Nem árulja el a Kommunizmuskutató Intézet, hogy mi alapján állított össze listát a kommunista vezetőkről. Az adatbázisban rengeteg a hiba.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A fideSSben kellene kutatni legjobban. Ott nyüzsögnek a komcsik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Hát a kommunizmust kutathatjátok egy kommunában talán! Hülyék!
Dr. Felipe
A fideSSben kellene kutatni legjobban. Ott nyüzsögnek a komcsik.
Hellcat
ügynökakták...abba kéne belelesni. Egyébként is mostanában a fideszes komcsi az jó komcsi az összes többi rossz...
Toby
Létrehoztak ismét egy homokozót, hogy teleszórják homokkal a Jobbik hívőit és a jelenlegi gengszterkormány ellen mikor emelnek vádat ?
m.macskosz
@Toby: Kár, hogy ez a homokozó elég sokba kerül nekünk:
"...tavaly 386 millió forintot kapott a központi költségvetésből."
nyanya001
A Fidesz mögé besorakozó volt pártfunkcionáriusokat is megemlítették
- mint pl Szűrös, Pozsgay... vagy ezeket kihagyták ?
mariaberta
@Hellcat: Nem néznek bele az ügynök aktákba, mert nagy meglepetés lenne, melyik pártban üldögélnek, ez pedig igen kényes ügy lenne a Fidesz számára.
Majd ha egyikük valami jelölést kap, -akkor majd igen, - akkor kirukkolnak valamivel, mint tették ezt Medgyessyvel, pedig mint kiderült, Orbánt igen kedveli. De miért titkolta eddig?
Talán neki kellett volna Fidesz kormánytagnak lenni, nem pedig egy baloldali miniszterelnök.
Dr. Felipe
Akkor ezeknek a bohócoknak ki kellene utazni Moszkvába és befáradni a Kremlbe. Ott kikutathatnák hogy kik a kommunisták. Lenne sok meglepetés.
1magyar
Én biztos,hogy kommunistának minősülök, mert én az egyenlőbb elosztás híve vagyok, nem azé, hogy nagyon gazdag és nagyon szegény réteget alakítsanak ki.
Mert a kommunista ideológia szerint a javakból mindenki egyaránt vehet.
verőce21
Itt is tele vannak a blogok olyanokkal, akik még drukkolnak a kommunizmusnak, mert "azért van abban valami, kérem, csak még rosszul csinálják, várni kell még száz évet”
bencemacska
@1magyar: Az én tanulmányaim szerint (amit el is hittem):
--szocializmusban mindenki a teljesítménye szerint,
--kommunizmusban mindenki a szükséglete szerint részesülhet a megtermelt javakból!

Ebből akadtak a problémáim, mert követeltem az egyenlő munkáért egyenlő bért, és nyíltan hirdettem, hogy a kommunizmus utópia (megvalósíthatatlan)!
1magyar
@bencemacska: Valahol középen az igazság.
bencemacska
@1magyar: Lényeges szerintem, aki egy elvet meghirdet, azt tartsa is be. És életével, tetteivel igazolja.
No én még nem láttam egy szocialistát se!!!-:)))
Toby
@verőce21: "Itt is tele vannak a blogok olyanokkal, akik még drukkolnak a kommunizmusnak.."
Csak nem a maffia alapú gengszterkormányt kéne dicsőíteni ? Amelyiknek tagjai anno ifjúkommuniták voltak és hirdették a kommunizmus felsőbbrendűségét ? Meg a demokratikus szocializmusét ?
Itt a ideje, hogy megtudd: önmagában a kommunizmus, mint valóban egyenlőséget teremtő elképzelés nem volt ördögtől való, a személyi kultuszt és a gyakorlati proletárdiktatúrát sem tartalmazta, ezek lehetőségét azonban megteremtette.
Azt, amit most Orbán is gyakorol ! Elvégre ifjúkommunista titkár volt !
Hogyan fordulhana elő egy demokráciában, hogy az emberek megkérdezése/népszavazás nélkül az emberek terhére atomszerződést kötnek ?
Hogyan fordulhatna elő egy demokráciában, hogy fenyegetéssel és trükkel megszerzik a manyup-pénzt, a magántulajdont ?
Hogyan fordulhatna elő egy demokráciában - jogkövetkezmények nélkül ! - hogy magukra szórják a közpénzt, nyílt, pofátlan és elfogult "pályáztatások" mint a mutyi-sorozat...stb ?
Na, ezért csak ál-demokrácia a gengszterdemokrácia !
JAJMÁR
@verőce21: 18:49 Igaz, de igaz az ellenpólusra is. Most éppen nem a kommunizmus fenyegetését érzem.. de ez se tetszik .
Toby
@JAJMÁR: Finnyás teccel lenni, én pont a szocializmusban nem éreztem fenyegetést, bizonytalanságot, az igaz, hogy akkor összesen kétszer voltam külföldön, nem nyugati autóm volt, most többször is mehetek, de nem annyi a pénzem, nyugati az autóm, de fele annyit nem használom a benzinár végett, mint a "szocreál technikát", összessáégében - főleg az orbánizmust is megtapasztalva - a szocializmusban jobban éreztem magam ( nemcsak azért, mert fiatalbb voltam...)
verőce21
@JAJMÁR: (19:44) Most kire gondolsz? Egy bikanyakú, bivalytekintetű, mészároskinézetű úriemberre,
vagy egy fekete öves dzsúdósra? - azt hiszem az előbbire. :)

