Tovább habzik a Magyar Nemzet kontra Havasi Bertalan minibotrány, napközben Havasi válaszolt a Nemzet cikkére, most pedig azok viszont. A kormányújság a vita hevében azt is bedobta, hogy Havasit az adófizetők pénzelik – innen lesz izgalmas a következő menet, még nem késő kimenni egy kis popcornért!

Ahogy reggel írtuk, Havasi Bertalan a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár fizikailag inzultálta a Magyar Nemzet munkatársát Tusványoson. Legalábbis ezt állította a lap hétfői cikke.

Aztán Havasi reagált, szerinte más történt:

"Szeretném felhívni a Magyar Nemzet figyelmét, hogy a hazugság nem tartozik a polgári, keresztény, konzervatív erények közé. Komolyan hihetőnek és reálisnak tartja a Magyar Nemzet, hogy miközben háttal állok három fotósnak (a Magyar Nemzeté, a táborszervezőké plusz egy ismeretlen), akik háromszoros túlerővel tolnak előrefelé, „te pöcs” és „lefejellek” fenyegetőzésekkel, és akiket én „Ne toljatok már be a kocsiba, jó? Köszönöm!” szavakkal próbálok jobb belátásra téríteni (videofelvétel bizonyítja!), tehát hogy mindezek után én vagyok az „inzultáló”, a „bunkó”, az „agresszor”? Érdekes: a táborszervezők fotósa még ott helyben bocsánatot kért tőlem, ezzel szemben a Magyar Nemzet rágalmazó cikkel áll elő – több nappal az eset után. Kissé gyanús."

Mire fel a Nemzet beszaladt a "ki kap több közpénzt" utcába:

Nézzük, mi történt pontosan szombat délután Tusnádfürdőn! A szabadegyetemen megtartott előadása után Orbán Viktor és kísérete elindult az EMNT-sátor irányába. A lépcső alján, oldalt állt Tóth Tibor, a Magyar Nemzet fotóriportere, mellette Haáz Sándor, a tábor szervezői által megbízott erdélyi fotós, és egy harmadik riporter. A lépcső alatti úton várakozott a miniszterelnök autója. A miniszterelnökkel együtt érkező Havasi Bertalan a magyar nemzetes fotóriportert – Tóth Tibort – a lépcsőn könyékkel gyomron ütötte, ő emiatt nekitántorodott a mellette álló erdélyi fotósnak, aki épp fényképezett volna, így a saját készülékével fejbe verte önmagát.

Tóth Tibor azt mondta Havasi Bertalannak: Ezt nem kellene csinálnod! Erre a miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár visszakérdezett: Miért, akkor mi lesz? A Magyar Nemzet fotósa helyett Haáz Sándor válaszolt: Lefejellek, te pöcs! Haáz Sándor később a táborszervezők kérésére elnézést kért a miniszterelnök sajtófőnökétől.

Bár a nyilvános kommunikációban megengedhetetlen ez a hangvétel, mégis úgy gondoljuk, hogy ott és akkor az erdélyi kolléga (tehát nem a Magyar Nemzet újságírója) adekvát választ adott egy otromba viselkedésre. Ahogy Székelyföldön fogalmaznak: amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten!

Mi úgy gondoljuk, a nyilvánosságot képviselő újságírókkal szemben egy közhivatalnoknak (aki az adófizetők pénzéből kapja a fizetését) korrektnek kell lennie, a társas érintkezési normákat messzemenően betartva. A miniszterelnök védelme, a munkájukat végző újságírók tartózkodási helyének megválasztása szerintünk nem a sajtófőnök feladata. Havasi Bertalan a közelmúltban többször összetűzésbe került a magyar sajtó több munkatársával, köztük a Magyar Nemzet munkatársaival is. Agresszív viselkedése, pökhendi reakciói véleményünk szerint méltatlanok egy magyar közalkalmazotthoz. Úgy gondoljuk, egy sajtófőnöknek azt is illene tudnia, hogy a hazai országos napilapok – így a Magyar Nemzet is – az elmúlt évtizedekben nem jelentek meg vasárnap, így a hétfői volt az első lapszám, amelyben reagálhattunk egy szombat délutáni eseményre.

