A Magyar Nemzet volt brüsszeli tudósítóját kitiltották az Európai Parlament épületéből – erősítette meg szerdán a magyar médiában megjelent hírt az MTI érdeklődésére Marjory Van Den Broeke, az EP sajtóosztályának vezetője. Lovas István legközelebb jövő év március 15-én léphet be az Európai Parlament épületébe.

Francesca Ratti, a parlament főtitkárhelyettese azért intézkedett így, mert a magyar újságíró egy vödör művért akart adni Sophie in 't Veld holland liberális EP-képviselőnek, hogy felhívja a figyelmet a palesztin-izraeli konfliktus palesztin gyerekáldozataira. A vödröt kamerák kereszttüzében szerette volna átadni – írta több hírportál.

Marjory Van Den Broeke az MTI érdeklődésére azzal indokolta a kitiltást, hogy Lovas István saját közlése szerint sajtóakkreditációjának felhasználásával, de nem újságírói céllal akart belépni az EP területére, és "elfogadhatatlan módon aktivistaként kívánt fellépni".

Lovas a Facebook-oldalán úgy reagált a hírre, hogy legjobb lenne, ha örökre kitiltanák, nem akar belépni abba "a gyáva szolgákkal teli épületbe", ahol a képviselők Oroszország elleni szankciók után "epedeznek", de hallani sem akarnak Izrael elleni büntetőintézkedésekről.

A vödörnyi művért az újságíró kitiltásától függetlenül át akarja adni, legfeljebb az EP épületén kívül. Mint írta, most már Guy Verhofstadt liberális frakcióvezetőnek és volt belga miniszterelnöknek is szeretne adni egy vödörrel, az őt kitiltó főtitkárhelyettes pedig egy pohárnyi vörös folyadékot fog kapni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ezt az embert tiltották ki (végre):

- Zsidó származású újságíró, felmenői családi neve Lichtner. 1983–84-ben a Menóra című kanadai zsidó lap tudósítójaként dolgozott.
- A korábban már megkapott izraeli bevándorlási engedélyét 2002-ben Izrael Állam az újságíró antiszemita írásai miatt viszszavonta.
- A Palesztin Állam budapesti nagykövetsége 2002 áprilisában a Tárgyilagosság díját adományozta neki.
- A nyolcvanas években gyermekei szeme láttára megverte és megerőszakolta akkori feleségét. A nevezett cselekményekért nem büntető, hanem polgári per indult Lovas ellen, és a bíróság a volt feleségnek adott igazat.
- A Los Angeles-i bíróság elfogatóparancsot adott ki ellen, mivel nem tett eleget gyermektartási fizetési kötelezettségének.
- 2013.októberében a Magyarországon akkreditált külföldi tudósítóknak e-mailt küldött, melyben többek között „kibaszott seggfejeknek” titulálta őket, és ajánlotta nekik, hogy "egyetek szart, seggfejek ".
- ... stb, stb.
/bocsi, csak idéztem/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Na végre ! Tudja-e valaki, hogy esetleg az állatkert majomházába befogadták-e ?
Toby
@nemkati: Az "ember" azért eléggé durva volt tőled...bocs
hetöndöe
Bayer,Bencsik,Lovas,az édes hármas.Patkányok a porcukorban.
Alpári viselkedésük önmagáért baszél.
nemkati
@Toby: Elnézést. Igazad van, kicsit elvetettem a sulykot.
volvós
@F_Viktor: tegnap 22:33
Teljesen felesleges ennek a szöke kislánynak ( spu00 )
megmagyarázni valamit is.., fanatikus lény, aki a
" fentröl kapott utasitásokat " másolja be ezekre az oldalakra...
Mesterséges bér-tollnok...olyan S.G-fajta...
F_Viktor
@volvós: + ő az akinek hiába válaszolsz :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.