A Fidesz-frakció szerint a tervezett "internetadó" megfizetésénél is meg kellene határozni egy felső korlátot. A képviselőcsoport emellett ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az adót is a szolgáltatók fizessék meg.

Rogán Antal felidézte: a távközlési adót két évvel ezelőtt vezette be az Országgyűlés, "az adó egyike a nagyvállalatokra kivetett szektorális adóknak, mert az adót nem az előfizetők, hanem a szolgáltató cégek fizetik".

Azóta mondjuk kiderült, hogy ez nem így van.

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja most is ragaszkodik ahhoz – folytatta –, hogy az adatforgalomra kiterjesztett adót is a szolgáltató cégek fizessék, ezért módosításokat fognak javasolni a benyújtott adótörvény-javaslathoz. Jelezte továbbá, hogy célszerűnek tartják egy adófizetési felső korlát bevezetését, "annak mintájára és mértékében, ahogy ez a beszédalapú telefonálásra korábban elfogadott adótörvényben szerepel".

A képviselőcsoport kérte a kormányt, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a parlamenti vita megkezdése előtt egyeztessen a szolgáltató cégekkel az adófizetési felső korlát bevezetéséről – közölte Rogán Antal.

A politikus hangsúlyozta: "szigorú intézkedéseket javaslunk, hogy a távközlési adót nem üzleti célú előfizetőkre semmilyen formában ne lehessen áthárítani. A magánszemélyek előfizetéseire jutó adót a távközlési szolgáltatóknak a saját profitjuk terhére kell megfizetni".

A parlamentnek kedden benyújtott adócsomag-javaslat szerint jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az előterjesztés szerint az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ragaszkodik... inkább ravaszkodik, sunyít, sumákol, hiszen úgyis tudja,
hogy a különadót mi, az előfizetők fogjuk megfizetni !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike
bárhogy okoskodik az agyam, ez adóra nem reagál az agyam se !sehogy nem jó !
Desischado
@Toby: Kár hogy csak egyszer lehet lájkolni, de vedd úgy, hogy hússzor lájkoltam! Drasztikusan fogalmazol, de igazad van!
Még hogy nem mi fizetünk?! Röhögnöm kell! A szemetek már megint hülyére veszik a jónépet! Egyébként trinitronnak igaza lesz, ez a lényeg!
Toby
@Desischado: Koszi, valamelyik lelki sérült éppen tegnap kifogásolta a neveltetésem, ám azt nem akarja észrevenni, hogy a mocskos gengszterek , ritka nagy hülyének tartják az embereket, világcsúcsot döntöget a pofátlanságuk, a választás előtt mély kuss van a tervezett szopatásról, majd választás után szivárogtatnak, hogy femérjék a társadalmi " elégedettséget" kereszténységről pofázik az a tetves patkány Szíjjártó is, miközben ott is lopnak, ahol kamera van !
Önkényes adókedvezmények osztogatása a nyalókáknak, rezsi-rizsa a köbön, miközben a kertek alatt még a levegő is drágul - köszönhetően ennek a debil, büdös bogár társulatnak !
Velük szemben nincs jólneveltség, a szart is ki kellene nyomni belőlük és ismét megetetni velük !
kamazuka
Nem értem ezt az ember!
A mesék birodalmában minden lehetséges.Én is nagy gyerek vagyok már ,és a játékaim is drágábbak,de hogy egy játékot én használjak,de azt más fizesse ki?
Akkor holnap tankolok a benzinkúton de az áfát,és a jövedéki adót fizesse a kút!
Így sportszerű!
Desischado
@Toby: Én is jó nevelést kaptam, nálunk sem divat a mocskos beszéd, sem az anyázás, sem pedig a g és a b betűs szavak használata. De tökéletesen megtudlak érteni, tele van már az embernek a hócipője ezzel a maffia bandával, és bizony időnként egy egy durva megjegyzés is kicsúszik. Egyébként most is minden szavaddal egyetértek, drasztikusan, de a lényeget, és főleg a színtiszta igazat írtad le! Persze ez sérti a fanok érzékenységét, de a lopás, hazudozás, az emberek és az ország tönkretétele érdekes módon nem zavarja őket! Én azt mondom, hajrá, engedd ki a gőzt, én sem szeretem a mocskos beszédet, de nem csodálkozom, mert ha még szidni se lehetne őket, meg is bolondulhatnánk! És ahhoz képest amit érdemelnek, még finom is vagy!
Bercifiu
@Horizont: Ez az utolsó ellenzéki vélemény nyilvánítás lehetősége. Adót neki, majd megszűnnek az ellenzéki vélemények.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.