Amint érkezik Havasi Bertalan viszontválasza, ígérjük, idemásoljuk.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Ez van, ha mindenki egy segg felé tülekszik. Előbb-utóbb valakinek nem jut hely és a másik lábára lép.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Ez van, ha mindenki egy segg felé tülekszik. Előbb-utóbb valakinek nem jut hely és a másik lábára lép.
nyanya001
Nem kellene vitázni !
Egyikőjük nagyobb mint a másik !
ancika
Nekem ez tetszik... üsd vágd, nem apád, nem anyád...
Cicamama55
Íme a "Csillagok Háborúja" magyar változata. Ez még csak a bevetetés...
m.macskosz
@Cicamama55: ...vagy beetetés...nekünk.
Hellcat
Ez egyre jobb :D Az kell még, hogy a fidesz maga ellen ugrassza a saját médiáját :D
Dr. Felipe
Még jó hogy habonyosárpi nem járt arra.
volvós
Most miért baj, az, hogy azt - " Hogy havasibercike egy pöcs " -
nyilvánosan is elhangzott...Senki sem gondolta, hogy nem igy van...
Láttuk már a Miniszterelnök segge körül matatni...
De hogy a Magyar Nemzet is már ??? hihihihihihi
" Apa !!! Kezdödik !!"
kkalman
Megy a cirkusz, hogy legyen min rágódnunk. Elképzelhető, hogy maga Orbán rendelte meg, hogy elterelje a figyelmet a gyalázatos beszédéről.
Fradigege
Hogy néz már ki ez a pöcs?! Egy ánti-tállentum. Ezt az általánosba szanaszét szívatták. Buzgó-mócsing. Állandóan szerepel. Ezen a képen pont úgy néz ki, mint egy hulla rabló.
volvós
Persze ha havasibercike bukik és lapát...
hát menekülni kell az országból neki !!!
mert egy párszor kihúzta a gyufát...
és lesz dádá ...kis pöcs efftárs !!
szaboria1
Ne feledjétek a Magyar Nemzet nem kapott mentességet a reklám adó megfizetése alól. Pedig igazán Ők voltak akik még a posta ládájukban is találtak leleplező iratokat.
nemkati
Számomra értelmezhetetlen, ha a Magyar Nemzet szervilizmust emleget. Egyszerűen nem tudom hova tenni.
m.macskosz
@nemkati: Lehet, hogy beleolvastak egy ÚJSÁGba és onnan ollózták.
volvós
@m.macskosz: diszmadarak...csak nem " házastársak " ???:-)))))
nemkati
@m.macskosz: Te viccolsz velem! Ezt egy Magyar Nemzet nem teheti meg büntetlenül.

Az tökre kizárt, hogy nekik is betelt a pohár, vagy hogy tükörbe néztek, és rájukjött a hányinger? Akár igen, akár nem, remélem, legaláb egyen-ketten eljutnak idáig a jobboldali szervilisek közül.
m.macskosz
@nemkati: Még korai! Amikor Orbán bukik, lemond, vagy akármi, akkor jön el a patkányok ideje!
Figyeld meg, mennyien utálták, megvetették, fúrták titokban...:)
nemkati
@m.macskosz: Hehe. :))
Az biztos, ha 0rbán bukik, gombamódra fognak szaporodni azok, akik a regnálása alatt hogy ellene voltak! Csak nehéz lesz most, az internet korában erre bizonyítékkal előjönni.

Valószínűleg igaz lehet annak az Indexnek név nélkül nyilatkozó újságírónak a megállapíítása, aki ezt mondta:

"Sajnos a jobboldali értelmiség egy része rettentő szervilis. Egy másik részét megvették. És vannak, akiket kiátkoztak és ha bármi kritikusat mer mondani, ráfogják, hogy a baloldal szekerét tolja"

