A felcsúti polgármester egyik földjén igencsak elburjánzott a tiltott gaz. Az érintett földdarabot Mészáros Lőrinc egyik cége, a Búzakalász 66 Kft. kezeli, amely 2013-ban kétmilliárd forintos árbevételt produkált.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ennek az embernek csak egy hibája van, hogy nem aknamzőn tanították járni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ja kérem, ez nem hoz semmi hasznot, a büntetést meg majd elkaszálják
ennek a fő seggnyalónak !
Toby
Ennek az embernek csak egy hibája van, hogy nem aknamzőn tanították járni.
kamazuka
Miért kell ezért oda utazni?Nyitott szemmel járva bármely város főterén láthatunk parlagfüvet.A probléma csak annyi ezzel a parlagfüves mizériával,hogy aki lesegeti a területeket,az életében egy kapavágást sem csinált,csak segget nyalt és aktákat tologatott!
F_Viktor
@nyanya001: Hoz az a föld hasznot Mészáros fő Lőrincnek, hektáronként fizet 5 ezret az állami földekért, az EU-tól pedig felmarkol 69-et. O'szt arra is fukar, hogy odaküldjön valakit aki végighúzná rajta egyszer az ekét.
világlátó
A parlagfű Magyarországon egyszer és mindenkorra kijelenthető, kiírthatatlan. Ott van mindenütt, ha tetszik, ha nem, lehetetlen a hazai termőföldek mentesítése. A bírságolás eseti, egyedi, méltánytalan, lehetetlen. Vagy mindenkit, vagy senkit. Számtalan idős enmber néhány száz négyszögöles földecskéje éppen úgy kitermeli a parlagfüvet, mint az ezer hektáros " nagygazda " földje Én a fél hektáromat naponta körbejárom, damilos fűkaszámmal
, ahol látom kivágom, de mindez mit sem ér, ha a szomszédaim földje tele van és éppen most virágzik. Ha a gazdák nem fémzárolt vetőmagot, hanem saját, szennyezett vetőmagját vetik el, óriási a repce és a parlagfű terjesztése. Ennek kitakarítása emberfeletti kűzdelem május, június hónapokban. A siker pedig kétes. A megoldás a kaszálás, vagy a totális gyomírtó, de addig mit termeljek több száz négyzetméteres kertemben? Az esős, napos időjárás miatt fantasuztikus a parlagfű reprodukáló képessége, sőt bokrosodik minden tő., hiszen a kaszálásnál a gyökérzet a földben marad, újraéled és még erőteljesebb. Aki ezt nem látja, tapasztalja, mit sem tud az egészről. Egyes kisérletek szerint, a meghagyott parlagfüves tábla a harmadik évre tisztább mint a folyton kaszált kontrollterület. Talán ha foglalkozna ezzel valaki , előbbre juthatnánk . Vannak hazai biológusaink, akik szerint a parlagfű egy fantasztikus növény, csak meg kell ismerni. Ma mégis minden " illetékes " a parlagfű iránt érzékenyekkel takarózva pusztítandónak ítélte, nem ismerve a megvalósítás teljes lehetetlenségét.
ila51
@világlátó: ...ez a lényeg, fantasztikus ...a másik lényeg , hogy a megelőzés nem cél , nem gazdaságos a telhetetlen zsebeknek ... most nem kezdek itt bele , úgysem tudnék meggyőzni illetékeseket , hátha nem is olvassák mit írok :(
human
Ennek a gaznak sem lesz meg a gazdája, ahogy a mai napig nem tudják, hogy vejének, Tiborcéknak traktorát ki használta falopásra.
F_Viktor
@világlátó: Nem kell semmit feltalálni a parlagfű irtására, ezt már megtették előttünk pl. a lengyelek, litvánok...
A földet meg KELL művelni. Annak főleg meg KELL művelnie aki tartós bérletbe, potom pénzért állami földet igényelt és kapott, ezzel más, rendesen gazdálkodó paraszttól elvéve a megélhetését!
pbalage
jó duma... szabadságon van... akár azt is mondhatták volna, hogy éppen kaszát élez, azért nincs sehol.
világlátó
@F_Viktor: Csak jó lenne látni azt a hajlandóságot IS hogy lenne kisparaszt / én is az vagyok / aki szívesen megművelne néhány hektárt. Mondjuk 10 - 30 hektárt, szövetkezeti formációban alkalmazva a traktorokat, munkagépeket, vegyszeres gyomírtástól a talajerő pótlásáig, a betakarítással bezárólag. Ausztriában sincs minden gazdának erőgépe, de van begyakorolt együttműködés.A vetéstől a termény értékesítéséig bezárólag. Nálunk újra kezdjük a feudális nagybirtokkal, aztán majd valamikor rájövünk, mégis jó volt a szövetkezés, a maga kezdeti drámájával, ami aztán igazi komédiává fejlődött a 70 -es évekre. A baj már csak ott van, hogy minderről gyerekeink vajmi keveset tudnak. Az is lehet, ők is kitalálják és a maguk izlése szerint a termőföld felé fordúlnak, miután itt a föld a víz, a nap együtt és viszonylag jó arányban jelen van és lesz. Egyebünk sincs, mégis úgy garázdálkodunk vele, mint akinek elment a maradék esze. Ipart építünk! Európa motorja leszünk! Úgy látom Európa leszegényített, hisztis, butagyereke leszünk, akinek még a fenekére is kell verni, mert zavarja a többiek életét.Kedves F_Viktor ! Hiányolom okos, előremutató, tényekkel és számokkal alátámasztott kommentjeidet. Ne hagyd hogy azt higgyük, nincs már kedved informálni a jóindulatú és valóban érdeklődő olvasót.
