Németh Szilárd megkérte az újságírókat, hogy ne nevezzék nevén a szolgáltatók állami tulajdonba helyezését, mert az államosítás az 50-es években volt jellemző.

Az aktuális rezsicsökkentés végett hívtak össze ma sajtótájékoztatót a Fidesz felelős politikusai. Itt elmondták, hogy szeptember 1-jétől, hétfőtől folytatódik a rezsicsökkentés, a háztartási villamos energia 5,7 százalékkal lesz olcsóbb, de az árcsökkentés ezzel nem fejeződik be, sőt az ipari energia árát is lejjebb kell szorítani – közölte Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. 

A kormánypárti országgyűlési képviselő kiemelte, már a második rezsicsökkentés után sikerült elérni, hogy a magyar fogyasztók fizessék Európa egyik legalacsonyabb villamosenergia-díját, arról viszont nem beszélt, hogy milyen következményei vannak a szabadpiacra, a működtetésre és a állandósul leépítésekre az egyetemes szolgáltatóknál. Erről itt és itt olvashat részleteket, korábbi cikkeinkből.  

Németh Szilárd arról is beszélt – mint az a Magyar Közlönyben megjelent –, hogy a kormány döntése értelmében egy társaságcsoportba szervezik majd a villamosenergia-, a földgáz- és a távhő-közszolgáltatásokat. Megjegyezte, az érintett minisztereknek erről október 31-ig kell jogszabálytervezetet és intézkedési tervet terjeszteniük a kabinet elé. A holding létrejöttét firtató kérdésre adott válaszában 2015-öt említette reális lehetőségként. Arra, hogy mi lesz a mostani szolgáltatókkal, a képviselő azt mondta: reméli, október 31-én a kormányszóvivővel be tudnak számolni erről, de "az államosítás szót felejtsék el, mert azt az elvtársak művelték az 50-es években".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eberti
Ilyen alapon a lopást sem szabad lopásnak nevezni,hanem: a "tulajdonviszonyok megváltoztatásának"...
töky
Ez a Német Szilárd nevű faszjancsi épp akkora ökör, mint az elvtársai. Látszik hogy egy a tábor. Egy tűz mellett ülhetnek a kolbászpuhító selmeczy kisasszonnyal, meg az énekes bolond hoppálpetyával.
eberti
Ilyen alapon a lopást sem szabad lopásnak nevezni,hanem: a "tulajdonviszonyok megváltoztatásának"...
Hofipisti
"az államosítás szót felejtsék el, mert azt az elvtársak művelték az 50-es években". mondta a Verőlegény. Mindez pontosan illeszkedik a "megvédjük a nyugdíjakat", a "képviseljük a magyar érdekeket" és hasonló jelszavakhoz. Csak kibírjuk!
Egyébként nincs kizárva, hogy mindez valóban nem államosítás, csak átmeneti közvetítői intézkedés, amit újabb - a születendő "magyar nemzeti nagytőke" kiszemelt képviselője általi - ismételt magántulajdonba vétel követ. Hajrá magyarok! Hajrá Magyarország!
human
Emlékszünk még a nemmegszorításra, nemtandíjra és hogy nem nekünk kell a tranzakciós adót megfizetni. Utóbbit maga Matolcsy erősítette meg.
esdi
Nincs párja annak, hogy a klientúrát szépen kistafirozzuk, a közpénzekből. A vezető állásokba szépen beültetjük - szakértelem nem követelmény - csak előbb megcsináljuk az állást! Ez a lényeg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.