A Fidesz-frakció szerint a tervezett "internetadó" megfizetésénél is meg kellene határozni egy felső korlátot. A képviselőcsoport emellett ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az adót is a szolgáltatók fizessék meg.

Rogán Antal felidézte: a távközlési adót két évvel ezelőtt vezette be az Országgyűlés, "az adó egyike a nagyvállalatokra kivetett szektorális adóknak, mert az adót nem az előfizetők, hanem a szolgáltató cégek fizetik".

Azóta mondjuk kiderült, hogy ez nem így van.

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja most is ragaszkodik ahhoz – folytatta –, hogy az adatforgalomra kiterjesztett adót is a szolgáltató cégek fizessék, ezért módosításokat fognak javasolni a benyújtott adótörvény-javaslathoz. Jelezte továbbá, hogy célszerűnek tartják egy adófizetési felső korlát bevezetését, "annak mintájára és mértékében, ahogy ez a beszédalapú telefonálásra korábban elfogadott adótörvényben szerepel".

A képviselőcsoport kérte a kormányt, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a parlamenti vita megkezdése előtt egyeztessen a szolgáltató cégekkel az adófizetési felső korlát bevezetéséről – közölte Rogán Antal.

A politikus hangsúlyozta: "szigorú intézkedéseket javaslunk, hogy a távközlési adót nem üzleti célú előfizetőkre semmilyen formában ne lehessen áthárítani. A magánszemélyek előfizetéseire jutó adót a távközlési szolgáltatóknak a saját profitjuk terhére kell megfizetni".

A parlamentnek kedden benyújtott adócsomag-javaslat szerint jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az előterjesztés szerint az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ragaszkodik... inkább ravaszkodik, sunyít, sumákol, hiszen úgyis tudja,
hogy a különadót mi, az előfizetők fogjuk megfizetni !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Azért így már valamivel barátságosabb, biztos érezték, hogy elsöpörné őket a népharag ! Előbb-utóbb, így vagy úgy, de aminek meg kell történnie, az megtörténik...
nyanya001
Ragaszkodik... inkább ravaszkodik, sunyít, sumákol, hiszen úgyis tudja,
hogy a különadót mi, az előfizetők fogjuk megfizetni !
leszúrt rittberger
@JAJMÁR: És minek kell megtörténnie? Engem az sem nyugtat meg, ha "nem háratják az előfizetőkre".

Akkor a szolgáltatót sarcolják meg, olyan meg a világon nincsen a 21. században, hogy az IT vagy a telekom szektort fingatják, ekkora tuskóságot még Peruban vagy Csádban sem csinálnak meg, csak Orbánék. Minden épeszű tudja, hogy ezek az iparágak a kitörési lehetőségek, a jövő, a fejlődés, az előremenekülés zálogai, támogatni kell minden ezzel kapcsolatos dolgot.
Katalina62
Ennek valamiképpen mmi isszuk meg a levét!
picike
@nyanya001: én nem kinyomom nem fizetem pluszban
JAJMÁR
@leszúrt rittberger: 14:11 Azt mondod, írod, 21. század? ...igen, de nézz körül, mi minden megtörténhet a világban, és mennyi minden ebben az országban, ráadásul "felhatalmazással"... Igazad van egyébként, egyetértek: "minden épeszű" egyetért szerintem. Nem tudom mi fog, és minek kell még történnie, de semmi sem tart örökké.
Ami picit megnyugtatott ebben a hírben, hogy talán nem veszik el olyan széles körben a net, mint elsőre gondoltam. Az tragédia lenne...
KERKA
Na persze, Rogán Tonyó, a mobil költségeink is a havi 1800 előfizetési díjról megemelkedett havi 3400 ft-ra. Hogy a túróba van, hogy mindíg ennyi???
pbalage
A gülüszemű trollmaffiózó már megint megmenti a magyar nemzetet, mint a múltkor.
Souky Sanjay
Inkább fizessék vissza az ellopott pénzeket.Mindjárt javulna a költségvetés.Menjenek a picsába egytől-egyig.
Knapp75
Persze, a szolgáltató biztosan nem hárítja át, miközben a jelenlegi tervezett szerint több adót kéne utánam befizetnie, mint amennyi az egész havi előfizetési díjam! :D
Majd biztos még bátorítanak is a netezésre, hogy nekik többe kerüljön...

