Kövér László szerint Recsk az a történelmi emlékhely, ahol a szabadság véget ért, ahol megmutatkozik a globális erőként megvalósult szocializmus igazi arca, a kommunizmus lényege, a terror.

Az Országgyűlés elnöke erről szombaton beszélt, amikor Krasznay Béla, a Recski Szövetség elnöke és Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke társaságában felavatta az 1950 és 1953 működött recski munkatábor helyén kialakított történelmi emlékhelyet megjelölő faragott kőtáblát, sztélét szombaton.

"A recski bűnök akkor teljesednek be, ha elfelejtjük őket" – fogalmazott a házelnök. Szavai szerint az emlékezés nemcsak a múltbéli áldozatok iránti tiszteletet, hanem a jövő iránti felelősséget is jeleneti.

Kövér László szavai szerint Recsk megsemmisítő tábor volt, egy nemzetgyilkossági kísérlet helyszíne, ahol senkinek az életével nem kellett elszámolni. A nemzet közös börtöne és közös temetője volt – tette hozzá.

1956 igazsága a recski pokolban született meg – mondta. "1956-ban ugyan nem győzhetett ez az igazság, de elpusztíthatatlannak bizonyult. Recsk olyan hely, amelyet mindenkinek meg kell ismernie" – mutatott rá a házelnök.

Kövér László kiemelte: napjainkban sokan, akik ifjúságukat a szocialista pártállamban, majd a szocialista utódpártban a magyar állami vagyon privatizációnak nevezett elvesztegetésével töltötték, most diktatúrát emlegetnek.

"Recsk figyelmeztet mindenkit: nincs és nem is lehet alku a szocializmus terrorrendszerével, és ezért nincs és nem is lehet alku a kínzókkal, a börtönőrökkel, sem azok szellemi és politikai örököseivel, sem azokkal, akik bármilyen okból védik, mentegetik őket" – fogalmazott.

Az Országgyűlés elnöke kiemelte: az emléktábla Recskre irányítja a jelenkor figyelmét. "Emlékezzünk és tegyünk érte, hogy soha többé ne történhessen meg még egyszer az, ami itt megtörténhetett. Emlékezzünk, hogy tudjuk és értsük, érezzük és szeressük a szabadságot" – tette hozzá.

A "magyar Gulágnak" is nevezett recski munkatáborban 1950 és 1953 között mintegy ezerötszázan raboskodtak. Recsk egyike az országszerte található 47 történelmi emlékhelynek, ezek egységes megjelölésére hivatott sztélék felállításáról a Nemzeti Örökség Intézete gondoskodik.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Kövér László rámutatott a kommunizmus igazi arcára, miközben borotválkozott :-))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tivoli
@Vasárnapiiskolás: F@sznyaló tetűfészek???
pbalage
Nem tudom, hogy lacinéni miért üti a saját ideológiai ősét, még a végén ki lesz tagadva, és akkor mi lesz? Szibériai álomutazás?
tivoli
@Vasárnapiiskolás: ma, 18:12
Ekkora választékos szókincs? Pirulok szépségem
joopapa
Kövér László rámutatott a kommunizmus igazi arcára, miközben borotválkozott :-))
Vasárnapiiskolás
@tivoli: Pont duplája a Fogascetkurva "csak"-jának. Piruljál
tivoli
ma, 18:32@Vasárnapiiskolás: Minden esetre nem szeretnék egy társaságba keveredni veled. Elsüllyednék.
Vasárnapiiskolás
@tivoli: Előbb emelkedj fel hozzám..a süllyedés neked rutin.
tivoli
@Vasárnapiiskolás: ma, 18:52
Irigylésre méltó a bőröd vastagsága, egy rinocérosz hozzád képest fehér egér.
Vasárnapiiskolás
@tivoli: Csak sikerült felemelkedned...nem tart sokáig:)
tivoli
@Vasárnapiiskolás: ma, 19:07
Lehetséges volna, hogy ma már nem iszol?
volvós
@tivoli: Talán jobb lenne mindenkinek, ha ezt privátban beszélnétek meg...
silber13
A saját "potyográfiádat" mutogattad Lacika?
coyote3
Köteles ebben a kérdésben tényleg autentikus...
hetöndöe
Tükörbe nézett és meglátta a kommunizmus undormány orcáját,szegény egy borzasztó élménnyel lett gazdagabb.:-)))
magyarbakancs
A kommunizmus arca olyan mint az öné Kövér úr.
Kétszínű.
Csizmás Kond
...gyerekek, miért esik nektek annyira roszul ha a kommunizmust emlegetik...?
Tulipánfa
Minden általánosítás sántít. Ez egy történelem hamisító, hazug beszéd. Kövér,szokásos módján, saját és családja múltját igyekszik gátlástalanul túlkompenzálni.
dr. prédikátor
Köteles lancelot!!! Szembenéztél a fényképeddel???
nezelodo
Remélem, azért a kommunizmus jelképére nem mutogatott oly hevesen, hogy szemsérülést okozzon magának?
Toby
Ettől már csak az a szebb, amikor a III/II-es Boros Imre komenyistázik !
miazavalami
@Csizmás Kond: Nem esik rosszul, ha olyan emlegeti aki nem volt kommunista. Ja azóta sikerült nekik az ország feléből munkatábort faragni!
Hellcat
Szép is amikor a komcsik beszélnek elítélően a kommunizmusról.
Toby
@Csizmás Kond: Tudod az a helyzet, hogy egy "ilyen "Kövér kommunistázik, aki anno ingyen tanult a szocializmusban, míg mások robotoltak az akkori viszonyok között, az akkori bérekért, egy "ilyen" Kövér kommunistázik, akinek 1983. február 4.-étől volt állandó belépője az MSZMP KB. Pártöttérténeti Intézetébe - igaz, hétvégi bent tartózkodásra nem jogosított - egy "ilyen" Kövér kommunistázik, akinek a családtagjai az Mszmp tagjai voltak Pápán,
röviden, egy olyan embernek létszó tárgy kommunsitázik, aki egész fiatalsága során húzta a szocializmus hasznait !

