Idestova öt hete hangzott el a tusnádfürdői szabadegyetemen az a szónoklat, amely körül a hullámok azóta sem csitulnak. Az utókor okulására összegyűjtöttük a legjellemzőbb értelmezéseket.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Hallgattam Ferit Friderikusz műsorában. Egyértelműen megtudhatta mindenki aki nézte, milyen országot szeretne, és milyen ember ő maga! Én azt mondom hogy önzetlenül, anyagi érdekek nélkül, szívvel lélekkel dolgozik azon,hogy egy jobb,élhetőbb országot teremtsen! IMÁDJA csinálni a politikát! A zsigerében van! Ő IGAZI ÁLLAMFÉRFI!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Hallgattam Ferit Friderikusz műsorában. Egyértelműen megtudhatta mindenki aki nézte, milyen országot szeretne, és milyen ember ő maga! Én azt mondom hogy önzetlenül, anyagi érdekek nélkül, szívvel lélekkel dolgozik azon,hogy egy jobb,élhetőbb országot teremtsen! IMÁDJA csinálni a politikát! A zsigerében van! Ő IGAZI ÁLLAMFÉRFI!
Katalina62
@Manhattan: Tégy, hogy nem az a patás ördög aki akinek próbálják beállítani! Egyetlen politikust sem kell viszont bálványozni, mert azzal csak becsapjuk magunkat, és őt is! Medgyessy Péterrel szemben határozottan úriemberként viselkedik! Szimpatikus volt, hogy nem igazán próbálta rejtegetni a gyarlóságait sem.
bencemacska
Hát OV-val nem lehet egy napon emlegetni!
Legnagyobb baja, hogy sokszor ripacskodik!
De hát színésznek amatőr!!!
mariaberta
@Manhattan: Teljes mértékben egyetértek veled,
elsősorban azzal,hogy nem az árulás hanem a politika van a zsigereiben.
Elhiszem, hogy Medgyessynek ez fáj, de ez az igazság.
perfekt
Nem tesz mást--mint azokhoz szól, kik azt akarják hallani-amit ő mond--hogy ez mire elég-és hogy egyre kevesebbek a követői?--nála nem téma .A politika színpadán--nincs ember ki kedvelné---uram bocs'á tisztelné.Gátlástalan,hiteltelen,hazug figura.És ezt nem illik azzal magyarázni--hogy a többi is ezt az utat járja!
silber13
@perfekt: Ami a gátlástalanságot és a hiteltelenséget illeti, megspékelve a notorius hazudozással, ugye a csúti szirti Hippopotámuszról tecc beszélni?
tivoli
@perfekt: ma, 13:15
Ez a megállapítás minden egyes valamire való politikusra illik. Amelyikre nem, az nem is vérbeli politikus. :-))
mekkelek
@perfekt: OV-ról beszélsz ugye? Sajnos még vannak követôi akik elhiszik a hazugságait pedig az már sem igaz amit kérdez...
mekkelek
@tivoli: azért ez nem feltétlen igaz, akkor sem ha a mostani itthoni uralkodóház OV vezetésével egytôl egyig gátlástalan/hiteltelen/hazug szélhámosokból (politikusnak nem tudom nevezni õket) áll.
tivoli
@mekkelek: ma, 13:44
De bizony, hogy igaz. Van egy felsőbb szempont, amihez mindenkinek alkalmazkodnia kell, ha bekerül a pixisbe, pártállásra való tekintet nélkül.
S hidd el, nem mi vagyunk a szempont.
patyuka
@perfekt: " Nem tesz mást--mint azokhoz szól, kik azt akarják hallani-amit ő mond--hogy ez mire elég-és hogy egyre kevesebbek a követői?--nála nem téma . A politika színpadán--nincs ember ki kedvelné---uram bocs'á tisztelné.Gátlástalan,hiteltelen,hazug figura.És ezt nem illik azzal magyarázni--hogy a többi is ezt az utat járja!"

Nem szükségeltetne ide némi argumentáció is? Mert annak híján egy ilyen állításhalmaz vajon mitől is lenne igaz és mérvadó? Attól tán, hogy @perfekt a véleményszabadság jogával meg az anonimitás védelmével (vissza)élve csak úgy ex cathedra kinyilatkoztatta?