És ez a nyomoronc állítólag közgazdász, aki 4 évig volt a Gazdasági és informatikai bizottság elnöke...
nyanya001
@picike: Mit nyomsz ki kedves ?
Ha ide beléptél, már azért is fizetned kell !
És ahány hírre, képre, receptre, stb. kapcsolsz, annyiszor fogsz fizetni tündérkém !
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Az országos internetszolgáltatók saját adatszolgáltatása szerint a 2013-as forgalmukra (kb. 630 millió gigabájt) nem 20 milliárd, hanem 200-220 milliárd adó jutna. Tessék már mondani, melyik szolgáltató nyeli ezt le?
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Itt az egész cikk. Nem lesz internetadó
Legalábbis biztosan nem 150 forint gigabájtonként.

A távközlési adó kiterjesztéséből a kormány évente 20 milliárd forint adóbevételt vár. Az adót az internetszolgáltatóknak kellene megfizetniük, beleértve a vezetékes és a mobilszolgáltatókat is. A költségvetés tervezetében 150 forint adó szerepel minden megkezdett gigabájt után. Természetesen mindezt a magyar netezők fizetnék, hiszen a vállalatok azonnal továbbhárítják a fogyasztóra a pluszköltségüket.

Véleményünk szerint a netadó bedobott mértéke egy hatalmas kamu. Két okot tudunk elképzelni, a kormányzatra nézve az egyik rosszabb, mint a másik.

1. Elszámoltak valamit
2. Nem számoltak el semmit, ez egy kommunikációs trükk

Elszámolták
Ma Magyarországon senki nem tudja, hogy mennyi a valós netforgalom. A Nemzetgazdasági Minisztérium évi 133 millió gigabájttal becsülte meg a 20 milliárdos adóbevételt, de nem lehet tudni, hogy mi alapján, mert a szakmát most se kérdezték meg. Ennél azonban csak Budapesten jóval több a forgalom. Az országos internetszolgáltatók saját adatszolgáltatása szerint a 2013-as forgalmukra (kb. 630 millió gigabájt) nem 20 milliárd, hanem 200-220 milliárd adóbevétel jutna.

Ennek alapján egyértelmű, hogy a kormány nagyon elszámolt valamit. Vagy a 20 milliárdot vagy a 150 forintot. Szerintünk pusztán annyi történt, hogy elnéztek egy tizedesjegyet. Ha ugyanis 20 milliárd forint beszedése volt a cél, akkor nem 150, hanem 15 forintnak kellene lennie a gigabájtonkénti adónak. És ez azért elég nevetséges a kormány szakértelmére nézve.

Nem számoltak el semmit
Ha a kormány nem számolt el semmit, és nem is kérdezte meg az internetszolgáltatókat, akkor teljesen tudatos politikai lépés a belengetett bődületes mértékű internetadó. Újságíróként jól ismerve a Fidesz kommunikációs gépezetét, csak arra tudunk gondolni, hogy ez egy kommunikációs trükk, aminek az a célja, hogy miután fél Magyarország tiltakozni fog a brutális adó ellen, a kormány ennek hatására...
ria677
Hol él ez a barom??? Még, hogy nem szokták soha? Minden fillért a fogyasztók, mi a NÉP fizetünk meg. Nyomorult bagázs, még eljön az idő, mikor ők fizetnek mindenért!!!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
nagy kegyesen visszavonja / csökkenti az internetadót, ezzel mutatva, hogy az „emberek oldalán áll". Úgyhogy lehet lenyugodni, mert boritékolható, hogy a következő 2-3 napban a 150 forintos gigaadó el fog tűnni.

