Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének igazgatója szerint Orbán Viktor kormányfő Tusnádfürdőn mondott beszédében erős liberalizmuskritika fogalmazódott meg. Egy liberalizmusellenes érvelés hangzott el – tette hozzá.

Az elemző, a Századvég Alapítvány elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök egy logikusan felépített, érvelő, nem túl hosszú beszédet mondott, amelynek volt egy megírt és egy spontán része is. Orbán Viktor tett egy értékelést arról, hogy áll a világ – mondta Lánczi András, megjegyezve: Orbán Viktor mindig is törekedett arra, hogy a világot és abban Magyarország helyzetét együtt értékelje.

Lánczi András szerint Orbán Viktor nem mondta azt, hogy kiveszik az alkotmányból a liberális alapjogokat. Az alapítvány elnökének véleménye szerint Magyarországon megvalósult a liberális demokrácia. Azt nem kell védeni, számon kérni, ami megvalósult – szögezte le, megjegyezve: az a nagy kérdés, a jövőben hogy és mint legyen.

"Kritikátlanul tovább azt mímelni, hogy ezek a dolgok így mehetnek, nem megy" – fogalmazott az elemző.

A Századvég Alapítvány elnöke megjegyezte, a miniszterelnök a beszédében folyamatosan utalt arra, hogy a szociális piacgazdaság válaszút előtt áll. "Kétszáz éve ezzel a szabadversenyes kapitalizmussal küzdünk" – emelte ki az elemző, aki szerint két válasz lehetséges: vagy azt mondjuk, hogy államelvű módon közelítünk ehhez, vagy azt, hogy mindent a piacra hagyunk. "Jelzem, ez utóbbival még senki nem kísérletezett" – fűzte hozzá.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Helyes a bőgés, oroszlán: meg is kell hálálni a századvégnek juttatott százmilliókat.
Az meg, hogy kilóg a lóláb, kit érdekel?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Valóban nem árt egy kis szépítés, volt a beszédben egy kis rögtönzés is, ami nem volt diplomatikus:nagyobb a nemzetközi visszhangja, mint a belföldi (választási) haszna.
m.macskosz
Helyes a bőgés, oroszlán: meg is kell hálálni a századvégnek juttatott százmilliókat.
Az meg, hogy kilóg a lóláb, kit érdekel?!
Jankó123
Így lenne telitalálatom a lottón!
:-)))
nyanya001
@m.macskosz: 4,7 milliárd állami megbízást kapott az elmúlt 3 évben !

Ja, és ezek pénzelik a Cuschlagot is !
dömdödöm
Kérdés hogy hogyan csinálják mind ezt ,mármint az állam elvű módon szabályozott piac kontrollt . Méterekben és párt elvek alapján szabják meg ( a dohánybót csak megbízható ,lehetőleg ismerősé lehet 50 méterre a nyilvános retyitől és 25 méterre a buszmegállótól ,39 és fél méterre a legközelebbi szemeteskukától és nagyon távol a hipermarkettől de mégtávolabb a benzinkúttól mert a cigi az gyulékony anyag . Igy szerezve piaci egyeduralmat egy bizonyos válogatott klikknek , és tisztességtelen piaci előnyt egyeseknek . Akár még fantázia is lehetne benne ha nem rombolnák a tisztességes piaci verseny feltételeit és nem lennének egyéb negatív mellékhatásai
az intézkedéseknek .

lehet
Jankó123
Kíváncsi vagyok, mennyi idő kell a 180°-os magyarázatig.
Szerintem, most ért véget az eligazítás!
m.macskosz
Általánosságban dr.Heim Péterről, a Századvég ig.-ról:
hvg.hu/cimke/Heim_P%C3%A9ter
Senara
Lánczi András úr ,ha a szart átcsomagoljuk díszcsomagolásba , attól az szar marad .
bencemacska
Ezek szerint Lánczi András OV nem hivatalos agykurkásza, megpróbálja előkaparni - és bevehetővé tenni - a gondolatait a gondolkodó emberek számára is.

