Nem feledve a régi jó kádárista receptet sem. Orbán lesz a megértő vezér, ha a most belengetett idioitisztikus adómértéket, a gigabájtonként százötven forintot leviszik százra, vagy akár tizenötre. De végül is miért pont ezzel az ócska trükkel ne élne kormányzat

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Knapp75
@GeoCravker: Most akkor ezt fogják szajkózni a kormánypárti trollok a közeljövőben?!

Persze, majd a szolgáltatók hagynak netezni korlátlanul, miközben pár film letöltésével is a havi előfizetési díjam többszörösének megfelelő adófizetési kötelezettséget generálhatok nekik... Aha, hihető.
szandokan
@Knapp75: Valóban kellene valamennyi plusz díjat felszámolni a töltögetőkre, az mégsem járja, hogy az alkotó nincs ezáltal megbecsülve. A másik meg, hogy én becsülettel kicsengetem a pénzt bármire, ami érdekel, legyen az akármennyi is összegben, más meg csak töltöget 3 ezerért korlátlanul.
GeoCravker
@szandokan: ez a demagógia olyan öreg, mint az amióta az első picasso-képet felttték GIF-ként egy floppyra
Hellcat
@szandokan: Na figyelj...a letöltögetés lehetősége mindenkinek adott még neked is..."a becsülettel kicsengetem a pénzt bármire" dolog már nem adott mindenkinek viszont.
Knapp75
@szandokan: Aha, mert amikor netes pornót nézel, azért is böcsülettel fizetsz az alkotóknak, ugye? ;)

A töltögetők a nagyobb sebességű, korlátlan (vagy magas) forgalmi korlátos (mobilnet) előfizetéseket választják, úgyhogy átlagban biztosan többet fizetnek, mint az alapcsomagokkal böngészők.

Egyébként elárulom, hogy pl. a youtube-on az alkotók által feltöltött videókkal is tudnak a készítők pénzt keresni, vagy mondjuk a legális, fizetős zeneszolgáltatásokkal, de ezek forgalma is visszaesik, ha a netköltségek drasztikusan megemelkednek!
A neten legálisan vásárolt tartalmak után is ugyanúgy plusz pénzt fizethetsz majd a netadó miatt! A forgalom alapú adóztatás nem szelektál.
pl. ha neten nézed a foci vb-t a magyar tévé oldalán vagy ha az hbo előfizetésednek hála az hbo online oldalán nézel filmeket, akkor miért is kellene plusz díjakat felszámítani? Az m1 ingyen van, a netért meg fizetek, akkor?

Hiába hősködsz, azt hiszem, nem fizettél még soha netes tartalomért... ;)

Egyébként meg ha az állam elszedi a netezők pénzét, attól még egy fillérrel sem jut több pénz a neten fellelhető tartalmak előállítóinak! Nincs is erről szó, így fingom nincs, hogyan jutott eszedbe ezt felhozni...
A magyarázat az, hogy sokan olcsón vagy ingyen kommunikálnak a neten és minden fáj a kormányzatnak, amiből nincsen haszna!
(tágabb értelemben meg az a magyarázat, hogy a sikerpropaganda ellenére nem szárnyal annyira az ország, mint az elhitették egyesekkel és sok száz milliárdos költségvetési lyukakat kell évről-évre betömködni...)
Knapp75
Az ingyen wifi terjedése is megállhat, ha a szolgáltatók (pl. egy OTP bankfiók, egy étterem, egy szálloda, a MÁV) belegondol, mennyire megszívathatják őket, ha valaki odajár majd filmeket letölteni. :D

