Maguk készítették a keresztet, szállították az urnát és ásták meg a sírt, mégis több mint 100 ezer forintjába került a lovasberényi családnak, hogy eltemessék a nagymamát – írja a Blikk.

S. Tamás és családja úgy döntött, hogy a legolcsóbb szolgáltatásokat rendelik meg Lenke nagymama temetésére, minden mást maguk intéznek.

"A keresztnek való fát a Tüzép telepen vettem, az unokákkal csiszoltuk, festettük, ezzel spóroltam 9 ezret. Körülbelül 20 ezerért ásták volna a kis urnagödröt, amit én végeztem el a szertartás előtt két órával és legidősebb fiam, Máté temette be. A templomból a temetőbe 38 ezer forint lett volna a halottaskocsival való szállítás, ehelyett a saját autónkkal vittük az urnát" – sorolta a Blikknek Tamás.

A családfő úgy érzi, túlzottan drágán számolnak fel tételeket. Nem érti, hogyan kerülhetett például egy műanyagzsák 2540 forintba, és azt sem, hogy az "Erdélyi Józsefné élt 86 évet" szöveget miért éppen 1905 forintért ragasztották fel öntapadós betűkkel.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Most biztos en vagyok a hulye, de mi kerult ebben a temetesben 100 ezer forintba? Mert azt itt nem emlitik, csak azt, hogy mennyit sporoltak. Vagy mar megint az ujsagiro nem tudja a szakmajat, vagyishogy a tartalomnak a cimmel egyezonek kell lennie. Nem baj, fog ez menni, talan van a blikk- firkasznak meg hatra a szocialis temetesig ugy 40 eve...:(:(:(:(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Most biztos en vagyok a hulye, de mi kerult ebben a temetesben 100 ezer forintba? Mert azt itt nem emlitik, csak azt, hogy mennyit sporoltak. Vagy mar megint az ujsagiro nem tudja a szakmajat, vagyishogy a tartalomnak a cimmel egyezonek kell lennie. Nem baj, fog ez menni, talan van a blikk- firkasznak meg hatra a szocialis temetesig ugy 40 eve...:(:(:(:(
Mobil123
@karma1: Hát gondolom a krematóriumi szolgáltatás, szállítás és az urna eleve nem olcsó és bizony abból összejöhet a 100.000,-Ft.
esdi
Tovább is lehetne ezt egyszerűsíteni: El kellene rendelni, hogy ereje teljében mindenki ássa ki a saját gödrét!
Mindazonáltal attól nyugodtabb lennék, ha őseim a Farkasréti Temetőben nyugodnának.
Sajnos rossz helyre születtem, apró kis falusi temetők jutottak nekem, főhet az én fejem is hozzátartozóim temetésén. Amit most kitaláltak - számomra vállalhatatlan.
jancsik68
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
karma1
@Mobil123: Azert en reszleteztem volna pl. a hamvasztast is, mert emlitest tettek minden megsporolt dologrol (pl. kereszt, ), megemlitettek a muanyagzsakot, de ezek elegge elenyeszo tetelek voltak, nem koltottek mosdatasra. A hamvasztas sem olcso dolog, es pl. az urna arat sem emlitettek, meg a hamvasztokoporso arat sem, ami a lghuzosabb tetel lenne.
Csak azert kekeckedem, mert nem pontos az informacio, ahogy mondtam, a cim nem all szinkronban a tartalommal...
Mobil123
@karma1: Hát ezért nem mondták el.:-) (egyébként én is kerstem a cikkben az érdemi lényeget de nem találtam ) Elég azt tudnunk hogy min tudonk majd spórolni , mert amin nem arról nem esik szó.
karma1
@Mobil123: Pont ez lett volna az erdekes pedig... Egy hamvasztokoporso ezelott 20 evvel 35 ezer forintba kerult, pedig az nagyon egyszeru volt mar akkor is, egy baratnom volt koszorukeszito es temetesszervezo, onnan tudom ezt...
El nem tudom kepzelni, hogy a csalad min lepodhetett meg UTOLAG, hiszen a krematoriumot, hamvasztokoporsot meg kell rendelni elore, es ott bizony az arak nyilvanosak, elore tudhatok, mig allitolag ez a csalad UTOLAG amult el a koltsegeken...

