Nem csak az állítólag óriásprofitot termelő "szemét külföldi multikat" sújtaná a reklámadó, hanem a magyar kis- és közepes vállalkozásokat is – derült ki a tegnap benyújtott módosításból. Erről kérdezte volna az RTL Klub híradója az előterjesztést jegyző L. Simon László államtitkárt, aki azt sem tudta, mit adott be.

A reklámadó módosítása szerint ha valaki 25 ezer forintnál nagyobb értékben akar reklámozni például a Facebookon vagy a Google-ön, akkor – mivel ezen cégek nem magyarországi adóalanyok, így a kormány által megsarcolhatatlanok –, a hirdetőnek kell befizetnie az adót.

L. Simon László az RTL Klub híradójának kérdésére először cáfolta a törvény ezen értelmezését, majd végül megismerte a saját maga által benyújtott módosítót és egy második interjú során már nem tagadta, hogy a büntetőadó értinteni fogja a kkv-kat is.

A riportból az is kiderült: az államtitkár kikötötte a tévéstábnak, hogy másodszor csak akkor nyilatkozik, ha a korábbi beszélgetést, amelyikben tévedett, nem használja fel a csatorna.

Szó volt még egyébként a híradóban a rosszul induló új mobilparkolási rendszerről, valamint Mészárosék engedély nélkül üzemelő trafikjairól is.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Ha már az ő neve alatt fut az, hogy a törvényjavaslatot beadta, illő lenne átolvasni azt a beadványt, hogy mit is tartalmaz!.Így működtek, és működnek a Fidesz szavazógépek is...Az ellenzéknek ,ahhoz hogy reagálni tudjanak, mindent át kell olvasni, a Fideszeseknek elég az igen gombot megnyomni.Hogy mire is teszik, az mindegy!! Bekiabálja az ügyeletes figyelő hogy igen, s ők nyomják hűségesen...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Ezek tények! Teljesen egyetértek a Híradóban leadottakkal, ott legalább beismerték, hogy pl. a mobilparkolás sem volt zökkenőmentes, ahogy nemrég olvastam egy másik cikkben, ami 18 órakor került fel: "Jelentősebb fennakadások nélkül, sikeresen elindította a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NMF Zrt.) az országosan egységes közterületi parkolási rendszert – közölte az NMF Zrt. kedden az MTI-vel. "
Akkor most hogy is állunk???
human
A saját törvényeiket nem ismerik. És ezek hoznak törvényeket 10 millió ember számára. Idióták.
Cicamama55
Ha már az ő neve alatt fut az, hogy a törvényjavaslatot beadta, illő lenne átolvasni azt a beadványt, hogy mit is tartalmaz!.Így működtek, és működnek a Fidesz szavazógépek is...Az ellenzéknek ,ahhoz hogy reagálni tudjanak, mindent át kell olvasni, a Fideszeseknek elég az igen gombot megnyomni.Hogy mire is teszik, az mindegy!! Bekiabálja az ügyeletes figyelő hogy igen, s ők nyomják hűségesen...
Mobil123
Na ennyit a hatalmon lévő "szak" emberekről!!
Grafix69