Minthogy efféle perfekció nem létezik, az ilyen, zsigeri gyűlölködésben gyökerező, nagyképű címkézgetés legfeljebb röhejes lehet, de épeszűek számára semmiképp sem hiteles!
tivoli
@patyuka: ma, 14:08
Ne ződüjj patyuka. Megy az adok-kapok minden szinten, miért pont a Gyurcsány lenne kivétel? Ja, hogy őt kedveled? Attól még nem lesz olcsóbb a tej.
perfekt
@silber13: Te azért végig olvasod a kommenteket--az enyémnél ezt elmulasztottad--hiszen oda írtam,hogy mások hasonló útjai nem mentik nevezettet.:)
perfekt
@mekkelek: oda írtam a komment végét is olvasd el lécci--tőlem Orbán is megkapta már azt amit én gondolok--tapasztalataim alapján.
karma1
@bencemacska: 12.52-re: Lehet, hogy Fleto ripacskodik, de abba meg nem ment tonkre senki sem, legfeljebb jot rohogtek rajta...
De azon, amit orban muvel, csak sirni lehet, minden szinten, minden alkalommal...:o(((
bencemacska
@tivoli: Példát vehetnének sokan arról, ahogy a Medgyessy kérdést kezelte a Friderikusz műsorban!
patyuka
"Ne ződüjj patyuka. Megy az adok-kapok minden szinten, miért pont a Gyurcsány lenne kivétel?"

Se nem magvas, se nem szellemes!

Áruld hát már el, mi az értelme ennek a bölcseletednek, azaz mennyiben kapcsolódik tárgyszerűen az ominózus Gyurcsány-értekezéshez?
Olvastad azt egyáltalán? Ha igen, s nem értesz vele egyet, a benne foglaltakat véleményezd, cáfold...!

Mert egyébként, bár tagadhatatlanul a fröcsögőkórus igen igyekvő tagjává avanzsáltál, eddig te sem mondtál semmit, tehát teljesítményed alapján - tetszik, nem tetszik - az előbbi vélekedésem téged illetően is helytálló!
perfekt
@patyuka: Ovodás értelmi színvonaladon kommentelsz--hatásként a nagy semmidhez--néhány idegen kifejezést is kinézel a gugliból.A személyeskedő jelzőid--láttatják hol is szocializálódtál.Mondani valód inkább cáfolatokat tartalmazott volna, mint ostoba falusi kocsmai tempót..Az épeszűségről pedig ne nyilatkozzál--mert--találkozni ilyen alakokkal az elmén mint te:
karma1
@bencemacska: En azert eddig a Medgyesit egy szalonkepes uriembernek tartottam...

Most viszont, amikor elojott ezzel az ocska dumaval Fletorol,... haaaat, egy nagy senki lett elottem, mert ha utolag visszagondolunk, nem allt senki sem a hata mogott geppisztollyal, hogy Fletoval egy partban legyenek, ha viszont ott volt, es csak most nyitja a szajat mocskolodasra,... az nekem azt jelenti, hogy most adta be a derekat orbannak, elkezdodott a "ki tudja fenyesebbre nyalni az uralkodo feneket?" c. tarsasjatek... Mar van egy eros partnere is, aki szinten a "megtertek" kozul valo: tyereskova nagysad, aki - ha mar egyszer odasz@rt a Parlamenthez, hirtelen palfordulassal dorgolodzhetik vityahoz, mint a legkarizmatikusabb egyenhez, akivel eddig eleteben talalkozott! (Sz@r egy eleted lehetett eddig, ribike, ha most o lett az Isten!)
tivoli
@bencemacska: ma, 14:47
Nagyon sokkal tartozik ő Medgyessynek, emberileg, erkölcsileg, politikailag. Az a minimum, hogy a Medgyessy kérdést "kezelje" a Friderikusz műsorban.
bencemacska
@karma1: Egyetértek veled mindenben.
Bár a D-209 ügy kezelése kapcsán előjöttek negatívumok. Nem kezelte jól a Kovács ügyet sem. Hogy miért akarta leváltani a gazdasági minisztert, azt ma sem tudom.
Az eleganciához elegáns viselkedés is tartozik. Főleg egy volt bankelnöktől!
karma1
@tivoli: Kicsim, egy losz@rt tartozik Medgyesinek!... Medgyesi mar regen nincs a napi politikaban, mig Fletot az egesz fideSS gepezet ezerrel akarja lejaratni...