Amúgy meg: - a kommunista eszme abszolút emberi, igazságos, azonban az odavezető gyakorlat csapnivaló volt. ( proletárdiktatúra, osztályharc, személyi kultusz, túlzott jelentőség tulajdinítása a párt vezető szerepének, gazdasági irányvonalainak...stb. melyek nélkül más lett volna a kép és hozzáértők szerint nem is vesztett volna sokat a
z alapeszme, ha ezek nem túlzott jelentőségűek. A személyi kultuszról egyébként egyetlen egy kommunista iránymutatás sem szól, ergo: nem volt tervezve, csak sajnos lehetővé téve ! Egyszerű példa: kelet-európai szovjet típusú rendszer és a jóval szabadabb jugoszláv gyakorlat közötti különbség. Ég és föld.)
Nil
Akkor Kövér Lászlónak fogalma sincs mi az igazi szocializmus és kommunizmus. De nincs mit csodálkozni- ahogy Jézus tanításait elferdítették úgy Marx és Engels tanításait is. Nagyon fejlett emberiség kellene mindkettő véghezviteléhez, ahol ember embernek nem farkasa.
A baj az hogy Recsk már ott van mindenhol, csak most közmunka formájában - nincsenek kézzel fogható fegyőrök csak a fenyegetés és a lenézés, az embertelen bánásmód. Az élelmezés és a lakhatási körülmények változóak - de a lényeg ugyanaz csak más ruha van rajta. És bár még nincs magánzárka - fény nélkül ahol sem állni sem leülni nem lehet, de ami késik nem múlik. Jön a harmadik szavazás és ha a nép megint birka lesz akkor jön a fekete leves. Akkor a farkas bent lesz és a kismalacnak már nem lesz ideje vizet forralni.
Csizmás Kond
@miazavalami: namostakkor én ha netalán kommunista voltam nem mondhatom, hogy rohadtak volna meg ?
Csizmás Kond
@Toby: szerintem rosszul értelmezed, bárki szidhat bárkit, anyját társát eszmét bármit, ugyanis a valahai részvéte nem jelenti azt hogy abból nem ábrándulhat ki.
a kommunista eszme meg éppen nem eberi. az ember egy egyed, külön lény külön akarattal felfogással és élettel a közöségi fegytelem akár korlátot vagy rabságot is jelenthet számára. Az ember nem azért társas lény mert az az énje, hanem mert az esetleg biztonságot, előrelátható kiszámítható jövőképet teremthet de mint egyén mindig egyedi sajátságokkal rendelkezik még ha azt lefojtja is az alkalmazkodás végett.
Toby
@Csizmás Kond: De, mondhattad volna, azonban a hozzám hasonló maradi felfogású, eléggé merev gerincű élőlények is mondhatják, hogy puha gerincű vagy, egy érdekember, akinek úgy hajlik az eszmei hűsége, ahogyan a nádszál.
Ez különösen a jelenlegi gengszterkormány tagjainak múljában lelhető fel.