Extra profit:))))))))))))))))))))) A magyar ember aki nem 47000-ből él az már egy extra profitot könyvelhet el magának , befostam:)))))
Boszi27
@human: Azok az idióták akik hagyják, hogy így legyen, a még idiótábbak a támogatók, pl. CÖF, és a 2,3 millió szavazó.
csikknorisz
@Grafix69: Annyira nincs tisztában vele, hogy reggel a rádióban nem is extra profitot, hanem extra bevételt mondott. Akinek extra bevétele van, fizessen extra adót, valahogy így.
Grafix69
@csikknorisz: Azon röhögök hogy ezek most aztán mindenből pénzt csavarnak ki , nem számít semmi sem.
Senara
L. Simon reklám adószakértőt égette ma az RTL Híradó...nem jó cím nem az RTL égette Simon polgárt , hanem ő égette saját magát . Nesze neked görbe tükör :-))))
Grafix69
Meg nézd meg ezt az államtitkárt na ez az igazi extra profit ettől lehetne elvenni:)))
postamester
@Mobil123: inkább " szag" emberekröl...
postamester
@Senara: Hát ennyi fért az agyába ( a helyére )
Grafix69
Az államtitkár Úrtól a nagy elszámoltatáskor elvennék az összeharácsolt vagyonát úgy sikítana mint egy vadmalac.
Pálinkafőző Rézüst
Eztet a jószágot nem köll égetni... Aki alföldi, tudja, mit jelent ez...A gyüttment szaros szavazók meg le vannak szarva...
levarosbukta
Ez még beszélni sem tud rendesen, csak röfög mint egy disznó!
human
@Senara: Jó meglátás. Az RTL csak megmutatta nekünk a tényeket.
L. Simon elmondta, hogy nagy adószakértői vitát folytatott a szakértőkkel:
- Hülye Simon! Nem megmondtam, hogy bár mi írtuk a módosítódat, azért egyszer el is kellene olvasni!
- Igen is miniszterelnök úr. Elnézés miniszterelnök úr. Nem fordul elő még egyszer miniszterelnök úr.
Grafix69
@human: Mi a címe?... Ja Napsugár sétány 15.
Nem a magáé maga balfasz hanem a beterjesztésé.:))))))))))))))))
Pálinkafőző Rézüst
kijafszomazzzelsimonnvű buzerátor? Csakkk rá kell nézni, eftássak, és tudjátok, hol a hejjetek... Térdre, ...
coni
Az RTL biztosra mehetett ismerve az "egyéni" beadványok lényegét.
Elsősorban a 2/3-nak égés, L.Simon csak megdolgozik a fizetéséért.
kkalman
Ilyen idiótákból áll a 2/3! Valamelyik vezető kitalál egy baromságot, odaadja egy csicskának, aki anélkül, hogy beleolvasna, beterjeszti, mint sajátját. A többi hülye meg csak nyomja az igen gombot.
De az is lehet, hogy nekik a nem gomb is az igenre van kötve, nehogy el tudja téveszteni a délutáni szunyókálás közben.
Pisti271
Semmi gond, bead mégegy módosítót, abban a biztonság kedvéért
név szerint lesz felsorolva, kinek kell fizetni, kinek nem.
bencemacska
@Pálinkafőző Rézüst: Olvass el egy-két versét, és megismered!
bencemacska
@Pálinkafőző Rézüst: Ízelítőül:
"a bársony ráncai kisimultak
a festékfoltok eltűntek
a formák torzulásai
alig észrevehetővé váltak
már a szar szagát sem érzem"