Senara
Nincs pofázás !!! az népnemzeti parlagfű ami azért lett ültetve , hogy fogyjon az allergia elleni gyógyszer a mészáros- mészáros nonprofit gyógyszergyár terméke .
bakegya
Ha megmozdítja valaki a feltalajt,a parlagfű azonnal feltör.A kaszálásos mánia pedig még erősít is rajta...Virágos rét és vele együtt a gyógynövényeink írmagját is kiirtja ez a közmunkában nyíró,természetkárosítás is amit az önkormányzatok már szinte mással se foglalkoztatottjaival csináltatnak.
A művelési ágnak megfelelően időben szántani,vetni aratni-de adót is fizetni ám az adott termény értékesítése után-Na ez az amit ezek az új orbán kegyelt földes urak-és hölgyek sose fognak,mert a tolvajokra és bűnözőkre,nem jellemző a szakértelem-ezekre mint mindnyájan jól tudjuk,hiszen meggyőződhetünk róla országunk lepusztítása láttán-csakkk benyelik az Euróai Unió által ideutalt milliárdokat és semmi haszna a választóknak belőle.
A leszakadásunk egyre mélyül gazdaságilag is de a politikai diplomáciátlanságunk következtében orbán miatt mindenképpen!
F_Viktor
@világlátó: Ezek az állami földek esetében zömében (több, mint 200 000 hektár) tavaly lejárt bérleti szerződések okán lettek pályázati úton újból kiírásra. Kis részben pl. a honvédség adott át új területeket. Tehát eddig is volt hajlandóság megművelésükre. Volt "gazdájuk".
Ánygyán révén nagyon sok eset került nyilvánosságra, amikor a helyi gazdák közül senkinek, vagy a régi bérlőnek esélye nem volt az új pályázaton nyerni. Veszprém megyétől Baranya megyén keresztül Borsodig voltak esetek.
pbalage
látom épp ott kaszál a bal felső sarokban, nem lesz itt gond, decemberre végez a cuccal.
pbalage
jobb felső, bocs, még valaki félreértené.
Toby
Nyugi-nyugi, hamarosan kiad egy szakmai tájékoztatót a "Fidesz-független" MTA, melyben közlik, hogy ezskimó tudósok legújabb kutatásai szerint, az egyk legjobban hasznosítható energianövény a parlagfű, üzemanyagot, kenyérlisztet, ragasztót, gyógyszert, gumit, acélt és alumíniumot is elő lehet belőle állítani.
A Ph.D. gázszerelő pedig naprakész energetika terén.
tivoli
Érik a Kossuth-díj, mint a leghatékonyabb parlagfű termesztőnek.
Desischado
Bezzeg a kisembert nyomban megbüntetnék! De mészárosnak ettől nem kell tartania! Mi van, a lopott és rabolt vagyonkából nem telik kaszásokra?
mate03
@human: Tévedtek!Ez nem parlagfű!Ez a Mészáros által,kitenyésztett,Felcsúti búza!Valódi folyton termő!
világlátó
@Senara: Szellemes és üdítő amit írtál. Barcson van egy biológus, ő állítja hogy a parlagfű, / van egyébként szép neve is /egy csodálatos növény. Az urat úgy fhívják Kálmán László. Kitűnő szakember, kár hogy nem kap elég támogatást, / nem pénzre gondolok /pedig a BIOKÁL termékei nagyon jók.
Én úgy tudtam egy szántóterületet megvenni, hogy a tulajdonosát pénzbüntetéssel sújtották a parlagfű fertőzöttsége miatt.. Szegény idős asszony nem tudta kifizetni a büntetést. Rendes árat adtam érte. Két éven át háti permetezővel a hátamon gyomírtó vegyszerrel kűzdöttem a parlagfűvel. Most szőlő ültetvény van rajta. Soha nem tudom mentesíteni ettől a növénytől az ültetvényt, de nem bánom. Egyik szomszédom jár át és vágja a friss felső hajtásrészeket. A múltkor rajtakaptam, amint letépkedte a leveleit és jóízüen összerágta. Teát készít a friss hajtások szárított leveleiből. Jól érzi magát, szemlátomást kedvező hatással van rá. Ha ezt megtudja a fennt említett úr, talán még ebből is busás hasznot csinál.
F_Viktor
@világlátó: Off:
Egyesek szerint a parlagfű zsenge levelét rágcsálva (naponta egy körömnyit) allergia ellen hatásos, felkészíti a szervezetet a pollentámadásra.
Magjából tea készíthető, használják szintén allergiás megbetegedésre.
Tinktúraként daganatos megbetegedést gyógyítanak vele.

Közben az allergiás megbetegedések főokozója is.
kukac50
Azért neveli a parlagfüvet,hogy Orbánnak legyen mit legelni!
Dr. Felipe
Na de a birkáknak már bemagyarázta hogy az gyógycsalán.
bakegya
Labdakergekór elleni kenőcs gyártási jogát védi ez a lőrincbarát!
A focit kenik vele!!!-azon esetre amikor "eltaknyol" a szuperfax az akadémián !!!
Vagy ég a tapló...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.