Persze ha korlátozva lesz a maximális adómérték, akkor azért árnyaltabb a kép.
GeoCravker
@Knapp75: A tányérantennák korában ez technikailag is baromság. Ma már senkit nem gátol meg semmi, hogy Ausztriában kössön szerződést és műholdról forgalmazzon. A Magyar Könyvklub már '98 ban is a Bertelsman-műholdját (tulajét) használta ha jól tudom.
S akkor majd elmegy a TEK Berlinbe, Bácsbe, Pozsonyba, stb. megverni a szolgáltatót?
Knapp75
@GeoCravker: @GeoCravker: Az lesz a vicces, hogy ha nem jön a remélt bevétel ebből az adónemből, akkor majd tovább emelik az adót, ahogy a banki tranzakciós illetéknél is.
Végül pont, a legkevésbé tájékozott, legkevésbé mobilis felhasználóréteg fizeti meg a költségeit, miközben pont ők adják a Fidesz stabil szavazóbázisát. de nekik kevésbé van szükségük az információs társadalom vívmányaira, szóval ez nem lehet gond.
GeoCravker
@Knapp75: A suta ostobaság nem igényel ismereteket és érveket. Csak jelszavakat és vezéreket
szandokan
@Knapp75: A torrentezés akkor sem legális tevékenység. Mennyi zene, film, játék letöltési lehetőséget jelent ez szerinted egy felhasználónak? Nem annyit, mint amennyivel majd többet kell fizetni esetleg. Annak idején az átkosban nekem sem tetszett, hogy a saját találmányomat magáénak vallhatta a párttitkár elvtárs (ez szerencsére a rendszerváltással megszűnt létezni), így a készítők sem felhőtlenül boldogok annak tükrében, hogy alig veszik meg a lemezeiket.
Knapp75
@szandokan: Ismét megkérdezem: hogyan jön ez ide?
Azért emelik mondjuk az úthasználati díjat, mert nem "legális" a gyorshajtás, vagy azért lesz egy kés vásárlásán nagyobb adóteher, mert lehet vele embert ölni is?
Lényegében ez a te gondolatmeneted.

Ráadásul nem is a torrentezést, hanem a picsafing adatforgalmat igénylő netes telefonálást említették az adó bevezetésének okaként. ;)

Azt felfogtad, hogy a KÉSZÍTŐK (jogtulajdonosok) ÁLTAL az interneten ÁRULT szolgáltatásokért is drágábban lehet majd hozzájutni? Soroltam neked példákat, olvasd újra!
Knapp75
@szandokan: Ráadásul azt állítod, hogy te mindenért fizetsz, amit használsz (bár fogadnék rá, hogy nem így van, de induljunk ki ebből), így neked kéne a legjobban felháborodnod azért, mert a te alig 2 gigás havi forgalmadra is ráb@sznak 300 ft adóterhet!
Ha véletlenül 2,0000001 giga lesz belőle, akkor meg már 450 ft-ot, mert megkezdted a 3. GB-t.
Na ezt az összeget mérd hozzá a havi előfizetési díjadhoz!
coyote3
Nem is értem, hogy lehet a beteg elmét összehasonlítani Kádárral???
ancika
@szandokan: Háromezerért biztosan nem töltöget korlátlanul, az kb. öt giga ára. Az meg nagyon kevés. Már az öt giga.
Egyébként ez szerzői jogi probléma lehet esetleg, semmi köze nincs a most bevetendő forgalom utáni adóhoz. Mert mindegy mit töltesz le, fizetsz utána. Ha a gyerek fotókat küld neked az Angliában élő unokáról, azért is fizetni kell ... Hát fizess... Te... én nem akarok.
Levrone
szandokan: a BitTorrent csak egy P2P protokoll, nem mindeki illegális tartalmat oszt meg vele. Sok helyen a letöltést is így oldják meg, mert nem kell drága szervereket bérelni, hanem elég hozzá néhány kliens normálisabb kapcsolattal.

Más: mi például FTP-szerverre kapjuk a munkát (nyomda), ahová sokszor több GB-os cuccokat tolnak fel a klienseink. Örülni fognak neki, hogy a feltöltésük is benne lesz vagy 6-800 Ft-ba darabonként.

Ez igazából a vállalati VPN-megoldásokat is ellehetetleníti, meg sok egyéb online-szolgáltatást szintén... :-(
whatthefuck
Az mikor jut már el a birkák agyáig, hogy a sikerpropaganda szemenszedett hazugság? Ha nem az lenne, nem kéne újabb és újabb adónemeket bevezetni. Ez teljesen logikus, talán még egy fideszbirkának is átlátható módon evidens.
Hogy milyen elszántsággal próbálják elferdíteni a valós okokat, az egészen elképesztő. Mindenkit hülyének néznek.
szandokan
@ancika: 3750 ft nálunk a korlátlan forgalmú net, 20 mbit/s sávszélességgel. Az már elég komoly. Persze, ez kábeles, nem mobil.
ancika
@szandokan: Ennyi jött le, abból, amit mondtam?
szandokan
@ancika: Én eddig is fizettem mindenért szó nélkül, és teszem továbbra is, ha kell.
Egyébként: propeller.hu/itthon/3007135-fideszes-felemas-korlat-internetadora
GeoCravker
@coyote3: Szerintem nem kádárral, hanem a jelen taktikát azzal ami akkor volt. Kiszivrgott, hogy 200Ft lesz a hus. Aztán csak 180 lett és mindenki örült.
GeoCravker
S megjött a felső palfon. Kádár elvtárs pacsizhat Rákosival

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.