Január elsejétől Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdaságfejlesztési program veszi kezdetét – hangsúlyozta Orbán Viktor szombaton, Székesfehérváron, a Jüllich Glas Holding Zrt. 30 éves jubileumi ünnepségén és központi irodaházának avatóján.

Orbán Viktor közlése szerint cserébe azt várják, "a magyar vállalkozások erősödjenek, bővítsenek, újítsanak és segítsenek abban, hogy realitássá váljon az ötmillió magyar munkahely megteremtése".

Orbán megint avatott, és bejelentett valami nagy dolgot

A kormányfő azt mondta, hogy a Jüllich család példát mutat az egész országnak: "ha elszántan akarjuk, sikerülhet". Hozzátette: olyan magyar vállalkozókra van szükség, akikben dolgozik az akarat, hogy kihasználják az előttük álló lehetőségeket.

A miniszterelnök kiemelte: a következő időszak az új lehetőségeket mutató és bővülni akaró magyar vállalkozások korszaka lesz.

"Magyarország elemi érdeke és a természetes életösztön is azt diktálja, hogy a magyar emberek által alapított vállalatok növekedjenek, újabb és újabb beruházásokba kezdjenek, növeljék értéküket és egyre több embernek adjanak munkát" – fogalmazott Orbán Viktor.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

alterego56
Az ilyen magas röptű dumákról jut eszembe 2011 az "elrugaszkodás éve". Úgy elrugaszkodtunk hogy a "gyorsnaszád" ezerrel indult a Titanic nyomába. Lett is mindjárt 1,7%-os "negatív növekedés". Csak óvatosan ME úr.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
alterego56
Az ilyen magas röptű dumákról jut eszembe 2011 az "elrugaszkodás éve". Úgy elrugaszkodtunk hogy a "gyorsnaszád" ezerrel indult a Titanic nyomába. Lett is mindjárt 1,7%-os "negatív növekedés". Csak óvatosan ME úr.
troppauerhumer
Ennyi szalagot szerintem ember nem vágott még át, ilyen rövid időn belül. Vajon esténként meddig kell a borogatást cserélgetni a kezén, hogy elmúljanak a vízhólyagok róla? :)
pbalage
"ha elszántan akarjuk, sikerülHET".
Ha nem tesznek állandóan keresztbe mindennek, akkor simán. (nálam ahová nyúltam, mindenhol kinyírt a fidesz, pedig nem is ugyanabban a témában indultam a dolgokkal)

szóval sikerül HET, ha belépsz a pártba.
F_Viktor
Emlékszem még a Széll Kálmán I-II tervre, a nagy gazdasági bummok bejelentéseire, s arra is, hogy minden ilyen eset "nem megszorításokkal" folytatódtak.

Tehát lefordítva Orbán mai szavait lefordítva:
"Január elsejétől Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdasági MEGSZORÍTÁS veszi kezdetét."

Ezután megemlíti, hogy képbe jöttek az új, milliárdokkal megtámogatott haveri kör.
Vagyis FOLYTATJUK!
F_Viktor
@F_Viktor: Ja, a fentieket nem poénnak szántam :-(
bakegya
Igen elemi érdeked és ösztönöd azt diktálja ...ami a magyar gazdaságból látens módon minden mennyiségben a te,a pereputty és a haverok zsebébe vándorolt amióta csakk kitátottad a ...elmentél már a falig vicctor,hamarosan ránk is döntöd a nagymedvével együtt!!!-15 januárjától se gázunk se villanyunk nem lesz már,ha rajtad múlik -kenyerünk se!-gólyfos szöveg-ja persze van rá vevő Fehérvár-ott!
nyanya001
Már megint hazudsz - mint mindig - akarom mondani !
Ezt is szépen behazudtátok csak hogy így egészen más a leányzó fekvése !
www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdijrendszer/ujrakonyveltek_a_gigantikus_nyugdijvagyont.204595.html
bundi
@F_Viktor: ezzel a varga féle 1700milliárdos nemmegszorításra célzol?
bundi
@F_Viktor: vagy csak arra hogy a matolcsy féle novekedési hitelprogram mintájára ami a devizatartalék kontójára történt a teljes devizatartalék torkára lépnek és tavasztól utánunk a vízözön felkiáltással áttolják haveri cégekbe azt is...
F_Viktor
@nyanya001: Akkor mégsem Gyurcsány kozmetikázta a számokat, hanem ezt is a fityesz vállalta be, hogy megcsinálja?
coyote3
Ezek szerint én lemaradtam néhány millióról? :)
F_Viktor
@bundi: Igen, arra, de az az 1 700 milliárd még csak a kezdet, ez még fasorban sincs az Eltolcsy féle 3 nagy megszorításhoz.
volvós
@Jankó123: Már csak 7 nap okt. 12.-ig, aztán FOLYTATJUK

