A hazánk területét esetlegesen elérő Ebolás-fertőzés kezelésére több szintes tervrendszer áll rendelkezésre – írja a Napi.hu.

A lapot azegészségügyért felelős államtitkárság arról tájékoztatta, hogy a tervek mind az ÁNTSZ OTH-ra, mind a megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerveire, mind a fertőzés behozatalának helyszínéül szolgáló repülőtérre kiterjed.

Az Európai Bizottság Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóságának az Ebola-vírus afrikai terjedéséről szóló értesítése alapján a NAV az utasok személyi poggyászának fokozottabb átvizsgálását rendelte el.

Ez alapján az EU külső vámhatárán működő légiforgalmi határátkelőhelyeken a Nyugat-Afrikából, elsősorban Guineából, Libériából, Maliból és Sierra Leonéból légi forgalomban közvetlenül vagy átszállással érkező, illetve Magyarországon átszálló utasok személyi poggyászait tételes vámvizsgálat alá vonják – olvasható a Napi.hu cikkében.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vadlaci
Az ebolát személyi poggyászban hozzák be? Milyen halmazállapotú, mekkora a terjedelme., stb ezek mind indokolt kérdések. Az egészségügy meg felkészült, na ettől félek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csip-csop
maradjon mindenki a sajàt orszàgàba igy elkerulhetjuk ezt a èletveszèlyes betegsèget. Igaz miòta megnyitottàk a hatàrokat, minden betegsèg visszajott, nèmelyik betegsègek eltuntek màr legalàbb 100 ève, TBC,kolera, ads, lebra, legtobjèt az etnikaiak hozzàk nem csak Mo-ra de az egèsz Europàra nèzve ezek milliàrdokba kerulnek minden orszàgnak.
Vadlaci
Az ebolát személyi poggyászban hozzák be? Milyen halmazállapotú, mekkora a terjedelme., stb ezek mind indokolt kérdések. Az egészségügy meg felkészült, na ettől félek.
F_Viktor
Ebola? Hahaha...
Tudtátok, ha egy orvos valamilyen műtéthez használt idegen tárgyat "felejt" a betegében, akkor (bizonyos esetek kivételével, mint pl. beteg halálát közvetlen okozza) büntetőeljárás alá nem vonható, nem minősül műhibának? Annyira mindennapossá vált a csipesz, fogó, szike, csövek, törlőkendők átruházása a műtött személybe, hogy ma már csak egy kézlegyintést érő dolog.
pbalage
Orbán MKÉ Viktor, aki vagyok, azaz Orbán Mindenhez Kiválóan Értő Viktor, eeegyöttem Önökhöz az Önök érdekében, kérem.

A betegség elkerülése végett megépítjük a Magyar Nemzeti Ebólat, ezzel is megvívjuk a nagy harcunkat a tudatlan balliberális és hanyatló nyugat ellen.
A Magyar Nemzeti Eból építési költségeire már megvannak az Úniós Források.
A kivitelező személye, azaz a Mészáros és Mészáros Kft a pályázat benyújtása után 3 hónap után kerül eldöntésre.

