Egy német cégalapítással foglalkozó szervezet összegzése szerint 580 ezer magyar dolgozott 2013 év végén különböző európai országokban.

A kftkreator.hu becslése szerint idén szinte biztosan meghaladja a hatszázezret a hivatalosan is külföldön dolgozó és élő magyarok száma.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a nagykövetségek adataira támaszkodva 300 ezer munkavállalót feltételez például csak az Egyesült Királyság területén.

A német statisztikai hivatal külföldi állampolgárokat nyilvántartó adatbázisa 135 614 magyar állampolgárságú embert tartott nyilván 2013 év végén.

Ausztria hasonlóan pontos adatokkal rendelkezik, az osztrák társadalombiztosítási adatok szerint 63 251 magyar dolgozott hivatalosan Ausztriában.

Fontos szerepet játszik még a külföldi munkavállalást illetően Szlovákia, Hollandia és Spanyolország is.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Már idén ősszel meg lesz az 1 millió ember akik végleg elhagyják az országot. Majd tömjén atya hoz helyettük lefizetett újmagyarokat. Rohadék hazaáruló banda.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Már idén ősszel meg lesz az 1 millió ember akik végleg elhagyják az országot. Majd tömjén atya hoz helyettük lefizetett újmagyarokat. Rohadék hazaáruló banda.
nyanya001
Meglesz az 1 millió munkahely ! Csak nem itthon !
Mobil123
És ehhez hozzá tartozik hogy sokuk családostul van kint.:-(
postamester
@Mobil123: Aki tudott, már idöben kiment ,
mert ott van munka, és megfizetik !!!
Mobil123
@postamester: Tudom. Persze ezzel csak azt akartam mondani hogy 600 ezer ember dolgozik kint de ténylegesen hányan hagyták el a hazájukat .
postamester
@Mobil123: Régen vot a KMK ( közveszélyes munkakerülés )
Ma pedig a KMV ( közmunka munkavégzet )
Meine Ehre heisst Treue
@postamester: Inkább: Közveszélyes Magyar Kormány.
Dr. Felipe
Már 600 ezer magyar kényszerült elhagyni hazáját hogy valahogy meg tudjon élni, ezek a rohadék kommunista fattyak meg a Gundelban pöffeszkednek mint akik jól végezték dolgukat. Sok agymosott barom meg még tapsol is hozzá. Aztán még ezek akarják itthonról kioktatni az uniót.
kamazuka
Már 600 ezer magyar fizet jövedelemadót,áfát stb.külföldön.
Már annyira jó teljesítünk,hogy a hazai 10 millióból 600 ezernek az adójára nincsen szüksége a költségvetésnek,mert az itthon maradottak bőven kitermelik az eltávozottak kieső adórészét is.
Nem kell megijedni.ez magyar csoda! az egy seggel 5 lovat,után a 3 tart el 8-at annyira unortodox,hogy a Gergely naptárt sutba dobva a dakota naptár szerint jövendölt elkövetkezendő években a karácsony, Nava-hó 13-áre esik!
bundi
@kamazuka: kb 4 millioan dolgoznak hivatalosan most ebbol 300 ezer kozmunkas 2.5 millio alami alkalmazott 600 ezer meg kint dolgozik (oket is beszamoljak) a maradek es a cegek adoja tarta el a maradek 9.5 millio embert...
Ez elobb-utobb bedol...
Mi ezt nem akartuk kivarni es ezert jottunk ki...
Meglasd probalnak majd adot szedni az ujmagyaroktol is...
Na akkor fog a bili is borulni...
Lass csau...vagy lukasenko esetet... A kisgomboc majd akkor hivja a nagytesot hogy csatlakozni akar oda...
soljanka
@A Tündik bündije: sok sikert! Úgy néz ki, szeptembertől én is.
coyote3
Mert annyira jobban teljesít az ország gazdasága...
darwin
Ez a 600000 a hivatalos.A környezetemben nagyon sok olyan van,aki magyar építőipari cégnél van alkalmazásban minimálbérért,közben Belgiumban,Hollandiában,Németországban dolgozik bérmunkában.A magyar cég fizet a segédmunkásoknak /ezek között van könyvelő,esztergályos,asztalos / 150-200 000 ft , a kőműveseknek ,ácsoknak 300 000 ft költőpénzt,aminek a felét még hazahozza,meg állja a szállást ,utazást
.Még így is jobb mint közmunkán,vagy segélyen.
dzurinda
Lesz még több is, ugyanis a munkavállalást megnehezítő akadályok az EU-ba lépéssel megszűntek, valamint nem javul a helyzet Magyarországon, továbbra is leszakadóban van a gazdasági teljesítményünk a régió országaitól.
Senara
Magyarország jobban teljesít ...!...1956. december közepéig-végéig, 200 ezer ember hagyta el a hazáját , többsége a jobb élet reménye miatt ... és kevesen jöttek vissza Most már közel 600 ezren és nem jönnek vissza . De nem kell félni 1 millió ember beígérve Tömjén másolós Zsoltikától , de az eszetlen nem fogja fel , ők se maradnak dolgoznak ( Hol? ) hanem mennek tovább .
verőce21
@A Tündik bündije: (19:36) Akkor ez a kislányod iskolába meneteléhez van igazítva.