(meg vagyunk támadva, mert "finnyás teccel lenni...") :)
JAJMÁR
@Toby: 20:05 Igen, de az egy ketrec volt. Bedobálták a hazugságokat és az élelmet is. Hitelből.
Nem éreztem magam rosszul akkor sem, és én valójában most sem érzem rosszul magam az én környezetemben. Nem az ideológia teszi jobbá az életünket, kellünk hozzá mi is, de tönkreteheti. Én semmilyen ketrecben sem szeretnék már élni, még jól sem.
JAJMÁR
@verőce21: Jól hiszed, az előbbiekre .
Toby
@verőce21: " (meg vagyunk támadva, mert .." mi ez a királyi többes - pártnyalóka ? Amihez Orbán talibán hozzáér, nekiáll rohadni !
coyote3
A szájnyalogató beteg apukája ? :))))
meta
Bolsevik kommunista vagy nemzeti polgári kommunista?
dr. prédikátor
Azért egy dolgot nem árt tudni! Kommunizmus mint olyan NEM VOLT!!! Nálunk 860000 ezer volt a párttagok száma!!! Ebből 150000 ezer volt kommunista!!!Ami azt jelenti hogy 710000 ezer csak érdekből lépett be.Ezek a mai karrieristák, ott ülnek a kormányban.Ezek sose meggyöződésből léptek be a párt soraiba!!!És most ezek kommunistáznak a leghangosabban!!!A legelsők között voltak akik arra az asztalra szart6ak ahonnan addig zabáltak!!! Ezek tagadják a leghangosabban a multjukat!!!Semmirevaló mocskos megélhetési bűnöző mind!!!
tivoli
Ki a kommunista? Azok biztosan, akik ide írogatva hozsannáznak az eu jótéteményeiről. az ingyen kapott anyagi hozzájárulásokról, vágyott eu-s pénzekről. (Holott olyan nincs is a nagyközönség számára )
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy szeretnék kivenni részüket a mások által megtermelt javakból, érdemtelenül, munka nélkül, élősdi módon.
(S, hogy ennek csak az egy Orbán a gátja, hátramozdítója).
bencemacska
@dr. prédikátor: ma, 11:10

Nálad a pont! Igazad van!

Én még emlékszem 1989-re, amikor a személyzeti osztályok a párttagoknak visszaadták az önéletrajzaikat, hogy a párt tagságra vonatkozó adatokat töröljék!!!
(Ugye azt mégsem gondolja senki, hogy párton kívüli volt a személyzetis!)
volvós
Nem titok, csak nézni kell a parlamenti közvetitéseket !!!
bencemacska
@tivoli: A zárójelben lévő rész helyesen: Ennek Orbán nem gátja, hanem a saját és csókosai zsebébe csatornázója!
mariaberta
@tivoli: Egyelőre úgy néz ki a dolog, hogy az EU-s pénzekre -amit ajándékba kapunk- az Orbán kormány tart igényt, amint ezt jelezik azok a számlák, amelyeket benyújtottak az EU-
nak és most várják, hogy azokat kifizessék, sőt örömtáncot járnak.
Tehát minek is a hátramozdítója Orbán?
pbalage
@dr. prédikátor: "majdnem tetszik" gomb sajnos nincs.
Én úgy tapasztaltam, hogy aki érdekből lépett be és van esze is, az most utálja a fideszt, mert látja rajtuk, hogy ezek kommunisták.
Aki meg szívből, az örül, hogy visszatért a régi rendszer és azt hiszi, hogy most aztán megmutatja, hogy mennyire utálja őket.
Van aki lélekből, mert tisztán látja, hogy kommunisták.
Van aki nem ért hozzá, ezért csak vissza akarja kapni a régi kommunista életét.