Vívjuk meg az igaz harcunkat a hanyatló nyugati Ebólak támadása ellen!
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
szandokan
@pbalage: Ez egy roppant bárgyú hozzászólás volt részedről, már ne is haragudj. Ez komolyabb dolog jóval annál, hogy megint Orbánozz. Habár, ha másban nem leled örömödet...
tivoli
A NAV szimatot fogott, hogy úgy csempészik útipoggyászban az ebolát, hogy nem tüntetik fel a tételes vámnyilatkozatban.
Minden személyi poggyász tételes átvizsgálása indokolt. Az utasok fizikai állapotának vizsgálatától a pánikkeltés elkerülése érdekében ezúttal eltekintenek.
bundi
hát nemrég a lépfene (valami anthrax a neve) ellen is kissé beégett a nagy védekezés...
m.macskosz
@bundi: ...és bizony-bizony ott is volt némi politikai felhangja a dolognak,
nem indokolatlanul. (Valami oligarcháról meg miniszterről, akik közeli ismerősök.)
tivoli
Tényleg, nem értem, hogy az ebola fertőzés terjedését hogy lehet csomag átvizsgálással megakadályozni? Ez megint csak valami koncepció, humbug, az állampolgárok megtévesztésére.
gödörben
Viktor !!!itt a lehetőség a határ lezárására. Nem elfelejteni meglépni. Kölönben lassabban megyünk 1800 felé.
Január
Lehet, hogy jó üzlet lesz az egész, a gyógyszeriparnak. ..., mert már rajta vannak az ügyön...
Jól megijesztik a népet, a kormányokat, és melyik az a kormány, amelyik felvállalja, hogy nem veszi meg a népe védelmére a vakcinát?
Meine Ehre heisst Treue
Jó lenne ez az ebola nevű történet, ha szelektív vagyis irányítható lenne...
szandokan
@bundi: @m.macskosz: Csak nehogy egyszer összetalálkozzatok a lépfenével. Utána nem fogtok összeesküvés elméleteket gyártani többet róla.
szandokan
@Január: Örülj annak, hogy rajta vannak az ügyön. A világjárványok ellen küzdeni kell teljes erővel, és ide nem jó egy csésze csodatea meg kézrátétel.
Vasárnapiiskolás
Egy haver szerint bekened a homlokod Niveával elmúlik az ebola.De a lépfene is..:-)))
szandokan
@Vasárnapiiskolás: Kicsit viccesre vetted ezt a dolgot, vagy rosszul látom??
Vasárnapiiskolás
@szandokan: Jól látod."aki nem fázik,ne reszkessen"-Dobó István.
szandokan
@Vasárnapiiskolás: Az ebola egyébként elég valószínűtlen nálunk.
Vasárnapiiskolás
@szandokan: Ezért nem kell rezonálni.Az egészségügy megoldja...csak liftszerelésre nincs lóvé.Különben minden ocsenyfasza:)
nemkati
Nem kellene esetleg az óvintézkedések megtételéről szóló megnyugtató hírek mellé mellékelni néhány egyéb fontos információt? Pl. hogy hogyan terjed ez az ebola, mit kell a jónépnek tenni a megelőzés érdekében, mik a tünetek amivel azonnal orvoshoz kell fordulni, ilyesmi? Szóval megnyugtató, hogy ki mindenkit, mi mindent vizsgálnak át, de én, mezei nemkati, nem megyek sehova, nem jövök sehonnan, de nem akarom elkapni, mire vigyázzak?
pbalage
@szandokan: nézd, én a Besenyő Pista Bácsit nagyon szeretem, abban a stílusban volt. Tudod, kicsoda ő?
szandokan
@pbalage: Már hogyne tudnám? Anti bácsi fingós sztorija megvan?
szandokan
@nemkati: Ne szexelj olyannal, aki afrikából jött haza, megy a hasa, vérzik a szeme, orra...
nemkati
@szandokan: Köszi. Tudtam, hogy magasan kvalifikált hozzászólásodra számíthatok. Ezzel már megkaphatod a doktori címet, legalább olyan jogosan, mint az általad tisztelt Schmitt Pál.
szandokan
@nemkati: Én csak kertelés nélkül megírtam neked, mit ne tegyél, ha megakarod előzni. Mivel a testnedvekkel terjed, és csak akkor, ha már az illető rosszul is van, ezért nagyon kicsi az esélye annak, hogy elkaphasd, itt nálunk nem ettől fogsz meghalni. Amolyan liberális stílusban válaszoltam egyébként, tudtommal az nem zavar...:-)
nemkati
@szandokan: M ire célzol? Hogy a liberális nézet áll hozzám a legközelebb? Ezt jól tudod (jól emléxel), de értem a célzást, ebben is cikized a nézetemet. Pedig ebben tántoríthatatlan vagyok. A szexben egyébként nagyon válogatós és meggondolt vagyok, ebben ne aggódj miattam. :)