Mire jó ez az egész?
Elsősorban arra, hogy az internetadóval kiválóan el lehet terelni a közvélemény figyelmét az ősz egyik legfontosabb politikai témájáról, az amerikai kitiltási botrányról és annak hátteréről. Vagyis arról, hogy az USA megelégelte: Magyarország látványosan kiszolgáltatja magát Oroszországnak, és ezzel elárulja szövetségeseit és az európai értékeket.
Bercifiu
Nem módosítani kell a törvényt, hanem úgy kell megalkotni, hogy az elvárt jogrendnek és a köznek jó legyen, s ne az uralkodókat hozza helyzetbe.
perfekt
Kiskeziccsókolom!!Ragáj Tóni. A néma elmeséli a siketnek,hogy--hogyan látta a vak, szaladni a bénát.Mikor azt mondjátok--hogy a Fidesz frakció ellenzi,vagy módosítja a kormány rendelkezéseit,ez jut eszembe.
DR Eric CARTMEN
Ez az a Rogán, aki még a lakásméretére se emlékszik??
volvós
@DR Eric CARTMEN:
...azóta már 674-szer módosította !!!
Rubovszki elvtárs engedélyével !!!
Toby
Bruhahahaha...szétröhögöm magam !

" A képviselőcsoport emellett ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az adót is a szolgáltatók fizessék meg."

Szeretettel köszöntöm a jó qrwa nénikéteket, hogy ciánkáli essen a reggel potya kávétokba, mocskor patkányok !
Már pontosan tdjuk, hogy mit jelent a " nem a zemberek fizetik meg" valamint az "ezt az adót is a szolgáltatók fizessék meg " kezdetű népdal !

Az ebola b***a szét a tetves, büdös pofátokat - kedves nyakkendős patkányok !
DR Eric CARTMEN
@Toby: Tegnap azt mondta vargamiska: LASSAN MONDOM, NEM HÁRÍTJÁK ÁT !!
Toby
@DR Eric CARTMEN: Igen ! A bankokkal összefüggésben is ezt mondta az a pöcegödör, moslék, tetves Rogán !
coyote3
Na ennek is tudnék egy megfelelő lámpaoszlopot! Azt vajon tudja, hogy ez a "nem hárítják, háríthatják át " duma m,ilyen átlátszó hazugság???
Január
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Anno volt olyan, hogy a kormány meglebegtetett egy áremelkedést és mire felemelték a termék árát, csak az előre lebegtetett összeg töredéke volt a valós emelkedés. Ekkor az áremelkedés mint tény elfogadtatása az állampolgárokkal volt a cél. Tehát örült a nép, hogy nem annyi az annyi, hanem kevesebb.
Most az internetadót kellene elfogadtatni a netes társadalommal, előrevetítettek egy óriási számot, és aztán megvalósul egy jóval kisebb adó- amit esetleg évente lehet emelni - és a netes társadalom örül, hogy kevesebb adót kell fizetnie.