www.youtube.com/watch?v=JIfX0sK3NHc
Yoda69
Kommunizmuskutato Intezet? Az meg mi a loszar? Minek a kommunizmust egyaltalan kutatni? Mar tobbszor bebizonyosodott rola, hogy eletkepetlen. Egyedul a szabadversenyre epulo kapitalizmusnak van jovoje. Ezert is fut orban zsakutcaba, mert a bolsevizmus meg a kommunizmusnal is rosszabb.
Toby
@JAJMÁR: Nem éreztem ketrecnek a szocializmust ( szándékosan nem kommunizmust írok, mert ilyen sehol ma világon nem valósult meg ! ) sokat néztük a már akkor is fogható ORF 1-et amely azért bemutatta a párizsi zavargásokat, a jenki négerveréseket, a németországi tüntetéseket, erre a csatornára nem mondható, hogy az osztrák kommunista párt üzemeltette !
Volt létbiztonság, amennyiben nem KGST-áron kellett volna eladnunk ( odaajándékoznunk) a termékeinket, nem lett volna akkora szükség a nyugati hitelekre, mint amennyire szükséges volt és főleg nem akkora öszegekben ! Folytathatnánk a honvédelemre költött milliárdokkal és felesleges beruházásokkal, de ezek most is léteznek, csak most a komáknak, haveroknak, akik továbbadják alvállalkozóknak és jó nagyot akasztanak a közösből, miközben az alvállalkozó meg várja a pénzét !
És lenne még mit szembeállítani, főleg az orbáni "nemzeti demokráciával" !
bencemacska
@pbalage: Aki a szoc. rendszerben érdekből cselekedett, az ma is azt teszi, és ott csápol az első sorban, szintén érdekből!!!
JAJMÁR
@Toby: 15:14 Persze, hogy nem érezted a bezártságot, én sem, hiszen oda születtünk, ott nőttünk föl. Most viszont már értem, miért hallgattak el a szüleim, amikor az 56-os "ellenforradalomról" kérdeztem őket, mert arról soha nem meséltek. A háborúról igen, de 56-ról nem! Csak annyit, hogy Nagy Imre mártír. Nem értettem, hogy apám miért nem magyarosította a nevét, amikor a testvére igen, és én pedig rosszul éreztem magam a nevem miatt. (Sváb) Ő pedig csak azt mondta, hogy "jó név ez". Azt sem értettem, hogy miért lépett be a pártba, és engem pedig a templomba és hittanra küldenek, és hogy ez nála hogy fér össze? (Középvezető pozícióban volt ) Sokat bántottam is emiatt. Persze, boldog gyerek és fiatal voltam, elhittem amit az iskolában belém neveltek, kivéve a hit, mert abból a szüleim nem engedtek. Vallásos nevelést kaptam. A 80'-as évek végén abba az iskolába mentem dolgozni, ahova jártam, és oda írattam be a fiamat is. Meghirdették a hittanbeírás időpontját, ezért én elmentem, hogy oda is beírassam a gyereket. A "főnököm" igazgató rám nézett, és kérlelt, hogy ne, nem kell! Járhat a gyerek anélkül is, de miért kellene lejelenteni a pártirodába? Megértettem.
Aztán 90-ben pakolódtunk az irattárban, selejteztünk. Volt egy TÜK dosszié, ami 'titkos" , belenéztem. Az előző évtizedek hittanbeírásairól szóló jelentések voltak benne. Eleinte még volt 2-3 beíratott, de aztán a legtöbb évben ez: "hittanbeírás nem történt", aztán már csak amikor én voltam ált. iskolás, akkor: "hittanbeírás 1 fő" és ott volt a nevem. Nem tudtam, mert az osztály 80 %-a hittanos volt, de csak engem írattak be hivatalosan is. Állítólag apám ezzel a feltétellel lépett be a pártba. (faracumi :) ) Édesanyám megélte a rendszerváltozást, és megeredt a nyelve, mesélt, és mondta: "tudtam, hogy egyszer igazság lesz, és felmentik Nagy Imrét."
JAJMÁR
@JAJMÁR: folyt. Sok mindent megértettem idővel, amit akkor, abban az időben és fiatalon másképpen gondoltam.
(Keltek kis libáim a nyár elején, és hogy védjem őket egy dróthálóval bevont "bújó" alá tettem mind. Alja nincs, tudtam húzni, hogy mindig friss fű legyen nekik, kaptak finom tápot, darát, és körülöttük ott volt a többi. A nagyobb libák időnként odaültek köréjük beszélgetni. Szerintem jó helyük volt, biztonságos is.
10 hét után már fárasztó volt őket párosával oda és elcipelni reggel-este, ezért megpróbáltam odahajtani őket. Hát, hatalmas boldogsággal szaladták körbe az egész udvart, tetszett nekik a nagyobb tér, pedig csipkedték a többiek őket. Soha többet nem tudtam a ketrec alá tenni őket, mennek neki az oldalának, és nem esznek. Pedig kívül csak szemes takarmány van, és meg kell küzdeni az egyéb nagyobb baromfiakkal is.
Valahogy így vagyok én is ma már szabadság ügyileg :)
dzurinda
@verőce21: Igen, a Fideszesek drukkolnak a kommunizmusnak, a szomorú az egészben az, hogy ők azt hiszik, hogy jobboldaliak :)
Toby
@dzurinda: Nem hiszik, hogy jobboldaliak, csak hirdetik ! Tudod, hogy egy-egy fidesznyik házkutatásnál mennyi nejlonba eltett mszmp-s tagkönyv kerülne elő, mert sose lehet tudni alapon ?
verőce21
@dzurinda: (15:34) Ostobaságot állítasz! Jó lenne, ha alá tudnád támasztani érvekkel is.
dzurinda
@verőce21: Azt állítom, hogy egy olyan rendszernek drukkolnak, amely a kommunizmusra hajaz, ezt jelenleg Orbán-kormánynak hívják. A rezsicsökkentés, az államosítások, a vezér tisztelete mind-mind kommunista dolgok, egy szélsőbaloldali rezsim jellemzői. A Fidesz-hívek azt hiszik, hogy a jobboldaliság azt jelenti, hogy valaki nemzeti, nos, ez nagyon nem így van. A jobboldaliság a minél kisebb állami szerepvállalást jelenti, ami nem jellemzője a jelenlegi kormánynak, mindenhol azt látni, hogy a nagyobb állami szerepvállalást, az "állam jó gazda" elvet hirdetik.
verőce21
@dzurinda: Rosszul ülsz a lovon, a túlzott privatizáció nagyobb bűn. A stratégiai ágazatok (energia, közmű, közlekedés) minden "kapitalista" államban túlnyomóan állami kézben maradt. Egy egészséges egyensúly érdekében helyre kell állítani az arányokat. Semmi többről nincsen szó.
Úgyhogy ettől még nyugodtan drukkolhatsz a Fidesznek.
dzurinda
@verőce21: Nem értünk egyet, ha több szolgáltató lenne, és a kartellezést keményen büntetnék, akkor automatikusan alacsony árak lennének. A verseny hozza elő az alacsony árakat, és nem az állami tulajdon.