De van ennél szebb is.
karma1
Nem egetes ez, csak az RTL megmutatja, kik is dontenek 10 millio ember sorsarol... Ha ez sem ebreszti fel a savas bacsit, partas-fokotos fogatlan oregasszonyt, COF-osoket, BARKIT, akkor mar csak a vegitelet harsonajara fogjak felkapni a fejuket az emberek,...

Eleg sz@r ugy, ha valakirol bebizonyitjak, hogy f@ingja sincs arrol, amit csinal egy v@lag penzert...

(Elnezest a vulgaritasert, de ezt nem lehet maskepp definialni,...:-(((
nezelodo
"human
A saját törvényeiket nem ismerik. És ezek hoznak törvényeket 10 millió ember számára. Idióták."
Nem ismerik, igy be sem tartják. Pedig a "birka tudatlan népre" kimondják a verdiktet, "a törvény nem ismerése nem mentesít a büntetés alól!"
Ritka nagy hulladékhalmot hordott össze a kétharmad szele...
bra048
Miért kellene neki ismernie a saját javaslatát ? Nem elég, hogy ŐK az elbaltázásra teljes körű felhatalmazást kaptak a magyar néptől ???
Pálinkafőző Rézüst
@bencemacska: olvastam, a vmi zsidó kurvák büdös seggéről is irkált ez az embernek látszó tárgy,,,,,
bencemacska
@Pálinkafőző Rézüst: Ugyanabban van, de nem akartam azt a részt idézni, mert az már nemcsak trágár, hanem sok más szempontot is felvet.
Mindenesetre megdöbbentő, hogy az a magyar költő, aki ilyen verseiből kötetet jelentet meg (nyomtatásban!), ma Mo-n államtitkár lehet! (Azt nem tudom milyen ,...)
Desischado
Ez nagyon szép tükröt tárt elénk, miféle alakok vannak helyzetben! azt sem tudta a szerencsétlen, miről hadovál! Ekkora égést! Hajrá RTL, csak így tovább!
Yoda69
Honnan is tudhatna ez a szerencsetlen gombnyomagot zsirdiszno?
A part kiadta az utasitast, o meg csakon vegrehajtotta.
Kivalo SS keretlegeny lett volna belole. Gondolokdas nelkul lo.
coyote3
Amennyi esze van ennek az lsimonnak nem nagy dicsőség hülyére venni...
Yoda69
Nem ez a baromallat irta azt a kreten es gusztustalan verset, amivel leszerepelt Kalman Olga musoraban ugy fel eve?
mate03
@Pisti271: Utána beadja annak a módosítóját,és így tovább!Volt már jó egy néhány hülyeségük.lásd az úgynevezett ,alaptörvény!
coni
A választási programjukban megmondták nyíltan, hogy folytatják. Meg volt a lehetőség hogy ne folytathassák. Az ő szempontjukból igazuk van, mert a nagy többség nem szavazta le a "folytatást".
silber13
@Csizmás Kond: 07.01. 21:22-re : Lehet, igazad van, én azért - a biztonság kedvéért - csak kipróbálnám a tűzállóságát!
mariaberta
Ha a "szemét külföldi multik" kivonulnának szép hazánkból, vajon hány munkahely szűnne meg, mennyi befizetett adótól esne el ugyancsak szépnek nevezett hazánk? Tudja ez az ember, miről beszél?
evacica
Ezek az "ura" még csak azt a fádságot sem veszik, hogy a részükre kiosztott beterjesztést el méltóztassanak olvasni.A kezükbe adják, hogy ma te ezt fogod beterjeszteni, a szavazógépek meg megnyomják az igent, anélkül, hogy fogalmuk is lenne arról, hogy miről is szavaznak, de nem is érdekes, mert rájuk úgy sem vonatkozik semmi! Ezek a törvények csak a rohadt multikra, bankokra, na meg a lökött népre vonatkozik, akik megválasztották őket! Úgy kell nekik, ezt érdemlik!!
mariaberta
@evacica: Igazad van, a baj csak az, hogy mindebből mi sem maradunk ki.
m.macskosz
@mariaberta: Sőt, aki nem hülye, tudja, hogy mindenképpen a Magyarországon élő emberek fizetnek: pólyástól az aggastyánig . Az átlagos állampolgár kissé jobban megsínyli majd, mert fácánlézert, lsimont, kósát, akárkiné orbán ráhelt nem vágja a földhöz, ha a bankja pár száz forinttal emeli a havi költségeit, ha a Tomi mosópor, a Kalmopyrin, a babapelenka ára emelkedik.
mariaberta
Nem csodálkoznék, ha az RTL itt hagyná ezt a stadion- országot, elvinné a milliárdjait L.Simon és társai legnagyobb örömére, csak azt nem tudom miből épülnének Orbán stadionjai.
Mert az biztos, hogy a kereskedelmi tv csatornáktól igencsak busás pénzekre tesznek szert L.Simonék. A törvény pedig biztosan az RTL-re vonatkozik elsősorban, mert véleményt mertek mondani olyan kérdésekre, amelyekre Orbánék igen érzékenyek.

Végén kiderül, Magyarország valóban jobban teljesít, már ami a nekik nem tetsző csatornák megbüntetését illeti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.