@Csizmás Kond: A Kommunista Kiáltványban nincs szó a későbbi és ma már joggal elítélt szélsőséges, emberirtó, diktatórikus társadalpom és kormányzás létrehozásáról !
A marxi és engelsi ill. az ezekből kialakult lenini eszmefuttatás már túlburjánzás és valójában ezek teszik szélsőségessé a kommunista eszmét és adtak táptalajt a személyi kultusznak.
Ez ma is működik, az Orbán-kormány rá a példa ! Ahogyan a magyar proletárdiktatúra gyakorlatát puha diktatúrának bélyegezték, ugyan ez jellemző az Orbánékra is.
Kordába tartott pedagógusok, melósok, más értelmiségiek, a népakarat érvényeítésének kikerülése a népszavazási kezdeményezések lesöpörtetésével, elöször dönt a kormány, majd nagy pofával szétküldik a NER hazug, átlátszó vélemény-kérését, főszerkesztői kirúgatás, a más nemtetszők leváltása...stb.
Amikor tartanak a nagy balhétól, de nem akarnak nagy balhét, mert a nemzetközi megítélés is szémít, még ha Orbán állandóan nemzetizik is, akkor nincs más hátra, mint béremelést adni a pedagógusoknak - más kérdés, hogy mekkora mértékben - választás előtt meg nyomatják a rendvédelmis fizetéseket. Varga megmondta, amikor a r.védelmisek az utcára mentek, a maffia-kormány akkor fosott először uralma alatt.
A nem párthű írott és elektronikus sajtó igába hajtása, ez mind diktatórikus jellemző.
Csizmás Kond
@Toby: biztos nem a mánia beszél belőled ?
Toby
@Csizmás Kond: Nem hiszem, vesd össze a kapitalizmus lényegét, működését és a szocializmus eddig megismert lényegével és gyakorlatával, melyik volt emberibb ? Az más kérdés, hogy pusztán tervgazdálkodással nem, vagy csak nagyon nehéz eredményeket elérni.
Az adatlapomon megtalálod az általános álláspontomat, amúgy 2010-ben sem a szocikra szavaztam, de nem is a Fikuszra ! Mind a kettőben ugyanaz a mozgatórugó: - a pénz és pozíció !
Csizmás Kond
@Toby: A kapitalizmus épp olyan ártaslmas mint a kommunizmus, sőt megjelenésénem ugyanaz csak más felfogásban.
A pénz meg a pozíció minden hatalom lényege...bárkire is fogsz szavazni.
Toby
@Csizmás Kond: "A pénz meg a pozíció minden hatalom lényege...bárkire is fogsz szavazni. "

Nem gondolom, hogy így lenne, ugyan megszédíthet egyeseket, de az nem igaz, hogy qrwaországban nincs egy becsületes, gerinces, alkalmas ember, akit nem a Közgép nevelt és Orbán adott neki tejet !

Annyit helyesbítenék a korábbi hsz.-omon, hogy természetsen nem 2010-es választásról van szó, hanem a 2014-esről, de mert egy kimutatást olvastam párhuzamosan 2010-ből, ezért automatice...
mariaberta
Bemutatta a szülei, hozzátartozói, barátai és korábbi munkatársai fényképét? Hol lehet megnézni?
Csizmás Kond
@Toby: A kinevezés érdem a kampányolás érdek...nincs ezen mit nem érteni.
Toby
@Csizmás Kond: Én nem erről szóltam !
mariaberta
@aremy: Kösz, de átértékeltem és nem vagyok rá kíváncsi. Elég az ő ábrázatát látni.
miazavalami
@Csizmás Kond: Inkább úgy mondhatnád, rohadtunk volna meg...
Csizmás Kond
@miazavalami: Általában senki nem azt az időt értékeli amiben ő is részt vett...:)
Csizmás Kond
@miazavalami: ...önmagát az ember mindig színesebben értékeli...
Csizmás Kond
@miazavalami: nem is kell az legyél ...csak egy a mindenkiből...:)
miazavalami
@Csizmás Kond: Én egyedi vagyok és megismételhetetlen sokszorosíthatatlan.
Csizmás Kond
@miazavalami: Na látod, hogy az előbb igazam volt ...:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.