Nem kell egyhamar össze-vissza (KSH) adatokkal
bibelödni a kormánynak, föleg Viktornak, Misimókusnak
és kuszaszemünek !!
F_Viktor
@bundi: Ahhoz talán nem mernek még nyúlni, mert akkor tavasszal Putyin 77. oligarchája becsődölheti Magyarországot.
Előbb megvárják a devizahitelek forintosítását, s majd a realizált deviza árfolyamnyereséget tudják majd saját zsebbe átmenteni (kilopni).
Jankó123
@volvós: Igen, még hét napig szól a mese! Azután megtudjuk, hogy mit rejtegetnek számunkra!
surdillo
@pbalage: És jó hosszú nyelved van,meg tudod pénzelni a kis akarnokokat!!!
human
Valóban rendkívül szépen fejlődő fideszes vállalkozások vannak. A "szabad versenyre" is már az érvényes, hogy "Csak a FIDESZ".
Jankó123
@human:
Inkább ez: "Csak a FIDESZ"-nek szabad a verseny!
:-)))
human
@Jankó123: Pont erre gondoltam, hogy így pontosabb lenne. Köszönöm a javítást.
Szimba
"Január elsejétől Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdaságfejlesztési program veszi kezdetét " - vezsi, vagy vette? most így október táján hol tart?
"Orbán Viktor közlése szerint cserébe azt várják..." minek is cserébe? Én nem értem. Valaki?
"A kormányfő azt mondta, hogy a Jüllich család példát mutat az egész országnak: ha elszántan akarjuk, sikerülhet". - vagy legyél inkább fideszes funkci, akkor leginkább. Még dolgoznod sem kell.
A többi meg az ilyenkor szokásos rizsa.
pityuka
Na agymosottak. A vajdátok ma megint mert nagyot álmodni. Igaz a multkori 1 millió sem jött még össze, de spongyát rá.
nyanya001
Ennyi szalagot Európa összes kormányfője nem vágott át :))
F_Viktor
@Szimba: Jüllich család példát mutat az egész országnak, kezeik között minden arannyá változik, két év és Mészárost is beelőzik.
Desischado
Szerintem is vizet prédikál és bort iszik, hogy akadna a torkán! A valós jelentése a dumának szerintem is az, hogy januártól olyan megszorítások lesznek, hogy bele fogunk gebedni! Na, birkák, lehet tapsolni!
Yoda69
"Orbán Viktor közlése szerint cserébe azt várják, "a magyar vállalkozások erősödjenek, bővítsenek, újítsanak és segítsenek abban, hogy realitássá váljon az ötmillió magyar munkahely megteremtése"

Mi az hogy azt varjak? Parancsra nem fog beindulni a vallakozasok bovitese, erosodese. Tonkretettek a magyar gazdasagot. 1 millio ember hagyta el az orszagot. Jovo ev elejere ez a szam meg tovabb nohet. A forint osszeomlott, az allamadossag rekord szinten. Egyszeruen erthetetlen kinek nyomja meg ezt a parasztvakitast?!
5 millio magyar munkahely megteremtese? Na ne. Meg az 1 milliot se sikerult elernie, sot ha nem vesszuk a kozmunkasok hadsereget, es a kulfoldre menekult munkavallalokat, akkor rekord szinten van a munkanelkuliseg is. Szoval ennyit a szamokrol.
bakegya
@nyanya001: de ennyi tűrési határt sem hágott át a nagybüdös iiiiiiiiiiiii-gazságával ,állampénzen a magyarok nevében a saját és csakkk a haverok zsebére.
Toby
Hurrrááááááá...újabn 200 fidesznyk milliárdossal "gazdagodunk" !
aremy
@nyanya001: meg is lehet nézni hogy hol tartanak.és ha át is adnak valamit
csak egyszer.
bakegya
@F_Viktor: Szíjjártót viszont nem mostanában érheti utol senki fia,lánya-éppen Wasschingtonba rendelték-ezt a nagy dolgot elfelejtette bejelenteni kenyéradó gazdánk.
F_Viktor
@bakegya: Erről én sem hallottam még.
bakegya
@F_Viktor: pedig te mindíg napra kész vagy.Kintről jött a hír,engem is meglepett-nem árt figyelni.
F_Viktor
@bakegya: 2012 júniusában, mikor nemzetközi kapcsolataiért felelős államtitkárnak nevezték ki, akkor volt 3 napig Washingtonban magyarázkodni. Véletlenül nem erre gondolsz?
Esetleg arra, hogy e hónap végén lehetséges egy washingtoni látogatása? Ezt hallottam, de berendelésről nem, s azt sem tudom mennyire fix ez a minister of foreign affairs and trade (ahogyan a bölcs amerikai nevezi) látogatása.
bundi
@F_Viktor: biztos vagy te abban hogy nem mernek? Mert nekem nagyon úgy tűnik a dőzsi most már abból megy...
Borda
"egyre több embernek adjon munkát"- Csókolom a kezsit lábát méltóságos uram,osztán hát mék korosztályra gondút? Ugye há én nem vagyok 25 év alatti,se rokkant,se védett korú...akkor há mi jut nekem,méltóságos ÚR?
F_Viktor
@bundi: Nekem is gyanús, hogy a nagy nullából nagyon sokan nagyon-nagyon jól élnek (s mi lehet még a felszín alatt!), az is lehet, hogy a kb. 40 milliárd eurónyi tartalékból már egy 10-est elloptak, de abból a gazdaságot megmenteni nem fogják, marad a megszorítás, az a tuti, rizikómentes (a hülye magyar úgyis rájuk szavaz).
kukac50
Orbán január elsején bejelenti ,hogy nem lesznek megszorítások csak reformok, ezért bevezet 10 fajta adónemet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.