Mi a helyzet a rezsicsökkentéssel és a személyi kultusszal, ami Orbánt övezi? Ezek szerinted egy jobboldali kormány jellemzői?
verőce21
@dzurinda: "A verseny hozza elő az alacsony árakat, és nem az állami tulajdon." - ez egy általános hablaty.
A stratégiai ágazatok (energia, közmű, közlekedés) minden "kapitalista" államban túlnyomóan állami kézben maradtak.
dzurinda
@verőce21: Nem általános hablaty, hanem az igazság.

Mi a helyzet a rezsicsökkentéssel és a személyi kultusszal, ami Orbánt övezi? Ezek szerinted egy jobboldali kormány jellemzői?
verőce21
@dzurinda: "Nem általános hablaty, hanem az igazság." - ez nem igaz sehol, jól tudod Te is! :)
dzurinda
@verőce21: Miért ne lenne igaz? Érvekkel támaszd alá, kérlek.

Valamint válaszolhatnál erre is: Mi a helyzet a rezsicsökkentéssel és a személyi kultusszal, ami Orbánt övezi? Ezek szerinted egy jobboldali kormány jellemzői?
verőce21
@dzurinda: (17:56) Ehhez előbb neked kellene érvekkel alátámasztanod miért úgy van, a "fejlettebb kapitalista" államokban, hogy a stratégiai ágazatokat (energia, közmű, közlekedés) túlnyomóan állami kézben tartottak. És megkapod a választ magadtól!
dzurinda
@verőce21: Nem tudok róla, hogy a fejlettebb országokban állami kézben tartották volna őket. Egy-két példa az állami kézben tartásra kevés, hiszen fejlett országokból van sok. Van esetleg egy listád arról, hogy melyik országokban maradt állami kézben, és melyik országokban nem? Sokkal egyszerűbb lenne tisztán látni.
dzurinda
@verőce21: Valamint válaszolhatnál erre is: Mi a helyzet a rezsicsökkentéssel és a személyi kultusszal, ami Orbánt övezi? Ezek szerinted egy jobboldali kormány jellemzői?
dzurinda
@verőce21: Egyszerűbb lenne, ha te linkelnél valamit, hiszen biztos vagyok benne, hogy az állításodat, miszerint a "fejlett kapitalista országokban a stratégiai ágazatokat túlnyomóan állami kézben tartották", a fejlett kapitalista államok közműveinek beható ismerete után állítottad, tehát sok linked van erről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.