok agyatlannak! orbántól jóra a nyaloncain meg a gazdagokon kívül senki sem számíthat!
ila51
@Nil: ..előre bocsátom a 21:48 - hoz írtam
bretagne
@Nil: Sajnos, ez várható, de remélem, azért lesz békésebb megoldás is.
Nil
@radios45: kiút mindig van -az öngyilkosság is az- de lehet nyelvet tanulni és elmenni- anno az NDK-ba sokan mentek nyelvtudás nélkül- mire hazajöttek beszéltek németül. Csak nagyon nehéz kitépni a gyökereket és elindulni. Mindig büszke voltam arra hogy magyar vagyok - gondolom más nemzetek gyermekei is így vannak vele - én mára már nem vagyok büszke a nemzetemre, a hazámra. István óta minden politikus és uralkodó eladja az országot- talán Mátyás nem.
Ezek pedig akik most vannak nem becsülik az időseket, a tapasztaltakat- nekik az a jó ha minél hülyébb az ember. Már az első négy évükben megkezdték a hajtóvadászatot az öregekre- ott vannak az utcán hajléktalanként akiket leírtak- persze hogy szúrja a szemüket.
Nil
Nem kerülhetnek, hanem kerülnek- most folyik az lezárás és kapjuk az elbocsátó (szép) üzeneteket.
radios45
@Nil: Egy hét múlva már többet tudunk, gyanítom hogy Május 1.e után telt ház lesz a munkaügyi kp.ban, mert szinte mindenkinek lejár a szerződése.
El lehet menni külföldre igen, de ahhoz kevés a pénz az erős és akarat, középfokú nyelvtudás is szükséges, én tudom mert a fiam Angliában dolgozik, 1,5hónapja, napi 10órákat büfében, a nyugati part/tengerparton, és 6,2font órabérben.
Alapfokú nyelvtudással már nem érdemes kimenni, szóba sem állnak az emberrel, és nem fog boldogulni, állást találni.
Szerencsére a fiam, elvégezte a felsőfokút is, és perfektül beszéli az angolt, mindent megért.
Ezért tudok el helyezkedni, ismeretlenül az internet segítségével, +skype-on keresztül telefonál, azon tartjuk a kapcsolatot, is.
radios45
@Nil: Azért én nem vagyok annyira büszke, hogy ide születtem ebbe a szégyen országba, ahonnét minden2.ik, értelmes tanult gondolkodó ember eltávozik, és rohadtul utálom a rendszerirányító megmondó embereket, a törvénygyáros politikusokat, fideSS,Kdnp, Mszp,
Akik nap mint nap megmondják mennyit és egy munkanélküli, és/vagy egy közmunkás, esetleg egy melós, akiket szerszámnak eszköznek tartanak, semmi másnak.
Én még embernek sem tartom őket..
Nil
@radios45: @radios45: ha jól emlékszem múlt időt használtam - ha mégsem akkor jelzem ez volt a múlt. Politikusaink ma ugyanúgy kollaborálnak és eladnak bennünket mint anno Horthy a zsidókat.
Nil
@radios45: én is nyugodtabb lennék ha a gyerekeim nem lennének Magyarországon
szaboria1
Tegnap panaszkodott a szomszéd, hogy vége lett a nagy iskolázásnak és nem lesz most közmunka csak akkor ha majd indítják a csatorna építést a városunkba.
Boszi27
@Citromka: Nem jönnek rá soha semmire. Sajnos. Az Unó, a multik, az IMF az "emút 8", Gyurcsány, Bajnai, még 2018-ban is bevethetőek lesznek ebben a szavazó-közegben.Iskolázottnak mondható ember ezt írja:"Orbán Viktor szemöldökei melegséggel töltik el a magyar lelkeket", akkor itt nagyon nagy a sötétség.
Citromka
@Boszi27: Anno nagyapám mesélt a Rákosi-korszakról. Kísérteties a hasonlóság! Akkor is volt olyan sötét elme,aki önként adta oda, a családja szájából kivéve, az utolsó kiló gabonáját is, és még örült is, hogy ő milyen jó hazafi, mert ezzel megdönti a kapitalizmust! Rákosi is folyton harcolt, viktor is, valami láthatatlan, saját zavaros agyukban megszületett ellenséggel. Most nem ilyenek ezek a sötét agyak? Örülnek, hogy elvesznek mindenüket, mert viktor szemöldöke melegíti őket! Hát, ne is melegítse őket más! Az talán használna.
evacica
@tavaszi:Hogy ki nem lát tisztán arról beszélhetnénk. Agymosásod tökéletes, stílusod hagy némi kívánni valót maga után de nálatok ez természetes. Ami meg a szeretet vezéretek programja A FOLYTATÁS, na de minek a lényúlásnak és a harácsolásnak? persze ez is egy program neki és nektek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.