Orbán Viktor miniszterelnök szerint a gyáravatók alapján úgy tűnik, "van szufla a magyar gazdaságban, és ez reménnyel tölthet el bennünket".

A kormányfő ezt csütörtökön mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, a baromfitenyésztéssel, -vágással és -feldolgozással foglalkozó Master Good cégcsoport üzemavatóján.

Orbán Viktor beszédében úgy fogalmazott: ma csak azért van Magyarországon gazdasági növekedés, azért bővül a foglalkoztatás, mert a magyar vállalkozó szellem nem hagyta és nem hagyja magát.

Kiemelte, hogy száz magyar dolgozóból 75-nek magyar kis- és középvállalkozások (kkv) adnak kenyérkereseti lehetőséget. Ezért "saját nemzeti célunknak és érdekünknek kell tekinteni, hogy a magyar vállalkozó szellemet képviselő kkv-k sikeresek lehessenek" – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint a magyar gazdaság akkor maradhat stabilan növekedési pályán, akkor lesz megdönthetetlen, ha megsokszorozódik a sikeres kkv-k száma.

Orbán: van szufla a magyar gazdaságban

A kormányfő vállalkozó nemzetnek nevezte a magyart, – mint mondta –, "azért vállalkozunk, mert szeretjük a szabadságot, akkor teljesítünk jól, ha mi dönthetjük el, hogy mibe vágjuk a fejszénket, ha mi irányítjuk a sorsunkat. (...) A diktatúra nem a mi műfajunk, van, akinek az jól megy, a magyaroknak nem áll jól".

Orbán Viktor szerint a Master Good tulajdonosának, Bárány Lászlónak és családjának a sikere is bizonyíték arra, hogy a magyar gazdaságot a vállalkozni akaró családok tehetik erősebbé. Felhívta a figyelmet arra, hogy a most átadott új üzemhez hasonló mindössze öt van egész Európában.

Hozzátette, ez a cég is azt példázza, hogy a magyar bankrendszer magyar kézben lévő része által nyújtott hitelek – különösen az exporttevékenységhez adott kölcsönök – szükségesek most és a jövőben is.

Jelezte továbbá, hogy Északkelet-Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója, a Master Good cégcsoport az elmúlt években mintegy 40 millió forint támogatást adott civil, kulturális és sportszervezeteknek. "Ezt meg kell becsülnünk, különösen manapság, amikor vannak olyan külföldi kézben lévő óriásvállalatok, amelyek a mi kenyerünket eszik, amelyeket beengedünk magunk közé, amelyek rajtunk keresnek súlyos tízmilliárdos profitokat, mégis visszaélnek a vendégjoggal, és ki akarják húzni magukat az adófizetés terhe alól" – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor azt is mondta, kormánya helyesen döntött, amikor vállalta a keleti piac kapuinak kinyitását a magyar vállalkozásoknak. "Azt szeretnénk, ha ezek a kapuk sarkig ki lennének tárva a magyar vállalkozások előtt" – jelentette ki a miniszterelnök.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
"Orbán Piktor beszédében úgy fogalmazott: ma csak azért van Magyarországon gazdasági növekedés, azért bővül a foglalkoztatás, mert a magyar vállalkozó szellem nem hagyta és nem hagyja magát, hogy én és dilettáns bandám tönkre tegye őket".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
joopapa
"Orbán Piktor beszédében úgy fogalmazott: ma csak azért van Magyarországon gazdasági növekedés, azért bővül a foglalkoztatás, mert a magyar vállalkozó szellem nem hagyta és nem hagyja magát, hogy én és dilettáns bandám tönkre tegye őket".
csikknorisz
"száz magyar
dolgozóból 75-nek magyar kis- és középvállalkozások (kkv) adnak kenyérkereseti
lehetőséget"
A nagyvállalatoknál és a közszférában csak a munkavállalók 25%-a dolgozna? Ez elég nehezen hihető.
Dr. Felipe
"A kormányfő ezt csütörtökön mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, a baromfitenyésztéssel, -vágással és -feldolgozással foglalkozó Master Good cégcsoport üzemavatóján."

Csak nehogy seszták elvtárs ezt is eltüntesse mint a többit ott Kisvárda környékén.
pbalage
biztos csak azt annyit akart mondani, hogy "Magyarország jobban teljesít", csak hirtelen nem ugrott be neki a jelmondat.
Meine Ehre heisst Treue
És a milliónyi nyomorgó, napról napra élő emberben vajon meddig lesz kraft???
bakegya
Csakkk arra lennék kíváncsi mitől Master Good ez a bárány-ha magyar?-talán csak nem angol anyanyelvűek ezek a tyukok!?
Hellcat
Van amíg a fidesz ki nem nyomja belőle a maradékot is.
Senara
" A diktatúra nem a mi műfajunk, van, akinek az jól megy, a magyaroknak nem áll jól". !!! Könyörgöm valaki magyarázza el , csirke vágóhíd avatásán , hogy jutott eszébe a diktatúra ...Lehet mi következünk ?
human
Hát ha lemásznátok a nyakáról még rendesen lélegezni is tudna.
Desischado
Persze! Amíg ki nem nyuvad, mert tőletek nem kap levegőt! Baromarc! Ha a hülyeség fájna, úgy ordítanál, hogy Angliáig, Japánig elhallatszana!
nezelodo
Ha a gazdasági életet csak a gyáravatók jellemeznék, ahova eljár villogni a vezér, rendben lenne minden. Vajon miért nem villog ott ahol üzemeket zárnak be, csoportos létszámleépítés van, vagy csak egyszerűen csődbe ment a cég? Szám szerint sokkal több magamutogatási lehetősége lenne ezeken a helyeken, és ott aztán elmagyarázhatná arany szájával a kirúgottaknak, hogy ez miért jó nekik! Ezekről nem, vagy csak szőrmentén beszél a seggnyaló médiája!
mate03
@human: Kár belé ez a drága Magyar levegő! Attól tartok hamarosan a levegő után is adóznunk kell!
Dr. Felipe
Hát nem tudom hogy van e még szufla ha már egy ilyen minivágóhidat is vicctornak kell felavatni mert nincs más.

Rákosi pajtás legalább a Dunai Vasművet avatta ahol több ezer ember dolgozott, na akkor még volt szufla.
kukac50
Orbán azt hiszi mindenki hülye olyan mint Ő mert félig kész építményeket adnak át,ezzel félre vezetik a Népet. Ez Miniszterektől képviselőktől pofátlan cselekedet.
libelle
@bakegya: Nagyon jó. Mert érthetetlen ez sok "kilfeldi" elnevezés.
pityuka
"...a gyáravatók alapján úgy tűnik, "van szufla a magyar gazdaságban..."
Ez legalább egy akkor hülyeség, mintha azt mondanám: a mai kánikulai nap után úgy tűnik, az idén nem lesz tél.
nyanya001
Ezért aztán 7 évre visszamenőleg kivetünk újabb adót
hadd dögöljön be a vállalkozó !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.