Orbán Viktor miniszterelnök szerint a gyáravatók alapján úgy tűnik, "van szufla a magyar gazdaságban, és ez reménnyel tölthet el bennünket".

A kormányfő ezt csütörtökön mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, a baromfitenyésztéssel, -vágással és -feldolgozással foglalkozó Master Good cégcsoport üzemavatóján.

Orbán Viktor beszédében úgy fogalmazott: ma csak azért van Magyarországon gazdasági növekedés, azért bővül a foglalkoztatás, mert a magyar vállalkozó szellem nem hagyta és nem hagyja magát.

Kiemelte, hogy száz magyar dolgozóból 75-nek magyar kis- és középvállalkozások (kkv) adnak kenyérkereseti lehetőséget. Ezért "saját nemzeti célunknak és érdekünknek kell tekinteni, hogy a magyar vállalkozó szellemet képviselő kkv-k sikeresek lehessenek" – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint a magyar gazdaság akkor maradhat stabilan növekedési pályán, akkor lesz megdönthetetlen, ha megsokszorozódik a sikeres kkv-k száma.

Orbán: van szufla a magyar gazdaságban

A kormányfő vállalkozó nemzetnek nevezte a magyart, – mint mondta –, "azért vállalkozunk, mert szeretjük a szabadságot, akkor teljesítünk jól, ha mi dönthetjük el, hogy mibe vágjuk a fejszénket, ha mi irányítjuk a sorsunkat. (...) A diktatúra nem a mi műfajunk, van, akinek az jól megy, a magyaroknak nem áll jól".

Orbán Viktor szerint a Master Good tulajdonosának, Bárány Lászlónak és családjának a sikere is bizonyíték arra, hogy a magyar gazdaságot a vállalkozni akaró családok tehetik erősebbé. Felhívta a figyelmet arra, hogy a most átadott új üzemhez hasonló mindössze öt van egész Európában.

Hozzátette, ez a cég is azt példázza, hogy a magyar bankrendszer magyar kézben lévő része által nyújtott hitelek – különösen az exporttevékenységhez adott kölcsönök – szükségesek most és a jövőben is.

Jelezte továbbá, hogy Északkelet-Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója, a Master Good cégcsoport az elmúlt években mintegy 40 millió forint támogatást adott civil, kulturális és sportszervezeteknek. "Ezt meg kell becsülnünk, különösen manapság, amikor vannak olyan külföldi kézben lévő óriásvállalatok, amelyek a mi kenyerünket eszik, amelyeket beengedünk magunk közé, amelyek rajtunk keresnek súlyos tízmilliárdos profitokat, mégis visszaélnek a vendégjoggal, és ki akarják húzni magukat az adófizetés terhe alól" – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor azt is mondta, kormánya helyesen döntött, amikor vállalta a keleti piac kapuinak kinyitását a magyar vállalkozásoknak. "Azt szeretnénk, ha ezek a kapuk sarkig ki lennének tárva a magyar vállalkozások előtt" – jelentette ki a miniszterelnök.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
"Orbán Piktor beszédében úgy fogalmazott: ma csak azért van Magyarországon gazdasági növekedés, azért bővül a foglalkoztatás, mert a magyar vállalkozó szellem nem hagyta és nem hagyja magát, hogy én és dilettáns bandám tönkre tegye őket".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Hát nem tudom hogy van e még szufla ha már egy ilyen minivágóhidat is vicctornak kell felavatni mert nincs más.

Rákosi pajtás legalább a Dunai Vasművet avatta ahol több ezer ember dolgozott, na akkor még volt szufla.
kukac50
Orbán azt hiszi mindenki hülye olyan mint Ő mert félig kész építményeket adnak át,ezzel félre vezetik a Népet. Ez Miniszterektől képviselőktől pofátlan cselekedet.
libelle
@bakegya: Nagyon jó. Mert érthetetlen ez sok "kilfeldi" elnevezés.
pityuka
"...a gyáravatók alapján úgy tűnik, "van szufla a magyar gazdaságban..."
Ez legalább egy akkor hülyeség, mintha azt mondanám: a mai kánikulai nap után úgy tűnik, az idén nem lesz tél.
nyanya001
Ezért aztán 7 évre visszamenőleg kivetünk újabb adót
hadd dögöljön be a vállalkozó !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.