A pécsi György-telep. Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a szegénység világnapja alkalmából az ország egyik legszegényebb városrészében, a György-telepen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a kormányzat elkötelezett az iránt, hogy elérje: Magyarországon ne legyen olyan család, amely nyomorban tengődik.

Ma Magyarországon kb. 460 euró az átlagfizetés, a Tárki szerint az ország 17 százaléka a szegénységi küszöb alatt él, az Eurostat szerint meg 3,3 millió magyar kevesebb mint 65 ezer forintból tengődik.

Egyetlen kép az ország egyik legszegényebb városrészéről

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Az elkötelezettség marha kevés !
Végre tenni is kellene valamit de csak a magatok vagyongyarapodásával vagytok elfoglalva, meg a mutyikkal !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moiszikf
Hát, ebben a témában Emmútnyócév és Fülkeforradalmár szaktársak egyformán ludasak.
Mikipapa
Kicsit bizony lehangoló a házacska és az udvar, de legalább láthatóan tisztaság és rend van, valamint tető van a fejük fölött. Már ez is megnyugtató, már amennyire egy ilyen helyzetben nyugodtan, elégedetten lehet élni.
human
"A föld legvagyonosabb 1 százalékának tulajdonában van a globális vagyon 39 százaléka. Ehhez képest a legszegényebb 50% mindössze a javak 1 százalékát mondhatja magáénak."
idokjelei.hu/2013/06/a-felso-1-birtokolja-a-globalis-javak-39-at/
Desischado
Az egyik oldalon az ordas szegénység, a másikon meg az arcátlan gazdagság. Mindenesetre azbesztnél is vastagabb bőr lehet a képén, hogy így hazudozik. Ha annyira javítani akarnak a szegények sorsán, akkor miért akarják megint a szociális rendszert lefaragni?
nemjoezigy
Na uraim, ez megint csak egy a szép, szavazócsalogató kijelentések közül. Nézzük meg a tetteket: mint az előttem 8 hozzáíróból 8 jelezte a tettek nem ezt mutatják! (ők gazdagodnak, mi és az ország szegényedik! Meddig lehet ezt engedni? A mostani ellenzéknek az (is) lenne a dolga, hogy a nem szavazó 50-60%-ot a szavazásra rávegye.*) Most a fideszkdnp-nek sikerült egypárt rendszert elérnie és erre marha büszke, pedig mintha ez ellen harcolt volna. Ja hogy akkor a másik oldalon voltak? Ők így értelmezik a demokráciát: 1/4-e a szavazásra jogosultaknak, akik a fideszkdnp-re szavaztak = a 2/3-os, vagy 3/3-os győzelemmel. Pedig az a ő szempontjukból jó ha 2 millió ember.
Persze ne csodálkozzunk, hiszen megmondta a fővezér, hogy nem azt kell nézni, amit mondanak, hanem amit csinálnak. És ugye az nem egyezik meg. A választó "köteles" szavazók egynegyede pedig elhiszi amit mondanak.
* Csinálni kellene egy pártot (pedig utálom a pártokat) ami tényleg azt az 50%-ot, és azokat találnák meg akik az igazságosság mellett lennének (ne az egy kulcsos adót, ne a növekvő bér ollót, ne a "képviselőink" és csókosaik agyament, gátlástalan gazdagodását, ne a bűnözők védelmét, ne a pénz, mint erkölcsi érték képviselőjét támogassák,...)
Tudom ez egy álom, de legalább álmodozhasson az ember!!!
spu00
Bele gondoltak már, hogy a FIDESZ 98 és 2010-ben összesen 23-25.000 milliárd Ft adósságot örökölt, melynek kamatai csak évi 1.300-1.500 milliárd Ft, melyet minden évben törleszteni kell. A hitelek a kormányváltással nem szűntek meg, ezt sajnos fizetni kell, s a kormány csak azzal tud fizetni amit megtermelünk, s a kifizetett összeggel csökkentett értéket tud az országra költeni. Egyszerű, de Önök nem akarnak erről tudomást szerezni, azt hiszik, hogy ez nem létezik.Sajnos van, s ettől függetlenül , ha nem is a kívánt mértékben, de javul az ország helyzete. Tudomásul kellene végre venni, hogy mit örökölt ez a kormány, s hogy ezeket a terheket nem velünk fizetteti meg közvetlenül.
Különben, aki nem megy el szavazni, az elfogadja a győztes politikáját, s ezen nem lehet vitatkozni, mert nincs olyan, hogy ha... .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.