Ugy erzem, valaki nem mond igazat, dehat lassan mar ez a termeszetes... SAJNOS!...
Mobil123
@karma1: Pontosan ! Előre fizetni kell mindenért. (Már először is leakartam írni csak kicsit morbid történet: Egyszer egy kollégám hozott haza és pont a krematórium mellett jöttünk le amikor nekem szegezte a kérdést hogy tudom e mi ez? Mondom bambán hogy krematórium. Ingatja a fejét hogy dehogy , ez töpörtyűgyár. )
Sajnos sem az élet kezdete és az élet vége nem olcsó !
karma1
@Mobil123: OK, lehet, hogy en vagyok tul faradt, de akkor miert nem EZT emliti a cikkben, tetelesen?... Jo, jo,... mindjart megyek aludni,...:o(((
jancsipapa
@Mobil123: Meg vedd hozzá az egyházi búcsúztatót ,a misét . Ott nincs szegény ember ...
Mobil123
@karma1: Mert ennek van értéke . Igazából nem is értem az egész cikket. Csaka hülye nem tudja hogy egy temetés még ha a család is maga végzi el nagyrészét akkor is egy vagyon.
Mobil123
@jancsipapa: Na igen! És azt se felejtsd el hogy ha a család nem fizette addig az egyházadót akkor előbb azt is lekell perkálni (én ugyan nem vagyok hívő de keresztelve ugyan megvagyok ) mert különben a pap szóba se áll velük. Meg kell venni a sírhelyet is gondolom az sincs ingyen. Ezért mondom a lányomnak mindig hogy tegye fel a kredenc tetejére a dobozkát amibe lesz a hamvam.
karma1
@Mobil123: En is ezt szoktam mondani a lanyomnak: vagy a szekreny teteje, vagy egyszeruen csak porszivozzon ki, es uritse ki a szemeteszsakot... Marhara nem erdekel, hogy mi lesz a szattyanbor testemmel a halalom utan, csak ne okozzak extra kiadasokat a csaladomnak...Azt sem kivanom, hogy minden evben elzarandokoljanak egy kodarabhoz, es ott viragot tegyenek le, mert en biztos, hogy lelekben tovabb a szeretteimmel maradok, es csak a jo dolgokra akarom, hogy emlekezzenek... Az osszes tobbi konnyen felejtheto
Mobil123
@karma1: Pontosan! A csuhás nem kell , koporsó nem kell (irtózom a gilisztáktól és minden fölalattitól) . És felesleges kiadás sem.
volvós
@Mobil123: ma 12:11

Szivem, hogy gondolkodsz elöre 80 évre ???
Még akkor nem is mondtam sokat !!! Egészséges
vagy, mint a makk, igy nem lesz gondod !!!
Lánykád " majd " megoldja a vejeddel !! :-))))))))))
Mobil123
@volvós: Én nem akarok senki terhére lenni .
Cicamama55
@Mobil123: Egy szülinaposnak nem ilyeneken kell a fejét törni! Mi megünnepeltük az ön szülinapját! Megtörtént a "Gripenek röptetése" hajnalban, igaz kicsit eláztunk, a gépek is tönkre mentek, de maradandó élmény volt a mai Tisza parti horgászatunk!:)))))))
Mobil123
@Cicamama55: Hálás is vagyok érte:-))) Köszönöm szépen:-)) A gyergyát elfújtam , kívántam és ettünk a tortából is:-))
volvós
@Mobil123: 12:32