Volt egy era, amiben Medgyesi labdaba rughatott volna - es persze rugott is! - , de utana eltunt, mint vakeger a lukban, es most elojon VISSZAMENOLEG vadaskodni, befeketiteni embereket... Ez annyira kilatszo fideSS-lolab, hogy az mar szinte rohej... Nem erzed ezt? Kar!
patyuka
@perfekt: "...Gátlástalan,hiteltelen,hazug figura..."

"...A személyeskedő jelzőid--láttatják hol is szocializálódtál..Mondani valód inkább cáfolatokat tartalmazott volna, mint ostoba falusi kocsmai tempót.."

Merthogy a tied - az indukciós szöveg - bezzeg mentes a személyeskedéstől és hemzseg a cáfolatoktól?
Ehhez aztán pofa kell!

Ilyen a korrekt érvelés a la @perfekt, avagy ime az pökhendi üresfejűség megtestesülése.

..."néhány idegen kifejezést is kinézel a gugliból..."

Nos, épeszű ekkora baromsággal sem hozakodik elő, ugyanis abszurditás!
De áruld már el, hogyan bűvészkedtél, ha a "kommentelsz, szocializálódtál" szavakat mégis ilyen módon szerezted be!
perfekt
@patyuka: Mint a ganajtúró bogár olyanok a napjaid--elől a fejed --de az nem jelent semmit--hártafelé--görgeted a mantrát-- és azt hiszed előre haladsz, mikor elmellőzöl egy bogara.A másik fontos dolog--én a nőket szeretem--ezért most akadj le rólam, neked ott hagyom a liblingedet.
bencemacska
@tivoli: Nem ismerem - és nem is ismertem - a kapcsolatukat, de valamiért sportminisztert csinált belőle, amiért az előző sportminiszternek távoznia kellett, és ezt a szocik nagy része zokon vette.
Később úgy döntött(?), megszünteti a minisztériumot és meneszti Gyurcsányt.
Na ekkor ütött be a krach - és nem Gy. miatt, hanem a - liberális gazdasági miniszter miatt - és elfogadták a fenyegetésként felajánlott lemondását. (Kovács Lászlótól kapta a selyem zsinórt)
tivoli
@patyuka: ma, 14:53
Nem kéne okoskodnod, főleg elhamarkodott következtetéseket levonni. Ha nem vetted volna észre, én óvakodom attól, hogy egy-egy politikust vagy hozzá közel álló rokonát, munkatársát becsméreljem.
Hiába nagy fej Gyurcsány, azért neki is megvannak a maga kis húzásai. Aztán akinek tetszik, tetszik, akinek nem, annak nem.
tivoli
@bencemacska: ma, 15:47
Lehet, hogy nem jól emlékszem, de szerintem úgy volt, hogy Orbán csinált Dajcsnak egy sportminisztériumot, amit aztán a szocik győzelme után Gyurcsány kapott meg. Vagy két évig ellubickolt ott, élvezve Medgyessy pártfogását, többszörösen helyzetbe hozta magát, s amikor más okokból támadták Medgyessyt, csodák csodája, éppen kéznél volt, hogy a helyébe lépjen. S nem Medgyessy, hanem Gyurcsány szüntette meg a sportminisztériumot már miniszterelnöksége idején, mert tovább nem volt szükség rá.
tivoli
@karma1: ma, 15:17
Neked is csak azt tudom mondani, hogy ami volt, elmúlt. Ezen kár idegeskedni.
És kéretik békén hagyni Medgyessyt, mert nála tisztességesebb politikus nem igen volt széles-e hazában, bármit mond is most. Nem véletlenül nem kellett oda.
bencemacska
@tivoli: Igen, így emlékszem én is, azzal a különbséggel, hogy Gyurcsány előtt volt még egy szoc. miniszter, akit lecserélt Gy.-ra. (nem jut eszembe a neve)
Medgyesi lelépése után nem volt kéznél Gy.F. , mert a párt vezetése a most elhalálozott Kiss Pétert jelölte, csak egyes szoc. vezetők - néhai Toller László vezetésével - ragaszkodtak hozzá, hogy kongresszust hívjanak össze a jelölésre. És ez alatt az idő alatt tört előre Gy.F. és választották meg! (Ezért volt hosszú ideig ügyvezető min. elnök M.P.)

Már innen indult Szili és Gy.F. ellentéte is.
patyuka
@tivoli: "Nem kéne okoskodnod, főleg elhamarkodott következtetéseket levonni."

Melyek is azok az "okoskodások"? És vezesd csak elő azokat a bizonyos "elhamarkodott következtetéseket", ugyanis beidézésük és tartalmi igazolásuk nélkül csakis a te "okoskodásod" az egyértelmű!

