Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat közelebb viszi az országot a teljes foglalkoztatottság céljához.

A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában megerősítette: a cél az, hogy 2018-ra egyetlen jövedelempótló támogatásra se legyen szükség Magyarországon. "Munkába állítjuk Magyarországot" – mondta.

Orbán: haladunk a teljes foglalkoztatottság felé

A következő év legfontosabb eseményének Orbán Viktor a bankok elszámoltatásának nevezte. Hozzátette egyúttal, hogy szerinte mostanság éppen azért "sűrűbb" minden, Magyarország elleni bírálat, mert jön a bankok elszámoltatása.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

libellle
Igen, de sajnos ritka hülye miniszterelnöke van ennek az országnak!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
libellle
Igen, de sajnos ritka hülye miniszterelnöke van ennek az országnak!!!
Dr. Felipe
Haladunk a lenini úton elvtársak, csak nem előre.
prielle
Mennyivel? A 0,1% is közelebb van a "teljes foglalkoztatottsághoz"!
Miért nem mondanak konkrétumokat, pl. milyen lépéseket tesznek a cél eléréséhez, hol, mikor?!
A tegnapi 107 ember elbocsájtása nem ezt a hangzatos mondatot bizonyítja!
A frázisokból is elegünk van!
tivoli
És mit kezdünk a megtermelt javakkal? Keletre nem adhatjuk, nyugatnak nem kell.
Az utcaseprés meg nem gazdasági alternatíva.
rosalinda57
Ha a teljes foglalkoztatást rabszolga munkának hívják, akkor valóban. Ingyen vagy nagyon kevés pénzért kell a munkáskéz. De - Ne úgy legyen foglalkoztatottság, hogy egyesek agyon dolgozzák magukat és alig visznek haza havonta a munkájuk után pénzt, az aki meg a teljes foglalkoztatottságról papol, az még érdemi munkát nem tett le az asztalra !
mate03
@rosalinda57: Szerinted (viktornak) Mikor volt igazi munkahelye? Ahol konkrét ,felelős munkát végzett? A megszerzett diplomája után,még a kötelező ügyvéd bojtári ,munkát sem végezte el! Egy ilyen embertől nem lehet elvárni,hogy tisztában legyen a munka fogalmával!
tivoli
Szerinted mi a munka, kedves mate?
Ha valaki politikai pályára készül, neki az a munka. Nem feltétlenül kell előtte több év tyúktenyésztési, vagy vasipari gyakorlat.
Desischado
Haladunk ám! Vissza a sötét középkorba, te agyatlan elmeroggyant!
rosalinda57
@mate03: Igazad van, valóban egy napot sem dolgozott, már a múlt rendszerben is KISZ-titkár és egyéb politikai beosztásban "dolgozott".
silber13
@tivoli: Nagyon nem ártana az ilyeneknek a kétkezi munka, legalább megtanulnák becsülni azt, aki ebből él és nem csak hülye szólamok kántálásával töltené az időt egy párnázott fotelből nyivákolva! De ennek a csúti kőszáli rinocérosznak ez felettébb elképzelhetetlen cselekedet!
mate03
@tivoli: Egyáltalán nem fizikai munkára gondoltam! De a politika is egy szakma! Azt is tanulni kell! De ő már akkor is vezérként kezdte, innen ered a hatalom mániája! Az egyszerű emberek,butítása az ígéretekkel,meg a blőd ál_ hazafias szlogenjeivel!
Dr plágium
ha a közmunka is beleszámít akkor igen... minden munkanélküliből közmunkást faragnak
tivoli
@mate03: ma, 08:53
Nézd csak meg, hogy kik voltak Orbán "sorstársai" a Bibo kollégiumban. Mind egytől egyig a hatalomban, vagy annak közelében vannak. S igen jól megértik egymást pártállástól függetlenül.
És azt is nézd meg, hogy ki pénzelte az oxfordi tanulmányait.
S ne hidd, hogy ideológiai változás következett volna be klubon belül. Inkább a feszültség fenntartása a cél, mert a zavarosban a legkönnyebb halászni. De ezt néked magyarázzam?
nepszava.hu/cikk/670742-soros-gyorgy-egykor-barat-most-ellenseg
tivoli
@silber13: ma, 05:45
Nem a kétkezi munka a munka csak. Ha úgy volna, akkor most nem írogatnánk ide, mert az emberiség még mindig a mamutokat kergetné..
JAJMÁR
@tivoli: 11:27 Igen, ez igaz, minden erőfeszítés munka, akár szellemi, akár fizikai.
A kérdés rosszul van feltéve, ezért a munkát javítom: alkotó munkára, vagy értékteremtő munkára.
Igen a politikus is dolgozik, de hogy értéket teremt-e?
Nála pedig a mérő, az, hogy a foglalkoztatottság az országot előre viszi-e, fejlődést generál-e? A lakói jobban élnek-e? Vagy csak ... ismered a magyar népmeséket? Innen hozom a példát:
a diót vellával padlásra a legényt, az ablak nélküli házba zsákban világosságot hordó legényt,... stb. én sajnos ezekhez a munkákhoz tudom hasonlítani azt a munkát, aminek értelme nincs. Ez pedig megtalálható minden szinten, a politikusok között, és az állami intézményeknél, - és ők még jól meg is vannak fizetve - és a szegény embereknél ez a közmunka nagy része.
Ez lenne hát a teljes foglalkoztatottság... csak jönne már egy "legény", vagy leány, aki "ablakot" vágna a házra, és árasztana el minket végre a világosság :)
tivoli
@JAJMÁR: ma, 12:31
Valamikor régen az ősközösségben úgy kezdődött a munkamegosztás, hogy aki tevékeny volt, erős volt, ügyes volt, az előteremtette a törzs napi betevőjét.
Az öregek, a rokkantak, a nyomorékok akiknek nehezére esett a fizikai munka, azok szervezték a többiek munkájának az összehangolását, cserébe ők is kaptak a zsákmányból.
Aztán jött a civilizáció és egyre kevesebben akartak termelő munkát végezni..
Lustaságból feltalálták a gépeket, eszközöket, melyek segítették a mindennapi munkát. Onnantól már nem kellett annyi munkaerő, viszont enni továbbra is szükséges volt.
S aki se nem okos, se nem erős, az szembe találja magát napjaink legégetőbb problémájával.
JAJMÁR
@tivoli: 12:56 Érdekes nézőpontod van... gondolod, hogy az ember eredendően lusta? Nem osztom. Szerintem az ember eredendően kíváncsi, és önző. (Jó értelemben is)
Amit az ember megszerez, magáénak tudhat, azon nem szívesen osztozik Szerintem az ősközösségi társadalom felbomlásához a magántulajdon megjelenése vezethetett. A rokkantak, nyomorékok max. varázslók lehettek - már ha nem haltak meg korán - az öregeknek valóban volt becsületük.
Nem hiszem, hogy ma egyre kevesebben akarnának termelő munkát végezni, sőt ! Az ember úgy tudja megőrizni pszichés egészségét, ha időnként alkot, tevőlegesen, látványosan is. Oda-vissza hat (alkotás, mozgás, - idegrendszer, sikerélmény).