Közlöm: nem sikerült, így sem vesszük be!!!
evacica
Megette a fene mikor egy beszédet magyarázni kell, főleg úgy, hogy valaki más mondja meg, hogy mit értett az elmondoja a beszédében amondottak alatt! Kár ezt szépiteni . értettük, Orbán diktaturát akar, és azt akarja, hogy minden tőle függjön, méga levegő vétel is ebben a nyomorult országban! És ezt még haggya ez a nép, nem is beszélve a jobb olali értelmiségről, akikről hát mit ne mondjak nincs túl jó véleményem, a gerincükkel valami baj történt.
Jankó123
@caligne: Tiéd a mai fődíj!
:-))))) :-))))
nyanya001
@m.macskosz: Nem csak a lóláb lóg ki ...
de még ama bizonyosa is a lónak !
Mobil123
Tessen már azt is elmondani a vezírnek hogy Én most mire gondolok!! :-DD
m.macskosz
@Mobil123: Kedvenc kajád, mellyel látogatáskor kedveskedhetnék Neked Kalocsán?
Mobil123
@m.macskosz: :-DD inkább a mecseki uránbányába .
m.macskosz
@Mobil123: Na, annyira talán nem rossz még a helyzet..:)
Mobil123
@m.macskosz: Te! Én a vezírre gondoltam .
m.macskosz
@Mobil123: Akkor rendesen elbeszéltünk egymás mellett!
Nem volt gyanús, hogy tőled kérdeztem, mi a kedvenc kajád,
meg az, hogy Kalocsán női börtön van? :)
Mobil123
@m.macskosz: Van ott férfi részleg is és azért válaszoltam a bányát.
karma1
@m.macskosz: 12.32-re: Sajna, barmit szeretne is a baratnonk, csak a pizza fer el a racs kozott, oldalra forditva...:o)) Jo meg a cipoban sult buci, reszelovel a kozepen...:o))
Mobil123
@karma1: Mé akartok engem börtönbe látogatni?? :-))Én végig a vezírre gondoltam .
karma1
s@ggnyalonc lanczi nem csinal most egyebet, csak eljatssza Karinthy Frigyes es baratainak legkedvencebb jatekat, a "Hercegi vizsgat" , amikor a "tanar" feltesz egy kerdest, es a "diak" erre valaszol valami oltari nagy baromsagot, es van egy "vizsgabiztos", aki mindenkeppen at akarja nyomni a vizsgan a hulye herceg-diakot, ezert egy nyakatekert okfejtessel eljut a valasztol a kerdesig, es igy a herceg atmehet a vizsgan... Karinthy kerekasztalanal mindig rengeteg iro, muvesz ult, akik jobbnal jobb jatekokkal szorakoztattak egymast...

Kb. lanczinak es ez volt most a feladata: megmagyarazni orban ostoba kijelenteset ugy, hogy az emesztheto legyen a nepnek... Teheti, a Szazadveg jol megvan fizetve erte...
Jankó123
"Csúnyán félreértett egy amerikai elemzőt Orbán"

-Ha ennyire nem megy az Angol nyelv, arra is felhívhatnák "kegyelmes úr" figyelmét, hogy amikor a hozzá beszélő a - " DON'T "- kifejezést használja, az nem a "vezír" főúri rangját jelenti!
m.macskosz
@karma1: Nekem is Karinthy jutott eszembe a kerekasztal témában:
"A maga gyereke és az én gyerekem veri a mi gyerekünket."
De ez a kerekasztal NAGYON NEM AZ a kerekasztal. :(
volvós
@m.macskosz: ma 10:14...az a századvég, aki milliárdokért adta el a kormánynak, és utána a kormányszóvivö lett...
karma1
@Mobil123: Kisasszonkam! Akkor tessen szepen erthetoen korulirni, hogy kire teccet gondu'ni, mert Magacska mellett nem olalkodik egy lanczi nevezetu szovegmagyarazo!...:o))

Igy mar mas a leanyzo fekvese!...:o))
Mobil123
@karma1: Hát mivel a muksó azt magyarázta meg a hogy mire gondolt a setét vezír és annyira már ismersz hogy nyilván nem arra gondoltam amire Macskos gondolt hogy én legyek a börtönbe (megjegyzem nem tettem semmi törvénybe ütközőt ellentétben a politikus gyöngyeivel) így csak is a vezírre gondoltam és magyarázkodójára hogy hova menjenek.
volvós
@m.macskosz: A Századvég volt az a cég, aminek a Girnyószáz volt a tulajdonosa, aztán eladta pár milliárdért, és Ö lett a fideszes kormányszóvivö...de minek, amikor valaki beszélt a sajtónak, csak ott állt mellette...
m.macskosz
@Mobil123: Jól van, jól van, bocsánat! :)

