Nem csak az állítólag óriásprofitot termelő "szemét külföldi multikat" sújtaná a reklámadó, hanem a magyar kis- és közepes vállalkozásokat is – derült ki a tegnap benyújtott módosításból. Erről kérdezte volna az RTL Klub híradója az előterjesztést jegyző L. Simon László államtitkárt, aki azt sem tudta, mit adott be.

A reklámadó módosítása szerint ha valaki 25 ezer forintnál nagyobb értékben akar reklámozni például a Facebookon vagy a Google-ön, akkor – mivel ezen cégek nem magyarországi adóalanyok, így a kormány által megsarcolhatatlanok –, a hirdetőnek kell befizetnie az adót.

L. Simon László az RTL Klub híradójának kérdésére először cáfolta a törvény ezen értelmezését, majd végül megismerte a saját maga által benyújtott módosítót és egy második interjú során már nem tagadta, hogy a büntetőadó értinteni fogja a kkv-kat is.

A riportból az is kiderült: az államtitkár kikötötte a tévéstábnak, hogy másodszor csak akkor nyilatkozik, ha a korábbi beszélgetést, amelyikben tévedett, nem használja fel a csatorna.

Szó volt még egyébként a híradóban a rosszul induló új mobilparkolási rendszerről, valamint Mészárosék engedély nélkül üzemelő trafikjairól is.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Ha már az ő neve alatt fut az, hogy a törvényjavaslatot beadta, illő lenne átolvasni azt a beadványt, hogy mit is tartalmaz!.Így működtek, és működnek a Fidesz szavazógépek is...Az ellenzéknek ,ahhoz hogy reagálni tudjanak, mindent át kell olvasni, a Fideszeseknek elég az igen gombot megnyomni.Hogy mire is teszik, az mindegy!! Bekiabálja az ügyeletes figyelő hogy igen, s ők nyomják hűségesen...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Ha a "szemét külföldi multik" kivonulnának szép hazánkból, vajon hány munkahely szűnne meg, mennyi befizetett adótól esne el ugyancsak szépnek nevezett hazánk? Tudja ez az ember, miről beszél?
evacica
Ezek az "ura" még csak azt a fádságot sem veszik, hogy a részükre kiosztott beterjesztést el méltóztassanak olvasni.A kezükbe adják, hogy ma te ezt fogod beterjeszteni, a szavazógépek meg megnyomják az igent, anélkül, hogy fogalmuk is lenne arról, hogy miről is szavaznak, de nem is érdekes, mert rájuk úgy sem vonatkozik semmi! Ezek a törvények csak a rohadt multikra, bankokra, na meg a lökött népre vonatkozik, akik megválasztották őket! Úgy kell nekik, ezt érdemlik!!
mariaberta
@evacica: Igazad van, a baj csak az, hogy mindebből mi sem maradunk ki.
m.macskosz
@mariaberta: Sőt, aki nem hülye, tudja, hogy mindenképpen a Magyarországon élő emberek fizetnek: pólyástól az aggastyánig . Az átlagos állampolgár kissé jobban megsínyli majd, mert fácánlézert, lsimont, kósát, akárkiné orbán ráhelt nem vágja a földhöz, ha a bankja pár száz forinttal emeli a havi költségeit, ha a Tomi mosópor, a Kalmopyrin, a babapelenka ára emelkedik.
mariaberta
Nem csodálkoznék, ha az RTL itt hagyná ezt a stadion- országot, elvinné a milliárdjait L.Simon és társai legnagyobb örömére, csak azt nem tudom miből épülnének Orbán stadionjai.
Mert az biztos, hogy a kereskedelmi tv csatornáktól igencsak busás pénzekre tesznek szert L.Simonék. A törvény pedig biztosan az RTL-re vonatkozik elsősorban, mert véleményt mertek mondani olyan kérdésekre, amelyekre Orbánék igen érzékenyek.

Végén kiderül, Magyarország valóban jobban teljesít, már ami a nekik nem tetsző csatornák megbüntetését illeti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.