Tovább habzik a Magyar Nemzet kontra Havasi Bertalan minibotrány, napközben Havasi válaszolt a Nemzet cikkére, most pedig azok viszont. A kormányújság a vita hevében azt is bedobta, hogy Havasit az adófizetők pénzelik – innen lesz izgalmas a következő menet, még nem késő kimenni egy kis popcornért!

Ahogy reggel írtuk, Havasi Bertalan a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár fizikailag inzultálta a Magyar Nemzet munkatársát Tusványoson. Legalábbis ezt állította a lap hétfői cikke.

Aztán Havasi reagált, szerinte más történt:

"Szeretném felhívni a Magyar Nemzet figyelmét, hogy a hazugság nem tartozik a polgári, keresztény, konzervatív erények közé. Komolyan hihetőnek és reálisnak tartja a Magyar Nemzet, hogy miközben háttal állok három fotósnak (a Magyar Nemzeté, a táborszervezőké plusz egy ismeretlen), akik háromszoros túlerővel tolnak előrefelé, „te pöcs” és „lefejellek” fenyegetőzésekkel, és akiket én „Ne toljatok már be a kocsiba, jó? Köszönöm!” szavakkal próbálok jobb belátásra téríteni (videofelvétel bizonyítja!), tehát hogy mindezek után én vagyok az „inzultáló”, a „bunkó”, az „agresszor”? Érdekes: a táborszervezők fotósa még ott helyben bocsánatot kért tőlem, ezzel szemben a Magyar Nemzet rágalmazó cikkel áll elő – több nappal az eset után. Kissé gyanús."

Mire fel a Nemzet beszaladt a "ki kap több közpénzt" utcába:

Nézzük, mi történt pontosan szombat délután Tusnádfürdőn! A szabadegyetemen megtartott előadása után Orbán Viktor és kísérete elindult az EMNT-sátor irányába. A lépcső alján, oldalt állt Tóth Tibor, a Magyar Nemzet fotóriportere, mellette Haáz Sándor, a tábor szervezői által megbízott erdélyi fotós, és egy harmadik riporter. A lépcső alatti úton várakozott a miniszterelnök autója. A miniszterelnökkel együtt érkező Havasi Bertalan a magyar nemzetes fotóriportert – Tóth Tibort – a lépcsőn könyékkel gyomron ütötte, ő emiatt nekitántorodott a mellette álló erdélyi fotósnak, aki épp fényképezett volna, így a saját készülékével fejbe verte önmagát.

Tóth Tibor azt mondta Havasi Bertalannak: Ezt nem kellene csinálnod! Erre a miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár visszakérdezett: Miért, akkor mi lesz? A Magyar Nemzet fotósa helyett Haáz Sándor válaszolt: Lefejellek, te pöcs! Haáz Sándor később a táborszervezők kérésére elnézést kért a miniszterelnök sajtófőnökétől.

Bár a nyilvános kommunikációban megengedhetetlen ez a hangvétel, mégis úgy gondoljuk, hogy ott és akkor az erdélyi kolléga (tehát nem a Magyar Nemzet újságírója) adekvát választ adott egy otromba viselkedésre. Ahogy Székelyföldön fogalmaznak: amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten!

Mi úgy gondoljuk, a nyilvánosságot képviselő újságírókkal szemben egy közhivatalnoknak (aki az adófizetők pénzéből kapja a fizetését) korrektnek kell lennie, a társas érintkezési normákat messzemenően betartva. A miniszterelnök védelme, a munkájukat végző újságírók tartózkodási helyének megválasztása szerintünk nem a sajtófőnök feladata. Havasi Bertalan a közelmúltban többször összetűzésbe került a magyar sajtó több munkatársával, köztük a Magyar Nemzet munkatársaival is. Agresszív viselkedése, pökhendi reakciói véleményünk szerint méltatlanok egy magyar közalkalmazotthoz. Úgy gondoljuk, egy sajtófőnöknek azt is illene tudnia, hogy a hazai országos napilapok – így a Magyar Nemzet is – az elmúlt évtizedekben nem jelentek meg vasárnap, így a hétfői volt az első lapszám, amelyben reagálhattunk egy szombat délutáni eseményre.

Amint érkezik Havasi Bertalan viszontválasza, ígérjük, idemásoljuk.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Ez van, ha mindenki egy segg felé tülekszik. Előbb-utóbb valakinek nem jut hely és a másik lábára lép.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
alte trottel
@nemkati: Csabakirályfi, csillagösvényen,hófehér táltos paripán? De hiszen már itt van, földbetiporta a szemkilövő hazug gyurcsótánylibajnait, szétszaggatta a rezsidémont, kiűzte az ájemefsárkányt, megmentette a nyugdíjakat az eltőzsdézéstől és kapunk tőle ajándékba csilivili stadionokat és Paks kettőt. Mit akarsz még? Kétharmad vazze, kétharmad!
ancika
Az, hogy a nyilvánosság előtt egymásnak esnek, jelzi, hogy a nemnyilvános nexusokban is van már bőven feszkó. A fülkeforradalom felfalja saját gyermekeit... Csak nem győzzük kivárni, az a problémám.
mariaberta
@m.macskosz: A képen jól látszik, milyen fff-a gyerek ez a Vajna.Tímea bizonyára ezt IS értékeli /.Hogy én milyen undok vagyok!/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.