Az ember egyedfejlődése tükrözi az evolúció útját. (Én így látom.) Az ember idegrendszere óriási fejlődésnek indult, és az agytérfogat is megnőtt, amikor eszközöket kezdett használni, s újabb, bonyolultabbak kitalálását ez tette lehetővé. Mert ezek egymásra hatnak.
A pici gyereknél szintén nagyon fontos, hogy sokféle anyagot, formát tapintson, színt és hangot lásson,halljon, mozgást gyakoroljon, - ringás, kúszás, mászás mozgás különösen fontos - ezektől fejlődik az idegrendszere. Ha erre figyelnének a szülők, kevesebb lenne a gyenge képességű ember.
JAJMÁR
@JAJMÁR: folyt. Ma pedig nyilvánvaló, hogy a régi munkamegosztásnak lejárt az ideje. Munkaerő-fölösleg van. Akkor is lesz, ha mindenki egyetemet végez, nem csak ezen múlik.
Azért, ha megfigyeljük Mo.-n a munkáltatók helyzetét, sajnos, sokkal jobban járnak, ha egy alkalmazottat túlóráztatnak, mintha kettőt alkalmaznának. Ilyenek a törvények. Lehet magyarázni, de a kormányoknak van felelősségük ebben is.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 13:51
Ha kettőt alkalmazna, az dupla költség a munkáltatónak. Valóban a kormányzatnak van ebben is felelőssége.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 13:27
Szerintem az ember eredendően lusta.
Amihez kedve van, amit szívesen csinál, ott még a fáradtságot sem ismeri el, de ami kötelező volna mert mondjuk elvárják tőle? Na, azt inkább nem ...
JAJMÁR
@tivoli: 15:33 Akkor ebben egyetértünk, már ez is valami :)
Szimba
Tehát nem a teljes foglalkoztatottsághoz, hanem csak a céljához. Másrészt idáig azt hittem, hogy a munkahelyteremtés visz közelebb a teljes foglalkoztatottsághoz, nem a költségvetés, amiből eddig csak az újabb adóterhek jöttek le. Nem beszélve arról, hogy szíjjártó 220 ember elbocsátását tervezi. Ez kb olyan, mint rogán elmélete az internetadó áldásáról, amivel mindenki jól jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.