Merthogy : mivel a polémia tárgya konkrét, nevezetesen Gy. F tanulmánya, a vitakozóknak is az abban foglaltakra, nem pedig a szerző személyének sommás minősítgetésére kell fókuszálniuk. Te sem az előbbit teszed.

Amikor pedig Gy. F. "maga kis húzásaira" célozgatsz, lezserül "elfelejted" még csak konkretizálni is azokat, holott vélekedésed még a megnevezésük esetén is csak gyanúsítgatás maradna mindaddig, amíg megkérőjelezehetetlen bizonyítékokkal nem adatolod igazságukat!

Fölöttébb árulkodó ám, amikor a bősz igazságosztók - fejükre olvasván eszköztelenségüket - okoskodásról hablatyolnak...
tivoli
@bencemacska: ma, 16:46
Érdekes dolgok történtek akkoriban, nagy volt a mozgás a háttérben. Emberek jöttek elő, tűntek el..
tivoli
@patyuka: ma, 17:03
Sajnos éppen most nem megy a fókuszálás, mert elkapott a diszlexia. Te viszont mehetnél pihenni, mielőtt még végképp összezavarodnál.
bencemacska
@patyuka: Szerintem próbálj megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy nem a bíróságon vagyunk - ahol szigorúan bizonyítható tényeket kell ütköztetni - hanem egy online lapon, ahol mindenki a SAJÁT véleményét hangoztatja, és ütközteti a másikkal. Ebből lesz a vita.

A vita nem azonos a másik becsmérlésével. Tisztelni kell a másik véleményét akkor is, ha nem értünk vele egyet!

Jó vitatkozást neked is!
patyuka
@bencemacska: "A vita nem azonos a másik becsmérlésével. Tisztelni kell a másik véleményét akkor is, ha nem értünk vele egyet!"

Látszólag egyetértünk...

Ám rohadtul nem csípem az afféle kioktatást, amelyikben csak az a döntő érv, hogy a "SAJÁT vélemény" tisztelendő.
Mert az általam kifogásolt két állítás nem vélemény - "Gátlástalan,hiteltelen,hazug figura." /perfekt/, "Nem kéne okoskodnod, főleg elhamarkodott következtetéseket levonni...Hiába nagy fej Gyurcsány, azért neki is megvannak a maga kis húzásai." /tivoli/ -, hanem "csupán" előítéletes vádaskodás, azaz olyan sommás állítások, amelyekhez leírójuk meg sem kísérelt vélt vagy valós bizonyítékokat állítani.
Az én mércém/véleményem(!) szerint a dehonesztáló címkék osztogatása, a sértő ítéletek bizonyítékolásának negligálása nem tartozik a korrekt véleménynyilvánítás szabadságához. Az bizony csak "a másik becsmérlése" (Hoppáré! Nem ismerős?), ami - ugyancsak - szerinted sem azonos a vitával!
Az ilyen nemtelen eszközökkel élő pedig ne háborogjon, ha a kért hiánypótlás - (ész)érvek, bizonyítékok... - ismételt elmaradása nyomán már rá hajazó stílusban szólnak neki vissza!

Akkor hogy is van ez? Ha megszólítottál, illett volna azonos mércével mérned...
Dixi!
bencemacska
@patyuka: Nemcsak neked szólt, ahogy észre is vehetted.

A bizonyítékokat viszont te követelted, arra írtam, hogy a véleményt nem illik, és nem is lehet bizonygatni, mert mindenkinek joga van más véleményen lenni!

A sértegetés meg oda - vissza történt, azért ajánlottam helyette a vitát.
patyuka
"A sértegetés meg oda - vissza történt, azért ajánlottam helyette a vitát."

Bár utóbb egyértelműen jeleztem, hogy befejeztem, de - miközben az eleje is erősen sántít - minthogy állításod befejező mondata még erős eufemizmussal élve is valótlanság, hát muszáj leírnom: az ok-okozati összefüggések időrendisége miatt az "érvelésed" abszurd. És mert nem lehet igaz, annál visszatetszőbb az igaztalansága!
karma1
@tivoli: Nyuszika, olvasd el 15.05-kor irt kommentemet: en mindig is csiptem Medgyeseit, DE MOST MIERT HOZ FEL OLYAN DOLGOKAT, ami anno tortent, es miert sarozza be UTOLAG Gyurcsanyt - nekem csak ez a visszas az o viselkedeseben...

