Kósa Lajos Fidesz-alelnök szerint Gyurcsány Ferenc nemhogy a miniszterelnöki, hanem egy egyszerű közéleti szerepre is mind a mai napig "tökéletesen alkalmatlan". A kormánypárt ügyvezető alelnöke ezt azután mondta az MTI-nek, hogy szerdán két hírportál, az Index és az Origo is interjút közölt Gyurcsány Ferenccel.

A Demokratikus Koalíciót vezető politikus előbbinek egyebek mellett arról beszélt, azt tartja az elmúlt években elkövetett legnagyobb hibájának, hogy elvállalta a miniszterelnökséget 2004-ben az MSZP-vel a háta mögött. Szólt arról is, hogy az őszödi beszéd tartalmára még mindig büszke.

Kósa Lajos reagálásában úgy fogalmazott: az valóban történelmi hiba volt, hogy az MSZP egy teljesen alkalmatlan embert választott miniszterelnöknek, hiszen 2004-ben "a szocialisták bízták meg azt az embert, aki most maga is bevallja, teljesen alkalmatlan volt erre a feladatra".

Alkalmatlansága ki is derült például 2006. október 23-án, amikor "a békés tüntetők közé lövettek", vagy két hónappal előtte, augusztus 20-án, amikor "tömegszerencsétlenség felelősei voltak, mert nem voltak képesek elolvasni az időjárás-jelentést", vagy amikor teljesen eladósították az országot, másfélszeresére növelve az adósságállományt – mondta a Fidesz alelnöke.

A politikus mindennél jobban árulkodónak nevezte azt, hogy "az újkori magyar történelem legbotrányosabb, legfelháborítóbb és legelképesztőbb beszédére", az őszödire a DK elnöke még mindig büszke, miközben azért "más jó érzésű ember (...) a fejét lehajtva nem győzne bocsánatot kérni".

Kósa Lajos megítélése szerint ezek miatt Gyurcsány Ferenc "mind a mai napig tökéletesen alkalmatlan" nemhogy miniszterelnöknek, hanem még egy egyszerű közéleti szerepre is.

Ez az "országdúlás" azonban nem egyedül Gyurcsány Ferencnek, hanem azoknak a közös felelőssége – például Mesterházy Attilának, Bajnai Gordonnak és Tóbiás Józsefnek –, akik megválasztották és támogatták őt – zárta szavait a kormánypárt ügyvezető alelnöke.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Itt fent egy FB-komment :

Gere Mária Kissné · Kiemelt hozzászóló · Itt dolgozik: Nyugdíjas vagyok
Kósa, elmész ám a jó büdös francba, vissza az anyádba. Ha 8 éven keresztül nem ugattok mindenre, mint az veszett kutyák, már nem itt tartana az ország! Rohadék, tetű banda!
Válasz · · 15 perce

Azt hiszem minden benne van...tömören-röviden !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SpamKontroll
NNah, most ide lehet ütni... Én egyetértek Kósával...

És konkrétan Gyurcsányt teljesen alkalmatlannak tartom... Még egy beszédet sem tud elmondani... amit elmond, annak semmi köze nem szokott lenni semmilyen megoldásokhoz, csak teoretikusan ontja magából az eszméit...

Ezért nem bírom Gyurcsányt... Klub politizál... Nem igen mond megoldásokat csak ideológiai szövege van...
Szvetlana
Teljesen mindegy, hogy Kósa kiakad vagy sem, Gyurcsány beszélni fog, mert megteheti, az a nagy helyzet, hogy egyenlőre még ő a legnépszerűbb ballodali vezető. És a népszerűsége egyre növekedik, úgyhogy a Lala még kiakadhat néhányszor:))
evacica
@keresztapa: @SpamKontroll: Azt hiszem hiba van a készüléketekben, ti nem Gyurcsányról, ha nem Orbánról beszéltek!
evacica
Kosának a saját és társai alkalmasságán kéne elgondolkodnia, persze vannak olyan képességeik amik utolérhetetlenek, ilyen a lenyúlás a korrupció, más emberek lejáratása aljas módon a demokrácia és a jog állam teljes szétverése, a haverok pofátlan megfizetése és a vereséget is győzelemnek való beállítása és hogy mernek nagyokat mondani. Ezekben utolérhetetlenek!
pityuka
Orbán "Sosemhazudtam" Orsós Viktor, Kövér "köteles"László, Kósa "Mr20%" Lajos, Lázár "Annyitisér" János a négyek bandája.
postamester
Dugóslala nem beszélt, csak dadogott ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.