bundi
@Senara: kicsit tévedsz...idei januárig népszerű volt ez az újmagyar sztori az erdélyiek körében... de tavasztól ők is dolgozhatnak itt londonban a román állampolgársággal is normálisan...
eddig akiket ismertem és idejöttek, induláskor automatikusan igényelték a magxar állampolgárságot induláskor...az újak már nem...tehát a semjénnek sarkára kell állni, mert eztán max az ukrán, vagy a vajdaságiak közül válogathat...
troppauerhumer
Egészen pontosan tavaly októberig 2403 millió dollár érkezett a külföldön dolgozó magyarok hazautalásai révén az itthon maradt családokhoz, ami a GDP 1,8 százaléka.
Csak Németországból 96 milliárd forintnyi támogatást küldtek tavaly haza azok a magyarok, akik kint vállaltak munkát.
Gondolom ezt is a saját érdemének tekinti az Orbán Pedig az a gyerek, aki pénzt küld haza, nem feltétlenül csak azért teszi, hogy a szüleik Audit vegyenek a szomszédok megpukkasztásáért, hanem ezért, hogy szüleik házát, lakását ne vigye el a végrehajtó. Nem lenne egyszerűbb itthon munkahelyet adni ezeknek a fiataloknak? Arról pedig mélyen hallgat a kormány, hogy az adójuk kint marad, de a nyugdíj és az egészségbiztosítási járulékok is a külföldi országokat gazdagítják.
Tehát támogatandó, tudatos gazdaságpolitika célja az, hogy leszűkítse a hazai boldogulás kereteit és minél többen dolgozzanak Ny-Európában? Van egy 82 éves ismerősöm 6 unokája és 14 dédunokája van, az utolsó itthon lévő unokája, 3 dédunokával tavaly költözött ki Németországba az itthoni kilátástalanság miatt. Egy nagy családról van szó tehát, amelyből már csak a lány és annak férje lakik itthon, ők is csak a nagyi miatt, pár év (remélem minél több) és ők is kimennek a gyerekek után. Az unokák számára Mo. a kilátástalanság országa, az unokák kinn (német, spanyol terület) fognak felnőni, beilleszkedni, ha nagyi elmegy és a szülők is kinn élnek utalás se lesz, amúgy most sincs. Másik téma 10 orvos ismerősből 7 már külföldön van, ezt mindannyian keményen meg fogjuk érezni, rövidesen...
bundi
@troppauerhumer: látom te sem olvasod a sikersztorit...egyre kevesebb orvos megy ki...
a tavalyi 260-al szemben idén csak 246-an kérték ki ehhez az igazolást...látod látod?
idén 14-el kevesebb orvos megy ki...(a maradékból)
nemsokára eléri a kormány hogy egy orvos sem megy ki...(talán mert elfogy az összes)
de hát olvashatod szócska örömódáját...
index.hu/belfold/2014/05/12/csokkent_a_kivandorlo_orvosok_szama/
"Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár ezt úgy interpretálta, hogy mostanra lett meg az ágazatban végrehajtott intézkedések eredménye – idézte a lapot az MTI."
és nem arról beszél, hogy egyre kevesebből mennek ki majdnem ugyanannyian...
egyébként a szülő kérdésben igazad van...
nálunk is jóapám az elmúlt két évben jóval többet röpködött mint egész addigi életében összesen...
elértük, hogy ha jön, a greenline-on már egyedül veszi a jegyet, nem kell elé menni taxival...
azért ez 70 körül nagy eredmény...
bundi
de ha csak a fele lenne igaz, akkor is másfélszer annyi lenne mint az 56 utáni kivándorlás
pedig a hivatalos adatok szerint az osztrákoknál 65 000 a németeknél 135 000 az angoloknál kb 150-200 000 a többi együtt kb 50 000
Dr. Felipe
Ez nagyobb vérveszteség lesz az országnak mint a holokauszt pedig azt sem tudta kiheverni az ország sohasem, ezt meg pláne nem fogja.
Orbanisztán csupán egy kis balkán marad örökre itt az unió közepén.
Senara
@bundi: .."tehát a semjénnek sarkára kell állni, mert eztán max az ukrán, vagy a vajdaságiak közül válogathat.".. ők sem itt fognak élni és dolgozni mert CSAK addig magyarok míg hasznuk van belőle .
hattorihanna
Szerintem jó ha 2 millióan dolgoznak ma az országban. már érezni is lehet ennek a hatásait,ismét visszaesett a gazdaság.Mivel nem folyik be elég pénz a költségvetésbe hamarosan újabb megszorításokat kell bevezetni,minél kevesebben lesznek az adófizetők,annál jobban fogják sanyargatni a maradékot.Lehet hogy az lenne a legjobb ha minél hamarabb bedőlne az ország,mert amíg a fidess van hatalmon,és söpri a szőnyeg alá a mocskot,addig csak egyre nagyobb lesz a nyomor és a tartozásunk.Egy tiszta lap még jót is tehet a gazdasággal.Innen már nincs más kiút,a fideszt sajnos még azután sem érdekli az ország jövője hogy összeloptak maguknak egy életre elégséges anyagiakat.
m.macskosz
@A Tündik bündije: Na, ezt elQrtam! Nem kicsit, nagyon:
ezt akartam küldeni:
:(