Na, akkor mi a kedvenc kajád?
m.macskosz
@volvós: Úgy látszik nem vagyok topon, bizony ezek a fiúk mind egy alomból valók!
Kollégiumi szobák, alapítványok, Soros ösztöndíjak...
Mobil123
@m.macskosz: :-)))) )))) Rántott csirke zöldség körettel.
m.macskosz
@Mobil123: Nincs.
Kacsa aprólék leves, burgonyafőzelék húsgombóccal.
Eszi, nem eszi...:)
volvós
@Mobil123: Magyarországon 4 millió mélyszegénységben él, 500 ezer gyerek nem reggelizik, nincs tizóraija, mi meg rántott csirkét eszünk...Habár mindenki annyit is ér, amennyije van !!! Mi nem is adjuk lejebb a szinvonalat, legyen bármilyen kormány, fék, kupplung, üléshuzat...az ülésnél is a legjobb, a legszebb ... a közös !!! :-))))))))))))
m.macskosz
@volvós: Ne próbálj bűntudatot kelteni bennem! Amíg aktív voltam, nem csaltam adót, mert nem is tudtam volna, levonták tőlem az összes létező levonhatót. Mivel ez kevés volt ahhoz, hogy a
nyugdíjamból megéljek, ezért mellette dolgozom, tehát most is fizetem a fizetendő járulékokat, adókat. Sőt, a jövedelmemhez képest korrektül adakozom is. Arról nem én tehetek, hogy az állam nem úgy gazdálkodik az adóforintjaimmal, hogy ne lehessenek éhezők.
Mobil123
@volvós: Én azt írtam le mit szeretek és nem azt hogy mit eszek.
volvós
@m.macskosz: @Mobil123: Kislányaim !!! Érezzétek az iróniát a szavaimból !!!
Kezitcsókolom !!! Már ha meggyógyult ( is )
karma1
@Jankó123: 13.24-re: Tessek mondani, ha orban "csunyan felreertette" az amerikai elemzot, akkor megis hogy jogidoktorizott Oxfordban? Vagy csak betamasztottak egy fel disznot a vizsgabiztosnak, oszt jonapot? Ha meg nem szemelyesen "ertette felre" hanem valamelyik sajto'sa, akkor tan nem kene olyanokat maga kore gyujteni, akik nem ugy vettek a nyelvvizsgajukat?...
m.macskosz
@volvós: No, az még odébb van, de alakulok, köszi! :)
volvós
@caligne: 11:44

Szerintem már csak gondol évek óta !!!
A gyerekek kész vannak az elöirt létszámban,
örömre már nincs igény se otthon, se idegenben !!
karma1
@volvós: Erezzuk erezzuk szentem, hogy a fenebe ne ereznenk?...:o))
Ironia nelkul itt (is) mindenki sikongana!!!...:o((
m.macskosz
@volvós: ma, 14:00 Tompa vagyok, ...:(...most esett le a tantusz:
"az ülésnél is a legjobb, a legszebb ... a közös !!! :-))))))))))))"
volvós
@m.macskosz: Na ennek örülök., ugye a mosoly a legjobb therápia ???
" kézzelfoghatóan " :-)))))))))
Jankó123
@karma1: Talán, az ő diplomája sem jöhetett volna létre, ha nincs Soros Gyuribácsi!
coyote3
Ez a láczi nevű is egy igazi féreg... Bocs a férgektől :)
szaboria1
Nevetni való volt a kis pasi érvelése. Meg akarta magyarázni a magyarázhatatlant.
mekkelek
A fõnököt mindenáron meg kell védeni, mosdatni kell. Ha egyszer a vezír bukik akkor ennek a sok hûbéresnek - akiknek a munkája az adófizetõk részére annyi hasznot hoz mint a talicskában alvó, vizet gereblyézõ közmunkások - munka után kell nézni.
Dr. Felipe
Na most jöttek rá az idióták hogy mekkora baromságokat mondott vicctor és jönnek elő a megmagyarázók hogy nem is úgy van ahogy vicctor mondta.

Mikor embargót vezetnek be Oroszország ellen, ez az idióta meg pont most fényezi az oroszokat.
Mikor az ország 97% ban uniós pénzből épül és nem orosz pénzből.
lajospapa
Amit mondott a nagy semmin kívül, az a példaképekről szólt. Az Ő példaképeiről!
Desischado
Hitvány, moslék féreg! Engem nem tud beetetni, az eszemmel semmi baj, és pontosan értettem hazugovics a gyalázatos dumáját! Hiába próbálja ez a megélhetési hulladék kimagyarázni, hogy nem is úgy van, mert nálam nem válik be! Sajnos, nagyon is úgy van! Rohadnának meg!
Grafix69
Egyszer láttam a Gyürük ura c filmről egy dokumentum filmet ami azt magyarázta a balf@sz Európaiaknak,hogy míről szól a film , mi a mondanivalója mert itt Európában sokan nem tudták( mert egy rakás fos volt az is) Na ilyen ez a nagy magyarázat is me nem is ógy volt meg nem is azt gondolta meg a ugyan már.
Vadlaci
Kádár et. mellett nem volt ennyi seggnyaló szóvivő,meg "szakértő", meg szövegmagyarázó, mégis mindenki értette, hogy az öreg mit mondott. / A krumplileves legyen krumplileves =
nevezzük nevén a dolgokat/ Ez a Soros által finanszírozott kettéfűrészelt óriás vagy nem tudja,hogy mit beszél és azért kell utólag magyarázni, vagy nagyonis tudja, de azt is, hogy a birka népnek a hülyítés kell, ebből lehet diktatúrát faragni. / Ja, hogy az már megvalósult.../

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.