Én egészen másra gondoltam, amikor a részletes felvilágosítást reklamáltam. A szex pont azért van az utolsó helyen ilyen szempontból, mert az az egyik legveszélyesebb terület minden szempontból, tehát az épeszűek ott vigyáznak a legjobban. Minden más terület ismeretlen, nem tudni, hol van veszély. Én így gondolom, ez érdekelne.
szandokan
@nemkati: A testnedvek között szerepel a vérrel, nyállal való közvetlen érintkezés is, nem véletlen, hogy afrikában a halotti szertartások miatt is fokozottan terjed, ugyanis ilyenkor közvetlenül is érintkeznek a halottal, aki ebola miatt halt meg, és a nyugati orvosok hiába próbálnak ez ellen tenni bármit is. Mint már mondtam, ahhoz, hogy elkaphasd, már eleve betegnek kell lennie a másik embernek, mert akkor fertőz csak, jobb esetben pedig ilyenkor elmegy az orvoshoz, főleg, ha tudja, éppen afrikából tért haza nem régen.
nemkati
@szandokan: Oké, meg is nyugodhatnék, beteg, rosszul levő emberrel bármilyen kapcsolat egész nagy kockázattal jár, nyilván ilyenkor az ember megfontoltabb, még akkor is, ha az a másik segítségre szorul. De mi van azzal, akiben csak lappang a betegség, netán meg se betegszik, csak vírushordozó? Egyáltalán, az ebolának ennél a fajtájánál létezik-e az, hogy valaki csak hordozza a vírust, de nem betegszik meg, viszont fertőzni képes?

Azért ezekre a kérdésekre nem biztos, hogy neked kell válaszolni, sokkal szívesebben venném a válaszokat olyasvalakitől, aki ért is hozzá.
szandokan
@nemkati: Ez egy olyan betegség, ami csak akkor fertőz, ha már kialakultak maguk a tünetek is, itt nincs olyan, hogy hordozó, ez nem terjed cseppfertőzéssel. Innentől viszont meg sem szólalok, elvégre sógórnőm csak egy egyszerű immunológus...
nemkati
@szandokan: Jó, akkor úgy veszem, hogy nem is mondtál semmit, nehogy hülyeségeket beszélj.
szandokan
@nemkati: Rendben, mindezt ő mondta nekem, én csak továbbítottam.
nemkati
@szandokan: Oké, nem bánom, akkor továbbítsd neki, amit én mondtam neked.
szandokan
@nemkati: Mármint melyik részét? Tudod, jelenleg éppen a tüdőrák ellen folytat nagyon ígéretes kutatást, Pécsen saját laborja is van, azért neki hiszek ilyen ügyekben.
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 22:23
Megnézném én azt a szex őrültet, akinek ilyen tünetek mellett szexelni van kedve :)
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 21:16 Köszi, nagyon remélem, hogy nem találkozom sem lépfenével, sem ebolával, sem kolerával, sem pestissel, de itt nincs szó összeesküvés-elméletről.
Adott egy nagygazda, --aki nagy valószínűséggel csak az uniós pénz miatt tart állatot, mert olyan embereket alkalmaz, (feltehetően igen alacsony bérért), akik még a lépfenét sem ismerik, --aki történetesen Fazekas mg.miniszter ismerőse. Hol van itt az összeesküvés.
Ja, már tudom: a politika és a gazdaság összefonódásáról beszélsz.
Na, arról nem én tehetek!
tivoli
Valahol olvastam, hogy a hetvenes évek közepén középafrikában megjelent ebolavírus mesterséges kreálmány volt, egy demokratikus ország hadi gépezete tenyésztette ki. Ha ez igaz, akkor bármikor megismételhető a járvány, az ellenszert éppen most tesztelik afrikai lakosokon.
Január
@tivoli: @ szandokan: Pontosan ezért írtam az aug. 10-i hsz-emet, mert én is úgy tudom, hogy mesterséges kreálmány+ üzlet az ebola.
csikknorisz
Ez vicc? Mármint hogy a fináncok keresik a vírust a poggyászokban?
hear
@csikknorisz: Hogy ismerik fel? Láttak már ebolát?
csikknorisz
@hear: Eb ólát már biztos láttak. Rá fognak szállni a kutyaházakra.
gödörben
@szandokan: Én nem a küzdést látom, hanem azt, hogy hurcolják jobbra balra. A karanténról ezek még nem hallottak??? Még a rosszban az a jó, hogy a vírus nem válogat.
gödörben
@Január: Rohadékok. Ha ez igaz. A nép kegyéből ülnek ott fenn és írtják a népet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.