Persze, sok sikert kívánok, de szomorú is vagyok, mert lassan nem marad épeszű ember az országban, aki képes és tud dolgozni, és megteheti, sajnos elmegy.
Marad rejtett tartalék a politikusok és holdudvaruk, no meg a nyugdíjasok.
F@ßa világ vár ránk...:(
A Tündik bündije
@m.macskosz: Ne bánkódj, a fák nem nőnek az égig, még akkor sem, ha történetesen most éppen fidesznek hívják ezt a sárkányfog-veteményt...
m.macskosz
@A Tündik bündije: Alapvetően optimista vagyok, de kezdek leszokni erről a tulajdonságomról...:(
kamazuka
@bundi: Nem irigylem,hogy kint vagytok,annyi biztos jó helyen vagytok,nektek talán lesz nyugdíjatok tisztességes.Azt végképpen nem tudom feldolgozni,hogy a hazai politika,miért nem eszközöl jóváírást a meglevő hazai nyugdíjbefizetéseiteknél,mivel az,hogy vállaltátok az idegenbe tömörülést,az általatok megüresedett adatok javítják a foglalkoztatások statisztikáját idehaza.
bundi
@kamazuka: hidd el nem könnyű 40 fölött 0-ról újrakezdeni mindent...de nem rólam van szó, hanem a gyerekeimről... talán itt több lesz a lehetőségük...
kukac50
Orbán Őket is beszámolja a Magyar munkavállalók közé, ami a butaságát fejezi ki.
bundi
@kukac50: meg a 300 000 közmunkást és így emelkedett 3,8 millióról 4,07 millióra a dolgozók száma...
ez biztos emelkedés?
600 000 ember külföldön dolgozik...
bakegya
Hat-százezer +1+1+1 és jönnek a többiek is amíg lehet!
Mobil123
@A Tündik bündije: Sok sikert kívánok Neked!! (de azért onnan is be lehet jelentkezni és életjelt adni Magadról )
silber13
@A Tündik bündije: 19:36-ra : Sok sikert Tündi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.