Pintér Sándor belügyminiszter 2010 és 2013 között közel 2,7 milliárd – a Magyar Narancs számításai szerint 2 663 293 543 – adóköteles forintot felejtett el bevallani, a parlament mentelmi bizottságának leadott vagyonnyilatkozataiban.

2010-ben, a kormányváltást megelőzően Pintér – feltételezhetően az összeférhetetlenség elkerülése végett – túladott a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt-n. A cégek értékesítéséből befolyt jövedelem – vagyis a megszerzésükre fordított és az eladásukból származó összeg különbözete – ugyanakkor adóköteles jövedelemnek minősül, ezért a vagyonnyilatkozatban szerepeltetni kell(et volna) – érvel a Magyar Narancs.

Pintér vagyonnyilatkozatában jövedelemként csak az 1,2 millió forintos miniszteri fizetése és a nyugdíja van megjelölve. A közzétett szja-adatok szerint viszont a belügyminiszternek 2010-ben 1,6 milliárd, 2011-ben 477 millió, 2012-ben pedig 503 millió – vagyis három év alatt összesen közel 2,6 milliárd – forint külön adózó jövedelme keletkezett.

A titkolózást az magyarázhatja, hogy a vagyonnyilatkozatban tételesen meg kell határozni, hogy honnan származik a jövedelem, így az is kiderült volna, hogy Pintér mikor, kitől, miért kapott pénzt.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
A múltkor én is találtam a zsebemben egy százast, amit félretettem a Lidl bevásárlókocsijára.
Úgy meglepődtem, örömömben a seggére is vertem! :
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
koszpeko
Milyen érdekes,hogy erról a "szabad és független" média hallgat.
Még az "objektív" ATV is.
Azt szeretem amikor a betelefonálótól a fórumban megkérdezik egy-egy állitásra,hogy milyen bizonyitéka van.
Ők hetekig nyomták a Simon ügyet az április hatodikai választások előtt minden bizonyiték nélkül.
nezelodo
Nem kell zrikálni a Sanya Bát' Sokan ebben a hajlott korban azt is elfelejtik, hogy ha pisil kell le kell tolni a gatyáját. Ő csak a vagyonáról feledkezett meg. Bár biztos szedi a Cavintont, de mindenki tudja, hogy hatástalan, gondolom, most bepereli a gyártót a vagyonbevallása miatt!!
qxy
Tudjátok mit csinálnék? Le venném a számlájáról.
Indok,.- Ha te el felejtetted, akkor az úgy van jó. felejtsd el. Tuti hogy aleg közelebbi adó bevallásnál mindenki úgy ki töltené mint a kis angyal.
Vadlaci
@qxy: Az rendjén is lenne, ha levennék a számlájáról, de hova tennék. Mészáros Lőrinc más forrásból kapja. Ez a pénz is eltűnne,mint a magánnyugdíjpénztárból kirabolt 3 milliárd.
Kötzel azonos nagyságrend. Csak nincs valami összefüggés a manyup és sanya titkos
pénze között?
qxy
@Vadlaci: Tudod, gondoltam már arra hogy meg kellene kérdezni egy Fidesz gyűlésen.
Jó sok politikus meg bukott és el vették a jogtalanul fel vett pénzeket de soha nem volt egy hír hogy ,?- Na ez a 25 millió forint, erre lett rá fordítva. Vagyis, lehet hogy nem is vették el tőle csak így ki van nyomva a nép szeme ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.