Amint látható, nem változott itt semmi, a módszerek ugyanazok, mint 40-50 éve voltak.
Ez bizony elég gond a társadalom számára, hogy állítólag volt egy rendszerváltás és semmi sem változik, csak az addig létrehozott javakat osztották újra a regnálók.
Ahelyett, hogy az ország helyzetén javítanának, évről-évre romlik minden. A pénzt rakják egyik zsebből a másikba - ez nem jelent fejlődést, minden marad a régiben.
Úgy látszik ennyi telik a jelenlegi kormánytól, mindig csak újraosztja azt, ami van. Elveszi az egyiktől, odaadja a másoknak.
Ehhez nem kell túl nagy ész. Csak azt nem tudom, hogy miért nézik ennyire hülyének a népet.
Közben a világ jócskán elment mellettünk , elsőkből utolsók lettünk. Köszönve ezt eddigi regnálóinknak és konstruktív ellenzéküknek.
mekkelek
A helyében sunyítanék. Aljas élôsködô senkiházi dilettáns mocsok az összes.
Toby
Remélem Rogán, anyád órák óta csuklik !
Vasárnapiiskolás
Ez a sok patkány megszavaz bármit,nekik semmiért nem kell fizetni. A szopás-nyalásból még az étkezést is letudják.
Szimba
"meg kellene határozni egy felső korlátot." - egyáltalán nem kéne internetadó. "ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az adót is a szolgáltatók fizessék meg" - mint a bankadót pl.? ", mert az adót nem az előfizetők, hanem a szolgáltató cégek fizetik" - eza rogán féle nem ember melyik bolygón él? Persze érthető, abból a luxus magaslatból, amiben él, már nem lát tisztán az ember. Másrészt, a hülyítés nagyon megy neki(k), mert bejött, lsd. választások.
Grafix69
@Szimba: Mondjuk eltudom képzelni a DIGIT akinek kapásból egy szerverére 10000 ember jut aztán fizet az adatforgalomért :)))))))))) Hát ezek komolyan elmebetegek.
picike
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: mi a giga bájt itt kezdődik a hiba?
picike
@nyanya001: eddig is pénzért jártam ide fel nem adtak ingyen netet még !
picike
minden hasznos tanácsomért pénzt kérnék én is ha lenne aki megfizetné nekem is jól jönne már valahonnan egy kis plusz pénzecske
picike
bárhogy okoskodik az agyam, ez adóra nem reagál az agyam se !sehogy nem jó !
Desischado
@Toby: Kár hogy csak egyszer lehet lájkolni, de vedd úgy, hogy hússzor lájkoltam! Drasztikusan fogalmazol, de igazad van!
Még hogy nem mi fizetünk?! Röhögnöm kell! A szemetek már megint hülyére veszik a jónépet! Egyébként trinitronnak igaza lesz, ez a lényeg!
Toby
@Desischado: Koszi, valamelyik lelki sérült éppen tegnap kifogásolta a neveltetésem, ám azt nem akarja észrevenni, hogy a mocskos gengszterek , ritka nagy hülyének tartják az embereket, világcsúcsot döntöget a pofátlanságuk, a választás előtt mély kuss van a tervezett szopatásról, majd választás után szivárogtatnak, hogy femérjék a társadalmi " elégedettséget" kereszténységről pofázik az a tetves patkány Szíjjártó is, miközben ott is lopnak, ahol kamera van !
Önkényes adókedvezmények osztogatása a nyalókáknak, rezsi-rizsa a köbön, miközben a kertek alatt még a levegő is drágul - köszönhetően ennek a debil, büdös bogár társulatnak !
Velük szemben nincs jólneveltség, a szart is ki kellene nyomni belőlük és ismét megetetni velük !
kamazuka
Nem értem ezt az ember!
A mesék birodalmában minden lehetséges.Én is nagy gyerek vagyok már ,és a játékaim is drágábbak,de hogy egy játékot én használjak,de azt más fizesse ki?
Akkor holnap tankolok a benzinkúton de az áfát,és a jövedéki adót fizesse a kút!
Így sportszerű!
Desischado
@Toby: Én is jó nevelést kaptam, nálunk sem divat a mocskos beszéd, sem az anyázás, sem pedig a g és a b betűs szavak használata. De tökéletesen megtudlak érteni, tele van már az embernek a hócipője ezzel a maffia bandával, és bizony időnként egy egy durva megjegyzés is kicsúszik. Egyébként most is minden szavaddal egyetértek, drasztikusan, de a lényeget, és főleg a színtiszta igazat írtad le! Persze ez sérti a fanok érzékenységét, de a lopás, hazudozás, az emberek és az ország tönkretétele érdekes módon nem zavarja őket! Én azt mondom, hajrá, engedd ki a gőzt, én sem szeretem a mocskos beszédet, de nem csodálkozom, mert ha még szidni se lehetne őket, meg is bolondulhatnánk! És ahhoz képest amit érdemelnek, még finom is vagy!
Bercifiu
@Horizont: Ez az utolsó ellenzéki vélemény nyilvánítás lehetősége. Adót neki, majd megszűnnek az ellenzéki vélemények.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.