index.hu/belfold/2014/07/28/nemcsak_a_baloldalt_dobbentette_meg_orban_beszede/
lajospapa
Ez csak egy kis cirkusz.. Ezzel is kevesebb kenyér kell. Nem jó az ha a beosztott érinthetetlen. Még elbízza magát.
m.macskosz
@nemkati: "Csak nehéz lesz most, az internet korában erre bizonyítékkal előjönni."
Naiv emberke vagy. Öt percenként jelennek meg az interneten a múlt- és jelenbeli disznóságaik,
van valami következménye?! :(
nemkati
Rémlik, mintha a reklámadóval kapcsolatban a HírTv is nemtetszését fejezte volna ki pár hete, de lehet, rosszul emlékszem. Azt viszont csak most vettem észre, hogy ha a HírTv oldalára szeretnék felmenni, akkor a mno.hu/hirtv oldal jön be. Olyan, hogy www.hirtv.hu, olyan nincs.
m.macskosz
@nemkati: Egy ilyet azért találtam, de tényleg a mno jön be.
www.eloadas.tv/tv/live/hir-tv.htm
csikknorisz
Haáz Sándor pedig az MTI-nek dolgozik ( www.sajto-foto.hu/hu/fotos/haaz-sandor ), ami szintén közpénzből működik, és szintén a kormányt csókolgatja, elég, ha megnézzük/hallgatjuk a pár éve rájuk bízott közmédiás hírműsorokat. Már csak az a kérdés, hogy ki lehetett a "harmadik riporter"? Csak nem a Magyar Hírlaptól volt? :)
nemkati
@m.macskosz: Hát, sajnos, ez igaz. :(
Ezeknek mindent lehet mondani, majd mindennek az ellenkezőjét, és semmi nem történik. Ma, hogy az MSZP követelte hogy Seszták mondjon le a tömeges cégeltüntetések után a legutóbb kiderült ügyvédi törvénytelenségek miatt is, a NFM vélasza ez volt: Seszták Miklós fejlesztési miniszter ügyvédként maradéktalanul betartotta a jogszabályi és a szakmaetikai előírásokat, és visszautasítják a tárcavezető korábbi ügyvédi tevékenységével kapcsolatban megfogalmazott, „lejárató célzatú, alaptalan vádakat”.

Így, egyszerűen lesöprik a tényeket.
m.macskosz
@nemkati: Azt hiszem, itt tényleg csak egy puccs segítene, de azt sem tudom, ki tudná végrehajtani. Forradalom nem lesz. Nem is szeretném, ha lenne. Az ellenzék időnként úgy viselkedik, mintha Orbán megvette volna őket kilóra...:(
nemkati
@m.macskosz: Ez valami őskövület? :) Vagy a mno-ról is el lehet ide jutni? :)
m.macskosz
@nemkati: A Google keresőbe azt írtam be, hogy hírtévé
nemkati
@m.macskosz: Itthon nálunk majdnem naponta elhangzik, hogy csak dühöngünk, sírunk-rívunk, felháborodunk, elképedünk, de ettől még semmi nem fog változni. Én se szeretnék se forradalmat, se polgárháborút, se puccsot, de ez a förtelem nem fog magától elvonulni. Ezt le kell onnan pofozni. De kinek? Vagy bízhatunk abban, hogy a mostani feltétlen híveinek is egyszercsak betelik a pohár? Szerintem amíg nem jelenik meg egy ember, és mellé sok szavahihető, bizalomra érdemes ember, akit mindenki választhat, aki 0rbánt már a pokolba kívánja, addig minden marad a régiben. Gyurcsány és Bajnai adtak némi reményt 4 hónapja, de már ők sem. :(
A többi meg lekvár.
dzurinda
@nemkati: Majd ha alakul egy értelmes alternatíva a baloldalon, és a régi mammutok hajlandóak lesznek félreállni, akkor legyőzhető lesz Orbán. A baj az, hogy csinálhat bármit a jelenlegi kormány, kb. két millió követője mindig lesz, ezek azok az emberek, akik akkor is követnék Orbánt, ha személyesen venné el az összes vagyonukat.
Desischado
Én azt mondom, hogy eljön a bukásuk ideje. A kérdés csak az, hogy kibírjuk e eddig!
alte trottel
@nemkati: Ne álmodozz. Tudod, van az a pénz!
alte trottel
@nemkati: Csabakirályfi, csillagösvényen,hófehér táltos paripán? De hiszen már itt van, földbetiporta a szemkilövő hazug gyurcsótánylibajnait, szétszaggatta a rezsidémont, kiűzte az ájemefsárkányt, megmentette a nyugdíjakat az eltőzsdézéstől és kapunk tőle ajándékba csilivili stadionokat és Paks kettőt. Mit akarsz még? Kétharmad vazze, kétharmad!
ancika
Az, hogy a nyilvánosság előtt egymásnak esnek, jelzi, hogy a nemnyilvános nexusokban is van már bőven feszkó. A fülkeforradalom felfalja saját gyermekeit... Csak nem győzzük kivárni, az a problémám.
mariaberta
@m.macskosz: A képen jól látszik, milyen fff-a gyerek ez a Vajna.Tímea bizonyára ezt IS értékeli /.Hogy én milyen undok vagyok!/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.