MOst sem vagy senki terhére...honnan veszed, hogy évtizedek
után valaki is nem szeret???
Desischado
@volvós: Jól mondod! Anyám 13, nagyim 7 éve hunyt el, de most is itt vannak a szivemben! Nem lehet megszokni, hogy elmentek! Ahogy a japánok nagyon jól mondják: " A halottak akkor mennek el, ha elfelejtik őket."
Mobil123
@volvós: Én nem a jelenről beszélek . A jövőről , a halálról és annak ktg-ről.
volvós
@Desischado: Bizony - bizony !!! Szüleim már több mint 20 éve...
és még most is emlékszem rájuk, a szokásaikra !!
Cicamama55
@Mobil123: Csak a lényeget írom! A sötétben, esőben 3 horgász-köztük én-kezünkben a papír repcsikkel, gumicsizmákban esőkabátban szaladtunk 2-2 kört-miközben 5 fő skandálta a "nevét ". Nem is voltunk feltűnőek. Nem ismerem Önt, de ilyen felköszöntésben még biztosan nem volt soha része...S mit adj Isten, fogásunk is lett utána szépen! ...Boldog szülinapot!Ma nem szabad ilyen temetéses témával foglalkozni!
Mobil123
@volvós: Akkor újra fogalmazom: Itt nem a szeretetről van szó hanem a halálról és annak a ktg-ről. A szeretet, a becsület, tisztesség és az elegendő pénz nem szokot egyben lenni mindig.
volvós
@Mobil123: Joooovannnnnnnnnaaaaaaa, kis kekec !!!
Mobil123
@Cicamama55: Igazán hálás vagyok Önnek és többieknek. :-)) Akkor finom sült hal volt a mai ebéd? Még egyszer köszömön szépen.:-)
Cicamama55
@Mobil123: Nincs miért hálásnak lenni, az én napomat is felvidította! Nem szabad a pesszimista dolgokon rágódni, ki kell tölteni minden pillanatát az életnek addig, míg lehet! Igénye természetesen lenne az embernek, de az anyagi dolgok korlátozzák a lehetőségeket...Nem a vagyontól függ az ember milyen életet él, hanem a tartalomtól, amivel azt kitölti! Én tudatosan nem reagálok erre a cikkre, nem engedem, hogy elrontsa a kedvemet...Ha elfogad egy jó tanácsot, próbálja ki, nekem működni szokott!
tivoli
Ha én feldobom a pacskert, az utódaimnak a költségek miatt nem lesz fejfájásuk. Van temetési biztosításom, amely teljes körben fedezi majd az ezzel kapcsolatos kiadásokat.
tivoli
@F_Viktor: Ahány város, ahány vállalkozó, annyiféle ktsg.
Január
Az újságíró, ha el akarja kerülni máskor azt, hogy enyhén foghíjasnak nevezzék a cikkét, tanuljon meg számolni. A cikkben szereplő kiadások összege köszönő viszonyban sincs a cikk címével. Sőt látszik a cikken, hogy nem sok temetést szervezhetett az életében.

Aki nem ért valamihez vagy tájékozódjon előtte, vagy művelje ki magát a témából, aztán írjon cikket róla. Legyen igényes a munkájára!

