"Kérjük, a babakocsikat az épület előtt hagyni!" – a Heol.hu cikke szerint ez a felirat olvasható a szihalmi általános iskola ajtaján.

Acsainé Orsó M. Zsuzsanna szihalmi édesanya ezért az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, mert mint mondja, már évek óta a falon van a felirat, ám nem tűnt fel senkinek. Neki van egy februárban született gyereke, a másik elsős, így azon táborhoz tartozik, akik csak akkor mennének be a babakocsival, ha arra tényleg szükség van.

Az iskola igazgatója a lapnak nem kíván nyilatkozni, így nem tudni, mit vétettek a babakocsik.

Kozmáné Bata Zsuzsanna az intézményt fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Füzesabonyi Tankerületének vezetője viszont azt mondta, az iskola házirendjében évek óta szerepel a passzus, miszerint a babakocsikat kérik az intézmény előtt hagyni. A tiltásnak higiéniai okai vannak. Kozmáné Bata Zsuzsanna hozzátette: a házirendet mind a diákönkormányzat, mind a szülői munkaközösség, mind a nevelő testület jóváhagyta, így ezt a szabályt mindenkinek be kell tartania.

Dr. Simon Ágnes, az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) Heves megyei referense elismerte, hogy érkezett hozzájuk hasonló panasz, de folyamatban lévő ügyről nem beszélhet. Más esetben is indult hasonló vizsgálat, mivel az iskola azért tiltotta ki a babakocsikat, mert azok szennyezik a padlót és karistolhatják is. Ott a panasz visszavonása miatt döntés nem született – írja a lap.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Igen! Hagyják kint, aztán mire visszamennek ellopják!
leszúrt rittberger
Sőt, a babát is tilos behozni, mert ha beszarik, büdös lesz.
pbalage
amerikai kitiltás:babakocsi kitiltás 1:1
micfild
és tessék mondani--- ebből az iskolából a netán mozgáskorlátozott gyerekek is ki vannak tilva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.