Ha AKKOR nem nyitotta ki a lepenylesojet, akkor most ne nevezze arulonak Gyurcsanyt, mert viszont a jelenlegi ellenzeknek meg mindig a legtisztessegesebb alakja Gyurcsany - szerintem.

Gyurcsany lassan megszokja az ellensegtol a "gyurcsanyozast" cikizest, mocskolodast, de azt hiszem, pont egy volt parttarsatol - plane igy, utolag - megsem ezt varna el...

Ha segiteni, tamogatni nem tudok valakit - mert esetleg megvaltozott a velemenyem - akkor legalabb kussban maradok es nem en lokom bele a godorbe a volt "harcostarsamat" Ez a viselkedes nem vall uriemberre Medgyesi eseteben, ezert csalodtam benne...
Desischado
@patyuka: Elnézést, véletlenül nyomtam gombot!
Desischado
Gyurcsánytól nem véletlenül fél a fidesz mint az ördög a tömjénfüsttől! De szerintem is nagy politikus! Bár nem kedvelem annyira, de százszor, ezerszer ő, mint egyszer a hazugovics!
1szomjas
Emberek ! Ti itt egymás savazására pazaroljátok az energiátokat, akit meg egyikőtök se szível, röhöghet a markába...
mate03
@Desischado: Úgy látom,sok mindenben egyet értünk!Szívemből,beszéltél!
tivoli
@karma1: tegnap, 23:25
Ismered a pártfegyelem kifejezést! Egy darabig érvényes, aztán már nem. Nem kötelező szeretni a vetélytársat élete végéig, csak azért mert egyszer elnézőnek kellett lenni vele.
karma1
@tivoli: Igen, hogyne ismernem,... Meg persze ismerem a "munder becsulete" kifejezest is, na meg azt is, hogy " Meg a kutya sem sz@rik oda, ahol eszik",... meg egyeb mas magyarosch nemzethy bolcsessegeket...

De ismerem azt is, hogy "Ha hallgattal volna, bolcs maradtal volna", de legalabbis nem vesztettel volna a nepszerusegedbol... (Ezalatt Medgyesit ertem, mert ha o most elorancigalt egy reg lefutott dolgot, ES IGY, utolag "learulozza" a volt "elvtarsat", akkor ezzel nem Gyurcsanyt minositi, hanem sajat magat is...

Kepzeld el, hogy Te valakiben evekig megbizol, dolgozol vele, rabizod a gondolataidat, almaidat is megosztod vele, egyutt kuzdotok valamiert, aztan egy ponton szetvalik az eletetek, nem is keresztezitek egymas utjait, es akkor a volt parttarsad kiall a plebsz ele, es azt mondja Rolad, hogy arulo vagy, feketes@ggu vagy, tulajdonkeppen ha most lenne a 30 evvel ezelotti idoszak, akkor lekopne Teged, es ugy mellekesen elete nagy tevedesenek nevezne az egyuttmukodeseteket... Mondd, mit ereznel? Hogy meri valaki a 30 evvel ezelott tortent esemenyeket a mai normak alapjan megitelni, es Teged elitelni?

mert Medgyesi ezt tette, es en, aki eddig ot tartottam az egyik tiszta politikusnak - persze a viszonyokat ismerve - , most azt mondom, hogy o sem kulonb a tobbieknel, kepes barkit orvul hatbatamadni, igy hat ennek megfeleloen szovetkezzen vele barki is a jovoben...Bocsika, n em kell egyetertened velem, sot,... ezt tudod, de nekem ez jott le...
tivoli
@karma1: ma, 12:51
Azt hiszem itt Medgyessy van jogosan megsértődve, mert először is ő lett megpuccsolva. Nagyon sokat tett ő a közéletben, csak meg kell nézni szakmai előéletét. Erre jött egy sose látott-hallott fiatalember, oszt mire észbe kapunk, már ő az ország mini elnöke. És lássuk be, Medgyessy származása, tudása alapján érte el azt amit, Gyurcsányt pedig a szitu szülte meg. Lehet akármilyen tehetséges is, így utólag nézve
Azt meg te is tudod, én is, hogy a politikában ennél sokkal kevesebbért is öltek már.
kata53
@bencemacska: Hú ezt nem láttam! Tudsz egy linket küldeni? Megköszönném!
bencemacska
@kata53: Írj időpontot, mert nem tudom melyik belevauzásomra gondolsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.