Aztán pedig nincs mit csodálkoznunk sajnos ma már azon, ha az emberek életében kudarc követ kudarcot, hiszen úgy lebutították az oktatással a mai fiatal és középkorú generációt, hogy egy diplomával rendelkező - feltételezem, hogy diplomásként lett újságíró -ilyen cikket ad ki a kezéből. Na, de hol a főszerkesztő?
F_Viktor
@tivoli: Nagyságrendileg nagy különbség biztosan nincs.
tivoli
Elolvastam még egyszer a cikket, nekem egyértelműnek tűnik. A riportalany amit lehetett, megcsinálta sk., amit nem lehetett, az több mint 100ezerbe került.
Mi itt a nemvilágos?
F_Viktor
@Január: Igazad van.
Sokan azt gondolhatják, ha szociális temetés, családi kalákában, az már ingyenességet is jelent.
A cikknek tényleg több felelőse van. A Blikktől nem ezt várná el a Zember.
tivoli
@F_Viktor: ma, 14:54
Biztosan van különbség, mert nem mindegy, hogy a Farkasrétiről, vagy a falu melletti domboldalról van szó.
Mobil123
@F_Viktor: Pont Orosházán találtál ilyen árakat?? :-)))
almosd
@Mobil123: Debrecen-be is ennyi ,csak a hamvasztás ,más nincs benne az árban.
Mobil123
@almosd: Nem az árak miatt mondtam. (az árak nagyjából gondolom megegyeznek )
almosd
@Mobil123: gondoltam ,és gondolom hogy miért mondtad.
Mobil123
@almosd: Okos Sárkány vagy:-)) Tudod az a város jól teljesít:-)
Igor Herceg
Egyetlenegy szó illik az egész történethez: SZÉGYEN!
volvós
@Mobil123: ma 19:40
...de csak egy része !!!(Orosháza-felsö 10000)
Cukkini
Legyünk láthatatlan halhatatlanok,
örökké lángoló forró katlanok.
Nil
@F_Viktor: mindenhol más árak vannak - Budapesten ha nem tetszik elmegyek másik vállalathoz-vállalkozóhoz- de vidéken!
csa-csa
@Cicamama55: "Nem szabad a pesszimista dolgokon rágódni,.."
helyesen! nem lenne szabad!
és nem is fogunk!!! Attól a perctől kezdve, hogy hosszabb távon biztos állásunk lesz , de ha kirúgnak kirúgnak miből fizetjük a rezsit, az adósságainkat, miből iskoláztatjuk, etetjük a gyerekeinket, miből fizetjük a múlhatatnul szükséges gyógyszereket és még sorolhatnám. Na innentől kezdve ezzel kelünk, fekszünk és egész nap ezen zakatol az agyunk. Egészen addig még valami "csoda" folytán meg nem szűnnek a gondjaink! Attól fogva csak a jó dolgokon rágódunk.
Cicamama55
@csa-csa: Nyugi van! Itt kimondottan a temetésre gondoltam, semmi másra! Tisztában vagyok én is a mai helyzettel, akkor nem írogatnám ide a véleményemet sokszor!
alte trottel
@F_Viktor: Ne nagyon reklámozd, mert egy hónap alatt betelik az orosházi temető!
alte trottel
Én egyszerűbben oldom meg!
Én az összes gyerekemet, minden közeli rokonomat kitagadtam, hivatalosan úgy össze vagyunk különbözve, hogy szóba se állunk egymással, tehát az ÖNKORMÁNYZAT lesz köteles gondoskodni a hamvasztásról, szétszórásról!
tivoli
@alte trottel: ma, 20:38
Előbb kellene valami világraszólót tenned, hogy a saját halottjuknak tekintsenek.
alte trottel
@tivoli: Tévedsz!
Szerinted a kacska Lantost, a rokkantnyugdíjas volt téesz sertésgondozót milyen világraszólóért temette a kötönyhettyemi önkormányzat? Mert az alig 20 dekás mája szerepel a Guinnes rekordok könyvében?
Előre szólok, hogy gyereke nem volt, a felesége 30 éve lelépett egy hidegburkolóval, a házát már 25 éve elitta és a szomszédja kertvégi sufnijában lakhatott kegyelemből!
tivoli
@alte trottel: Márvány táblát nem kapott?
Equilibrium
Emlékezzetek!

Emberek a havason című filmben a főszereplő, Görbe János karjában a halott asszonnyal hazafelé tart a vonaton...
alte trottel
@tivoli: Már azt is elitta!
(szóval, ha nincs kire rálőcsölni, akkor az önkorminak házieb kötelessége!)
tivoli
@alte trottel: Elkaparnak mint a háziebet.
kukac50
A Fidesz még a halottról is lehúzza a bőrt, erre hozza a törvényeit.
Bástya Elvtárs
Igen, sajnos a holttest hűtése áramszámlát emel!
:-(
csa-csa
@tivoli: pont ilyesmit akartam mondani!
annyira ingyenes, hogy nem lesz az embereknek arra sem lesz pénzük, ezért majd ásnak olyan gödröt a kert hátsó részén, vagy akárhol amilyet tudnak és ezzel el lesz intézve.
Nagyon rég láttam egy krimit, ahol egy nő a meggyilkolt áldozatait egy fa alá "ültette" és sokáig nem tudták mitől nőnek olyan gyorsan, hatalmasra és olyan szépre. Nem ilyen szörnyű módon persze, de akár itt is megvalósulhatna.
alte trottel
@tivoli: Kurvára tévedsz! Kapnák is az ungabungát vazelin nélkül! Ugyanis az önkorminak KÖTELESSÉGE az általános tartalék terhére gondoskodni a helység vagyontalanul elhunyt és hozzátartozó nélküli lakosainak MÉLTÓ végtisztességéről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.